Viaţa de poveste a actriţei Clody Bertola. Căsătorită cu Liviu Ciulei, Lucian Pintilie şi Ştefan Constantinescu, a petrecut de zece ori Anul Nou alături de toţi cei trei

Viaţa de poveste a actriţei Clody Bertola. Căsătorită cu Liviu Ciulei, Lucian Pintilie şi Ştefan Constantinescu, a petrecut de zece ori Anul Nou alături de toţi cei trei

Supranumită „Inegalabila“, „Unica“, „Prinţesa Inefabilului“, frumoasa actriţă Clody Bertola a avut o viaţă al cărei scenariu depăşeşte toate filmele şi piesele de teatru în care a jucat. A fost căsătorită de trei ori, iar doi dintre soţii săi au fost Liviu Ciulei, mai mic cu 10 ani, şi Lucian Pintilie, mai tânăr cu 20 de ani. Timp de un deceniu, a petrecut Anul Nou alături de toţi cei trei soţi ai săi.

VIDEO Rudele răniţilor din accidentul cu cinci morţi de la Ploieşti: „E nebunie ce este acolo, e groaznic!“ Victimă: „Ne-am trezit unii peste alţii“

VIDEO Rudele răniţilor din accidentul cu cinci morţi de la Ploieşti: „E nebunie ce este acolo, e groaznic!“ Victimă: „Ne-am trezit unii peste alţii“

Groaznicul accident de vineri dimineaţă, care s-a produs pe Centura de Vest a Ploieştiului, a curmat viaţa a cinci oameni şi a trimis în spital 28 de persoane, printre care şi cinci minori. Rudele care au ajuns panicate la spital descriu atmosfera de la intervenţiile medicilor ca fiind una „groaznică“.

Faptul că s-a născut o mică dezbatere pornind de la interviul acordat doamnei Cristina Hermeziu de academicianul Basarab Nicolescu mi se pare, în sine, un lucru bun. Mulţumesc şi gazetarului intervievator şi profesorului intervievat pentru implicare. Îi mulţumesc şi domnului Radu Ioanid pentru reacţia sa promptă faţă de un comentariu al meu apărut pe acest blog săptămîna trecută.

acum 4 zile · comentarii (325)

La un moment dat, observînd că, văzuţi de departe, toţi munţii sînt mici, Uniunea Europeană a decis că relieful nu există. Între timp, realitatea a cerut revanşa şi a trimis pe direcţia UE o delegaţie la nivel înalt, compusă atît din munte, cît şi din Mahomed. Nimic nu pare să fi pregătit apretatele elite europene pentru primirea acestei delegaţii şi pentru reapariţia vehementă a geografiei şi istoriei.

acum 4 zile · comentarii (144)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 4 zile · comentarii (8)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 4 zile · comentarii (4)

În 2006, Al Gore a publicat o carte care a redefinit percepţia colectivă privind pericolul catastrofal al încălzirii globale. "An Inconvenient Truth" ("Un adevăr incomod") a devenit epitom pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş şi fără echivoc. La noi, discuţia despre planurile-cadru duce fix într-o ţintă falsă. Adevărul incomod la care mă refer vizează corecţiile legislative necesare pentru recadrarea conversaţiei curriculare.

acum 5 zile · comentarii (3)

Modificarea, remodificarea, reremodificare, rereremodificare etc. a legislaţiei primare şi secundare de pe piaţa de gaze, lipsa unui model de piaţă, incoerenţa legislaţiei din sectorul gazelor naturale, obligă la renunţarea la improvizaţii şi cârpeli, şi face necesară reconstrucţia de la zero a pieţii de gaze - Punct şi de la capăt pe piaţa de gaze.

acum 5 zile · comentarii (0)

PNL trimite ţara la colonoscopie, în loc să gândească un plan de măsuri pentru creşterea bunăstării, monoalimentaţia specifică sărăciei, care afectează 40% din populaţie, fiind asociată apariţiei cancerului colorectal, al doilea ca mortalitate. Liberalii n-au aflat nici că educaţia e cel mai eficient mijloc de prevenţie, cea pentru sănătate nefiind introdusă nici anul acesta ca disciplină şcolară.

acum 5 zile · comentarii (25)

În ziua de azi, criza adolescenţilor este virtuală, Internetul devenind pentru ei un spaţiu vital,  unde pot spune orice despre oricine, unde pot să-şi descarce furia şi să-şi exprime sentimentele de orice natură, mai ales cele negative. Deloc întâmplător, recrutorii Statului Islamic îi vânează tocmai pe acest teren, vânzându-le vise eroice, idealuri false, dar şi utopia unei lumi ideale.

acum 5 zile · comentarii (1)

Revine în discuţie, aşa cum s-a întâmplat mereu în momente de criză majoră, discuţia despre capacitatea de lovire/ripostă pe care o deţin marile armate ale lumii posesoare de armament nuclear. Discuţie pe nedrept uitată sau ignorată, cu o inconştienţă provocată şi întreţinută profesionist în cadrul unui uriaş război informaţional în miezul căruia trăim.

acum 6 zile · comentarii (47)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 6 zile · comentarii (144)

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 6 zile · comentarii (13)

Mai nou, printre picături, societatea românească post-post-postdecembristă dezbate o chestiune arzătoare la ordinea zilei: cărţile scrise în puşcării care scurtează pedeapsa condamnaţilor, conform legii gândite inclusiv de cei care se află după gratii. Conform tradiţiei, părerile sunt împărţite, iar gâlceava e mare. Pro şi contra, câtă frunză, câtă iarbă.

acum 6 zile · comentarii (24)

Am recitit cu puţină vreme în urmă un interviu mai vechi acordat unei publicaţii on line de binecunoscuta actriţă bucureşteană Andreea Bibiri. Lucidă, tăioasă, rece, caracterizată în primul rând printr-o autoevaluare severă specifică adevăratelor talente, Andreea nu e deloc blândă atunci când e invitată să vorbească despre modul în care percepe ea publicul bucureştean.

acum 6 zile · comentarii (0)

În termeni strict pragmatici, într-un limbaj agreat la Curtea Prea Înalţilor Europeni, de la Bruxelles, unde vocile europarlamentarilor români nu există, nu se aud, nu contează în ecuaţia tot mai firavei Uniuni Europene, doar dacă mai apare o poveste de alcov sau de spălătorie, iniţial privată, ulterior publică, o decizie recentă, luată în capitala unui stat momentan, vecin cu România, ţine de recursul la metoda (dez)informării opiniei publice.

acum 7 zile · comentarii (6)

Vă amintiţi de filmul cu titlul „Cercul poeţilor dispăruţi“ în regia lui Peter Weir, cu Robin Williams în rolul profesorului de literatură de la un liceu de elită din SUA? Dar de „Minţi periculoase“, filmul regizat de John N. Smith cu Michelle Pfeiffer într-un rol asemănător, doar că la un colegiu american de periferie, hărăzit elevilor proveniţi din medii defavorizate?

acum 7 zile · comentarii (53)
Postari Recente