Pedagogiile alternative, ultima inovaţie în educaţie. Ce e mai bine pentru copilul tău între Step by step, Montessori şi Waldorf

Pedagogiile alternative, ultima inovaţie în educaţie. Ce e mai bine pentru copilul tău între Step by step,
Montessori şi Waldorf

O şcoală fără manuale, fără note, fără ierarhii şi comparaţii între elevi, fără competiţii, fără examene, unde copiii asimilează informaţia prin joc, descoperind singuri, fără să stea drepţi în băncă ascultând discursul învăţătorului pare de neconceput în sistemul de învăţământ tradiţional românesc. Dar acestea există şi le întâlnim din ce în ce mai mult în România, mai ales în unităţile de învăţământ din sistemul privat.

Andreea şi Anan Maria, fetiţele din Poiana Câmpina dispărute joi noaptea, au fost găsite în Constanţa

Andreea şi Anan
Maria, fetiţele din Poiana Câmpina dispărute joi noaptea, au fost găsite în
Constanţa

Andreea Dina şi Ana Maria Nedelcu, cele două fetiţe din Poiana Câmpina, în vârstă de 13 respectiv 14 ani, care au fugit joi de acasă, au fost găsite sâmbătă în Constanţa. Cele două nu au păţit nimic, sunt tefere, dar speriate şi urmează să fie audiate pentru ca anchetatorii să afle dacă în această poveste este implicată şi o altă persoană, eventual un adult.

Alertă la Poiana Câmpina. Două fetiţe, una în vârstă de 13 ani, iar cea de-a doua de 14 ani, au dispărut de acasă

Alertă la Poiana
Câmpina. Două fetiţe, una în vârstă de 13 ani, iar cea de-a doua de 14 ani, au
dispărut de acasă

Alertă, joi noapte, în localitatea Poiana Câmpina, acolo unde Poliţia căută două fetiţe care au plecat singure de acasă. Este vorba despre Andreea Dina, în vârstă de 13 ani şi de Ana Maria Nedelcu, de 14 ani. Autorităţile au fost anunţate de dispariţie, în această seară, în jurul orelor 19.00, de către părinţii uneia dintre copile.

Cum să te ridici cu spiritul din scaunul cu rotile. Povestea emoţionantă a Monicăi, femeia care a înfruntat şi a învins soarta

Cum să te ridici cu spiritul din scaunul cu rotile. Povestea emoţionantă a Monicăi, femeia care a înfruntat şi a învins soarta

În urmă cu aproape 20 de ani un accident, petrecut undeva pe un drum din Ardeal, a transformat-o dintr-un om activ şi cu o viaţă plină de planuri, aşa cum orice tânăr abia ieşit de pe băncile facultăţii ar fi avut, într-o persoană complet dependentă de cei din jurul ei. Monica Radu nu şi-a acceptat handicapul şi a jucat jocul vieţii cu cărţile pe care le-a avut pe masă, aşa cum singură recunoaşte.

Lucia Grozea, femeia din Ploieşti care şi-a omorât fiul cu un ciocan, a fost reţinută pentru 24 de ore

Lucia Grozea,
femeia din Ploieşti care şi-a omorât fiul cu un ciocan, a fost reţinută pentru
24 de ore

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis ordonanţa de reţinere, marţi la ora şase dimineaţa, pe numele Luciei Grozea, principalul suspect al crimei din Mihai Bravu. Femeia a fost audiată pe tot parcursul nopţii. Lucia Grozea va fi prezentată instanţei de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

M-am cazat la câteva ore după ce-am ajuns în Northampton. Casa în care am stat (cu încă 7 oameni) a fost construită probabil pe la începutul secolului trecut. Ceea ce la prima vedere mi s-a părut foarte harrypottăresc, dar m-am trezit brusc la realitate în momentul în care mi-am dat seama că mobilierul (leţurile în formă de mobilă) din camera mea provenea din aceeaşi perioadă.

acum 3 ore · comentarii (4)

La ora la care citiţi acest text, începe reuniunea Parlamentului wallon care trebuie să dea votul final asupra „scrisorii politice” care va motiva fie acceptarea, fie, destul de probabil, refuzul Tratatului de liber-schimb cu Canada. Ieri, până târziu în noapte, a avut loc şedinţa guvernului regiunii wallone în care s-au analizat ultimele concesii pe textul acordului, considerate însă nu îndestul de importante şi convingătoare.

acum 3 zile · comentarii (52)

Orice societate comercială este patronată de evenimente distanţate în timp şi spaţiu, conectate între ele şi urmează un anumit model. Adesea trec ani de zile până când unele evenimente îşi exercită pe deplin efectele asupra altora. Ca parte a acestei structuri ne este de două ori mai greu să vedem în întregime modelul pe care îl urmează schimbarea.

acum 16 ore · comentarii (0)

Arabella McIntyre - Brown, scriitoare şi jurnalistă, care a locuit o viaţă în Liverpool, trăieşte de 6 ani în Măgura, judeţul Braşov. Timp suficient pentru a scrie cartea “Din Liverpool în Carpaţi. Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei”- o scrisoare de dragoste pentru calităţile, dar şi defectele românilor, o poveste a redescoperirii de sine, plină de umor englezesc.

acum 19 ore · comentarii (1)

Nu mai e nimic sfânt în ţara asta. A reuşit Mafia penalo-securistă să injecteze cu ura ei şi cele mai curate credinţe din noi. Un marş care se anunţa a fi unul frumos, paşnic, cinstit, făcut de români pentru o Românie unită, s-a transformat în jocul murdar al celor mai penali şi dubioşi politruci ai neamului.

acum 23 ore · comentarii (137)

UPDATE 15.30 CETA: Al doilea ultimatum. Surse europene au confirmat pentru colegii de la Reuters stirea pe care v-o dădeam ieri: oficialii UE şi cei canadieni au comunicat Belgiei că termenul limită acceptabil este până luni seara. În caz contrar, primul ministru canadian Justin Trudeau îşi va anula prezenţa anunţată iniţial pe 27 octombrie pentru ceremonia de semnare.

acum 23 ore · comentarii (30)

Mare diferenţă între cele trăite, de mine, la manifestaţia unioniştilor, şi cele povestite de alţii, la televiziuni cunoscute. Cum a fost la marşul pentru reîntregirea naţională? Până la Piaţa Victoriei frumos, emoţionant, un miting paşnic. În faţa palatului premierului a început diversiunea, care a reuşit macularea unui ideal frumos.

acum 2 zile · comentarii (86)

Una dintre deciziile recentului Summit al NATO, de la Varşovia, a fost extinderea stabilităţii în arealele vecine aflate la graniţa răsăriteană a Alianţei Nord-Atlantice. Rămâne de văzut cum se va concretiza acest obiectiv în condiţiile în care, ipotetic, alegerile prezidenţiale din entitatea statală situată între Prut şi Nistru vor fi câştigate de cel care a pierdut anterior alegerile pentru Chişinău, năbădăiosul Igor Dodon.

acum 2 zile · comentarii (13)

Evenimentele din această săptămână mi-au readus în minte o înşiruire de cuvinte scrise de unul dintre gânditorii pe care l-am descoperit când eram elev de liceu. Nu ştiam, la vremea aceea, cât de tare mă vor influenţa ideile pe care le descopeream, însă eram fascinat cum Nietzsche reuşea să strângă esenţe în doar câteva cuvinte. Mostra: „Prostiile debitate de înţelepţi nu sunt crezute: ce prejudiciu cauzat drepturilor omului”[1].

acum 3 zile · comentarii (37)

Ceea ce şochează în afacerea tenebroasă a morţii tânărului poliţist Bogdan Cosmin Gigină, afacere în care este implicat nu doar până peste epoleţii câştigaţi la apelul de seară, nu doar până în gât, nu numai peste fălcile tot mai proeminente, ci şi până peste chipiu ministrul de Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea, este atitudinea sfidătoare a demnitarilor noştri.

acum 3 zile · comentarii (21)

SCOOP: Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT), organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, are loc în perioada 26-30 octombrie. Mai întîi a fost zvonul, aproape certitudinea, că ediţia din 2016, a patra la număr, nu se va ţine. Defăimările din anii anteriori au erodat energiile, entuziasmul, motivaţia pentru a menţine la Iaşi un program cultural care se dovedise, federator, o bucurie.

acum 3 zile · comentarii (6)
Postari Recente