Un autoturism Plymouth Chrysler, condus de Sergiu Nicolaescu în filmele sale, se luptă cu o Dacia 1310 în Campionatul de Raliuri pentru Vehicule Istorice 0

Spectacol de zile mari la Ploieşti, dedicat special pentru pasionaţii de automobilism, dar şi celor care apreciază autoturismele sport retro. În acest sfârşit de săptămână, cei care doresc să admire bătrânele doamne pe patru roţi, nu trebuie decât să vină la „Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehiculele Istorice”.

Un
autoturism Plymouth Chrysler, condus de Sergiu Nicolaescu în filmele sale, se
luptă cu o Dacia 1310 în Campionatul de Raliuri pentru Vehicule Istorice Vezi comentarii 0

Restricţii de trafic pe DN1 în zona Movila Vulpii. Se circulă pe un singur sens de mers timp de două zile

Restricţii de trafic pe DN1 în zona Movila Vulpii. Se
circulă pe un singur sens de mers timp de două zile

DN1 va fi şi mai aglomerat ca de obicei în următoarele două zile dn cauza unor locrări care se execută la trecerea de nivel cu calea ferată din zona Movila Vulpii. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova anunţă că, începând de miercuri şi inclusiv joi, se va circula pe un singur sens de mers,  pentru a permite muncitorilor să lucreze în siguranţă.

Doi porci mistreţi se plimbă liber prin centrul oraşului Breaza. Autorităţile au cerut ajutorul reprezentanţilor de la Grădina Zoologică din Ploieşti

Doi porci mistreţi se plimbă liber prin centrul oraşului
Breaza. Autorităţile au cerut ajutorul reprezentanţilor de la Grădina Zoologică
din Ploieşti

Alertă, vineri dimineaţa, la Breaza, acolo unde doi porci mistreţi se plimbă liberi prin centrul localităţii. Cele două animale au un comportament paşnic, nu s-au speriat de câini şi nici de oamenii care au încercat să-i alunge, ceea ce-i determină pe reprezentanţii AJVPS să creadă că au fost crescuţi în captivitate.

Vremea rea face ravagii în Prahova. Mai multe familii vor fi evacuate din cauza unor alunecări de teren. Peste 8000 de gospodării, fără curent din cauza zăpezii

Vremea rea
face ravagii în Prahova. Mai multe familii vor fi
evacuate din cauza unor alunecări de teren. Peste 8000 de gospodării, fără curent
din cauza zăpezii

Iarna a pus stăpânire şi pe Prahova, unde, din cauza vântului şi a precipitaţiilor care au căzut în cursul nopţii de miercuri spre joi, dar şi în cursul zilei, mai multe localităţi au rămas fără curent electric. În staţiunile din zona montană a nins abundent toată noaptea, astfel că stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri 20 de centimetri.

De la o zi la alta, înaintea prezidenţialelor din Franţa, sondajele devin tot mai strânse. Cu patru candidaţi cotaţi cu şanse aproximativ egale, incertitudinea e deplină. Mai rar un prim tur la o tensiune care s-ar putea să o depăşească pe cea din runda finală. Cel mai probabil, cei încă absenteişti şi indecişi vor decide soarta alegerilor de duminică.

acum 11 zile · comentarii (9)

„Democraţia a murit în Turcia” titra CNN la câteva ore după anunţul parţial privind rezultatul referendumului, apoi publicaţia europeană L'Express prevestea nori negri deasupra Bosforului „pornirile autoritare ale lui Erdoğan se vor accentua de acum înainte”. Sunt doar câteva titluri care completau grija unor lideri europeni după consolidarea puterii lui Erdoğan.

acum 11 zile · comentarii (31)

Recentele învălmăşeli feisbuciste din USR, în care diverşi membri ai formaţiunii de tip Frankenstein de la noi se atacă reciproc, denotă un sindrom nefericit al democraţiei. USR este acum mai degrabă o grădină zoologică decât un amfiteatru academic. Şi, nefiind o uniune politică în sens clasic, ci un mozaic de interese şi ideologii, ridicarea poalelor în cap din USR atrage atenţia asupra pericolelor aduse de excesul de democraţie.

acum 12 zile · comentarii (35)

Mandatul de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene (a se distinge de Preşedinţia Consiliului European) este misiune dificilă pentru oricare stat membru - mare sau mic, cu vechime mare sau mică în Club. Prin vizibilitatea pe care o conferă ipostaza şi,= mai ales prin funcţia obligatorie de „broker onest” (honest broker), sunt puse la încercare capabilităţi instituţionale şi diplomatice cum în puţine alte situaţii.

acum 12 zile · comentarii (3)

Ai auzit de Facultatea de Comunicare sau de Jurnalism de la prieteni, colegi, profesori, părinţi sau de la şef? Ai dat peste o serie de articole care îţi povestesc despre cât de interesantă, de bine plătită şi de frumoasă este o carieră în comunicare (PR, publicitate, presă, social media)? Eşti „as” în a da din gură non-stop şi te consideri o persoană extrem de „sociabilă”?

acum 12 zile · comentarii (3)

Concertul aniversar dedicat sarbatorii centenarului unuia dintre cei mai imporanţi muzicieni ai secolului trecut, a avut loc la Atheneul Român, în chiar ziua naşterii lui Dinu Lipatti. Evenimentul s-a petrecut în climatul unei discreţii care a marcat însăşi viaţa marelui artist. Greu de spus dacă s-a dorit acest lucru. Dar aşa s-a întâmplat să fie.

acum 12 zile · comentarii (0)

Premierul Sorin Grindeanu şi echipa sa au ajuns, pe 15 aprilie, la primele 100 de zile de guvernare. E un moment de prima evaluare, a cărei plăcere o las însă altora: scopul acestui editorial este un set de propuneri de optimizare a activităţii prim ministeriale şi a cabinetului în ansamblul lui pentru că acest cabinet să nu rişte irelevanta pe scara istoriei deceniului.

acum 12 zile · comentarii (17)

Casa Jurnalistului a dat fie peste un Rîmaru al online-ului, pe care l-a lăsat să zburde fericit mai departe, fie peste o persoană oricum cu un comportament deviant şi cu risc psihologic, pe care a expus-o românităţii, familiei şi cunoştinţelor doar de dragul ultragiului şi al datului cu piciorul în deontologie.

acum 12 zile · comentarii (4)

Nu mi-aş fi imaginat că tot PSD-ul execută orbeşte ce spun Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu. Din câte am văzut, în PSD există şi oameni inteligenţi, unii cu studii în străinătate, economişti, care ştiu ce înseamnă echilibre macrostructurale, deficite bugetare, sustenabilitate economică. Mai ales după experienţa Greciei şi a României din anii 2008-2010.

acum 12 zile · comentarii (22)

Nu mi-aş fi imaginat că tot PSD-ul execută orbeşte ce spun Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu. Din câte am văzut, în PSD există şi oameni inteligenţi, unii cu studii în străinătate, economişti, care ştiu ce înseamnă echilibre macrostructurale, deficite bugetare, sustenabilitate economică. Mai ales după experienţa Greciei şi a României din anii 2008-2010.

acum 12 zile · comentarii (22)

Un ochi pictat cu o acurataţe ce îl antropomorfizează, încadrat într-un triunghi pe un fond albastru, tronează la intrarea în biserica centrală din oraşul-staţiune Amara. În locul meu, Edward Snowden ar fi rupt-o la fugă instantaneu. Mie nu mi-a trezit decât curiozitatea.

acum 13 zile · comentarii (12)

Dincolo de petrecerile de sezon, trăite de români mai mult în stilul „1 Mai” şi „23 August”, decît în reculegere pascală, ne putem întreba, privind în jur, nu numai „cum petrecem?”, nu numai „peste ce vrem să trecem, cînd ne prăvălim în aburii chefului?”, ci şi „prin ce trecem?” Eu unul contemplu scena publică (guvern, opoziţie, parlament, ziare) cu sentimentul că trecem printr-o chermeză de prost gust. Iată cîteva „scene”:

acum 13 zile · comentarii (222)

Duminică, televiziunile româneşti au fost preocupate de Sărbătorile Pascale, de dezvăluirile lui Dan Andronic despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor prezidenţiale din anul 2009, de aniversările şi chefurile din casa lui Gabriel Oprea, de punerile la punct ale lui Traian Băsescu, de secretele deţinute de Sebastian Ghiţă.

acum 13 zile · comentarii (16)
Postari Recente