Românul care face orice fel de îngheţată, inclusiv cu gust de mămăligă: „Aromele posibile tind spre infinit“ 0

După 14 ani petrecuţi în Italia, timp în care a avansat de la spălător de vase la bucătar-şef al unui restaurant, Dragoş, un tânăr de 37 de ani din Ploieşti, şi-a dat seama că nu se poate împotrivi „chemării sângelui şi pământului“. Întors în oraşul natal, a deschis o gelaterie, unde tipul sortimentelor de îngheţată tinde spre infinit. A făcut şi cu gust de mămăligă.

Românul care face orice fel de îngheţată, inclusiv cu gust de mămăligă: „Aromele posibile tind spre infinit“ Vezi comentarii 0

Tânărul care iubeşte Ploieştii mai mult decât autorităţile locale: a făcut o hartă bilingvă a oraşului şi face ghidaj gratuit pentru turiştii străini

Tânărul care iubeşte Ploieştii mai mult decât autorităţile locale: a făcut o hartă bilingvă a oraşului şi face ghidaj gratuit pentru turiştii străini

Corneliu Eugen Moraru, un tânăr inginer din Ploieşti, a reuşit să scoată oraşul natal din zona gri a turismului tipărind o hartă bilingvă a oraşului, una dintre puţinele din ţară. În timpul său liber, face ghidaj turistic pentru români şi străini şi popularizează istoria oraşului, implicând comunitatea în proiectul „Iubesc Ploieştii“

Pentru că disputa se prelungeşte, vreau să intervin în apărarea profesorului Lucian Boia. Nu a ideilor sale legate de (non)apartenenţa Basarabiei la spaţiul românesc: ele sunt, din păcate, demne de gândirea istoriografică a lui Mihai Roller. Ci a dreptului său democratic de a le profesa liber, fără a fi expus la procese de intenţie şi presiuni.

acum 7 zile · comentarii (103)

S-a încheiat o săptămână în care, după ce, anterior, ambasadorul american la Chişinău a făcut o afirmaţie mai degrabă favorabilă federalizării Republicii Moldova, celălalt stat românesc, taman diplomatul nr.1 al SUA, la Bucureşti s-a trezit, politicos, dar confuz, cu mâna pusă, delicat, pe un steag informal, în spaţiul intracarpatin.

acum 8 zile · comentarii (14)

Pentru reportajul satiric din Belgia, în pregătire la  revista „Historia“, Cea mai rentabilă Înfrîngere din Istorie: Waterloo, citesc, printre altele, cumpărată de pe Internet, prin descărcare, cartea lui Jacques Olivier Boudon, „Napoléon et le dernière campagne. Les Cent-Jours. 1815“, tipărită de Armand Colin în 2015, editură care a produs şi varianta electronică.

acum 8 zile · comentarii (10)

Summit-ul de la Bratislava a fost ca o întâlnire de familie la finalul căreia toată lumea răsuflă uşurată că niciunul n-a dat altuia în cap. Doar din acest punct de vedere, al absenţei conflictelor, reuniunea poate fi considerată o reuşită. Nu s-a decis nimic pe fond. Iar deschiderea procesului de reflecţie privind viitorul UE n-ar fi fost posibilă fără renunţarea de către Angela Merkel la teza cotelor de repartizare a refugiaţilor.

acum 8 zile · comentarii (32)

Sistemul este unul osificat, ancorat în trecut, cu o rezistenţă uriaşă la schimbare, iar mentalităţile sunt atât de inflexibile încât aproape orice încercare de clătinare este sortită eşecului, dacă ea nu este susţinută de instituţiile statutului sau dacă nu  vine din partea unui număr suficient de mare de organizaţii/oameni care să vorbească aceeaşi limbă.

acum 8 zile · comentarii (1)

Discuţia a reapărut în spaţiul public după ce Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au anunţat decizia lor de a-şi retrage fetiţa de la şcoală şi de a trece în regimul de homeschooling (hs), educaţia acasă. În mediul virtual, discuţiile au explodat, cu argumente pro şi contra, legate de legi sau alte considerente, dovadă că problema este o preocupare în rândul părinţilor.

acum 8 zile · comentarii (121)

Programat în al XV-lea an consecutiv, graţie iniţiativei şi eforturilor directorului general al Filarmonicii de Stat, prof. Ioan Bojin, Sibiu Opera Festival a inclus şi în acest an Concursul Internaţional de Canto „Vox Artis”, ajuns la ediţia a VIII-a, o competiţie desfăşurată în colaborare cu ArtCor Artists Agency din Viena, al cărei director artistic este prof. dr. docent Theodore Coresi.

acum 9 zile · comentarii (0)

Încă din 2015, apăruseră în presă informaţii despre un centru de coordonare a activităţii comentatorilor şi bloggerilor care exprimă poziţii proruse şi antioccidentale, în special la articolele din presa occidentală. Edificiul care găzduieşte sediul companiei „Internet-Cercetări“, paravanul pentru centrul de coordonare  activităţilor de comentare, trolling şi blogging prorus, se află în oraşul Sankt-Peterburg, pe strada Savuşkin, nr. 55.

acum 9 zile · comentarii (220)

Pe vremuri, prin anii ’50 ai veacului trecut, o „mare” şi foarte bine plătită poetă comunistă îi vorbea, cu aprobare de la PMR, Americii. Maria Banuş vorbea ca să vorbească, să se afle-n treabă şi să fie apreciată de partid, aşa, ca de la om la om, „nu cu America pumnului şi a linşajului, nu cu patroana crimelor şi a orgiilor/nu cu vrăjitoarea ce mână Sabatul drăcesc al miliardelor/ ci cu tine, Americă simplă”.

acum 9 zile · comentarii (42)

În general, mai în toate discuţiile privind fondurile europene, inevitabil, se ajunge la întrebarea cheie „da’ absorbţia, absorbţia cât e?” O simplă prejudecată populistă, căci întrebarea corectă ar putea fi „impactul, da’ impactul care e?” Nu de alta, dar absorbţia aceasta este un proces tehnic complex, care - cu scuzele de rigoare pentru insalubritatea comparaţiei - n-are nici o legătură cu trasul în venă.

acum 10 zile · comentarii (14)
Postari Recente