Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, trimişi în judecată pentru corupţie. Cum se împărţeau comisioanele din licitaţii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea şi Vlad Cosma, dar şi a altor doi inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie. Procurorii au detaliat în rechizitoriu şi modul în care decurgeau întâlnirile şi, ulterior, licitaţiile prin care bugetul public al judeţului a fost prejudiciat

În contextul evenimentelor remodelării frontierelor stabilite în clipa destrămării URSS (25 decembrie 1991), chiar şi prin forţă generată de dreptul la autodeterminare al popoarelor sau grupurilor minoritare, repetata cerere de recunoaştere a independenţei Transnistriei de către Republica Moldova şi Kremlin îngrijorează cancelariile diplomatice.

acum 11 ore · comentarii (2)

Există un binecunoscut aforism venit la noi din Antichitate în care filosoful, se pare că Arhimede însuşi, ar fi spus: Daţi-mi un punct de sprijin şi răstorn universul. Citarea este, evident, aproximativă. Acum nu este vorba de un punct, ci de un picior. De altminteri, aşa se intitulează cartea neurologului american Oliver Sacks pentru care editura Humanitas are drepturi depline de traducere şi publicare.

Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adoptată marţi, care recomandă drepturi colective pentru minorităţi, printre care şi autonomia teritorială, are toate şansele să arunce în aer şi puţina coeziune care a mai rămas în Europa. Rezoluţia este iniţiată, desigur, de maghiarul Ferenc Kalmár (PPE) şi vine mănuşă pentru mişcările Rusiei care tocmai a obţinut drepturi definitive pentru ruşii din Crimeea, anexând-i!

acum 4 zile · comentarii (378)

România poate deveni hub tehnologic şi industrial în regiune până în 2016. Analiza arată viziunea de strategie industrială, ce am reuşit până acum şi ce mai avem de făcut pentru acest sector. România performează puternic în domeniul industrial, având cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani. Tendinţa de Renaştere industrială în România este evidentă.

acum 4 zile · comentarii (13)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 4 zile · comentarii (26)

De ceva vreme, nu prea multă, ce-i drept, îmi place ţara mea! Mi-a înviat sentimentul acela că da, dom’le, hai, că nu-i totul pierdut! Că n-om fi noi umiliţi, prostiţi şi furaţi până închidem ochii! Că n’or să ne mai calce pe grumaz, la infinit, toate hienele astea comunistoide până-n măduva oaselor, puii ăştia de nomenclaturişti, parveniţii ăştia ieşiţi de prin cele mai infecte cotloane ale ţărişoarei.

acum 8 zile · comentarii (102)

Nu cunosc cazuri de o asemenea virulenţă. Adică, într-o ţară cu problemele de felul celor cu care se confruntă România, factorii instituţionali de decizie politică de talia preşedintelui şi prim-ministrului, să se războiască, să se duşmănească la sânge, ostentativ, în faţa întregului popor ca şi în văzul întregii lumi.

acum 8 zile · comentarii (3)

O ştim cu toţii, România ”nouă” e veche. Nici corupţia, nici incompetenţa adusă la putere, nici abuzul de presă nu s-au inventat azi.  Dovezi se găsesc din abundenţă, chiar dacă ele nu sunt neapărat prezente în conştiinţa publică. E bine, de aceea, să facem, din cînd în cînd, mici exerciţii de memorie. Nicio vindecare nu e posibilă, fără o bună cunoaştere a istoriei bolii.

acum 10 zile · comentarii (197)

După cum cimitirul este plin de oameni indispensabili, la fel de pline sunt şi închisorile de oameni furioşi, sensibili la critică, care nu suportă nici să le zici „dă-te mai încolo!” Există un paradox al furiei şi nu sunt puţini cei care susţin că cei mai furioşi dintre noi sunt, de fapt, nişte neajutorati. Este furia slăbiciune sau expresia nestăvilită a forţei brute?

acum 9 zile · comentarii (19)

La începutul lui februarie, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a explicat că denumirea ţării sale ar trebui schimbată în Kazak Eli. Doar întâmplarea a făcut ca, după câteva zile, agenţiile internaţionale de presă să difuzeze o depeşă despre problemele de sănătate ale lui Mathieu Kérékou, cel care a decis, în 1975, că statul pe care-l conducea nu se va mai chema Dahomey, ci Benin. De ce să schimbi numele unei ţări?

acum 14 zile · comentarii (43)

Mi se întâmplă câteodată să uit unde îmi aşez o carte, ochelarii, uneori şi telefonul, iar când încep să le caut dau peste ce rătăcisem cu zile în urmă. Am spus unor prieteni la un moment dat că lucrurile par să aibă viaţa lor şi îşi fac de cap tocmai când îmi este mai mare nevoia de ele.

acum 14 zile · comentarii (5)
Postari Recente