Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

Valea Prahovei este, şi în acest an, o destinaţie destul de scumpă de Revelion, dar mai accesibilă în perioada Crăciunului. Preţurile pachetelor de trei zile variază între 150 de lei şi peste 1.200 de euro de persoană, în funcţie de stelele pensiunilor şi hotelurilor, dar şi serviciile achiziţionate. Doritorii găsesc, încă, locuri libere

FOTO Spitalul unde nu vrei să ajungi niciodată. Secţia Buna Vestire a SJU Ploieşti, propusă spre desfiinţare pentru „starea precară de igienă“

FOTO Spitalul unde nu vrei să ajungi niciodată. Secţia Buna Vestire a SJU Ploieşti, propusă spre desfiinţare pentru „starea precară de igienă“

Toaletele insalubre, saloanele afectate de infiltraţii, mobilierul uzat şi vesela ciobită au fost doar câteva din motivele care l-au determinat, la sfârşitul anului trecut, pe Raed Arafat, să ceară închiderea de urgenţă a sediului de pe Buna Vestire a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi mutarea secţiilor în clădirea principală, din nordul oraşului. Nimic nu s-a întâmplat între timp, cu excepţia unor mici lucrări de igienizare

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, ar putea scăpa de controlul judiciar

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, ar putea scăpa de controlul judiciar

Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit joi că măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută în noul Cod Penal, este neconstituţională, deoarece încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului. Printre cei care s-a dispus această măsură se numără şi deputatul de Prahova, Vlad Cosma, şi tatăl acestuia, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma

Au început dezbaterile pentru bugetul României. La fel de gâfâit, în buza Crăciunului, la fel de neprofesionist redactat şi dezbatut, la fel de lipsit de finalitate ca în ultimii 25 de ani. Audierile în Comisii - o formalitate. Votul în Plen - o simplă suită de discursuri politice. Totul este de fapt agreat după "negocierile" cu FMI şi Comisia Europeană.

acum 3 zile · comentarii (3)

Anul acesta se-mplinesc 25 de ani de când putem spune că trăim în democraţie, bem Cola, mâncăm fast-food şi facem bijniss. 25 de ani în care, dacă suntem sinceri, n-am realizat prea multe. Individual am mai dres-o, cu câte un olimpic, vreo eminenţă cenuşie răsărită, dar ca realizări de grup stăm destul de slăbuţ.  Parcă n-am vrut să eclipsăm ceva.

acum 3 zile · comentarii (7)

Am văzut o estimare de 100.000 de euro de persoană, în medie, pentru costurile cercetărilor DNA în cazurile de corupţie, până când dosarul e gata să ajungă în instanţă. Înmulţit cu 100.000, cam cât arată altă estimare că ar fi numărul de cazuri care ar trebui să ajungă cu adevărat la DNA, din toată ţara, fac 10.000.000.000, adică zece miliarde de euro.

acum 5 zile · comentarii (3)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 5 zile · comentarii (3)

În vara lui1944, în Partidul Comunist din România erau până într-o mie de oameni, fapt care mai târziu avea să-l determine pe poetul avangardist Stefan Roll să afirme cu umor, dar şi cu amărăciunea generată de spiritul omniprezent al oportunismului de pe la noi: „puţini am fost, mulţi am rămas!”

acum 8 zile · comentarii (14)

O instituţie vitală care funcţionează alandala e mai periculoasă decât una care nu funcţionează. Imaginaţi-vă că la şcoală copilul vă este învăţat cum să dea şpagă profesorului pentru o notă mai bună. Imaginaţi-vă cum la spital sunteţi plimbat cu ambulanţa şi pus să vă cumpăraţi medicamentele de la farmacia din colţ. Imaginaţi-vă cum ar fi ca poliţia să comploteze cu crima organizată. Bine aţi venit în România, unde Parlamentul e plin de hoţi!

acum 10 zile · comentarii (144)

Indiscutabil, libertatea este mai folositoare omului decât dictatura, chiar dacă pare mai greu de utilizat. Comunismul practica disciplinarea forţată şi fără sens. Libertatea îţi oferă auto-disciplinarea, ca singura opţiune viabilă de a găsi un sens în viaţă. Practic, ea ne salvează din haosul auto-distrugerii umane, în timp ce orice dictatură ne distruge prin lipsa ei.

acum 10 zile · comentarii (58)

Cei mai importanţi lideri ai comunităţii româneşti din America şi Canada au lansat un apel prin care arată dorinţele românilor care trăiesc departe de Ţară dar sunt mereu cu gândul la ea. Vizita lui Klaus Iohannis peste Ocean dă speranţe celor care au plecat din România din cauza celor care o conduceau şi a oferit oportunitatea înmânării apelului.

acum 10 zile · comentarii (32)

Aniversarea unui sfert de veac de la revoluţia anticomunistă mă determină să rememorez acele zile cu ajutorul câtorva pagini de jurnal. Scrise în acele zile fierbinţi (am trecut, acum, în paranteze drepte, câteva necesare lămuriri), rândurile următoare arată manipularea, minciunile şi ticăloşiile acelor zile de sfârşit de dictatură.

acum 13 zile · comentarii (74)

Întâmplator (în sensul că nu am nici interese, nici origini...), dar în acelaşi timp definitoriu, pentru oricine, sunt militant pro-gay şi filosemit. Dar —iertaţi-mă! —, nu mă pot oripila la citirea rostirilor ambasadorului român la Erevan, pus la zid, chemat degrabă în "centrală", pentru aşa-zise gafe diplomatice, la reclamaţia unor studenţi români de la "London School of Economics and Political Science" (wow!).

acum 15 zile · comentarii (13)

„Filozofie cu ciocanul“ şi-ar dori să facă Andrei Vieru în volumul de eseuri „Ecleziastul vesel“, dar îl împiedică delicateţea sa structurală, căreia îi datorează şi formaţia de pianist. Autorul indică clar cultul faimei şi gustul publicului ca fiind relele cărora ar trebui să ne opunem. Dezinteresul său faţă de valorile culturale la modă l-a făcut să fie supranumit în Franţa „noul Cioran“.

acum 13 zile · comentarii (1)

Comisia Europeană şi-a început ambiţios mandatul, lansând un program de investiţii care ar urma să determine investiţii de 315 miliarde de euro până în 2017. Este o iniţiativă condamnată la reuşită, altfel UE se va confrunta cu permanentizarea stagnării şi cronicizarea problemelor economice şi sociale. Planul poate fi o oportunitate pentru România, dacă reducerea decalajelor dintre vechile şi noile state membre ar deveni o prioritate europeană.

acum 16 zile · comentarii (1)

Cu peste zece ani în urmă, folosind unul din puţinele sondaje profesionale făcute în Republica Moldova (de către Soros-ul moldovenesc) am construit un model economic de vot, în care stânga şi dreapta nu contau, şi puteai prezice ce va vota cineva în funcţie de poziţia faţă de politica externă – cu Rusia sau cu Europa.

acum 16 zile · comentarii (3)

Era firesc, după ce PSD a pierdut alegerile, să asistăm la drastice „restructurări“. Dar o restructurare ratată e mai rea decît amînarea sine die a restructurării. În loc să producă limpezire, în loc să redistribuie competenţele, loialităţile şi vinovăţiile, ea sfîrşeşte prin a spori haosul şi prin a accelera derapajul. În mintea mea, aş fi ales una din următoarele două variante:

acum 19 zile · comentarii (147)