Istoria vilei Carola din Sinaia. Fost hotel, a fost locul secret de întâlnire al amanţilor Carol şi Elena Lupescu şi l-a găzduit pe Yehudi Menuhin

Istoria vilei Carola din Sinaia. Fost hotel, a fost locul secret de întâlnire al amanţilor Carol şi Elena Lupescu şi l-a găzduit pe Yehudi Menuhin

O casă a cărei prezenţă este greu de ignorat pentru orice turist care ajunge la Sinaia, vila Carola are o istorie fascinantă. Aici s-au cunoscut, în 1925, Carol al II-lea şi Elena Lupescu, şi tot aici se întâlneau, în secret, cei doi amanţi. Celebrul violonist şi dirijor Yehudi Menuhin a stat şi el două luni la vila Carola

Cum să ne alimentăm după Paşte. Reţete simple şi rapide pentru a ne reveni după drob şi friptura de miel

Cum să ne alimentăm după Paşte. Reţete simple şi rapide pentru a ne reveni după drob şi friptura de miel

Este bine să ne gândim înainte de Paşte cum ne vom ajuta organismul să se refacă după mai multe mese consistente. Efectele alimentaţiei haotice pot fi contracarate dacă, după zilele de sărbătoare, adoptăm o alimentaţie echilibrată, ne hidratăm şi facem mişcare. Două reţete simple şi rapide ne pot ajuta să ne revenim rapid după drob, ouă şi friptura de miel

Primarul condus la groapă cu lăutari. Povestea lui Radu Stanian, unul dintre cei mai chefuitori şi iubiţi edili ai României

Primarul condus la groapă cu lăutari. Povestea lui Radu Stanian, unul dintre cei mai chefuitori şi iubiţi edili ai României

Deşi petrecăreţ şi cam risipitor, cu înclinaţii politice radicale, care au dus la arestarea sa, primarul Radu Stanian a reuşit să câştige respectul ploieştenilor prin realizările sale administrative. Moartea sa, în 1897, a produs consternare în oraş, iar oamenii l-au condus pe Stanian la cimitir aşa cum trăise, cu taraful. În vâltoarea momentului, un ploieştean a băut un pahar de vin la groapă, spunând „Hai, să trăieşti, coane Radule!“

În urmă cu ani- patru la număr- atunci când Thomas Ostermeier şi Teatrul „Schaubühne” din Berlin aduceau la ediţia a opta a Festivalului Internaţional „Shakespeare” din Craiova un magnific Hamlet, unul dintre spectacolele pe care sunt sigur că nu le voi uita vreodată, au fost voci care au acuzat o anume impuritate a montării.

acum 7 zile · comentarii (0)

Ultima ştire politică este demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, la cererea premierului Cioloş, pentru lipsa de performanţă în gestionarea sarcinilor ministerului. După pierderea a 7 miliarde de euro în exerciţiul financiar anterior, în perioada 2014-2016 România n-a tras de la UE nici măcar un euro!

acum 7 zile · comentarii (3)

„Preţul cerut de proprietari este extrem de mare pentru România“, afirmă, la Paris, Doina Lemny, specialist al operei lui Brâncuşi. Cu toate acestea, românii din Paris se mobilizează pentru ca opera lui Brâncuşi, unică între creaţiile sale, să rămână în ţară.

acum 7 zile · comentarii (6)

De câteva minute citesc cu stupoare blogul lui Tolo şi stau cu o ureche pe Realitatea. Sunt stupefiat! Nu pot descrie altfel starea mea de spirit. Am vizitat în urmă cu 3 zile un spital care arăta la fel ca în occident şi cu performanţe similare. Am sesizat dispersoarele cu dezinfectante existente în terapie chiar şi la uşa liftului. I-am felicitat pe însoţitori şi i-am întrebat de ce nu există dispozitive similare şi în secţii.

acum 8 zile · comentarii (21)

Imaginaţi-vă că luaţi maşina şi ieşiţi din oraş şi opriţi într-un sat, luaţi oricare la întâmplare. Parcaţi în faţa unui birt. Intraţi. E seară, a fost o zi frumoasă. Trec puţine maşini, câte un sătean cu biţigla, vacile alene se întorc de la păscut. Înăuntrul birtului miros de închis, de podele umede, de băutură proastă. Pe la mese, sătenii ling o bere sau o tărie, după preferinţă. Un câine se plimbă printre mese. Nimeni nu îl bagă în seamă.

acum 8 zile · comentarii (48)

Atîţia savanţi şi savante, alături de copiii lor savanţi, turuie după colţ, în lift, prin ambasade şi la coafor, în servere, peste dealuri, pe canalul şi în judeţul următor. Să nu ne plîngem! Sîntem împreună şi timpul trece. În fiecare clipă e vorba de orice şi nimic nu e greşit, deşi vorbitorii cu cap abia urmează la cuvînt. Atît viitor reuşit nu s-a pomenit de la aprinderea primului bec.

acum 8 zile · comentarii (31)

Delahoya, cel mai longeviv festival de muzică electronică din România, aniversează în 2016 douăzeci de ani de existenţă, festivalul fiind un deschizător de drumuri pentru artiştii noi. Primul eveniment de acest gen a fost organizat în 23 august 1997, în aer liber, în Cluj-Napoca -  RAVE FAMILY OPEN AIR, festivalul având ca model conceptul LOVE PARADE din Berlin.

acum 8 zile · comentarii (0)

„Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă.

acum 8 zile · comentarii (314)

După sfârşitul zilei de duminică, 24 aprilie, se poate spune că temerile referitoare la degenerarea manifestaţiilor antiguvernamentale de la Chişinău în violenţe s-au adeverit cu prisosinţă. Ciocnirile protestatarilor cu forţele de ordine au avut loc în două puncte – pe strada Bulgară şi pe strada Dimitrie Cantemir.

acum 8 zile · comentarii (13)

Un personaj până ieri mai curând demi-monden, marcat de vane aspiraţii de a fi peste decenii o palidă replică a lui Leonard Bernstein explicându-ne cum să înţelegem muzica, un om în a cărui carte de identitate scrie că se numeşte Soare şi care ne era mai tuturor cunoscut  printr-o condiţie profesională comună, cu apariţii preponderent la concertele din aer liber, puternic parfumate politic s-a metamorfozat de câteva zile încoace în Luceafăr.

acum 8 zile · comentarii (30)

Restartarea Consiliului NATO-Rusia, înainte de aniversarea Zilei Victoriei tuturor celor care au contribuit la înfrângerea regimului nazist, în anul 1945, reprezintă nu doar un act de diplomaţie inteligentă, în vremuri greu previzibile, ci şi o invitaţie la reflecţie, pentru cei care iau decizii strategice în România, pentru că a venit timpul să fie normalizate relaţiile dintre statul român şi cel rus.

acum 8 zile · comentarii (34)

Tradiţia nu moare niciodată. Cum nu dispar nici reflexele puterii, ale unui anume fel de putere, într-un anume fel de lume. Proba cea mai interesantă este decizia de vineri a Parlamentului Federaţiei Ruse privind numirea unui fost înalt responsabil din Ministerul de Interne din perioada sovietică, acum pensionară, în funcţia de Ombudsman prezidenţial pentru drepturile omului.

acum 9 zile · comentarii (69)

Formal, manifestaţiile de protest ale Platformei „Demnitate şi Adevăr” reîncep astăzi, 24 aprilie, deoarece Comisia Electorală Centrală de la Chişinău nu a aprobat desfăşurarea unui referendum în care alegătorii urmau să se pronunţe în privinţa alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct, a reducerii numărului de parlamentari de la 101 la 71, şi a eliminării imunităţii parlamentare.

acum 9 zile · comentarii (7)
Postari Recente