Poliţiştii, obligaţi să folosească arma pentru a calma un bărbat agresiv care ameninţa cu toporul. Victima, rănită în burtă

Poliţiştii, obligaţi să folosească arma pentru a calma un
bărbat agresiv care ameninţa cu toporul. Victima, rănită în burtă

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, aflat într-o stare avansată de ebrietate,din primele informaţii, a fost împuşcat de către poliţiştii care au încercat să-l imobilizeze. Bărbatul era agresiv şi distrusese cu ajutorul unui topor un tractor. În plus, când s-a văzut înconjurat de oamenii legii, agresorul a început să-i ameninţe şi pe ei.

Crima care i-a şocat pe medicii legişti. Cadavru găsit carbonizat şi dezmembrat, cu ţepuşe înfipte în toate părţile corpului

Crima care i-a şocat pe medicii legişti. Cadavru găsit carbonizat şi dezmembrat, cu ţepuşe înfipte în toate părţile corpului

Detalii înfiorătoare ies la iveală în legătură cu o crimă produsă în comuna prahoveană Filipeştii de Pădure care i-a şocat şi pe medicii legişti. Aceştia au declarat că nu au mai văzut atâta cruzime în zeci de ani de carieră. Cadavrul victimei, despre care se bănuieşte că ar fi mama criminalei, este decapitat, cu organele interne scoase şi carbonizat aproape în întregime.

Evreul român genial care a revoluţionat pentru totdeauna industria petrolului. Principiul „metodei Edeleanu“, care a condus la obţinerea benzinei

Evreul român genial care a revoluţionat pentru totdeauna industria petrolului. Principiul „metodei Edeleanu“, care a condus la obţinerea benzinei

În anul 1908, pe malul pârâului Dâmbu, într-un mic laborator al rafinăriei Vega din Ploieşti, Lazăr Edeleanu, un inginer român cu origini evreieşti, şcolit în Germania, punea bazele petrochimiei. O invenţie, primită iniţial cu scepticism, mai ales în România, avea să dea startul unei noi ramuri a industriei chimice: rafinarea petrolului cu bioxid de sulf lichid.

VIDEO Cele mai influente patru soliste death metal şi simfonic rock din anii 2000. Vedeta care a ajuns să creadă în Dumnezeu, deşi a fost atee convinsă

VIDEO Cele
mai influente patru soliste death metal şi simfonic rock din anii
2000. Vedeta care a ajuns să creadă în Dumnezeu, deşi a fost atee convinsă

Angela Nathalie Gassow, Lacey Nicole Sturm, Sharon Janny den Adel şi Tarja Turunen sunt cele patru dive ale trupelor care abordează un stil de muzică extrem, death metal sau rock simfonic. Deşi este o lume în care legea o fac bărbaţii, Angela, Lacey, Sharon şi Tarja şi-au căpătat notorietatea la nivel internaţional şi sunt recunoscute drept deschizătoare de drumuri.

VIDEO Schimbare de procedură la DNA Ploieşti. Procurorii au început să-i înregistreze pe martorii citaţi. „Nu se mai dau declaraţii cum se dădeau odată“

VIDEO Schimbare de procedură la DNA
Ploieşti. Procurorii au început să-i înregistreze pe martorii citaţi. „Nu se mai dau declaraţii cum se
dădeau odată“

Răzvan Alexe, controversatul om de afaceri din Prahova, denunţător în mai multe dosare instrumentate de procurorii anticorupţie, a fost citat miercuri, 18 aprilie, să se prezinte la audieri la sediul DNA Ploieşti. Potrivit declaraţiilor acestuia, este vorba despre un nou dosar care ar avea legătură cu Sebastian Ghiţă.

Premierul Dăncilă a convocat ieri o şedinţă cu managerii de spitale. Împreună cu echipa sa de colaboratori direcţi, a aflat, din nou, că legea salarizării este o elocventă ignorare a proverbului de căpătâi al oricărui croitor: „Întâi măsori şi abia apoi tai!“. În spitale s-a trecut la aplicarea legii fără să se ştie impactul bugetar real. Chiar şi regulamentul de sporuri a fost promovat sub presiunea zilei în care urmau să se dea salariile.

acum 2 zile · comentarii (36)

Desigur, la modul ideal, o ţară trebuie să fie puternică, exemplu în dezvoltare economică şi socială, dispunând de o armată puternică, argument disuasiv suficient pentru a-şi apăra cetăţenii, cu politicieni luminaţi dorind binele colectiv, cel pentru care sunt gata să şi-l sacrifice pe cel propriu, eventual murind săraci şi fericiţi că s-au jertfit pe altarul binelui comun.

acum 3 zile · comentarii (41)

Desigur, la modul ideal, o ţară trebuie să fie puternică, exemplu în dezvoltare economică şi socială, dispunând de o armată puternică, argument disuasiv suficient pentru a-şi apăra cetăţenii, cu politicieni luminaţi dorind binele colectiv, cel pentru care sunt gata să şi-l sacrifice pe cel propriu, eventual murind săraci şi fericiţi că s-au jertfit pe altarul binelui comun.

acum 3 zile · comentarii (41)

23 aprilie este sărbătoarea militarilor care activează în Forţele Terestre Române. O categorie de forţe armate care are efectivul cel mai numeros dintre cele trei care alcătuiesc Forţele Armate Române. Patronul spiritual al acestei forţe disuasive este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

acum 3 zile · comentarii (13)

Recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului evreu ridică România din rândurile celei de 3-a Europa şi o plasează într-o sferă de influenţă şi de mediere atât între interesele americane şi Uniune, cât şi între Europa de Vest şi cea de Est.

acum 3 zile · comentarii (43)

Scriu de ani buni despre zona euro şi mai ales despre ceea ce înseamnă pentru România aderarea la această zonă. Nu de puţine ori am scris că România are nevoie să-şi definească un traseu, un Plan de trecere la euro în mod oficial, aşa cum toate celelalte state est-europene au făcut (majoritatea imediat după intrarea în UE).

acum 3 zile · comentarii (22)

Dacă creştinismul ar fi vrut să reuşească în Antichitate, nu ar fi trebuit să admită, vreodată, că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol şi primele care l-au văzut pe Iisus Hristos după ce Acesta a înviat. Şi nici nu ar fi trebuit să accepte că femeile se numărau printre principalii susţinători ai lui Hristos şi, de asemenea, că se numărau printre lideri, în grupul extins de ucenici.

acum 3 zile · comentarii (10)

Individual şi abdominal, oricine, inclusiv Germania, are dreptul să crape de bine. Ceea ce lasă, totuşi, fără răspuns întrebarea: de asta există Uniunea Europeană? Dacă UE e totuna cu aranjamentul care propteşte o hegemonie principial duioasă şi economic dubioasă, periferiile estice şi sudice ale Europei sînt sacrificate.

acum 3 zile · comentarii (58)

Programarea economică este prezentă în toate ţările lumii. Lipsa viziunii în ceea ce priveşte modelul de dezvoltare / modelul industrial conduce la ceea ce am văzut cu toţii în primii 20 de ani ai tranziţiei în România. Haos, recesiuni transformaţionale însoţite de căderi economice, şomaj, pierdere de potenţial economic şi haos. Crearea unui pattern de dezvoltare pe termen lung este strict necesară. Construcţie fără proiect nu există.

acum 3 zile · comentarii (8)

30 decembrie 1933: se instituie starea de asediu printr-un decret prin care statul român îşi aroga dreptul de cenzura presa, ba chiar de a împiedica apariţia unor publicaţii. Acestea fiind datele problemei, propun descifrarea misterului din jurul ştampilei ANULAT de pe coperta revistei „Veselia“, posibil o restricţionare a circulaţiei publicaţiei prin ţară.

acum 4 zile · comentarii (1)

„Festivalul Lalelelor“ din acest an a prilejuit nu numai un nedorit şi ciudat-atipic moment din viaţa politică a doamnei Dăncilă, Prim-Ministru al României noastre. Ţară care se dovedeşte din nou atipică, impredictibilă şi excentrică. Nu a fost vorba despre doar atât, căci atunci nu ar fi fost eveniment, ci parte a cotidianului.

acum 4 zile · comentarii (120)

Cred că nu mai este un secret pentru nimeni că Dragnea se crede unicul factor de putere din România. Un dictator. Toate acţiunile din ultima perioadă confirmă această teză. Conduce guvernul prin „umbra” sa, Viorica Dăncilă, conduce parlamentul cu ameninţarea că parlamentarii care nu-l ascultă orbeşte nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri.

acum 4 zile · comentarii (10)

Salut, Internet! Numele meu este Bogdan şi sunt elev în clasa a XII-a în Ploieşti. În judeţul meu nu au fost închise şcolile, în oraşul în care locuiesc nu a fost dată zăpada de pe drum, iar patinajul artistic este o probă obligatorie pentru toţi pietonii, deoarece autorităţile nu se ocupă corespunzător de treaba asta cu „iadul alb”.

acum 2 luni · comentarii (29)

Ne hrănim cu bârfe şi cu scandaluri, băgăm certuri în sânge. Nu ne place să intervenim ca să aplanăm un conflict, indiferent că e vorba de cele de amploare în care pot exista repercusiuni serioase sau de cele ridicole în care îţi pierzi zâmbetul tâmp de pe faţă dacă le întrerupi, că doar eşti fanul lor. Cel mai rău e că nu eşti singurul.

acum 4 luni · comentarii (23)