Comarnic – Braşov, autostrada promisiunilor deşarte. În mai, Victor Ponta anunţa în Prahova demararea lucrărilor în 2014 | victor ponta

Comarnic – Braşov, autostrada promisiunilor deşarte. În mai, Victor Ponta anunţa în Prahova demararea lucrărilor în 2014

În mai 2014, în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi încă tatonând terenul pentru candidatura la prezidenţiale, Victor Ponta promitea la Ploieşti demararea, în 2014, a lucrărilor pentru autostrada Comarnic – Braşov. „Anul acesta vreau să-mi ţin cuvântul faţă de prahoveni şi faţă de toţi românii. Anul acesta începem Comarnic – Braşov“, spunea candidatul PSD la alegerile prezidenţiale

În dimineaţa zilei de 17 noiembrie, Victor Ponta s-a trezit în cea mai proastă dintre lumile posibile: pierduse Cotrocenii, era contestat în propriul partid şi avea perspectiva de a se întoarce la muncă, la munca aia grea de la Palatul Victoria. A încercat s-o facă pe struţul, vârându-şi câteva zile capul în nisipul Emiratelor, dar i-a folosit tot atât cât struţului: deloc.

acum 2 zile · comentarii (23)

Când întreba zeflemitor ”câte divizii are Papa?”, Stalin nu avea cum să-şi închipuie că între liderii care vor îngropa comunismul se va afla un polonez blând de constituţie sub numele lui de Suveran Pontif, Ioan Paul II. Când întreba zeflemitor ”câte divizii are Papa?”, Stalin nu avea cum să-şi închipuie că între liderii care vor îngropa comunismul se va afla un polonez blând de constituţie sub numele lui de Suveran Pontif, Ioan Paul II.

acum 2 zile · comentarii (8)

O mulţime de întrebări justificate s-au ivit odată cu terminarea circului electoral: Cine plăteşte facturile promisiunilor guvernamentale electorale? Cine? Şi ce se va alege de  acele promisiuni ale Guvernului menite să-i determine pe cetăţeni să voteze într-un anumit fel? Că promisiuni au fost gârlă, câte-n lună şi stele. Nenumărate.

acum 2 zile · comentarii (0)

Citesc cu mirare crescândă textul "Femeia de carieră, fără copii, singură la 40 de ani, o bombă nucleară cu efect de praştie", semnat de colegul meu de la "Evenimentul zilei", Mihnea-Petru Pârvu, şi de un psihiatru anonim, devenit acum celebru, Gabriel Diaconu. Un text cu adevărat „bărbătesc”. Domnilor cu pretenţii pseudo-literare, deţinători ai unor „adevăruri” absolute, nu ştiţi nimic, chiar nimic, despre femeia pe care o puneţi la zid.

acum 7 zile · comentarii (163)

Nu voi putea spune niciodată, aşa cum a făcut Mallarmé într-o poezie celebră ce se cheamă Brise marine, „la chair est triste, hélas, eu j’ai lu tous les livres.” Sunt, de asemenea, cât se poate de conştient că nici măcar pe Shakespeare nu l-am citit integral în felul în care ar fi trebuit să o fac şi că nu ar fi deloc nepotrivit să îmi consacru mulţi din anii ce mi-au mai rămas citirii sau recitirii scrierilor sale.

acum 5 zile · comentarii (6)

După o perioadă de absenţă, interval în care a urmat o serie de cursuri de perfecţionare la centrală, trimisul Sultanului a revenit la post. Nu numai că a urmărit procesul electoral din ţara noastră, dar s-a şi implicat în susţinerea unuia dintre candidaţi, urmând indicaţiile primite pe cale ierarhică. În final, a elaborat un raport.

acum 6 zile · comentarii (17)

La Paris, 96% din votanţi au pus ştampila pe Klaus Iohannis. După ce i s-a fluturat, arogant şi nemernic, o cîrpă roşie pe dinainte – nu, nu veţi avea mai multe secţii de votare – diaspora a văzut roşu, părinţii şi familia din ţară au văzut negru dinaintea ochilor. Victor Ponta a văzut stele verzi. Ziua când diaspora şi-a schimbat definiţia.

acum 10 zile · comentarii (27)

Sandra Gătejeanu Gheorghe este Director de Protocol al Casei Regale a României şi, de curând, a publicat cartea „Eticheta regală”. „Aşa, şi?”, aţi spune. Cui îi mai pasă în ziua de azi de bune maniere, eleganţă şi solemnităţi când cei mai mulţi dintre noi suntem îngrijoraţi ce punem pe masă a doua zi?

acum 10 zile · comentarii (6)

Este uşor să te pierzi în spaţiul virtual. Această lume nouă, creată de ingineri, este populată de oricine are un PC, o tabletă sau un iPhone şi arată diferit pentru fiecare grup care interacţionează cu ea. Pentru militarii americani este un nou domeniu de luptă, pentru un om de afaceri este un loc unde poate face bani, pentru un student este un loc unde se întâlneşte cu prietenii şi lista poate continua.

acum 10 zile · comentarii (4)

„Ce bine este că au voinţă românii ăştia!" Au. Doamna care trece cu copilul de nici un an în cărucior este mulţumită: a votat şi a avut noroc că nu a trebuit să stea la coadă. Persoanele în vârstă şi părinţii însoţiţi de copii au prioritate la intrarea în secţia de vot. Cristian este şi el mulţumit: este aici, în faţa consulatului român din Paris, de pe la 5 şi jumătate, dar măcar de data aceasta a votat.

acum 12 zile · comentarii (62)

Eu nu am fost niciodată un erou! Dar în decembrie 1989 eram acolo unde „cocoşii au cântat de trei ori în noapte – şi-a trebuit să strig: Doamne, Doamne, de cine m-am lepădat?“. Iar acum sunt aici, unde „mistuiţi de răni lăuntrice ne trecem prin veac”, unde “din când în când ne mai ridicăm ochii spre zâvoaiele raiului, apoi ne-aplecăm capetele în şi mai mare tristeţe“.

acum 13 zile · comentarii (27)

Situaţia actuală este extrem de asemănătoare cu cea din 2004, când diferenţa după primul tur era de 7%, iar sondajele pentru turul II îl dadeau invariabil câştigător cert şi detaşat pe Năstase, fost Ponta (sau invers, ce mai contează...). Pe lângă sondajele menţjonate voi prezenta date statistice importante referitoare la alegerile prezidenţiale din 1990 încoace:

acum 13 zile · comentarii (33)

M-am trezit dimineaţă cu gust de silă în gură. Nu pot să mă mai rog. Mă uit la toţi nenorociţii ăştia de popi, la tot răul pe care îl sădesc în minţile noastre. Mă uit cu teamă la cum ne izbesc cu sufletele de pereţi. Cu ciuruitele astea de suflete care ne-au mai rămas, cu locul ăsta sfânt din noi, pe care ni-l deschidem ca tâmpiţii, în genunchi, în faţa lor.

acum 17 zile · comentarii (89)

Campania lui Klaus Iohannis a fost un dezastru. Nimic logic, fără strategie, fără organizare, fără logică, fără discursuri. Goală de sens şi lipsită de energia necesară unui candidat care vrea cu adevărat să ajungă la Cotroceni şi să conducă o ţară aflată pe marginea prăpastiei şi lipsită de perspectiva propriei neputinţe. Pentru că suntem paradoxali, mai credem că meciul nu e pierdut şi că mai poate fi câştigat, în prelungiri, cu un gol de aur.

acum 16 zile · comentarii (21)
Postari Recente