Rezultate Evaluare Naţională 2016 Prahova. Ce note au luat elevii din Prahova. Opt medii de 10 în judeţ 0

Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei a anunţat vineri, 1 iulie, rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Rezultatele pot fi contestate doar pe 1 iulie, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Prahova. Ce note au luat elevii din Prahova. Opt medii de 10 în judeţ Vezi comentarii 0

Preşedintele CJ Prahova, despre consilierul care i-a pupat mâna: „A fost emoţionat! Nu a fost chiar aşa cum s-a văzut“

Preşedintele CJ Prahova, despre consilierul care i-a pupat mâna: „A fost emoţionat! Nu a fost chiar aşa cum s-a văzut“

Consilierul judeţean Alexandru Bănică, PSD-ist cu vechime în Prahova şi fost subprefect al judeţului, i-a pupat miercuri mâna lui Bogdan Toader, imediat după alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Toader spune că gestul a fost unul determinat de emoţie şi nu ar trebui să i se atribuie o semnificaţie specială.

CJ Prahova, constituit la a treia şedinţă. Liberalii au părăsit sala după ce consilierii PSD, ALDE şi PMP au arătat votul şefilor de partid | pnl

CJ Prahova, constituit la a treia şedinţă. Liberalii au părăsit sala după ce consilierii PSD, ALDE şi PMP au arătat votul şefilor de partid

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a fost constituit, miercuri, la cea de-a treia şedinţă, preşedinte al instituţiei fiind ales liderul PSD Prahova, Bogdan Toader, în urma unui scrutin în care consilierii PSD, ALDE şi PMP le-au arătat şefilor de partid buletinele de vot, motiv pentru care liberalii au părăsit sala de şedinţă.

FOTO Evaluare Naţională 2016. Candidaţii din Prahova, luaţi prin surprindere de subiectele „prea uşoare“

FOTO Evaluare Naţională 2016. Candidaţii din Prahova, luaţi prin surprindere de subiectele „prea uşoare“

Candidaţii din Prahova care au susţinut luni proba scrisă de limba şi literatura română de la Evaluare Naţională 2016 au fost surprinşi de subiecte, considerate „prea uşoare“. Gradul de dificultate a avut însă şi un revers: candidaţii nu au mai repetat temele lejere, cum a fost genul liric, astfel că erau puţin confuzi dacă au atins sau nu cerinţele de la examen

Pe Nea Vasile, vecinul meu de la doi, l-ar tenta să îmi repare laptop-ul dacă i-aş permite. Deşi e băiat bun şi săritor, are două hibe majore care îmi provoacă un stres anticipat. Nea Vasile nu are nicio pregătire de specialitate atunci când vine vorba de modul în care funcţionează un sistem de operare. La asta se adaugă şi opinia de nezdruncinat că lumea e în continuare simplă şi orice se strică se poate repara cu o sârmă.

acum 5 zile · comentarii (20)

Dacă se va scrie vreodată Istoria Hazlie a Dreptului, ar trebui alocat un subcapitol înverşunării cu care Curtea Constituţională a refuzat, în pofida ocaziilor ce le-a avut, să răspundă la o întrebare simplă: este constituţională alegerea primarilor într-un singur tur? Celor plictisiţi de subiect le recomand să se oprească aici. Mă simt însă dator cu un epilog faţă de cei interesaţi de acest demers, indiferent dacă au fost de acord cu el sau nu.

acum 5 zile · comentarii (35)

Exista numeroşi traineri şi coach-i care susţin ca deţin secretul pentru a deveni un lider de succes şi care iţi prezintã reţete sigure de urmat. Dr. Ichak K. Adizes se diferenţiazã de aceştia prin faptul cã susţine cã nu existã un lider perfect. Managerii, sunt oameni în carne şi oase, cu slãbiciuni, influenţati de multe ori de propriile prejudecãti şi idiosincrazii, care eşueazã în unele domenii şi exceleazã în altele.

acum 5 zile · comentarii (0)

Celor 101 de argumente în favoarea ideii că istoria este cea mai frumoasă poveste, argumente aduse mai întâi în cuprinsul unor succinte, bine lucrate şi de efect filmuleţe de televiziune, ale căror texte au fost reunite mai apoi între coperte de carte (2013), Adrian Cioroianu le-a adăugat între timp alte 65. La fel de elocvente. Dacă nu cumva chiar mai pasionante.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale şi manipulatorii, lipsa de transparenţă, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic şi nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost ”trimisă la plimbare” de “lipsa de competenţă pe fond”. Totuşi cine poate controla ANRE ?

acum 5 zile · comentarii (1)

Reacţia la rezultatul referendumului Brexit ridică câteva semne de întrebare cu privire la felul de a gândi a unora dintre concetăţenii noştri. Aici îi am în vedere pe cei care, prin pregătire şi meserie, au o oarecare vizibilitate în societate şi, în consecinţă, sunt preţuiţi civic de cei care din comoditate preferă să le ia de bune ideile.

acum 5 zile · comentarii (8)

Ce se întîmplă cînd vrei să faci funcţional un sistem îngheţat, dar în care unii se simt foarte bine, căci s-au obişnuit cu el şi au găsit cum să-l exploateze cel mai bine pentru propriul confort? Şi cînd ai o autoritate centrală privită ca slabă şi neimportantă şi prea puţină înţelegere publică pentru nevoia organizării unui domeniu unde mai toată lumea crede că se lucrează pe contracte de entuziasm şi se investeşte doar mîndrie naţională?

acum 6 zile · comentarii (3)

Privind la rece lucrurile, cei ce au dorit ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană au vrut să îşi facă ordine în propria ţară, să nu mai plătească mai binele unora învăţaţi să profite de asistenţa socială, să nu muncească, să fie pe străzile unor localităţi britanice cu obiceiuri balcanice, să se aşeze unde vor cu familiile lor numeroase sfidând legi ce nu pot fi totuşi ignorate, ca pe plan mioritic.

acum 6 zile · comentarii (72)

Evenimentele curg extrem de rapid şi, cu fiecare zi post-BREXIT, aproape chiar la câteva ore, apar mesaje extrem de dure şi inflexibile ale liderilor europeni importanţi în favoarea unei decizii juridice cât se poate de imediate prin care să se consfinţească ieşirea Marii Britanii din UE.

acum 6 zile · comentarii (53)

Marea Britanie nu se va afla doar la un pas de dezmembrare, dar dacă un politician chiar va încerca scoaterea din Uniunea Europeană vom asista la periculoase mişcări de stradă. Iar asta nu doar în Marea Britanie. Tinerii, care au votat covârşitor pentru a rămâne în spaţiul european, nu par a fi dispuşi a ceda viitorul lor în mâna celor ce nu înţeleg aceste timpuri.

acum 6 zile · comentarii (7)

Nu cred să existe cetăţean român cât de cât informat cu ceea ce se întâmplă în viaţa politică a României căruia să nu-i fie cunoscut numele d-lui Mihăiţă Calimente. Pentru simplul motiv că dl. Calimente este una dintre cele mai frecvente prezenţe în emisiunile tv de dezbateri politice. Acolo unde dl. Calimente combate bine şi loveşte vârtos în ciocoi.

acum 6 zile · comentarii (10)

În 24 Iunie, de Ziua Universală a Iei, povestea iei româneşti a intrat într-o nouă etapă. În expoziţia deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 23 de doamne care cos ie după modele tradiţionale şi-au expus creaţiile alături de cele mai frumoase ii şi cămăşi din patrimoniul muzeal din România.

acum 6 zile · comentarii (6)

O realitate halucinantă, pusă în evidenţă de statisticile ultimilor ani la Bacalaureat, ne arată  că în 2015 aveam circa  115 licee cu randament sub 15%, din care 55 cu ZERO promovare la examenul de Bcalaureat. Campion este judeţul Maramureş cu 7 (şapte) licee cu promovare ZERO. Ialomiţa are 4 astfel de licee, în judeţul Sibiu există 4 licee cu promovare ZERO la Bacalaureat în anul 2015, La Dolj 3, şi tot aşa.

acum 7 zile · comentarii (10)

Brexit nu este un şoc. Brexit este urmarea firească a educaţiei, a (lipsei) valorilor, a profitorilor erei informaţionale, a populiştilor care sunt atât de slabi încât cu victoria în braţe se scuză şi nu ştiu ce să facă. Oamenii ăştia au obţinut majoritatea voturilor pentru că majoritatea votanţilor s-au identificat cu aceşti politruci mediocri, cu alte cuvinte sunt la fel de mediocri, sau chiar mai mediocri decât ei.

acum 7 zile · comentarii (149)

Eşec al clasei politice de la Londra, ce s-a jucat cu opinia publică din Marea Britanie şi ani la rând a aruncat tot ceea ce nu a ieşit bine asupra Uniunii Europene, cu o totală iresponsabilitate. Apoi populismul şi aducerea la urne a scos pe londonezi afară din cel mai puternic club economic al lumii. Dar ieşirea Marii Britanii ar putea însemna regândirea proiectului european în termeni mult mai clari.

acum 7 zile · comentarii (22)

După mai bine de şapte luni de atacuri sistematice ale liderilor majorităţii parlamentare (Ponta, Dragnea, Tăriceanu ş.a.) la adresa guvernului de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş, căruia i-au fost aduse acuzaţii dintre cele mai abjecte (miniştrii fiind consideraţi agenţi ai Bruxelles-ului), s-a găsit, în sfârşit, un ministru cu sânge în instalaţie care să încerce restabilirea adevărului.

acum 7 zile · comentarii (2)
Postari Recente