Petrolul Ploieşti – Flamurtari, joi seară, la Ploieşti. Lucescu: “Este o echipă pe care trebuie să o respectăm, dacă vrem să o învingem” | adrian mutu

Antrenorul Răzvan Lucescu şi căpitanul Adrian Mutu au susţinut la unison, în conferinţa de presă care a precedat partida de joi seară, de la ora 19.30, cu Flamurtari, că ar fi o greşeală ca Petrolul să desconsidere gruparea albaneză, chiar dacă oaspeţii au anunţat că pentru ei este o adevărată onoare să joace împotriva galben-albaştrilor.

Nu ştiu cum e la japonezi şi la asiatici, în general, însă dintre culturile cu care suntem în contact direct, extremele în materie de tutuire le găsim la francezi, respectiv la americani. Francezul îi spune lui mademoiselle „je vous aime” şi după ce a făcut sex de multe ori cu ea şi sunt aproape de marriage, americanul are doar pe „you”, pe care puţini s-ar gândi să-l traducă prin „dumneavoastră”.

acum 3 zile · comentarii (8)

În Uniunea Europeană, alături de anxietatea provocată de imigraţia în masă a musulmanilor, există o anxietate tot mai pronunţată şi în raport cu imigraţia din ţările est-europene. Reacţiile vest-europenilor în unele cazuri pot fi calificate drept xenofobe, şi ele sunt exprimate nu doar pe calea declaraţiilor şi a atitudinilor discriminatoare, ci şi pe calea acţiunilor concrete de expulzare a veneticilor din Est.

acum 6 zile · comentarii (23)

Vedeţi vreo diferenţă între felul în care deputaţii europeni au desemnat preşedintele Comisiei Europene, prin intermediul unei proceduri democratice, transparente, şi felul în care membrii Consiliului European s-au ascuns după diverse formule, explicaţii, nuanţe şi declaraţii acordate presei, pentru a masca nu o neputinţă ci un procedeu opac?

acum 6 zile · comentarii (1)

1.      Absolvenţi de Harvard, Yale, Oxford şi alte şcoli din Vestul pe care, cel puţin până acum, ni-l doream cu ardoare şi aici, nu mai veniţi acasă, nu vă implicaţi în politică, staţi naibii în banca voastră! La ce vă trebuie să vă asumaţi un rol în ţara asta, câtă vreme sunteţi în felul ăsta trataţi şi comentaţi?

acum 7 zile · comentarii (77)

Este de gândit văzând implicaţii ale crizei financiare internaţionale adânci din ultimii ani că este bine ca o ţară, o firmă, o gospodărie să trăiască cât mai puţin pe datorie. Ultimele două decenii sunt caracterizate de creşterea datoriilor publice şi private în numeroase ţări din lumea dezvoltată, o situaţie în mod dramatic accentuată de criză.

acum 13 zile · comentarii (0)

Unii oameni au nevoie de conflict pentru a se simţi bine. Dacă nu simt adrenalina impulsionându-i, se cheamă că nu trăiesc. Iar ca să ai un conflict e nevoie şi de un oponent, că un conflict cu sinele e doar pentru filosofi şi aştia nu dau bine la ştiri. Aşa că trăim între două breaking news: unul cu Dan Voiculescu şi unul cu Elena Udrea.

acum 17 zile · comentarii (87)

După alegerile europarlamentare pe liderii partidelor care se consideră „de dreapta“ i-a cam cuprins frica şi au început, grăbiţi, negocieri de unificare. Lecţia dezbinării părea că este învăţată. După câteva săptămâni vedem cum frica s-a mai diminuat, că aşa lucrează timpul, şi cotonogelile fratricide au reînceput şi chiar s-au intensificat. Răfuielile de până acum par că s-au înmulţit.

acum 17 zile · comentarii (10)

Mă gândesc tot mai mult, în ultima vreme, la insuccesul şcolar. Deşi este vorba de un fenomen universal, la o analiză mai atentă, eşecul este local, relativ şi ambiguu, o „afacere internă”, am zice. Am dedicat mulţi ani studiului acestei probleme şi cu cât fenomenul devine mai critic, cu atât mi se pare mai urgentă o intervenţie amplă şi susţinută.

acum 20 zile · comentarii (15)
Postari Recente