Cum s-a fofilat Mihail Kogălniceanu de la un duel care i-ar fi provocat moartea. A dat dezminţire la ziar: „Cuvintele mele au fost ne esact reproduce“

Cum s-a fofilat Mihail Kogălniceanu de la un duel care i-ar fi provocat moartea. A dat dezminţire la ziar: „Cuvintele mele au fost ne esact reproduce“

În 1869, deranjat de criticile făcute de ministrul Kogălniceanu la adresa sa şi a Opoziţiei, Candiano Popescu i-a cerut acestuia „reparaţiune“. Lui Kogălniceanu i-a fost teamă să se dueleze cu militarul coleric şi a retras vorbele printr-un bilet pe care Candiano Popescu l-a publicat cu satisfacţie, timp de patru zile consecutiv, în ziarul său din Ploieşti

Inima Reginei Maria va fi mutată în a treia „casă de vis“ a suveranei, la Pelişor. Povestea inimii regale

Inima Reginei Maria va fi mutată în a treia „casă de vis“ a suveranei, la Pelişor. Povestea inimii regale

După o tradiţie scandinavă, Regina Maria a cerut ca, la moartea sa, inima să fie dusă în locul cel mai drag sufletului său, la Balcic. Din păcate, istoria nu a ţinut cont de această ultimă dorinţă, iar după alt popas, la Bran, inima va ajunge în a treia „casă de vis“ a reginei, Castelul Pelişor. Ceremonia va avea loc pe 3 noiembrie, dată la care românii pot aduce un ultim omagiu suveranei

Proiect SF în Ploieşti, telegondolă în oraş

Proiect SF în Ploieşti, telegondolă în oraş

Administraţia din Ploieşti ia în considerare construcţia unei telegondole, care să lege oraşul de Parcul Municipal Vest, peste liniile de cale ferată. Proiectul face parte din seria de investiţii din ultimii ani din oraş care au stârnit controverse, precum parcarea din mijlocul străzii sau giratoriul suspendat de la ieşirea din oraş

Neştiuta poveste a Micului Trianon de la Floreşti, „bolnavul“ suferind de cancer al pietrei, infestat cu bacilul Koch

Neştiuta poveste a Micului Trianon de la Floreşti, „bolnavul“ suferind de cancer al pietrei, infestat cu bacilul Koch

O ruină care nu şi-a pierdut în totalitate frumuseţea de odinioară, Micul Trianon de la Floreşti, numit astfel pentru că se inspiră din arhitectura palatului Micul Trianon de la Versailles, Franţa, a avut o soartă parcă blestemată. A fost abandonat înainte de a fi terminat, iar în prezent, întreg locul din jurul castelului este infestat cu bacilul Koch, iar pereţii suferă din cauza unei ciuperci litofage, un fel de cancer al pietrei.

UPDATE Lotul „Apa Nova” din dosarul lui Oprescu a fost lăsat în libertate. Cei trei apropiaţi ai primarului suspendat al Capitalei, plasaţi sub control judiciar

UPDATE Lotul „Apa Nova” din dosarul lui Oprescu a fost lăsat în libertate. Cei trei apropiaţi ai primarului suspendat al Capitalei, plasaţi sub control judiciar

Procurorii DNA Ploieşti au făcut, vineri, percheziţii la sediul Apa Nova Ploieşti, furnizorul de apă şi servicii de canalizare care are contract cu autorităţile din municipiu. În paralel, magistraţii Tribunalului Prahova au judecat, vineri, cererea de arestare preventivă a celor trei apropiaţi ai lui Sorin Oprescu, reţinuţi joi seară, dispunând cercetarea lor sub control judiciar.

Comisia Europeană îşi doreşte o nouă piaţă a energiei electrice, în care consumatorul final să simtă mai acut decât până acum fluctuaţiile de preţ, inclusiv cele determinate de instabilitatea producţiei din surse regenerabile. Mai devreme sau mai târziu, industria regenerabilelor ar trebui să devină competitivă, fără a mai avea nevoie de subvenţii.

acum 6 zile · comentarii (4)

Lupta politică de la Chişinău s-a transferat din Parlament în stradă, iar tribuna a fost înlocuită cu câte o baricadă. Pichetările inutile, scandările puerile şi, în general, toate manifestările demonstrează lipsa cronică a coeziunii sociale, nemaivorbind de asumarea identităţii naţionale. Bădărănia şi tupeul multor lideri politici (indiferent dacă sunt în fruntea unui partid sau a unei platforme) dovedeşte, de fapt, decadenţa Republicii Moldova.

acum 6 zile · comentarii (2)

În jurul Atheneului, adică în centrul centrului Bucureştiului, pe unde trec şi îşi fac poze cei mai mulţi turişti şi străini, toate maşinile sunt parcate oricum şi oriunde, după cum găseşte fiecare o palmă de loc liber. Pe Franklin, mai ales, înspre Cina, întotdeauna sunt parcate pe două rânduri, de dimineaţa până noaptea târziu.

acum 7 zile · comentarii (6)

De la un sezon la altul auzim de tot felul de tendinţe de care ar trebui să ţinem seama în amenajarea locuinţelor noastre. Şi o facem poate într-o oarecare măsură, pentru că, să fim serioşi, cine îşi poate redecora casa o dată la trei luni? Chiar dacă ne-am permite, tot este fizic imposibil!

acum 7 zile · comentarii (0)

Ateneul Român, 15 septembrie, puţin după ora 17:00. La soare te poţi uita, dar la David Garrett ba. Da, şi pentru că e frumos de pică (sau pici tu, cea care te uiţi), dar mai ales pentru că în spatele capului cu păr blond e un reflector puternic, răspândind o lumină agasantă, de culoarea lămâii.

acum 7 zile · comentarii (1)

Nici nu s-au uscat bine florile primite odată cu deschiderea noului an şcolar, că învăţătorii şi profesorii au primit un tomnatic duş rece. Într-o nouă rundă de negocieri, sindicatele au cerut majorarea salariile personalului didactic cu 15% şi ministrul Sorin Cîmpeanu a dat obişnuitul răspuns „Nu sunt bani”.

acum 7 zile · comentarii (46)

Constatând, probabil, că problemele partidului şi ale guvernării s-au cam terminat, că s-a intrat într-o perioadă de normalitate prin persistenţa în fruntea Guvernului a unei persoane cu plagiat dovedit şi trimisă în judecată pentru alte 17 capete de acuzare, Liviu Dragnea, şi el condamnat în primă instanţă, s-a gândit că e timpul unei legi de fineţe, care să regleze conduita în societate.

acum 7 zile · comentarii (49)

Recenta criză a refugiaţilor a devoalat slăbiciunile Uniunii Europene, un ansamblu de state cu interese, soluţii, viziuni diferite, uneori chiar divergenţe.  Cum de la slăbiciuni la disoluţie nu e decât un pas,  criza a declanşat o nouă discuţie asupra arhitecturii şi funcţionării Uniunii Europene.  Principala problemă o constituie cedarea de suveranitate şi amplitudinea acestei cedări, către organisme al Uniunii Europene.

acum 7 zile · comentarii (45)

În spaţiul public din România au fost exprimate din prea multă emoţie o serie de nemulţumiri faţă de atitudinea preşedintelui României faţă de Criza refugiaţilor-emigranţilor. Ceea ce nu vor să arate aceştia este că Johannis nu a făcut decât să respecte mandatul pe care îl are ca şi preşedinte şi care impune respectarea Constituţiei Ţării.

acum 8 zile · comentarii (3)

Tactica străbună, aplicată consecvent de politicienii României ultimilor 25 de ani, ne-a ferit, până acum, de urgia refugiaţilor musulmani. Ştim cu toţii din cărţile de Istorie că Ştefan cel Mare pârjolea holdele şi otrăvea fântânile în calea otomanilor. Politicienii de după '89 au adaptat perfect strategia la timpurile noastre, punând pe butuci infrastructura sau economia şi falimentând sistemele de Educaţie şi de Sănătate.

acum 9 zile · comentarii (21)

In acest moment Georgia încearcă să abată cumva Argentina...la rugby. Mă pasionează acest sport, dar, dincolo de toate, cel mai bine ştiu să scrie despre ce se întâmplă pe terenul balonului oval, cei care cunosc domeniul dincolo de pasiune. Deci vă invit să-l citiţi pe Cristian Frisk, realizator al mai multor formate media pentru site-ul Federaţiei române de rugby.

acum 9 zile · comentarii (4)

Dacă cea mai mare parte a comunităţii internaţionale a condamnat măsurile dure luate de guvernul ungar împotriva refugiaţilor, lideri europeni cerând sancţionarea ţării, pe plan intern, premierul Viktor Orban a realizat o lovitură de maestru. La ora  actuală, popularitatea lui „a ajuns pînă la cer“, cum s-a exprimat un analist politic la o emisiune de televiziune.

acum 9 zile · comentarii (64)
Postari Recente