Andrei Militaru Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Petrolul-Dinamo Zagreb 1-3. Ploieştenii cu ocaziile, croaţii cu golurile."Lupii", tot mai departe de grupele Europa League

Petrolul-Dinamo Zagreb 1-3. Ploieştenii cu ocaziile, croaţii cu golurile.

Petrolul a pierdut cu 1-3 manşa tur a play-off-ului Europa League, disputată pe teren propriu împotriva croaţilor de la Dinamo Zagreb. Deşi ploieştenii au controlat partida, ratând mari ocazii, în schimb, oaspeţii au fost mult mai eficienţi, reuşind să fructifice fiecare şansă de gol.

Despre Dinu Patriciu  pot  să spun că este fondatorul „Adevărului” modern. Visa sa facă din „Adevărul” o mare companie multinaţională. Adică un fel de News Corporation sau Time Warner al regiunii noastre, în Balcani, Europa Centrală, Republica Moldova, Ucraina, Georgia ( ţară pentru care avea o slăbiciune aparte, fiind un mare admirator al guvernării neoliberale a lui Saakaşvili, cu care de altfel se afla în relaţii foarte apropiate).

acum 2 zile · comentarii (2)

Doamnelor şi domnilor prezidenţiabili, dincolo de bătălia din ce în ce mai joasă şi murdară în care este angrenată întreaga noastră clasă politică, unul dintre dumneavoastră, peste câteva luni, va trebui să reprezinte România în cele două mari alianţe din care facem parte: Uniunea Europeană şi NATO.

acum 2 zile · comentarii (5)

Moda victoriană a vacanţelor pe litoral, a ridicării de vile la mare, avea să trezească interes şi în România începutului de secol XX, devenind parte a modernizării societăţii în timpul domniei Regelui Carol I. Era un fapt cunoscut încă din secolul al XVIII-lea că asemenea ţărmuri marine prezentau beneficii pentru sănătate, devenind staţiuni balneare, accesibile la început claselor sociale înstărite.

acum 6 zile · comentarii (3)

Vlad Mixich publica, în 2011, o carte care avea să primească ulterior premiul Milan Kundera, „Fanaticii - portretele a zece oameni cu vocaţie”. Lista sa exhaustivă şi foarte personală se termina, neaşteptat, cu portretul Monicăi Macovei, realizat în mai multe etape, la Breaza, alături de mama sa, la volanul autoturismului condus de fostul ministru al Justiţiei, un Suzuki, la casa pe care europarlamentarul român o deţine în 2 Mai.

acum 6 zile · comentarii (73)

Scandalul aproape naţional iscat în jurul postului de televiziune Antenei 3 a început să cuprindă şi teritorii până acum neinfestate din spaţiul cultural românesc. Unele personalităţi artistice din România, cu vădite antipatii băsiste, printre care Draga Olteanu-Matei, Mircea Diaconu, Florina Cercel, Nicu Alifantis, dar şi alţii, şi-au exprimat un punct de vedere.

acum 6 zile · comentarii (102)

Colegii americani au scos pe coperta internaţională a ediţiei curente subiectul eseului care evaluează starea puterii economice şi militare a Statelor Unite şi propune politici ce ar putea asigura un nou secol american. Sunt propuneri care se vehiculează şi în Europa, deci şi în România. Inclusiv în materie de dezvoltare economică - dar şi de supraveghere în masă... - note interesante vin însă din state ca Malaysia sau Singapore.

acum 5 zile · comentarii (3)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 8 zile · comentarii (66)

Economia reală are nevoie de stimulare şi nu de tactici electorale. Reducerea CAS trebuie urmată de reducerea TVA. Anunţul de astăzi al INS privind creşterea economică (1,2% trim 2 2013 la trim 2 2014) reprezintă începutul dezumflării bulei manipulatorii a „creşterii statistice” şi confirmarea unui moment de recesiune tehnică în guvernarea Ponta.

acum 8 zile · comentarii (14)

Aveaţi nevoie de vreo dovadă că România e divizată? Ieşi de pe Facebook, simte fiorii şutului în fund primit de o tânără jurnalistă care-şi făcea doar meseria, simte flegma celor pentru care, dacă nu eşti cu ei, eşti împotriva lor. Simte fiorul atacului la diversitatea de opinie. Apoi gândeşte-te dacă vrei să te pişi pe vot.

acum 11 zile · comentarii (30)

Abia aştept ziua de mâine! Marea zi de 10 august 2014, în care ne vom câştiga libertatea! Da, ne vom câştiga în stradă LIBERTATEA! Să se ducă naibii regimul ăsta de comunisto-securişti, care ne sugrumă vieţile! Să scăpăm odată de tortura asta, în care un turnător dovedit, un şarlatan dovedit, un mogul care ne-a făcut şi desfăcut guvern după guvern, un specialist în spălat creierele prostimii e băgat, Dumnezeule! la puşcărie.

acum 13 zile · comentarii (222)

O figură intens nocivă pentru spaţiul mediatic, al mediului politic şi al celui de afaceri este condamnată acum şi omul intră la închisoare. Justiţia îl extrage din lume pentru a-l izola de aceasta. Mie, însă, mi-a atras atenţia un alt eveniment. Duminică a fost hirotonit părintele Valerian după ani de călugărie, de pustnicie într-un schit de lângă Râmnicu Vâlcea.

acum 14 zile · comentarii (2)

Suntem bine informaţi cu privire la separatismul maghiar şi la tainica sa complicitate cu expansionismul rusesc. Cine ia însă măsuri directe împotriva acestei ameninţări la adresa integrităţii şi suveranităţii României, dacă SRI e limitat de lege la informări? Propun de aceea extinderea prerogativelor SRI pentru a putea acţiona direct în situaţiile legate de aceste ameninţări tot mai periculoase.

acum 19 zile · comentarii (51)

„Ce-ţi trece oare prin cap atunci când te afli într-o Polo verde, într-o noapte clară, cu o grenadă în geanta de pe genunchii tăi, din imitaţie de piele? Cu degetul încleştat pe declanşator, asemeni unui inel nupţial pe care nu l-ai avut niciodată, pe care nici ea nu l-a avut niciodată, dar care vă uneşte prin legăturile sacre ale căsătoriei, tu şi grenada, arborele cunoaşterii.

acum 20 zile · comentarii (51)

Acum ceva vreme, am publicat, în Dilema veche, un articol intitulat „Lamento“. Încercam să explic de ce orice om ajuns la o anumită vîrstă are dreptul să aibă o agendă de viaţă şi de lucru proprie. Mă plîngeam că sînt asaltat fără încetare de solicitări care, admirative sau respectuoase în aparenţă, îmi cer să renunţ la agenda proprie sau să o amîn sine die, pentru a asuma agendele altora.

acum 21 zile · comentarii (75)
Postari Recente