Întoarcere în Paradis. Pietriceaua, acasă la „aristocraţii munţilor“

Dacă vă e dor de copilărie, de bunici, de întoarcerea la rădăcini şi de peisaje pentru care nu s-au inventat aparatele de fotografiat care să le capteze frumuseţea, drumul trebuie să vă poarte în satul Pietriceaua din comuna prahoveană Brebu. „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul Campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, unul dintre cele mai frumoase sate din ţară, unde viaţa curge ca în urmă cu un secol.

Fie că ne dăm seama, fie că nu, tot ce facem noi ca adulţi, sau copii, este strâns legat de ideea de competiţie, fie ea cu vecinul de la bloc, fratele, colegul de facultate sau colegul de bancă. Ajungem apoi să ne dăm seama că singura competiţie sănătoasă este cea cu noi înşine, dar mult mai târziu. Până atunci ne prinde bine să dorim mereu să fim mai buni, să primim premii pentru eforturile noastre, să fim mereu încurajaţi. Aşa creştem mari.

acum 4 zile · comentarii (2)

Se produce o ruptura. Dezbaterile pe reducerea CAS reflecta ciocnirea a doua moduri de gandire. Unul inclinat spre austeritate, cu obiectivul incadrarii contabile in cifrele de deficit si altul care de-abia se naste, de tipul viziunii macroeconomice – dezvoltare, viziune integrata privind masuri de crestere a potentialului economiei, investitiilor si crearea de noi locuri de munca.

acum 6 zile · comentarii (2)

Toţi au acuzat, fie la Ponta, fie la Băsescu, dublul limbaj şi reaua credinţă disimulate în întâlnirea privind reducerea CAS-ului. Dar cea mai stridentă, mai out of the picture, a fost fix Ioana Petrescu. Cei doi - aşa sunt ei! Incorigibili, măcar prin prisma istoricului lor politic. Dar ministreasa Finanţelor a dat adevărata măsură a autosuficienţei, a renunţării la o statură intelectuală ce ar trebui să fie virtute de preţ a generaţiei ei.

acum 6 zile · comentarii (9)

Nu ştiu cum e la japonezi şi la asiatici, în general, însă dintre culturile cu care suntem în contact direct, extremele în materie de tutuire le găsim la francezi, respectiv la americani. Francezul îi spune lui mademoiselle „je vous aime” şi după ce a făcut sex de multe ori cu ea şi sunt aproape de marriage, americanul are doar pe „you”, pe care puţini s-ar gândi să-l traducă prin „dumneavoastră”.

acum 9 zile · comentarii (8)

În Uniunea Europeană, alături de anxietatea provocată de imigraţia în masă a musulmanilor, există o anxietate tot mai pronunţată şi în raport cu imigraţia din ţările est-europene. Reacţiile vest-europenilor în unele cazuri pot fi calificate drept xenofobe, şi ele sunt exprimate nu doar pe calea declaraţiilor şi a atitudinilor discriminatoare, ci şi pe calea acţiunilor concrete de expulzare a veneticilor din Est.

acum 12 zile · comentarii (23)

Vedeţi vreo diferenţă între felul în care deputaţii europeni au desemnat preşedintele Comisiei Europene, prin intermediul unei proceduri democratice, transparente, şi felul în care membrii Consiliului European s-au ascuns după diverse formule, explicaţii, nuanţe şi declaraţii acordate presei, pentru a masca nu o neputinţă ci un procedeu opac?

acum 12 zile · comentarii (1)

1.      Absolvenţi de Harvard, Yale, Oxford şi alte şcoli din Vestul pe care, cel puţin până acum, ni-l doream cu ardoare şi aici, nu mai veniţi acasă, nu vă implicaţi în politică, staţi naibii în banca voastră! La ce vă trebuie să vă asumaţi un rol în ţara asta, câtă vreme sunteţi în felul ăsta trataţi şi comentaţi?

acum 14 zile · comentarii (77)

Este de gândit văzând implicaţii ale crizei financiare internaţionale adânci din ultimii ani că este bine ca o ţară, o firmă, o gospodărie să trăiască cât mai puţin pe datorie. Ultimele două decenii sunt caracterizate de creşterea datoriilor publice şi private în numeroase ţări din lumea dezvoltată, o situaţie în mod dramatic accentuată de criză.

acum 20 zile · comentarii (0)