Rechizitoriul de trimitere în judecată a primarului din Sinaia, Vlad Oprea: un magistrat implicat în cauză a primit o haină de blană din Turcia 0

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu, acesta fiind acuzat că a asistat pasiv la vânzarea unor terenuri din staţiune, la preţuri mult diminuate. În dosar este implicată şi judecătoarea Ruxandra Popescu din Sinaia, care a primit mită o haină de blană din Turcia

Rechizitoriul de trimitere în judecată a primarului din Sinaia, Vlad Oprea: un magistrat implicat în cauză a primit o haină de blană din Turcia Vezi comentarii 0

Profesorul român care şi-a sacrificat viaţa în America pentru a salva studenţii. A supravieţuit Holocaustului, dar a fost ucis în masacrul de la Virginia Tech

Profesorul român care şi-a sacrificat viaţa în America pentru a salva studenţii. A supravieţuit Holocaustului, dar a fost ucis în masacrul de la Virginia Tech

Liviu Librescu, un profesor român născut la Ploieşti, este un erou al Americii. În 2007, în timpul masacrului de la Universitatea Virginia Tech, a blocat cu trupul său sala de clasă pentru a da timp studenţilor să fugă pe geam. Era supravieţuitor al Holocaustului şi expert în inginerie aeronautică.

Proaspăt întors dintr-o scurtă călătorie, găsesc, în mereu surprinzătoarea presă locală, o informaţie despre Muzeul Ţăranului Român. Ştiam că dl Virgil Niţulescu e director interimar şi că urma să se organizeze un concurs pentru ocuparea postului de director plin. Între timp, concursul a avut loc şi a fost cîştigat de dl Vintilă Mihăilescu.

acum 4 zile · comentarii (109)

Cum ieşi din casă, intri în dezacord. Faci un dezacord. Devii un dezacord. Gramatical şi existenţial, eşti parte a unei erori suţinute cu o frenezie de cojocar beat. Viaţa în Bucureşti continuă să se încurce prosteşte, să piardă oameni şi să se lăbărţeze lăutăreşte. În cele din urmă, acest Babilon peticit nu e altceva decît un tocător de istorie.

acum 4 zile · comentarii (27)

O ştire difuzată de RFI şi preluată de site-ul revistei Dilema veche pe data de 20 aprilie, adică la exact o săptămână de clipa în care au devenit operaţionale conturile în care românii sunt aşteptaţi să doneze pentru a face posibilă rămânerea în patrimoniul naţional a sculpturii Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi, suna destul de puţin încurajator.

acum 4 zile · comentarii (3)

Dezbaterea pe care o port de câteva zile cu domnul Traian Băsescu asupra definirii abuzului în serviciu în Codul Penal a căpătat inevitabile accente polemice dintr-un motiv cât se poate de obiectiv: fiecare dintre noi ne-am aşezat de cealaltă parte a ghişeului. Domnia sa se plasează de partea funcţionarului, eu mă uit la chestiune dinspre partea victimei. Şi de aici, evident, discuţii...

acum 4 zile · comentarii (19)

Sunt şapte luni de când nu am scris nimic de PSD. Unii colegi spun că mandatul preşedintelui Dragnea în fruntea social-democraţilor m-a pocăit, alţii zic că mi-am văzut interesul pentru un loc eligibil de consilier local în Cluj-Napoca sau că am abandonat unele proiecte începute în 2015. Toate pot fi adevărate.

acum 4 zile · comentarii (14)

Câteva mii de persoane au participat vineri seara la ceea ce ar fi trebuit să fie un concert al formaţiei Carla's Dreams la Piatra Neamţ. Evenimentul s-a oprit la solicitarea liderului formaţiei, după ce s-a constat că numărul persoanelor din spaţiul de concert era cu mult (de zece ori) depăşit. Decizia de oprire a fost luată în mod legal şi corect de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ.

acum 5 zile · comentarii (11)

Federica Mogherini, responsabilul cu rangul cel mai înalt în UE pentru politică externă, a lansat bomba momentului, afirmând că se aşteaptă ca europenii să extindă durata şi, eventual, chiar amploarea sancţiunilor împotriva Rusiei determinate de anexarea ilegală a Crimeei şi rolul Rusiei în conflictul din Ucraina.

acum 5 zile · comentarii (196)

Probabil că, în absenţa fanteziilor ţaţistico-politice de precupeaţă media ale unei dudui pe numele Denise Rifai, fantezii ce au făcut mai toată săptămâna deliciul internetului, asigurându-i astfel postului Realitatea tv o negativă şi de nedorit celebritate, mai nimeni din România nu şi-ar mai fi amintit că ţara se află în plină campanie electorală.

acum 6 zile · comentarii (2)

Fiindcă cine mai ştie a câta oară au fost luaţi de proşti şi trecuţi la coada salarizării bugetare, profesorii au ajuns şi pe acest final de an şcolar să pună protestele înaintea examenelor. Mulţi susţin că dascălii îşi pun propriul interes înaintea celui al elevilor. Dar majoritatea nu înţelegem că, dincolo de ignoranţă şi manipulare, de 26 de ani punem propria frică de o reală scară a valorilor înaintea viitorului copiiilor noştri.

acum 6 zile · comentarii (23)

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la Bucureşti pe extraordinarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit şi veşnic tânăr – proiectele sunt multe şi împlinirile pe măsură. Pe 11 martie 2016, sub semnătura lui Daniel Barenboim au apărut două discuri. Pe primul dintre ele evoluează ca pianist, pe al doilea ca dirijor.

acum 6 zile · comentarii (0)

„Weekend Adevărul“ publică de la o vreme foarte utile „dosare“ ale protagoniştilor politici din regimul comunist. Bine informate, în general, aceste portrete-biografii nu-şi „divulgă“ sursele, cum ar fi totuşi normal, nu numai fiindcă este o regulă valabilă şi în jurnalism, dar, între altele, şi pentru a nu le atribui autorilor eventuale erori provenite din bibliografie, mai cu seamă că nu poate fi vorba de o contribuţie personală.

acum 6 zile · comentarii (13)

Am urmărit, în ultima vreme, intervenţiile candidaţilor pentru primăria generală a Capitalei căutând să suprind atât preocupările şi discursurile lor politice, cât şi proiectele propuse, mai ales, acelea care par a fi aplicabile şi nu simple sloganuri de campanie electorală. Dacă întâlnim în prezentările lor câteva diferenţe ori măcar nuanţe care ar defini cumva statutul de primar al Bucureştiului

acum 6 zile · comentarii (1)

La începutul primului act al lui Bacalaureat, Romeo (Adrian Titieni) are o situaţie de invidiat: e doctor într-un oraş de provincie, cu toate avantajele care derivă din asta, are o soţie înţelegătoare în privinţa relaţiei lui cu o amantă mai tânără, care nu pare să-i dea bătăi de cap prea mari nici ea, iar fiica lui a fost admisă cu bursă la două facultăţi din străinătate, ceea ce reprezintă pentru el un motiv de îndreptăţită mândrie.

acum 6 zile · comentarii (0)
Postari Recente