22 de primari din Prahova au profitat de “ordonanţa traseiştilor”. Perdant: “Voi continua să fac politica satului”

22 de primari din Prahova au profitat de “ordonanţa traseiştilor”. Perdant: “Voi continua să fac politica satului”

22 de primari din Prahova s-au grăbit să profite de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 55/2014 care le-a permis să schimbe partidul, în 45 de zile, fără a-şi pierde mandatul. 12 dintre ei au trecut la PSD. Neurmat de electorat în turul doi, primarul din comuna prahoveană Cosminele spune că nu regretă că este acum în tabăra perdanţilor şi că “va continua să facă politica satului”

La Paris, 96% din votanţi au pus ştampila pe Klaus Iohannis. După ce i s-a fluturat, arogant şi nemernic, o cîrpă roşie pe dinainte – nu, nu veţi avea mai multe secţii de votare – diaspora a văzut roşu, părinţii şi familia din ţară au văzut negru dinaintea ochilor. Victor Ponta a văzut stele verzi. Ziua când diaspora şi-a schimbat definiţia.

acum 4 zile · comentarii (27)

Sandra Gătejeanu Gheorghe este Director de Protocol al Casei Regale a României şi, de curând, a publicat cartea „Eticheta regală”. „Aşa, şi?”, aţi spune. Cui îi mai pasă în ziua de azi de bune maniere, eleganţă şi solemnităţi când cei mai mulţi dintre noi suntem îngrijoraţi ce punem pe masă a doua zi?

acum 4 zile · comentarii (6)

Este uşor să te pierzi în spaţiul virtual. Această lume nouă, creată de ingineri, este populată de oricine are un PC, o tabletă sau un iPhone şi arată diferit pentru fiecare grup care interacţionează cu ea. Pentru militarii americani este un nou domeniu de luptă, pentru un om de afaceri este un loc unde poate face bani, pentru un student este un loc unde se întâlneşte cu prietenii şi lista poate continua.

acum 4 zile · comentarii (3)

„Ce bine este că au voinţă românii ăştia!" Au. Doamna care trece cu copilul de nici un an în cărucior este mulţumită: a votat şi a avut noroc că nu a trebuit să stea la coadă. Persoanele în vârstă şi părinţii însoţiţi de copii au prioritate la intrarea în secţia de vot. Cristian este şi el mulţumit: este aici, în faţa consulatului român din Paris, de pe la 5 şi jumătate, dar măcar de data aceasta a votat.

acum 6 zile · comentarii (62)

Eu nu am fost niciodată un erou! Dar în decembrie 1989 eram acolo unde „cocoşii au cântat de trei ori în noapte – şi-a trebuit să strig: Doamne, Doamne, de cine m-am lepădat?“. Iar acum sunt aici, unde „mistuiţi de răni lăuntrice ne trecem prin veac”, unde “din când în când ne mai ridicăm ochii spre zâvoaiele raiului, apoi ne-aplecăm capetele în şi mai mare tristeţe“.

acum 6 zile · comentarii (27)

Situaţia actuală este extrem de asemănătoare cu cea din 2004, când diferenţa după primul tur era de 7%, iar sondajele pentru turul II îl dadeau invariabil câştigător cert şi detaşat pe Năstase, fost Ponta (sau invers, ce mai contează...). Pe lângă sondajele menţjonate voi prezenta date statistice importante referitoare la alegerile prezidenţiale din 1990 încoace:

acum 6 zile · comentarii (33)

M-am trezit dimineaţă cu gust de silă în gură. Nu pot să mă mai rog. Mă uit la toţi nenorociţii ăştia de popi, la tot răul pe care îl sădesc în minţile noastre. Mă uit cu teamă la cum ne izbesc cu sufletele de pereţi. Cu ciuruitele astea de suflete care ne-au mai rămas, cu locul ăsta sfânt din noi, pe care ni-l deschidem ca tâmpiţii, în genunchi, în faţa lor.

acum 10 zile · comentarii (89)

Campania lui Klaus Iohannis a fost un dezastru. Nimic logic, fără strategie, fără organizare, fără logică, fără discursuri. Goală de sens şi lipsită de energia necesară unui candidat care vrea cu adevărat să ajungă la Cotroceni şi să conducă o ţară aflată pe marginea prăpastiei şi lipsită de perspectiva propriei neputinţe. Pentru că suntem paradoxali, mai credem că meciul nu e pierdut şi că mai poate fi câştigat, în prelungiri, cu un gol de aur.

acum 10 zile · comentarii (21)

Indiferent de ce vedeţi în sondaje, că unul stă mult mai sus decât celălalt sau că „challengerul“ poate recupera uşor cele zece puncte diferenţă din primul tur, în fapt aceasta este săptămâna în care se decide cine va fi preşedintele României pentru următorii cinci ani. Deocamdată, ambii candidaţi par îngheţaţi de frică, şi ambii au motive serioase.

acum 12 zile · comentarii (22)

Sondajele de opinie sunt mai căutate decât pâinea caldă, dar nu ele sunt elementele esenţiale pentru o analiză serioasă. Cifra care contează acum este cea de la întrebarea: Cine credeţi că va câştiga alegerile? Această cifră reprezintă cel mai bun indicator electoral.

acum 13 zile · comentarii (30)

Sanda Veber, antropolog cineast stabilit la Paris, s-a acreditat ca observator independent  la alegerile prezidenţiale din primul tur, pe lângă una din cele două secţii de votare deschise la Ambasada şi respectiv la Consulatul României din capitala Franţei. Ce a văzut şi ce a înţeles din ziua de 2 noiembrie, la cald :

acum 16 zile · comentarii (23)

Cred că decizia de a nu vota sau de a nu vota un anume candidat trebuie să aibă la bază o serie de argumente. Eu am găsit 60 de argumente pentru care nu voi vota cu Victor Ponta. Dacă voi găsi 61 pentru a nu vota cu Iohannis ori pentru a sta acasă, evident, votul meu va merge către premier. Până atunci, iată de ce nu îl votez pe Victor Ponta:

acum 16 zile · comentarii (156)
Postari Recente