Rusia nu se mai ascunde. Kremlinul a anunţat crearea unei divizii speciale care se va ocupa de războiul informaţional | vladimir putin

Rusia nu se mai ascunde. Kremlinul a anunţat crearea unei divizii speciale care se va ocupa de războiul informaţional

Armata rusă a creat un departament pentru securitate cibernetică şi va primi în anul 2017 armament nou, inclusiv zeci de rachete balistice, sute de tancuri şi zeci de nave militare, a anunţat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. „Propaganda trebuie să fie inteligentă, competentă şi eficientă“, a subliniat oficialul.

Noul şef al diplomaţiei americane dă mâine ochii cu omologul său rus. Întâlnirea Putin-Trump, în pregătire | vladimir putin

Noul şef al diplomaţiei americane dă mâine ochii cu omologul său rus. Întâlnirea Putin-Trump, în pregătire

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi cu noul său omolog american Rex Tillerson, pentru prima oară, cu ocazia reuniunii G20 la Bonn, a anunţat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. Şi prima întâlnire dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cel american, Donald Trump, a fost deja convenită şi este în curs de pregătire, a anunţat şefa Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko.

În timp ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti bate redacţiile şi sună pe la toate publicaţiile şi televiziunile pentru a da interviuri, într-un exces de vizibilitate şi hiperactivism ofensiv anti-românesc care numai a întărirea relaţiilor bilaterale nu seamănă, politica Externă a Federaţiei Ruse pare să fi intrat în zodia eşecurilor în cascadă.

acum 10 zile · comentarii (90)

Pentru cine a trăit momentele însângerării României, din decembrie 1989, evocarea, la rece, în conformitate cu adevărul istoric, a unora din clipele controversate care au marcat trecerea de la un regim politic, la altul, constituie un exerciţiu de comunicare modernă, necesară depăşirii prejudecăţilor şi asumării complexităţii unei lovituri de stat derulată concomitent cu o revoltă populară şi cu dinamica acţiunilor unor emisari străni.

acum 2 luni · comentarii (15)

Este timpul unor delimitări clare. Uniunea Europeană, care nu include Turcia, precum şi NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară de pe mapamond, care numără, printre statele membre şi pe cel turc, au puncte de vedere net diferite de cele exprimate, pe cale diplomatică sau manu militari de Federaţia Rusă, nu numai în ceea ce priveşte evoluţiile de la graniţa de est a OTAN. Însă divergenţele sunt soluţionabile numai pe calea dialogului.

acum 2 luni · comentarii (17)

Concepţia Politicii Externe a Rusiei a fost semnată şi lansată de Preşedintele Putin în noul context al votării lui Donald Trump ca Preşedinte la Casa Albă. În linie cu doctrina militară, ca agresivitate şi tonalitate conflictuală, documentul este nuanţat în ultimul moment pornind de la schimbarea premizelor pe baza cărora a fost alcătuit, respectiv sosirea doamnei Clinton ca Preşedinte, din 20 ianuarie.

acum 2 luni · comentarii (44)

Faptul că retorica rusă este tot mai puternică şi cu influenţă în România este vizibilă ca lumina zilei. Îngrijorător însă, este lipsa de reacţie promptă, inteligentă, eficientă din partea română. Uneori, parcă, se simte o anume complicitate venită din zona de prieteni români. Nu este greu de prevăzut că vom asista în viitorul apropiat la noi reacţii şi provocări ale propagandei ruseşti în ţara noastră.

acum 4 luni · comentarii (33)

Măscăriciul de serviciu de la comanda ambasadei Federaţiei Ruse din România a ţinut să aducă un afront ţării noastre prin prezentarea unui material umilitor de propagandă. Aici nu putem vorbi de o opinie personală, deoarece în Federaţia Rusă nu există opinii personale.

acum 5 luni · comentarii (14)

Deşi declaraţiile ambasadorului american de la Chişinău au stârnit nemulţumirea societăţii civile de pe cele două maluri de Prut, în realitate relaţia dintre state a ieşit mai puternică prin clarificarea interesului românesc şi a modului în care SUA ar trebui să se raporteze faţă de partenerul său din Est.

acum 6 luni · comentarii (36)

Rusia nu va numi un ambasador în România, aşa cum toţii ne aşteptam, ci va muta un măscărici de la Chişinău la Bucureşti pentru a se prezenta pe post de ambasador. Cel puţin aşa se înţelege din numirea lui Valeri Kuzmin pe un post care ar trebui să prezinte responsabilitate şi seriozitate, dar pe care conducerea ministerului rus de externe consideră că trebuie să îl trateze cu delăsare.

acum 9 luni · comentarii (22)

Pe 2 iunie 2016, în timp ce, de la Moscova, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, îl felicita pe omologul dintr-o ţară latină, membră a NATO, respectiv pe preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, cu prilejul Zilei Republicii, la Bucureşti, ambasadorul rus în România, Oleg Malginov, cu zece zile înainte de aniversarea Zilei Rusiei, se întâlnea cu interlocutori aparte dintr-o altă ţară latină, aflată la graniţa de est a OTAN.

acum 9 luni · comentarii (60)

Cu ocazia unei vizite la Paris, marţi, Jean Claude Juncker a susţinut cu fermitate poziţia liderilor din G7: sancţiunile economice masive împotriva Rusiei nu vor fi ridicate atât timp cât nu vor fi implementate pe deplin toate angajamentele din Acordul de la Minsk privind Ucraina.

acum 9 luni · comentarii (51)

Cu 24 de ore înainte de celebrul post de televiziune CNN, la un simplu post privat de televiziune, 6TV, care trăieşte de azi, pe mâine, un invitat al unei emisiuni urmărită constant de ambasadele statelor relevante pentru actuala ecuaţie geopolitică mondială a făcut o predicţie de zile mari. Ce a prevestit românul Liviu Mureşan a confirmat, după 24 de ore, postul de televiziune neurmărit în SUA, dar relevant pe alte continente!

acum 9 luni · comentarii (5)

În seria de conferinţe publice organizate la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, miercuri, 24 mai 2016, la orele serii, la iniţiativa ex-ambasadorului Ionel N. Sava, a fost invitat generalul (r.) dr. Constantin Degeratu, ex-consilier prezidenţial, ex-şef al Statului Major General, unul din fondatorii Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, care a confirmat apropiata întâlnire a think tank-ului menţionat cu ambasadorul rus.

acum 9 luni · comentarii (34)
Postari Recente