ANALIZĂ Bătălia televiziunilor pentru telespectatori în 2016: schimbare de putere la vârf. „Problema Antenei 1 e să n-ajungă «mereu aproape» de Kanal D“ 2

Anul 2016 a rezervat o surpriză la nivel înalt în lupta pentru telespectatori pe piaţa de televiziune din România, iar lupta între televiziunile de ştiri s-a dat între România TV şi Antena 3. Cu ajutorul analistului media Iulian Comănescu, „Adevărul“ a făcut o analiză a cifrelor de audienţă din 2016.

ANALIZĂ Bătălia
televiziunilor pentru telespectatori în 2016: schimbare de putere la vârf. „Problema Antenei 1 e să n-ajungă «mereu
aproape» de Kanal D“ Vezi comentarii 2
Victor Arvunescu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.
TV

INTERVIU Creatorul primului serial despre geto-daci: ce buget a avut şi ce sacrificii a făcut. „Am vândut mobilă din casă pentru a avea bani de filmări“

INTERVIU
Creatorul primului serial despre geto-daci: ce buget a avut şi ce sacrificii
a făcut. „Am vândut mobilă din casă pentru a avea bani de filmări“

„Adevărul“ i-a luat un interviu lui Florin Anghel, creatorul şi producătorul serialului „Geţii: Superstiţii şi Război“, primul serial românesc despre geto-daci. Acesta a mărturisit că proiectul este unul independent, cu finanţare proprie, urmează să fie disponibil online şi pe un canal TV şi a povestit cum a ajuns la această idee, ce piedici a întâmpinat în drumul realizării serialului, dar şi ce aşteptări are.

Echipa de producţie a filmului „A Dog's Purpose“, care trebuia să aibă premiera săptămâna viitoare, a fost acuzată de cruzime împotriva unui câine VIDEO

Echipa de producţie a filmului „A Dog's Purpose“, care trebuia să aibă premiera săptămâna viitoare, a fost acuzată de cruzime împotriva unui câine VIDEO

Echipa de producţie a filmului de familie „Câinele, adevăratul meu prieten/A Dog's Purpose“ a fost acuzată de cruzime împotriva câinelui Hercules, protagonistul fimului, după ce pe internet a apărut un videoclip în care Ciobănescul geman este forţat să intre într-o piscină cu apă clocotită pe platourile de filmare informează bbc.com, potrivit News.ro.

Andreea Bălan a lansat „Sens unic“, prima piesă după ce a devenit mamă: „Mi-am promis că nu voi mai cânta piese făcute pentru radio sau TV“ VIDEO

Andreea Bălan a lansat „Sens unic“, prima piesă după ce a devenit mamă: „Mi-am promis că nu voi mai cânta piese făcute pentru radio sau TV“ VIDEO

La mai bine de patru luni de când a adus-o pe lume pe fetiţa ei, Andreea Balan a lansat o nouă piesă, „Sens Unic“, însoţită de un videoclip filmat de Edward Aninaru. Artista a postat pe Facebook un mesaj amplu în care dă detalii despre realizarea clipului, despre mesajul piesei şi despre planurile pe care le are pentru 2017.

Madonna, virală pe reţelele sociale după ce a distribuit o poză cu Donald Trump sub înfăţişarea lui King Kong FOTO

Madonna, virală pe reţelele
sociale după ce a distribuit o poză cu Donald Trump sub înfăţişarea lui King Kong FOTO

O pictură realizată de un artist suprarealist scoţian, în care Donald Trump este prezentat sub forma personajului King Kong, face senzaţie pe internet şi a fost distribuită de câteva mii de ori în spaţiul online în mai puţin de 24 de ore după ce a fost publicată de cântăreaţa Madonna pe conturile ei oficiale de pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, informează BBC, citat de News.ro.

TV

Revista SINTEZA, disponibilă ca aplicaţie pe mobil

Revista SINTEZA, disponibilă ca aplicaţie pe mobil

Revista SINTEZA este disponibilă începând din ianuarie şi într-un format adaptat telefoanelor mobile inteligente, printr-o aplicaţie gratuită. Aplicaţia este disponibilă atât pentru telefoanele care rulează pe Android cât şi pentru iPhone-uri şi poate fi descărcată din magazinele digitale Google Play, respectiv App Store.

Zvon: George Clooney şi Amal Alamuddin vor deveni părinţi de gemeni: ce a dat-o de gol pe soţia actorului FOTO

Zvon: George Clooney şi Amal Alamuddin vor deveni părinţi de gemeni: ce a dat-o de gol pe soţia actorului FOTO

Actorul american George Clooney şi soţia lui, Amal, ar urma să aibă un fiu şi o fiică, a spus un apropiat al avocatei Amal Clooney, care a precizat că soţii Clooney au fost luaţi prin surprindere de vestea că vor avea gemeni, dar că sunt fericiţi, iar artistul se distrează în această perioadă căutând nume pentru copiii lui, informează site-ul mirror.co.uk, citat de News.ro.

People's Choice Awards: cine sunt câştigătorii. Ellen DeGeneres, în istoria galelor cu un număr record de trofee

People's Choice Awards: cine sunt câştigătorii. Ellen DeGeneres, în istoria galelor cu un număr record de trofee

Actriţa şi prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres a intrat în istoria galelor People's Choice Awards, după ce a câştigat trei trofee la ediţia din 2017 a acestui eveniment, organizat miercuri seară în Los Angeles. Graţie acestor victorii, vedeta americană a ajuns la un număr total de 20 de premii People's Choice pe care le-a câştigat de-a lungul anilor, informează „The Hollywood Reporter“, citat de News.ro.

TV

Înregistrările lui Sebastian Ghiţă de la RTV vor fi analizate „în cel mai scurt timp“ de CNA: cum se apără membrii forului în faţa criticilor aduse de Kovesi

Înregistrările lui Sebastian Ghiţă de la RTV vor fi analizate „în cel mai scurt timp“ de CNA: cum se apără membrii forului în faţa criticilor aduse de Kovesi

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), arată că înregistrările lui Sebastian Ghiţă de la România TV vor fi analizate „în cel mai scurt timp“ de forul audiovizual. Pe de altă parte, critica adusă de Laura Codruţa Kovesi către Consiliu a fost combătută de membrii lui.

Alertă de spoiler: Nu citiţi mai departe dacă nu vreţi să aflaţi lucruri pe care le ştiaţi, dar altfel nu aţi fi vrut să le aflaţi. Mi-am dat seama cât sunt de bătrân uitându-mă la publicul noului film din seria Star Wars. Au trecut aproape patru decenii de când a apărut Star Wars: O nouă speranţă şi pare că timpul a trecut degeaba şi că ne-am învârtit în cerc. Nu degeaba, însă, a cheltuit Disney 4 miliarde de dolari atunci când a cumpărat franchiza Star Wars.

luna trecuta · comentarii (4)

Nu am nici cea mai mică simpatie pentru pretinsul realizator tv Rareş Bogdan, un ins ce mi se pare a fi, nici mai mult, nici mai puţin decât un amestec dizgraţios şi neterminat de Nae Caţavencu şi Rică Venturiano. Nu-mi plac deloc tiradele cu care respectivul îşi începe fiecare apariţie şi pe care, în cea mai crasă necunoaştere a speciilor publicistice, le numeşte editoriale.

acum 2 luni · comentarii (13)

O zi ca oricare alta, de data asta una liberă. De la partid, guvern, prezident, guvernul planetar, Bilderberg, sau personal de la Soros. De unde-o fi, să fie, e binevenită; să mai dea! Sînt şi şefi frustraţi. Ba chiar frustraţi rău de tot. Că soţia ta e aşa şi pe dincolo şi-i fată deşteaptă, că stai în nu ştiu ce cartier, ba mai şi vii uneori cu taxiul, că ai nişte discuşi de un milion bucata în acvariu şi ceva hărţi originale de‑acu’ 100 de ani pe pereţi la birou.

acum 2 luni · comentarii (1)

Zic ăştia tot mai des în ultimul timp că vine cutremuru’ ăl’ mare peste noi. „O să se facă totul praf şi o să plătim pentru relele pe care le facem de treij’ de ani încoace.” Şi nimeni din Bucureşti nu are vreo şansă să scape; e o zonă mlăştinoasă, iar constructorii, toţi, nişte bandiţi. Ca şi ăia din Taiwan, care au pus PET‑uri în betoanele pentru stîlpi. Dacă pînă ş‑ăia!

acum 3 luni · comentarii (6)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 3 luni · comentarii (13)

Doi oameni privesc, străini de lumea fizică, un obiect care le luminează camera. Văzută de la distanţă, fereastra apartamentului din Bucureşti pâlpâie, ea însăşi, ca un ecran spart, aproape înghiţit de întunericul nopţii. Obiectul care le luminează încăperea este televizorul, iar cei doi oameni ar putea fi părinţii noştri, deposedaţi de realitatea imediată.

acum 3 luni · comentarii (4)

Succesul filmelor sau ştirilor care conţin violenţă şi sex nu este specific României. Această plăcere se bucură de o popularitate crescută din Orientul Mijlociu până în America de Sud. Oricât de sofisticaţi ne place să credem că suntem, în cele din urmă, oamenii au nevoie de violenţă, aşa cum au nevoie de sex sau de mâncare.

acum 3 luni · comentarii (9)

Am scris şi eu o carte, ca tot omu-n ziua de azi. Nu, nu poezie, aici i-am lăsat pe ceilalţi 86%. Au urmat nenumărate cereri în căsătorie, toate de la top-modele cu IQ de peste 270, Sharon Stone ar păli de ruşine, propuneri de întîlniri romantice, dar evident serioase, cafele cu vorbăria aferentă şi plimbări pe sub clar de lună prin toate locurile cu ştaif din Centrul Vechi.

acum 3 luni · comentarii (2)

Cum doamna Irina Radu, încă şi din nefericire preşedinte-director general al TVR, cocoţată în funcţia respectivă de PSD şi ALDE conform metodei cu iz de loz în plic mai trage o dată, este ţâfnoasă, pusă pe scandal şi doritoare de procese chiar şi atunci când e prinsă cu mâţa-n sac (vezi cazul promovării în funcţia de director a d-lui Corneliu Calotă), voi începe aceste note printr-un exces de rigoare.

acum 4 luni · comentarii (0)

De cîte ori pot, mă uit la Las Fierbinţi şi regret cînd agenda cîte unei seri mă împiedică s-o fac. Dezamăgit n-am fost niciodată, deşi, inevitabil, nu toate episoadele sînt la aceeaşi înălţime. „Cum?“ – sare cîte un snob, care mă socoteşte „om serios“, abonat pe viaţă numai la Noica sau Kant. „Te uiţi la aşa ceva?!

acum 5 luni · comentarii (105)

Există o faţetă malignă a mass-media şi a vieţii de jurnalist. Unii jurnalişti nu fac altceva decât să însceneze public poveşti care au scopuri meschine. Tot mai mult în practica media vedem cum minciuna este instituţionalizată. Unii ziarişti mint pentru bani, alţii ne păcălesc din prostie, dar tot mai mult modelul de jurnalism care este cultivat acum nu mai are nimic de a face cu modul autentic şi onest de a face presă.

acum 5 luni · comentarii (25)
Postari Recente