INTERVIU Actorul Costi Diţă, Giani din Las Fierbinţi: „La admiterea la teatru am picat cu nota 1, profesorii au crezut că-mi bat joc de ei“ 1

Actorul Costantin Diţă (37 de ani) a povestit pentru „Adevărul“ că s-a dedicat atât de mult construirii personajului Giani din serialul Pro TV „Las Fierbinţi“ încât acum îi e greu să revină „la normal“ după terminarea filmărilor şi recunoaşte că îi este puţin teamă de ce va urma după încheierea proiectului. Teamă că va fi întotdeauna asociat cu Giani.

INTERVIU Actorul Costi Diţă, Giani din Las Fierbinţi: „La admiterea la teatru am picat cu nota 1, profesorii au crezut că-mi bat joc de ei“ Vezi comentarii 1
Muzică
Articol publicitar

Blaj aLive 2017 dă undă verde primelor noutăţi: ediţie reconfigurată, cu Amy Macdonald cap de afiş

Blaj aLive 2017 dă undă verde primelor noutăţi: ediţie reconfigurată, cu Amy Macdonald cap de afiş

Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Şuie Paparude (Ro), Coma (Ro) şi Sinoptik (Ucraina) se numără printre primele confirmări Blaj aLive 2017. Aflat la cea de-a cincea ediţie, festivalul va avea loc pe 4 iunie 2017, pe Câmpia Libertăţii şi va oferi fanilor bilete special gândite pentru distracţia în gaşcă.

Un concurs de muzică aduce în actualitate dimensiunile conflictului dintre Europa democratică şi Rusia. Şi deşi nu s-ar putea compara cu Jocurile Olimpice, Eurovision Song Contest ar putea produce efecte urâte şi de durată pentru toţi iubitorii de pace. Un boicot rusesc ar fi o soluţie cu două tăişuri.

acum 6 zile · comentarii (48)

Era de aşteptat ca mulţi români să nu fie de acord cu piesa „Yodel It!“, care va reprezenta România în finala Eurovision 2017 din Kiev. Totuşi, reacţiile unora sunt de-a dreptul aberante. Ei vorbesc despre trădarea „identităţii naţionale“ deoarece piesa „Yodel It“ ar conţine elemente specifice altor naţiuni şi nu celei române. Calm down! E Eurovision şi nu „Pasărea Măiastră“ sau „Cântarea României“!

acum 23 zile · comentarii (15)

Aplicaţia Biziday îi ocupă mai tot timpul lui Moise Guran, mai ales în ultima vreme, de când aceasta a trimis accidental o alertă de cutremur cu magnitudinea 10 pe scara Richter. De cealaltă parte, pentru că „trăieşte în România şi asta îi ocupă tot timpul”, cetăţeanul Badea Mircea a făcut o plângere penală fostului coleg, acuzându-l că este un „pericol pentru ordinea publică”.

acum 23 zile · comentarii (59)

Cu cine mergem la Kiev? Ne pasă? Să ne pese! Dacă iţi pasă, votează! Este sloganul valabil pentru alegerile politice. Şi ar trebui să fie şi pentru chestii mai puţin importante, cum ar fi concursul Eurovision! Nu vreau să bagatelizez valoarea votului politic sau să pun un semn de egalitate între acesta şi votul dat la un concurs de muzică, doar vreau să vă sugerez că şi acesta din urmă contează pentru imaginea României!

acum 26 zile · comentarii (0)

Un lucru pe care ar trebui să îl înveţe şi românii, sau cel puţin cei care îi conduc pe români: un festival mare de film nu e doar un eveniment unde se uită lumea la marile ecrane, şi nici un prilej de campanie de imagine pentru politicieni. E un business care poate să meargă chiar foarte bine şi un PR excelent.

luna trecuta · comentarii (2)

Dacă prezenţa fermecătorului Alec Secăreanu (din Minte-mă frumos în Centrul vechi) o ochisem deja în distribuţia unui film englezesc deja premiat la Sundance: God’s Own Country, în foarte nostima şi sofisticata comedie austriacă: Wild Mouse/ Wilde Maus, apare ca personaj, Nicoleta, respectiv Crina Semciuc, care deja a postat că #Rezistă, pe covorul roşu de la Berlinală!

luna trecuta · comentarii (0)

Capitolul 1. Părea că n-am să mai plec nicicând de la Bucureşti la Berlin, (deşi aveam şi sponsor, pe Rompetrol, fără de care n-aş putea trimite nicio corespondenţă), din pricina vremii, zăpadă ca-n poveşti – de coşmar, de astă dată, racord cu Shining, probabil, care e în program, la ediţia 67-a, crezând iniţial că de asta se anulase zborul AirBerlin.

acum 2 luni · comentarii (0)

Strategia de schimbare editorială a Antenei 3, care a uimit analiştii media şi despre care am scris de curând, devine destul de previzibilă: în spatele unei imparţialităţi şi a unei campanii de „împăcare” a celor două „tabere”, din Piaţa Victoriei şi Cotroceni, se află de fapt dorinţa anteniştilor de a-şi recăpăta publicitatea pierdută, o gaură serioasă în bugetul televiziunii.

acum 2 luni · comentarii (13)

Ianuarie 2017. O lună plină de evenimente: formarea guvernului, ninsori, viscole, ordonanţa Grindeanu care i-a scos pe români în stradă, instalarea preşedintelui Trump la Casa Albă. Cine s-a uitat la televiziunile noastre de ştiri? În luna abia încheiată, audienţa medie la nivel naţional a canalului România TV, în prime – time (orele 19:00 – 24:00), a fost de 574.000 de telespectatori pe minut, cea mai mare de pe nişa celor cinci televiziuni de ştiri monitorizate de Kantar Media.

acum 2 luni · comentarii (7)

Regulile jocului sunt enunţate clar de eroină de la bun început: interviul pe care urmează sau nu să îl acorde există sau ar putea exista pentru că în spaţiul public circulă deja multiple versiuni privind viaţa, activitatea şi mai ales moartea soţului ei, John F. Kennedy, pe care aceasta nu le-a aprobat şi cu care nu e de acord. O versiune oficială lipseşte. Interviul va fi forma fostei Prime Doamne de a remedia această lipsă, cu limitele aferente, printre care se numără nu doar autocenzura, ci şi cenzura propriu-zisă.

acum 2 luni · comentarii (0)

Am urmărit România TV timp de o lună, încercând să-mi dau seama cum funcţionează acest instrument media de manipulare. E ca o jucărie stricată, cu rotiţele date peste cap, dar care încă funcţionează când o loveşti. Cu sunetul unei lovituri în moalele capului, ecranul devine galben preţ de câteva secunde. Breaking News, Acuzaţii-Şoc. „Bună ziua, sunt dezvăluiri fără precedent despre implicarea reţelei Soroş în tragedia de la Colectiv. Hackerii de la cea mai cunoscută organizaţie mondială Anonymous aduc acuzaţii foarte grave.”

acum 2 luni · comentarii (73)

Dacă La La Land, marele favorit de anul acesta de la Oscaruri, mizează pe existenţa unor experienţe prealabile de vizionare pentru ca noi să putem completa informaţiile lipsă din film şi ne emoţionăm, eventual să suspinăm sau să lăcrimăm, la comandă, fără ca realizatorii filmului să fi depus prea mare efort, Hacksaw Ridge se situează în extrema opusă. Gibson îşi gândeşte filmul cu siguranţa de nezdruncinat a inventatorului care doarme cu brevetul sub pernă, altfel spus, cu aerul că ăsta e primul film de război din istorie şi, deocamdată, singurul.

acum 2 luni · comentarii (0)

Numeroase, planurile-secvenţă ale lui La La Land amintesc de multi-nominalizatul (şi ulterior oscarizatul) Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), în aceea că într-adevăr regizorul Damien Chazelle refuză, pe cât posibil, tăietura de montaj, însă curajul lui e la fel de relativ. La fel ca Iňarritu, regizorul lui Whiplash are prea puţină încredere în gustul şi/sau în răbdarea publicului larg, drept urmare, camera lui nu stă locului deloc. Câteodată, montajul în cadru are rolul de a puncta un moment muzical; alteori, e folosit cu destulă inventivitate.

acum 2 luni · comentarii (0)

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact, în 13 ianuarie, revista Forbes România a făcut cunoscută dinamica audienţei principalelor posturi de televiziune cu acoperire naţională în anul 2016. Şi chiar dacă se spune că românii petrec mai multe ore decât alte popoare europene în faţa micului ecran, iată că se constată şi la noi o oarecare scădere a interesului publicului pentru ceea ce se dă, se spune la televizor.

acum 2 luni · comentarii (15)

Alertă de spoiler: Nu citiţi mai departe dacă nu vreţi să aflaţi lucruri pe care le ştiaţi, dar altfel nu aţi fi vrut să le aflaţi. Mi-am dat seama cât sunt de bătrân uitându-mă la publicul noului film din seria Star Wars. Au trecut aproape patru decenii de când a apărut Star Wars: O nouă speranţă şi pare că timpul a trecut degeaba şi că ne-am învârtit în cerc. Nu degeaba, însă, a cheltuit Disney 4 miliarde de dolari atunci când a cumpărat franchiza Star Wars.

acum 3 luni · comentarii (4)

Nu am nici cea mai mică simpatie pentru pretinsul realizator tv Rareş Bogdan, un ins ce mi se pare a fi, nici mai mult, nici mai puţin decât un amestec dizgraţios şi neterminat de Nae Caţavencu şi Rică Venturiano. Nu-mi plac deloc tiradele cu care respectivul îşi începe fiecare apariţie şi pe care, în cea mai crasă necunoaştere a speciilor publicistice, le numeşte editoriale.

acum 4 luni · comentarii (13)

O zi ca oricare alta, de data asta una liberă. De la partid, guvern, prezident, guvernul planetar, Bilderberg, sau personal de la Soros. De unde-o fi, să fie, e binevenită; să mai dea! Sînt şi şefi frustraţi. Ba chiar frustraţi rău de tot. Că soţia ta e aşa şi pe dincolo şi-i fată deşteaptă, că stai în nu ştiu ce cartier, ba mai şi vii uneori cu taxiul, că ai nişte discuşi de un milion bucata în acvariu şi ceva hărţi originale de‑acu’ 100 de ani pe pereţi la birou.

acum 4 luni · comentarii (1)
Postari Recente