Câştigătorii Oscar 2017, potrivit specialiştilor şi caselor de pariuri 0

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film este cel mai mare eveniment din industria cinematografică, fiind recompensate eforturile artiştilor din faţa şi din spatele camerelor. Jurnaliştii şi casele de pariuri se întrec în predicţii cu privire la câştigătorii Oscar 2017, iar zarurile par să fie deja aruncate în cazul principalelor categorii, însă nu este exclusă posibilitatea unor răsturnări de situaţie mai mult sau mai puţin plăcute.

Câştigătorii Oscar 2017, potrivit specialiştilor şi caselor de pariuri Vezi comentarii 0
TV

Realitatea TV, amendă de la CNA pentru afirmaţii injurioase în emisiunea „Jocuri de putere“. Cum s-a scuzat Rareş Bogdan: „S-a derapat, a fost un pamflet nemarcat“

Realitatea TV, amendă de la CNA pentru afirmaţii injurioase în emisiunea „Jocuri de putere“. Cum s-a scuzat Rareş Bogdan: „S-a derapat, a fost un pamflet nemarcat“

Postul Realitatea TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru o ediţie din luna octombrie a emisiunii „Jocuri de putere“ în care s-a discutat despre „operaţiunea Black Cube“. Realizatorul Rareş Bogdan a fost prezent la şedinţa forului şi a recunoscut că au existat derapaje în emisiunea respectivă.

Un lucru pe care ar trebui să îl înveţe şi românii, sau cel puţin cei care îi conduc pe români: un festival mare de film nu e doar un eveniment unde se uită lumea la marile ecrane, şi nici un prilej de campanie de imagine pentru politicieni. E un business care poate să meargă chiar foarte bine şi un PR excelent.

acum 6 zile · comentarii (2)

Dacă prezenţa fermecătorului Alec Secăreanu (din Minte-mă frumos în Centrul vechi) o ochisem deja în distribuţia unui film englezesc deja premiat la Sundance: God’s Own Country, în foarte nostima şi sofisticata comedie austriacă: Wild Mouse/ Wilde Maus, apare ca personaj, Nicoleta, respectiv Crina Semciuc, care deja a postat că #Rezistă, pe covorul roşu de la Berlinală!

acum 8 zile · comentarii (0)

Capitolul 1. Părea că n-am să mai plec nicicând de la Bucureşti la Berlin, (deşi aveam şi sponsor, pe Rompetrol, fără de care n-aş putea trimite nicio corespondenţă), din pricina vremii, zăpadă ca-n poveşti – de coşmar, de astă dată, racord cu Shining, probabil, care e în program, la ediţia 67-a, crezând iniţial că de asta se anulase zborul AirBerlin.

acum 13 zile · comentarii (0)

Strategia de schimbare editorială a Antenei 3, care a uimit analiştii media şi despre care am scris de curând, devine destul de previzibilă: în spatele unei imparţialităţi şi a unei campanii de „împăcare” a celor două „tabere”, din Piaţa Victoriei şi Cotroceni, se află de fapt dorinţa anteniştilor de a-şi recăpăta publicitatea pierdută, o gaură serioasă în bugetul televiziunii.

acum 15 zile · comentarii (13)

Schimbarea bruscă de macaz a viziunii editoriale a postului Antena 3, remarcată de analiştii media în ultimele zile la postul lui Voiculescu Dan nu are aparent o explicaţie sigură, poate doar pe aceea a unei „lovituri de stat”. Fireşte, glumesc. Antena 3 o fi ea stat în stat (pentru că emite „legi” sub formă de opinii, judecă pe toată lumea chiar dacă nu e tribunal, ba chiar şi comandă miniştrilor ce să facă), dar nu se poate vorbi de o lovitură de stat decât glumind pe seama faptului că această schimbare s-a produs odată cu plecarea lui Gâdea Mihai şi a lui Badea Mircea în Statele Unite.

acum 20 zile · comentarii (52)

Ianuarie 2017. O lună plină de evenimente: formarea guvernului, ninsori, viscole, ordonanţa Grindeanu care i-a scos pe români în stradă, instalarea preşedintelui Trump la Casa Albă. Cine s-a uitat la televiziunile noastre de ştiri? În luna abia încheiată, audienţa medie la nivel naţional a canalului România TV, în prime – time (orele 19:00 – 24:00), a fost de 574.000 de telespectatori pe minut, cea mai mare de pe nişa celor cinci televiziuni de ştiri monitorizate de Kantar Media.

acum 23 zile · comentarii (7)

Regulile jocului sunt enunţate clar de eroină de la bun început: interviul pe care urmează sau nu să îl acorde există sau ar putea exista pentru că în spaţiul public circulă deja multiple versiuni privind viaţa, activitatea şi mai ales moartea soţului ei, John F. Kennedy, pe care aceasta nu le-a aprobat şi cu care nu e de acord. O versiune oficială lipseşte. Interviul va fi forma fostei Prime Doamne de a remedia această lipsă, cu limitele aferente, printre care se numără nu doar autocenzura, ci şi cenzura propriu-zisă.

acum 27 zile · comentarii (0)

Am urmărit România TV timp de o lună, încercând să-mi dau seama cum funcţionează acest instrument media de manipulare. E ca o jucărie stricată, cu rotiţele date peste cap, dar care încă funcţionează când o loveşti. Cu sunetul unei lovituri în moalele capului, ecranul devine galben preţ de câteva secunde. Breaking News, Acuzaţii-Şoc. „Bună ziua, sunt dezvăluiri fără precedent despre implicarea reţelei Soroş în tragedia de la Colectiv. Hackerii de la cea mai cunoscută organizaţie mondială Anonymous aduc acuzaţii foarte grave.”

acum 29 zile · comentarii (73)

Dacă La La Land, marele favorit de anul acesta de la Oscaruri, mizează pe existenţa unor experienţe prealabile de vizionare pentru ca noi să putem completa informaţiile lipsă din film şi ne emoţionăm, eventual să suspinăm sau să lăcrimăm, la comandă, fără ca realizatorii filmului să fi depus prea mare efort, Hacksaw Ridge se situează în extrema opusă. Gibson îşi gândeşte filmul cu siguranţa de nezdruncinat a inventatorului care doarme cu brevetul sub pernă, altfel spus, cu aerul că ăsta e primul film de război din istorie şi, deocamdată, singurul.

acum 29 zile · comentarii (0)

Numeroase, planurile-secvenţă ale lui La La Land amintesc de multi-nominalizatul (şi ulterior oscarizatul) Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), în aceea că într-adevăr regizorul Damien Chazelle refuză, pe cât posibil, tăietura de montaj, însă curajul lui e la fel de relativ. La fel ca Iňarritu, regizorul lui Whiplash are prea puţină încredere în gustul şi/sau în răbdarea publicului larg, drept urmare, camera lui nu stă locului deloc. Câteodată, montajul în cadru are rolul de a puncta un moment muzical; alteori, e folosit cu destulă inventivitate.

luna trecuta · comentarii (0)

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact, în 13 ianuarie, revista Forbes România a făcut cunoscută dinamica audienţei principalelor posturi de televiziune cu acoperire naţională în anul 2016. Şi chiar dacă se spune că românii petrec mai multe ore decât alte popoare europene în faţa micului ecran, iată că se constată şi la noi o oarecare scădere a interesului publicului pentru ceea ce se dă, se spune la televizor.

luna trecuta · comentarii (15)

Alertă de spoiler: Nu citiţi mai departe dacă nu vreţi să aflaţi lucruri pe care le ştiaţi, dar altfel nu aţi fi vrut să le aflaţi. Mi-am dat seama cât sunt de bătrân uitându-mă la publicul noului film din seria Star Wars. Au trecut aproape patru decenii de când a apărut Star Wars: O nouă speranţă şi pare că timpul a trecut degeaba şi că ne-am învârtit în cerc. Nu degeaba, însă, a cheltuit Disney 4 miliarde de dolari atunci când a cumpărat franchiza Star Wars.

acum 2 luni · comentarii (4)

Nu am nici cea mai mică simpatie pentru pretinsul realizator tv Rareş Bogdan, un ins ce mi se pare a fi, nici mai mult, nici mai puţin decât un amestec dizgraţios şi neterminat de Nae Caţavencu şi Rică Venturiano. Nu-mi plac deloc tiradele cu care respectivul îşi începe fiecare apariţie şi pe care, în cea mai crasă necunoaştere a speciilor publicistice, le numeşte editoriale.

acum 3 luni · comentarii (13)

O zi ca oricare alta, de data asta una liberă. De la partid, guvern, prezident, guvernul planetar, Bilderberg, sau personal de la Soros. De unde-o fi, să fie, e binevenită; să mai dea! Sînt şi şefi frustraţi. Ba chiar frustraţi rău de tot. Că soţia ta e aşa şi pe dincolo şi-i fată deşteaptă, că stai în nu ştiu ce cartier, ba mai şi vii uneori cu taxiul, că ai nişte discuşi de un milion bucata în acvariu şi ceva hărţi originale de‑acu’ 100 de ani pe pereţi la birou.

acum 3 luni · comentarii (1)

Zic ăştia tot mai des în ultimul timp că vine cutremuru’ ăl’ mare peste noi. „O să se facă totul praf şi o să plătim pentru relele pe care le facem de treij’ de ani încoace.” Şi nimeni din Bucureşti nu are vreo şansă să scape; e o zonă mlăştinoasă, iar constructorii, toţi, nişte bandiţi. Ca şi ăia din Taiwan, care au pus PET‑uri în betoanele pentru stîlpi. Dacă pînă ş‑ăia!

acum 4 luni · comentarii (6)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 4 luni · comentarii (13)

Doi oameni privesc, străini de lumea fizică, un obiect care le luminează camera. Văzută de la distanţă, fereastra apartamentului din Bucureşti pâlpâie, ea însăşi, ca un ecran spart, aproape înghiţit de întunericul nopţii. Obiectul care le luminează încăperea este televizorul, iar cei doi oameni ar putea fi părinţii noştri, deposedaţi de realitatea imediată.

acum 4 luni · comentarii (4)