VIDEO Cum să ne educăm copiii pentru a nu deveni şomeri. Cel mai bogat om din China: Educaţia actuală ne va lăsa fără locuri de muncă în 30 de ani 0

Jack Ma, fondatorul Alibaba Group şi cel mai bogat om din China, spune că modul în care se face educaţie în prezent va cauza o pierdere masivă de slujbe la nivel mondial. Explicaţia: şcoala de azi nu îi pregăteşte pe copii în raport cu evoluţia tehnologiei. Astfel, în loc să îi învăţăm pe cei mici calcule, pe care oricum le pot face cu ajutorul tehnologiei, mai bine i-am stimula în a fi cât mai inovativi şi creativi.

VIDEO Cum să ne educăm copiii pentru a nu deveni şomeri. Cel mai bogat om din China: Educaţia actuală ne va lăsa fără locuri de muncă în 30 de ani Vezi comentarii 0

Ce-au învăţat elevii din Elveţia despre Regele Mihai: „În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a făcut multe. Chiar a arestat un om rău în biroul său“

Ce-au învăţat elevii din Elveţia despre Regele Mihai: „În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a făcut multe. Chiar a arestat un om rău în biroul său“

Câţiva dintre copiii care învaţă la o şcoală din Aubonne (Elveţia), la doar câteva sute de metri de reşedinţa Regelui, au fost întrebaţi de un reporter ce ştiu despre Majestatea Sa Regele Mihai I. Copiii au răspuns că era „cineva important“ şi că în Al Doilea Război Mondial a făcut multe, ba chiar „a arestat un om rău în biroul său“, făcând referire la Mareşalul Ion Antonescu.

An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni: „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării”

An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni: „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării”

Ministerul Românilor de Pretutindeni a demarat campania „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării” pentru sărbători Centenarul Marii Uniri. Astfel, elevii şi profesorii români din diaspora, care studiază sau predau limba română, sunt invitaţi să trimită materiale foto sau video cu activităţile de la clasă.

Noua lege a Educaţiei din Ucraina îi afectează pe etnicii români. Reacţia Ministerului de Externe

Noua lege a Educaţiei din Ucraina îi afectează pe etnicii români. Reacţia Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe transmite, joi, că "a luat notă cu îngrijorare" de noua lege a Învăţământului adoptată de către Rada Supremă a Ucrainei, care  prevede că în şcolile din această ţară studiile se vor desfăşura doar în limba de stat, astfel că va fi desfiinţat treptat sistemul de predare în limba minorităţilor naţionale.

Ce înseamnă pentru elevii britanici un profesor bun

Ce înseamnă pentru elevii britanici un profesor bun

Cei mai buni profesori sunt cei care-şi iubesc meseria şi au o pasiune adevarată pentru materiile pe care le predau, spun elevii de la o şcoală din nordul Londrei. Respectul, prietenia şi presiunea pe elevi doar în anumite momente cheie sunt lucrurile pe care un cadru didactic ar trebui să le ştie. „Când ai un profesor care te inspiră şi chiar îi pasă de tine, atunci vezi diferenţa”, spune Tayla- Rae.

Admiterea pentru nehotărâţi. Universităţile din străinătate vin după Bac să-şi recruteze studenţii: interviul va dura 15 minute

Admiterea pentru nehotărâţi. Universităţile din străinătate vin după Bac să-şi recruteze studenţii: interviul va dura 15 minute

Absolvenţii de clasa a XII-a care vor trece cu bine examenul de Bacalaureat mai au o şansă să studieze în străinătate. Pe ultima sută de metri, 15 universităţi din Marea Britanie şi una din Olanda îşi deschid porţile pentru potenţiali studenţi şi asta nu oricum, ci printr-o admitere care durează doar 15 minute, iar răspunsul e dat pe loc.

Premieră în domeniul Învăţământului Profesional în Republica Moldova

Premieră în domeniul Învăţământului Profesional în Republica Moldova

13 elevi la meseria „Tencuitor”, absolvenţi ai Şcolii Profesionale nr.7 din Chişinău, au susţinut la sfârşitul săptămânii examenul de calificare în incinta unui bloc imobiliar ce aparţine companiei de construcţii unde ei au făcut practica pe parcursul anilor de studiu. Acest model de evaluare reprezintă o noutate pentru Învăţământul Profesional din Moldova, iar la noi în ţară încă nu s-a experimentat

Tehnologia: soluţia salvatoare pentru educaţia a milioane de copii din Africa

Tehnologia:
soluţia salvatoare pentru educaţia a milioane de copii din Africa

În statele dezvoltate, oamenii nu realizează că educaţie este de fapt un privilegiu. Potrivit Institutului de Statistică UNESCO, 15 milioane de fete din toată lumea n-o să aibă niciodată şansa să înveţe să citească sau să scrie, iar rata mortalităţii la mamele fără educaţie e de două ori mai mare decât a celor cu studii gimnaziale. Însă, o fundaţie a găsit o soluţie pentru aceştia: acces gratuit la materiale de învăţare.

Patru motive care ar putea să ducă la dispariţia manualelor tipărite

Patru motive care ar
putea să ducă la dispariţia manualelor tipărite

În confruntarea dintre cărţile tipărite şi cărţile digitale, cele din urmă sunt incriminate adesea pe motiv de îndobitocire şi obosire mentală sau emoţională. Cu toate acestea, cărţile digitale prind tot mai mult teren, inclusiv în spaţiul şcolar. Potrivit unui studiu de piaţă realizat de Asociaţia Americană de Publicişti, 20% dintre cărţile vândute în SUA în 2016 au fost în format digital.

Prin intermediul programelor academice şi instituţiilor cu renume internaţional, Statele Unite oferă oportunităţi  de studiu extraordinare studenţilor,  viitorilor studenţi şi adulţilor care doresc să se perfecţioneze în domeniul lor.  Ai doar 5 paşi de parcurs pentru a urma un program de studii în SUA:

luna trecuta · comentarii (2)

A început un nou an şcolar, cu emoţii şi cu zarvă. Este încă un prilej pentru a dezbate situaţia disperată a sistemului românesc de educaţie – un subiect despre care nu vorbim niciodată prea mult, având în vedere uriaşa sa miză: pregătirea celei mai importante resurse a acestei ţări, oamenii săi.

acum 4 luni · comentarii (8)

Aştept de 10-15 ani, dar fiind un optimist incorigibil îmi zic mereu, poate de data asta aşteptările îmi vor fi împlinite. Pot înţelege că dl Cioloş s-a făcut frate cu parlamentul până să treacă de votul de învestitură. În continuare însă, doar faptele, acţiunile guvernului îl vor trimite, sau nu, în istoria României.

acum 2 ani · comentarii (20)

Într-o şcoală ca afară, profesorii sunt modele pentru elevii lor, iar atunci când greşesc au puterea să recunoască, să-şi asume şi să ofere scuze! Într-o şcoală ca afară copiii învaţă să fie cetăţeni responsabili, să gândească critic, să pună întrebări şi să se îndoiască de răspunsurile pe care le primesc de la profesorii lor!

acum 2 ani · comentarii (9)

La nivel de sector privat se văd schimbări în România, însă riscăm să creăm un ecosistem închis datorită felului în care ne educăm viitori conducători. Cu toate că România a început să dezvolte relaţii peste graniţele tării, suntem foarte departe de a ajunge să avem un mindset cu adevărat internaţional.

acum 3 ani · comentarii (0)

Săptămâna aceasta, QS Top MBA a publicat un raport care analizează profitabilitatea şi intoarcerea investiţiei (ROI) unui MBA, în Europa. Raportul analizează costurile unui program de MBA de la 200 de şcoli din Europa şi calculează întoarcerea investiţiei relatată la o perioadă de 20 de ani.

acum 3 ani · comentarii (2)

Criza financiară a adus odată cu ea o nevoie de schimbare a curiculelor în mediul învăţământului. În urma acestui eveniment global,  istoria se scrie în fiecare zi, iar şcolile de afaceri încearcă din răsputeri să ofere informaţii  şi să dezvolte aptitudini care să le folosească studenţilor în economia de după criză.

acum 3 ani · comentarii (0)

Cu toată presa negativă intămpinată de industria şcolilor de afaceri, programele de MBA recrutează numere impresionante în fiecare an.  Insă ştim unde să cautam informaţia de care avem nevoie pentru a decide intre un curs în România sau unul în străinătate?

acum 3 ani · comentarii (2)

Studiul în oraşul, judeţul sau chiar şi ţara natală ţine de domeniul trecutului. Într-o economie în care concurenţa pentru locurile de muncă este acerbă şi cerinţele sunt mari, studiile superioare iţi vor  da un avantaj. Cu toate acestea cifrele sunt descurajatoare – in 2013 , potrivit Mediafax, 620.000 de persoane, dintre care aproape 86.000 de absolvenţi, au intrat în şomaj.

acum 3 ani · comentarii (0)

Probabil aceasta este una dintre întrebările pe care mulţi studenţi din România şi, în aceeasi măsură, orice student din străinatate şi-o pune. Să plec sau să rămân? Studenţii din România sunt dezamăgiţi de oportunităţile pe care le au în ţară, în timp ce studenţii români din străinătate duc dorul familiei, prietenilor şi a culturii în care au crescut. Eu am să vă dau 3 motive să plecaţi din România (cel puţin temporar).

acum 3 ani · comentarii (11)

Renumita London School of Economics (LSE) a lansat recent un program executiv care, spre deosebire de programele de MBA şi executive MBA, se bazează în întregime pe teorie. Programul intitulat Executive Global Master în Mnagement (EGMiM) se adresează unei grupe de varstă mai înaintată decât programele de MBA.

acum 3 ani · comentarii (0)

România trece printr-o tranziţie. Mă întreb dacă drumul pe care ne-am îmbarcat este spre evoluţie sau involuţie. O tară întreagă bate apa în piuă despre lucruri asupra cărora fie nu au control sau în privinţa cărora oricum decid să nu facă nimic. În ultimii ani guvernul a antrenat tineretul roman, şi nu numai, într-un dialog nociv din care s-au văzut puţine schimbări.

acum 4 ani · comentarii (6)

Stagiile de practică sunt de mult timp o obişnuinţă în peisajul profesional occidental, în multe ţări existând o adevărată cultură în acest sens precum şi legi care reglementează această practică. Am descoperit cu bucurie şi, recunosc, cu oarecare surprindere că stagiile au început să apară şi în România, chiar dacă se percepe încă o nuanţă de reticenţă datorată, poate, lipsei de experienţă în acest domeniu.

acum 4 ani · comentarii (0)

În timp ce multe din ţările est europene se mulţumesc să păstreze un număr constant de studenţi la master, sau în cel mai bun caz să crească numărul aplicaţiilor, economiile dezvoltate inovează. Franţa este unul dintre cele mai bune exemple – casa celui mai bun program de MBA din Europa (HEC Paris), nu lasă de dorit nici când vine vorba de mastere.

acum 4 ani · comentarii (2)

Dacă eşti fost sau actual student român în străinătate cu siguranţă ţi-ai pus sau ţi s-a pus întrebarea: Te vei întoarce în România? La prima vedere, pare o întrebare cât se poate de simplă, cu un răspuns la fel de simplu: „Da” sau „Nu”. În spatele acestei simplităţi aparente stă, însă, o hotărâre îndelung gândită, motive personale şi profesionale, planuri de viitor şi experienţe din trecut.

acum 4 ani · comentarii (0)

Atât de des se vorbeşte în spaţiul public despre "elite", încât lipsa lor ni le-a făcut de-a dreptul familiare. Cred că oricine poate să formuleze o definiţie simplă pentru ceea ce înseamnă să fii „elită”, iar unii dintre noi s-ar aventura să dea şi reţete, sfaturi, direcţii către succes.

acum 4 ani · comentarii (9)

Fostul angajat la Direcţia Sanitar-Veterinară  Dolj, PSD-istul Vali Iovan este noul secretar adjunct al Institutului Cultural Român, iar cântăreaţa de muzică populară, liberala Ioana Maria Ardelean este noua directoare a serviciului anticorupţie din cadrul ministerului Dezvoltării Regionale. Dacă pe primul nu am aflat încă ce îl recomandă, în cazul liberalei, domnul Dragnea s-a exprimat: „Vocea şi talentul”.

acum 4 ani · comentarii (26)

Am fost foarte surprinsă de vocile care susţin în ultima vreme că Marea Britanie nu este locul de studiu potrivit pentru tinerii noştri. Aşa că am rugat-o pe fiica mea Irina,  absolventă a universităţii Warwick, să vă împărtăşească gândurile ei legate de experienţa britanică. Iată răspunsul ei la cele mai frecvente contraargumente pentru înscrierea la o universitate din Marea Britanie.

acum 4 ani · comentarii (13)

Acum câteva luni, strigătul de alarmă lansat de un deputat european a avut efectul unei bombe în mediul studenţesc: din lipsă de bani şi de mijloace, în plină criză financiară, însăşi existenţa programului Erasmus era ameninţată, chiar când sărbătorea a 25-a aniversare. Alerta era stringentă, chiar dacă această tristă perspectivă era momentan îndepărtată. Ea trebuia totuşi să dea de gândit asupra viitorului acestui proiect.

acum 5 ani · comentarii (6)

Am primit un e-mail intern la nivelul Comisiei Europene, text semnat de Dennis Abbot, purtătorul de cuvânt al Comisarului euroopean Androulla Vassilliou (Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret) în care comentează afirmaţiile unui foarte mediatizat comunicat de presă dat de Mihai Dragoş, Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Naţionale Studenţeşti.

acum 5 ani · comentarii (0)
Postari Recente