Ce ar însemna includerea voucherelor în sistemul educaţional american

Ce ar însemna includerea voucherelor în sistemul educaţional american

Alegerea preşedintelui Trump a ridicat speculaţii privind introducerea „sistemului de vouchere“ pentru şcolile din SUA.  Astfel, părinţii ar putea primi un voucher, finanţat din bani publici, pe care să îl poată folosi la orice şcoală unde vor să îşi înscrie copilul, arată BBC. Acest scenariu stârneşte reacţii atât pro cât şi contra, mai scrie aceeaşi sursă.

A III-a ediţie a târgului de educaţie alternativă, Opportunity Weekend, va avea loc în acest sfârşit de săptămână

A III-a ediţie a târgului de educaţie alternativă, Opportunity Weekend, va avea loc în acest sfârşit de săptămână

Opportunity Weekend, primul târg de voluntariate şi cursuri pentru adolescenţi din România, a ajuns la a treia ediţie, anul acesta urmând să aibă loc în perioada 13-14 mai la Talent Garden Bucharest. Scopul evenimentului este de a aduce mai aproape liceenii de educaţia nonformală într-un context care permite interacţiunea directă între viitorii voluntari şi organizaţiile prezente în cadrul evenimentului.

Ţările în care poţi să mergi la studii în străinătate, chiar dacă nu ai bani

Ţările în care poţi să mergi la studii în străinătate, chiar dacă nu ai bani

Câteva zeci de mii de tineri români studiază în străinătate. Pe lângă aceştia, mult mai mulţi îşi doresc să aibă această şansă, însă pentru ei banii sunt o problemă. Cu excepţia copiilor care provin din familii de manageri sau antreprenori de succes, foarte puţini tineri cu venituri medii sau mici îşi pot permite să susţină costurile unui an de studiu în străinătate.

Iohannis cere Bulgariei ca să ia măsuri pentru studierea limbii române ca limbă maternă în şcoli pentru etnicii români | klaus iohannis

Iohannis cere Bulgariei ca să ia măsuri pentru studierea limbii române ca limbă maternă în şcoli pentru etnicii români

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat autorităţilor bulgare să găsească soluţii pentru ca limba română să fie studiată ca limbă maternă în şcolile din Bulgaria, arată News.ro. Socilitarea a venit în contul întâlnirii preşedintelui României cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Bulgaria.

Domnule Ciolos, vă doresc succes în misiunea grea pe care v-aţi asumat-o! Pe lângă negocierile dificile cu partidele politice, succesul dumneavoastră va depinde de calitatea echipei ministeriale. Nu vă invidiez – veniţi într-un moment dureros, în care societatea românească este revoltata împotriva a 25 de ani de mizerie politică. Mă număr printre cei care consideră că Educaţia trebuie să fie prioritatea dumneavoastră numărul unu!

acum 2 ani · comentarii (47)

Aştept de 10-15 ani, dar fiind un optimist incorigibil îmi zic mereu, poate de data asta aşteptările îmi vor fi împlinite. Pot înţelege că dl Cioloş s-a făcut frate cu parlamentul până să treacă de votul de învestitură. În continuare însă, doar faptele, acţiunile guvernului îl vor trimite, sau nu, în istoria României.

acum 2 ani · comentarii (20)

Într-o şcoală ca afară, profesorii sunt modele pentru elevii lor, iar atunci când greşesc au puterea să recunoască, să-şi asume şi să ofere scuze! Într-o şcoală ca afară copiii învaţă să fie cetăţeni responsabili, să gândească critic, să pună întrebări şi să se îndoiască de răspunsurile pe care le primesc de la profesorii lor!

acum 2 ani · comentarii (9)

La nivel de sector privat se văd schimbări în România, însă riscăm să creăm un ecosistem închis datorită felului în care ne educăm viitori conducători. Cu toate că România a început să dezvolte relaţii peste graniţele tării, suntem foarte departe de a ajunge să avem un mindset cu adevărat internaţional.

acum 2 ani · comentarii (0)

Săptămâna aceasta, QS Top MBA a publicat un raport care analizează profitabilitatea şi intoarcerea investiţiei (ROI) unui MBA, în Europa. Raportul analizează costurile unui program de MBA de la 200 de şcoli din Europa şi calculează întoarcerea investiţiei relatată la o perioadă de 20 de ani.

acum 2 ani · comentarii (2)

Criza financiară a adus odată cu ea o nevoie de schimbare a curiculelor în mediul învăţământului. În urma acestui eveniment global,  istoria se scrie în fiecare zi, iar şcolile de afaceri încearcă din răsputeri să ofere informaţii  şi să dezvolte aptitudini care să le folosească studenţilor în economia de după criză.

acum 2 ani · comentarii (0)

Cu toată presa negativă intămpinată de industria şcolilor de afaceri, programele de MBA recrutează numere impresionante în fiecare an.  Insă ştim unde să cautam informaţia de care avem nevoie pentru a decide intre un curs în România sau unul în străinătate?

acum 2 ani · comentarii (2)

Studiul în oraşul, judeţul sau chiar şi ţara natală ţine de domeniul trecutului. Într-o economie în care concurenţa pentru locurile de muncă este acerbă şi cerinţele sunt mari, studiile superioare iţi vor  da un avantaj. Cu toate acestea cifrele sunt descurajatoare – in 2013 , potrivit Mediafax, 620.000 de persoane, dintre care aproape 86.000 de absolvenţi, au intrat în şomaj.

acum 3 ani · comentarii (0)

Probabil aceasta este una dintre întrebările pe care mulţi studenţi din România şi, în aceeasi măsură, orice student din străinatate şi-o pune. Să plec sau să rămân? Studenţii din România sunt dezamăgiţi de oportunităţile pe care le au în ţară, în timp ce studenţii români din străinătate duc dorul familiei, prietenilor şi a culturii în care au crescut. Eu am să vă dau 3 motive să plecaţi din România (cel puţin temporar).

acum 3 ani · comentarii (11)

Renumita London School of Economics (LSE) a lansat recent un program executiv care, spre deosebire de programele de MBA şi executive MBA, se bazează în întregime pe teorie. Programul intitulat Executive Global Master în Mnagement (EGMiM) se adresează unei grupe de varstă mai înaintată decât programele de MBA.

acum 3 ani · comentarii (0)

România trece printr-o tranziţie. Mă întreb dacă drumul pe care ne-am îmbarcat este spre evoluţie sau involuţie. O tară întreagă bate apa în piuă despre lucruri asupra cărora fie nu au control sau în privinţa cărora oricum decid să nu facă nimic. În ultimii ani guvernul a antrenat tineretul roman, şi nu numai, într-un dialog nociv din care s-au văzut puţine schimbări.

acum 3 ani · comentarii (6)

Stagiile de practică sunt de mult timp o obişnuinţă în peisajul profesional occidental, în multe ţări existând o adevărată cultură în acest sens precum şi legi care reglementează această practică. Am descoperit cu bucurie şi, recunosc, cu oarecare surprindere că stagiile au început să apară şi în România, chiar dacă se percepe încă o nuanţă de reticenţă datorată, poate, lipsei de experienţă în acest domeniu.

acum 3 ani · comentarii (0)

În timp ce multe din ţările est europene se mulţumesc să păstreze un număr constant de studenţi la master, sau în cel mai bun caz să crească numărul aplicaţiilor, economiile dezvoltate inovează. Franţa este unul dintre cele mai bune exemple – casa celui mai bun program de MBA din Europa (HEC Paris), nu lasă de dorit nici când vine vorba de mastere.

acum 3 ani · comentarii (2)

Dacă eşti fost sau actual student român în străinătate cu siguranţă ţi-ai pus sau ţi s-a pus întrebarea: Te vei întoarce în România? La prima vedere, pare o întrebare cât se poate de simplă, cu un răspuns la fel de simplu: „Da” sau „Nu”. În spatele acestei simplităţi aparente stă, însă, o hotărâre îndelung gândită, motive personale şi profesionale, planuri de viitor şi experienţe din trecut.

acum 3 ani · comentarii (0)

Atât de des se vorbeşte în spaţiul public despre "elite", încât lipsa lor ni le-a făcut de-a dreptul familiare. Cred că oricine poate să formuleze o definiţie simplă pentru ceea ce înseamnă să fii „elită”, iar unii dintre noi s-ar aventura să dea şi reţete, sfaturi, direcţii către succes.

acum 3 ani · comentarii (9)

Fostul angajat la Direcţia Sanitar-Veterinară  Dolj, PSD-istul Vali Iovan este noul secretar adjunct al Institutului Cultural Român, iar cântăreaţa de muzică populară, liberala Ioana Maria Ardelean este noua directoare a serviciului anticorupţie din cadrul ministerului Dezvoltării Regionale. Dacă pe primul nu am aflat încă ce îl recomandă, în cazul liberalei, domnul Dragnea s-a exprimat: „Vocea şi talentul”.

acum 4 ani · comentarii (26)

Am fost foarte surprinsă de vocile care susţin în ultima vreme că Marea Britanie nu este locul de studiu potrivit pentru tinerii noştri. Aşa că am rugat-o pe fiica mea Irina,  absolventă a universităţii Warwick, să vă împărtăşească gândurile ei legate de experienţa britanică. Iată răspunsul ei la cele mai frecvente contraargumente pentru înscrierea la o universitate din Marea Britanie.

acum 4 ani · comentarii (13)

Acum câteva luni, strigătul de alarmă lansat de un deputat european a avut efectul unei bombe în mediul studenţesc: din lipsă de bani şi de mijloace, în plină criză financiară, însăşi existenţa programului Erasmus era ameninţată, chiar când sărbătorea a 25-a aniversare. Alerta era stringentă, chiar dacă această tristă perspectivă era momentan îndepărtată. Ea trebuia totuşi să dea de gândit asupra viitorului acestui proiect.

acum 4 ani · comentarii (6)

Am primit un e-mail intern la nivelul Comisiei Europene, text semnat de Dennis Abbot, purtătorul de cuvânt al Comisarului euroopean Androulla Vassilliou (Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret) în care comentează afirmaţiile unui foarte mediatizat comunicat de presă dat de Mihai Dragoş, Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Naţionale Studenţeşti.

acum 4 ani · comentarii (0)