Coface: Insolvenţele din Marea Britanie vor creşte cu aproape 9%

Coface: Insolvenţele din Marea Britanie vor creşte cu aproape 9%

Sectoarele în care investiţiile sunt cele mai costisitoare, precum procesarea metalelor, domeniul auto şi cel al construcţiilor, vor fi lovite cel mai puternic. Indiferent dacă Brexit-ul va fi uşor sau dur, atractivitatea ţării pentru investitori va fi afectată cu siguranţă. În prezent, Marea Britanie este principala destinaţie pentru FDI, în principal în sectoarele financiar, informaţional şi de comunicaţii, urmate de transporturi şi logistică.

PE: Multinaţionalele ar trebui să publice informaţii fiscale în fiecare ţară unde au activităţi

PE: Multinaţionalele ar trebui să publice informaţii fiscale în fiecare ţară unde au activităţi

Parlamentul European vrea mai multă transparenţă din partea multinaţionalelor, considerând că marile companii care au cifră de afaceri globală de minim 750 milioane euro ar trebui să publice ce fel de impozite plătesc şi unde, ce taxe plătesc în afara UE, dar şi ce câştiguri au dacă filialele lor beneficiază de un tratament fiscal preferenţial.

Uber are probleme şi în Franţa

Uber are probleme şi în Franţa

Avocatul general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) consideră că statele membre pot interzice şi sancţiona penal exercitarea ilegală a activităţii de transport a Uber fără a notifica în prealabil Comisiei proiectul de lege. „Opinia este legată de serviciul UberPOP, un serviciu care nu mai există de câţiva ani în Franţa”, au declarat reprezentanţii Uber.

Amendă-record de 2,4 miliarde de euro pentru Google | google

Amendă-record de 2,4 miliarde de euro pentru
Google

Comisia Europeană a amendat Google cu o sumă record de 2,42 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Potrivit Comisiei, Google a abuzat de poziţia dominantă pe piaţă ca motor de căutare, oferind un avantaj ilegal unui alt produs al companiei, respectiv serviciul propriu de comparare a cumpărăturilor. Google ia în considerare contestarea amenzii.

Din peste 200 de proiecte depuse de guvernarea Ponta, nici măcar unul nu a fost eligibil pentru finanţare prin Planul European pentru Investiţii (EFSI), deşi acestea valorau zeci de miliarde de euro.

acum 8 luni · comentarii (105)

Pornind de la conceptul dezvoltat de către New Strategy Center şi partenerii săi, zona 2B (Black Sea-Balkans) trebuie descrisă şi din prisma unui alt element esenţial: binomul investiţii-comerţ. La intersecţia dintre rutele comerciale, Marea Neagră şi Balcanii reprezintă o zonă de confluenţă unde numeroşi actori concurează inclusiv pentru pieţele acelor state.

acum 8 luni · comentarii (0)

Dacă un elev ar fi trişat la un examen, ar fi fost dat afară din clasă, spre ruşinea colegilor. Dacă un ministru trişează la doctorat, explodează toţi oneştii unei patrii mult prea cinstite şi, pe bună dreptate, pretind demisia vinovatului. Dar, când un producător capitalist minte o întreagă planetă, acceptăm cu uşurinţă scuzele sale şi ne grăbim să găsim justificări pentru un comportament imoral.

acum 2 ani · comentarii (10)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 3 ani · comentarii (6)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 3 ani · comentarii (11)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

acum 3 ani · comentarii (1)

A avea legături economice cu Rusia, acum, în timpul noului Război Rece reprezintă o imensă bătaie de cap. Iar, dacă locul tău pe hartă e între Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, ţări masiv influenţate de Rusia, bătaia de cap devine o migrenă fără leac.

acum 3 ani · comentarii (76)

Uniunea Europeană sancţionează oligarhii de la Moscova pentru anexarea Crimeei şi militează pentru reducerea dependenţei de gazul rusesc. Acestea sunt mostre de politică. Gazprom se aliază cu OMV proprietarul Petrom, într-un proiect de transport al gazelor şi ar negocia achiziţia a 25% din compania austriacă. Acestea sunt mostre de realpolitik.

acum 3 ani · comentarii (26)

„Dacă te uiţi la cei din jurul mesei şi nu-ţi dai seama cine-i fraierul, înseamnă că tu eşti ăla.ׅ“ Zicală a cartoforilor americani, acum parte din cursul de pregătire pentru agenţii CIA la „Fermă”, Camp Peary, Williamsburg, Virginia. (Robert Ludlum, Gayle Lynds- Acţiunea MASCARADA)

acum 3 ani · comentarii (92)

Europenii vorbesc cu totul altă limbă faţă de americani în privinţa sancţiunilor economice impuse Moscovei. Explicaţia problemei lingvistice ţine de algebră şi puţină economie: companiile şi statele europene au schimburi comerciale cu Rusia de 460 de miliarde de dolari pe an, adică de zece ori mai mult decât americanii.

acum 3 ani · comentarii (81)

Apariţia euro ţine de mersul proiectului european ca proces integraţionist; moneda comună are o dimensiune politică pronuntată. Nu întâmplător, între rădăcinile profunde ale crizei zonei euro se numară subestimarea de către unii lideri politici europeni, cu ani în urma, a necesităţii de a avea fundamente insţitutionale şi politice solide, între care o componentă fiscală (integrare fiscală).

acum 3 ani · comentarii (2)
Postari Recente