Big Brother pentru firme: CE propune stocarea şi prelucrarea datelor tuturor întreprinderilor din UE 0

CE propune un nou set de norme pentru reglementarea fluxului liber al datelor fără caracter personal în UE, scopul declarat fiind acela de a valorifica întregul potenţial al economiei UE a datelor. Oficialii europeni consideră că aplicarea noilor dispoziţii va aduce o creştere a PIB-ului UE cu 8 miliarde euro pe an şi va permite IMM-urilor şi start-up-urilor să intre pe noi pieţe

Big Brother pentru firme: CE propune stocarea şi prelucrarea datelor tuturor întreprinderilor din UE Vezi comentarii 0
Comisia Europeana

Cel mai mare lanţ de magazine de jucării din SUA şi-a cerut falimentul

Cel mai mare lanţ de magazine de jucării din SUA şi-a cerut falimentul

Toys R 'Us Inc are aproximativ 1.600 de magazine şi 64.000 de angajaţi, dar şi datorii de peste 5 miliarde de dolari. Compania a primit un angajament de finanţare de peste 3 miliarde de dolari pentru plata parţială a datoriilor, pe care îl va primi doar dacă instanţa este de acord. Principalii furnizori, companii din China, se tem că nu vor mai fi plătiţi pentru comenzile primite.

UE pune tunurile pe multinaţionale | comisia europeana

UE pune tunurile pe multinaţionale

Companiile din sectorul tehnologiilor digitale, precum giganţi ca Google, Amazon, Facebook şi Apple, ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri şi nu pe profit, cum se întâmplă în prezent. Propunerea comună a venit din partea Franţei, Spaniei, Germaniei şi Italiei, iar la acest plan au aderat oficial alte şase ţări: Austria, Bulgaria, Grecia, Portugalia, România şi Slovenia.

Oracle aduce în România activităţi de suport hardware din Europa. Aproape 300 angajaţi din alte ţări vor fi concediaţi - surse

Oracle aduce în România activităţi de suport hardware din Europa. Aproape 300 angajaţi din alte ţări vor fi concediaţi - surse

Compania americană Oracle, cel mai mare producător mondial de aplicaţii software, va transfera majoritatea activităţilor europene de suport hardware către România, pentru a reduce costurile actuale, procesul de lichidare a unor operaţiuni fiind deja lansat, a anunţat publicaţia britanică The Register, citând surse apropiate.

Producătorii auto germani accelerează investiţiile în maşinile electrice, agăţându-se însă de motoarele pe motorină

Producătorii auto germani accelerează investiţiile în maşinile electrice, agăţându-se însă de motoarele pe motorină

Volkswagen AG, Daimler AG şi BMW AG şi-au prezentat, la Salonul auto de la Frankfurt, planurile de trecere la maşini electrice pentru majoritatea modelelor, transformare ce va dura însă mai mult de un deceniu, scrie bloomberg.com, precizând că între timp vor avea nevoie de motorină pentru a contribui la respectarea unor reglementări mai stricte privind emisiile în Europa.

Din peste 200 de proiecte depuse de guvernarea Ponta, nici măcar unul nu a fost eligibil pentru finanţare prin Planul European pentru Investiţii (EFSI), deşi acestea valorau zeci de miliarde de euro.

acum 10 luni · comentarii (105)

Pornind de la conceptul dezvoltat de către New Strategy Center şi partenerii săi, zona 2B (Black Sea-Balkans) trebuie descrisă şi din prisma unui alt element esenţial: binomul investiţii-comerţ. La intersecţia dintre rutele comerciale, Marea Neagră şi Balcanii reprezintă o zonă de confluenţă unde numeroşi actori concurează inclusiv pentru pieţele acelor state.

acum 10 luni · comentarii (0)

Dacă un elev ar fi trişat la un examen, ar fi fost dat afară din clasă, spre ruşinea colegilor. Dacă un ministru trişează la doctorat, explodează toţi oneştii unei patrii mult prea cinstite şi, pe bună dreptate, pretind demisia vinovatului. Dar, când un producător capitalist minte o întreagă planetă, acceptăm cu uşurinţă scuzele sale şi ne grăbim să găsim justificări pentru un comportament imoral.

acum 2 ani · comentarii (10)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 3 ani · comentarii (6)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 3 ani · comentarii (11)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

acum 3 ani · comentarii (1)

A avea legături economice cu Rusia, acum, în timpul noului Război Rece reprezintă o imensă bătaie de cap. Iar, dacă locul tău pe hartă e între Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, ţări masiv influenţate de Rusia, bătaia de cap devine o migrenă fără leac.

acum 3 ani · comentarii (76)

Uniunea Europeană sancţionează oligarhii de la Moscova pentru anexarea Crimeei şi militează pentru reducerea dependenţei de gazul rusesc. Acestea sunt mostre de politică. Gazprom se aliază cu OMV proprietarul Petrom, într-un proiect de transport al gazelor şi ar negocia achiziţia a 25% din compania austriacă. Acestea sunt mostre de realpolitik.

acum 3 ani · comentarii (26)

Europenii vorbesc cu totul altă limbă faţă de americani în privinţa sancţiunilor economice impuse Moscovei. Explicaţia problemei lingvistice ţine de algebră şi puţină economie: companiile şi statele europene au schimburi comerciale cu Rusia de 460 de miliarde de dolari pe an, adică de zece ori mai mult decât americanii.

acum 3 ani · comentarii (81)

Apariţia euro ţine de mersul proiectului european ca proces integraţionist; moneda comună are o dimensiune politică pronuntată. Nu întâmplător, între rădăcinile profunde ale crizei zonei euro se numară subestimarea de către unii lideri politici europeni, cu ani în urma, a necesităţii de a avea fundamente insţitutionale şi politice solide, între care o componentă fiscală (integrare fiscală).

acum 4 ani · comentarii (2)