Grecia şi creditorii săi au ajuns la un acord în privinţa reformelor, care să deblocheze noul ajutor financiar 2

Întâlnirea de luni a Miniştrilor de Finanţe ai zonei euro a rezultat într-un acord cu privire la elaborarea unor noi reforme care să garanteze acordarea celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia. Experţi internaţionali sunt aşteptaţi să evalueze tehnic situaţia ţării şi să formuleze reformele concrete pe care Atena va trebui să le urmeze, potrivit Associated Press şi Reuters.

Grecia şi
creditorii săi au ajuns la un acord în privinţa reformelor, care să deblocheze noul ajutor financiar Vezi comentarii 2
Uniunea Europeana

Brexit-ul loveşte locurile de muncă, bunăstarea şi producţia Marii Britanii | uniunea europeana

Brexit-ul loveşte
locurile de muncă, bunăstarea şi producţia Marii Britanii

Brexit-ul constituie un punct de cotitură pentru viitorul Marii Britanii, spun economiştii. Deşi estimări diferite indică multiple posibilităţi pentru evoluţia Regatului Unit, concluzia comună este că situaţia economică a ţării este inferioară celei care ar fi fost posibilă prin păstrarea statutului de membru al Uniunii Europene (UE), transmite Bloomberg.

Preţul petrolului american a urcat la cel mai înalt nivel din ultimele 19 luni

Preţul petrolului
american a urcat la cel mai înalt nivel din ultimele 19 luni

Reducerea cotelor de producţie a petrolului din partea membrilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a generat o creştere puternică a preţului acestuia. Pe piaţa americană, ţiţeiul a înregistrat cel mai ridicat preţ din ultimele 19 luni. Blocada OPEC a determinat China să îşi schimbe rutele de import al ţiţeiului şi a impulsionat exploatatorii neconvenţionali de petrol, potrivit Reuters şi Bloomberg.

VIDEO INTERVIU Eric Stewart, omul din spatele relaţiilor comerciale cu SUA: „Oportunitatea de a investi în România este una foarte mare“

VIDEO INTERVIU Eric Stewart, omul din spatele relaţiilor comerciale cu SUA: „Oportunitatea de a investi în România este una foarte mare“

Conectaţi la cele mai înalte sfere guvernamentale, lobbyştii reprezintă interesele marilor corporaţii în faţa politicienilor. Într-un interviu exclusiv, Eric Stewart, omul din spatele relaţiilor comerciale româno-americane, vorbeşte despre potenţialul economic al ţării noastre, interesele comerciale americane în România, impactul noului preşedinte american în regiune, dar şi despre originile sale româneşti.

Grupul chinez CEFC China Energy a obţinut o participaţie importantă din cea mai mare concesiune de petrol din Abu Dhabi

Grupul chinez CEFC China Energy a obţinut o participaţie importantă
din cea mai mare concesiune de petrol din Abu Dhabi

Companiile chineze sunt marii câştigători ai competiţiei dintre ofertanţii străini care doresc o parte din cea mai mare concesiune de petrol din Abu Dhabi. Unul dintre aceştia este grupul chinez CEFC China Energy, care vrea să preia Rompetrol, şi căreia i-a fost acordată o participaţie de 4% din afacerea onshore, scrie Bloomberg.

Japonia îşi pune speranţele într-un nou tratat comercial bilateral cu Statele Unite

Japonia îşi pune speranţele într-un nou tratat comercial bilateral cu Statele Unite

Un tratat comercial bilateral între Statele Unite şi Japonia este aşteptat ca rezultat al viitoarei întâlniri dintre vice prim-ministrul japonez Taro Aso şi vice preşedintele american Mike Pence. Natura acestui tratat este aşteptată să vizeze politici comerciale şi monetare. De asemenea, există o posibilitate de investiţii nipone în trenuri de mare viteză pe teritoriu american.

Italia oferă ajutoare de 20 de miliarde de euro băncilor aflate în dificultate | uniunea europeana

Italia oferă
ajutoare de 20 de miliarde de euro băncilor aflate în dificultate

Parlamentul italian a aprobat un ajutor de 20 de miliarde de euro pentru ajutorarea Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, împreună cu alţi creditori aflaţi şi ei în dificultate, anunţă Bloomberg. Italia încearcă din răsputeri să prevină o catastrofă bancară care ameninţă Uniunea Europeană încă din timpul crizei economice începute în 2007.

Pare ca liderii/decidentii globali si-au construit un soi de Palat al lui Minos, un fel de Labirint in care au intrat singuri si nu mai gasesc nicio cale de iesire. Ei sunt in acelasi timp si Dedal si Minotaurul. Cei 14 copii aruncaţi în labirint drept hrana pentru Minotaur in legenda greaca par a fi azi tinerii frumosi si liberi...

acum 12 luni · comentarii (0)

Din peste 200 de proiecte depuse de guvernarea Ponta, nici măcar unul nu a fost eligibil pentru finanţare prin Planul European pentru Investiţii (EFSI), deşi acestea valorau zeci de miliarde de euro.

acum 3 luni · comentarii (105)

Pornind de la conceptul dezvoltat de către New Strategy Center şi partenerii săi, zona 2B (Black Sea-Balkans) trebuie descrisă şi din prisma unui alt element esenţial: binomul investiţii-comerţ. La intersecţia dintre rutele comerciale, Marea Neagră şi Balcanii reprezintă o zonă de confluenţă unde numeroşi actori concurează inclusiv pentru pieţele acelor state.

acum 3 luni · comentarii (0)

Dacă un elev ar fi trişat la un examen, ar fi fost dat afară din clasă, spre ruşinea colegilor. Dacă un ministru trişează la doctorat, explodează toţi oneştii unei patrii mult prea cinstite şi, pe bună dreptate, pretind demisia vinovatului. Dar, când un producător capitalist minte o întreagă planetă, acceptăm cu uşurinţă scuzele sale şi ne grăbim să găsim justificări pentru un comportament imoral.

acum 1 an · comentarii (9)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 2 ani · comentarii (6)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 2 ani · comentarii (11)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

acum 2 ani · comentarii (1)

A avea legături economice cu Rusia, acum, în timpul noului Război Rece reprezintă o imensă bătaie de cap. Iar, dacă locul tău pe hartă e între Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, ţări masiv influenţate de Rusia, bătaia de cap devine o migrenă fără leac.

acum 3 ani · comentarii (76)

Uniunea Europeană sancţionează oligarhii de la Moscova pentru anexarea Crimeei şi militează pentru reducerea dependenţei de gazul rusesc. Acestea sunt mostre de politică. Gazprom se aliază cu OMV proprietarul Petrom, într-un proiect de transport al gazelor şi ar negocia achiziţia a 25% din compania austriacă. Acestea sunt mostre de realpolitik.

acum 3 ani · comentarii (26)

„Dacă te uiţi la cei din jurul mesei şi nu-ţi dai seama cine-i fraierul, înseamnă că tu eşti ăla.ׅ“ Zicală a cartoforilor americani, acum parte din cursul de pregătire pentru agenţii CIA la „Fermă”, Camp Peary, Williamsburg, Virginia. (Robert Ludlum, Gayle Lynds- Acţiunea MASCARADA)

acum 3 ani · comentarii (92)

Europenii vorbesc cu totul altă limbă faţă de americani în privinţa sancţiunilor economice impuse Moscovei. Explicaţia problemei lingvistice ţine de algebră şi puţină economie: companiile şi statele europene au schimburi comerciale cu Rusia de 460 de miliarde de dolari pe an, adică de zece ori mai mult decât americanii.

acum 3 ani · comentarii (81)

Apariţia euro ţine de mersul proiectului european ca proces integraţionist; moneda comună are o dimensiune politică pronuntată. Nu întâmplător, între rădăcinile profunde ale crizei zonei euro se numară subestimarea de către unii lideri politici europeni, cu ani în urma, a necesităţii de a avea fundamente insţitutionale şi politice solide, între care o componentă fiscală (integrare fiscală).

acum 3 ani · comentarii (2)
Postari Recente