Rompetrol a deschis prima benzinărie cu staţii de încărcare pentru maşini electrice 0

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas, a deschis vineri prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice, pe Şoseaua Chitila din Bucureşti, urmând ca alte şapte staţii de încărcare de 50 kW să fie deschise în acest an, în Bucureşti, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc şi Timişoara.

Rompetrol a deschis prima benzinărie cu staţii de încărcare pentru maşini electrice Vezi comentarii 0

Directorul general Tarom: Compania a avut pierderi anul trecut. A fost sabotată şi din interior, şi din exterior

Directorul general Tarom: Compania a avut pierderi anul trecut. A fost sabotată şi din interior, şi din exterior

Compania naţională de transport aerian Tarom a terminat şi anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă şi au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât şi din exterior, a declarat miercuri directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, cu ocazia ceremoniei intrării primului avion nou Boeing în flota companiei, din cele două achiziţionate recent prin leasing.

Legea prevenţiei, adoptată de Guvern. Numărul contravenţiilor a fost diminuat la 267

Legea prevenţiei, adoptată de Guvern. Numărul contravenţiilor a fost diminuat la 267

Proiectul Legii prevenţiei a fost adoptat astăzi de Guvern, urmând să fie transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului. Cele 267 de contravenţii ce vor fi supuse mecanismului prevenţiei sunt fapte care nu prezintă un grad de pericol social ridicat. Operatorii economici vor avea posibilitatea să remedieze o abatere constatată la primul control, într-un termen de maximum 3 luni.

Electrica a încheiat primul trimestru cu pierderi de 51 de milioane de lei

Electrica a încheiat primul trimestru cu pierderi de 51 de milioane de lei

Grupul Electrica, care deţine trei din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România, a înregistrat în trimestrul I al acestui an o pierdere de 51 de milioane de lei, comparativ cu un profit net de 142 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise vineri seara de companie, care a motivat rezultatul negativ prin dezechilibrele majore înregistrate pe piaţa de energie la începutul anului.

Rompetrol Rafinare şi-a majorat afacerile cu 15% în primul trimestru, la 821,4 milioane dolari

Rompetrol Rafinare şi-a majorat afacerile cu 15% în primul trimestru, la 821,4 milioane dolari

Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas ce administrează rafinăria Petromidia, a înregistrat o cifră de afaceri brută în valoare de 821,4 milioane dolari în primul trimestru din acest an, în creştere cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit situaţiilor financiare consolidate neauditate, anunţate vineri de companie.

CCR: Privatizarea Roman SA Braşov este neconstituţională

CCR: Privatizarea Roman SA Braşov este neconstituţională

Curtea Constituţională a decis, joi, că dispoziţiile articolului 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind privatizarea SC "Roman" - S.A. Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma Societăţii Comerciale "Roman" - S.A. sunt neconstituţionale. Acest articol viza modul în care Consiliul Local Braşov a preluat unitatea specializată în agent termic de la Roman S.A.

EXCLUSIV Între management deficitar şi interese politice. Complexul Energetic Hunedoara, aproape de colaps

EXCLUSIV Între
management deficitar şi interese politice. Complexul Energetic Hunedoara, aproape
de colaps

Situaţia Complexului Energetic Hunedoara a ajuns critică. Managementul a raportat profit, în ianuarie, pentru prima dată de la înfiinţarea companiei, însă specialişti consultaţi de „Adevărul” arată că situaţia nu este la fel de roz precum este prezentată. Între timp, complexul se chinuie să intre în insolvenţă, cu toate că există puţine şanse ca procedura să îl mai salveze, iar taberele politice încearcă să îşi numească oamenii în conducere.

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 2 luni · comentarii (1)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 5 luni · comentarii (11)

Multi dintre romanii care doresc sa ajunga în Statele Unite asteapta, cu nerabdare, introducerea Romaniei in programul Visa Waiver.  Acest program, contrar zvonurilor, nu elimina necesitatea vizelor turistice pentru calatoria in SUA si nici nu implica accesul liber pe piata muncii de acolo.

acum 1 an · comentarii (0)

Editorul „Adevărul“ dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 1 an · comentarii (1)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de circa 700.000 de firme, 40,7% (285.000, deci) au capital net negativ, datoriile fiind mai mari decât întreaga lor avere. Sau: dintre cele 700.000 de firme, 87.500 sunt pe „linia de plutire”: nu pierd, nu câştigă, rezultatul lor economic fiind nul; în jur de 245.000 de firme au pierderi acumulate ani în şir.

acum 2 ani · comentarii (13)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de 700.000 de firme, 40,7% au capital net negativ. Cu alte cuvinte, pasivele lor sunt mai mari decât activele. În 285.000 de firme, deci, din cele 700.000 câte sunt înregistrate azi în România, datoriile sunt mai mari decât întreaga lor avere.

acum 2 ani · comentarii (3)

1. UN DIAGNOSTIC SEVER. Este criză de guvern. Oricum vor evolua lucrurile – vom avea un nou guvern de runda întâi, în câteva săptămâni, sau unul de runda a doua, în mai puţin de două luni ori se va ajunge la alegeri anticipate – firesc ar fi ca economia să nu fie afectată semnificativ. În plus faţă de ceea ce suportă deja.

acum 2 ani · comentarii (9)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 2 ani · comentarii (2)

La începutul lunii septembrie, în Bloomberg, apărea un material ce părea greşit. O investigaţie pe punct de a fi finalizată scotea la lumină că, într-o perioadă de câţiva ani, au trecut prin banca moldovenească Moldindcon Bank nici mai mult, nici mai puţin de 20 de miliarde de dolari către ţări baltice. Banii proveneau, evident, din Rusia.

acum 3 ani · comentarii (1)

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunoscut publicului larg prin emisunea „Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în „Dosarul Microsoft”; „valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 3 ani · comentarii (30)

Dincolo de implicaţiile juridice, descinderile la foc automat din această săptămână la Siveco ar putea avea ca efect distrugerea pieţei de IT autohtone. Siveco România a jucat pe mize mari, atât în ţară, cât şi în străinătate, provocând uimirea, consternarea şi, desigur, nemulţumirea multora. Dar când mascaţii vin peste tocilari, ce mai rămâne în urmă?

acum 3 ani · comentarii (51)
Postari Recente