Felix Pătrăşcanu, FAN Courier: Implementarea TVA split ne va costa 400.000 de euro. Ce spun oamenii de afaceri despre iniţiativa Guvernului

Felix Pătrăşcanu, FAN Courier: Implementarea TVA split ne va costa 400.000 de euro. Ce spun oamenii de afaceri despre iniţiativa Guvernului

Implementarea sistemului de TVA split va fi destul de costisitoare pentru companii. Acesta va crea un blocaj financiar pentru firmele mici şi mijlocii, în vreme ce investitorii străini ar putea ocoli România din cauza complicării regimului fiscal, sunt concluziile la care au ajuns oamenii de afaceri prezenţi joi la o conferinţă organizată de Romanian Business Leaders (RBL).

Cine va fi afectat de plata defalcată a TVA. Antreprenorii cer amânarea obligativităţii: va fi creat un blocaj financiar

Cine va fi afectat de
plata defalcată a TVA. Antreprenorii cer amânarea obligativităţii: va fi creat
un blocaj financiar

Firmele mici şi mijlocii vor fi principalele afectate de implementarea plăţii defalcate a TVA, iar principala îngrijorare nu este neapărat birocraţia, ci că va fi creat un blocaj financiar în mediul de afaceri, consideră antreprenorii prezenţi la o conferinţă organizată joi de Romanian Business Leaders, (RBL), cea mai vizibilă organizaţie a oamenilor de afaceri din România.

DOCUMENT Procedura pentru plata defalcată a TVA

DOCUMENT Procedura pentru plata defalcată a
TVA

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat în dezbatere publică procedura prin care oamenii de afaceri vor putea face plata defalcată a TVA. Proiectul stabileşte structura competentă, procedura şi condiţiile de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA. Principalele documente de care veţi avea nevoie.

Hidroelectrica investeşte 23,69 milioane de lei în modernizare la Călimăneşti

Hidroelectrica investeşte 23,69 milioane de
lei în modernizare la Călimăneşti

Bogdan Badea, Preşedintele directoratului Hidroelectrica, a semnat marţi în numele societăţii contractul de modernizare a hidroagregatului HA1 Călimăneşti. Lucrarea, adjudecată prin procedura de licitaţie deschisă de S.S.H. Hidroserv SA Bucureşti, se ridică la valoarea de 23.699.524 lei şi va fi finanţată exclusiv din fondurile de dezvoltare ale Hidroelectrica. Furnizorul de echipamente desemnat este UCM Reşiţa.

Afaceri
Articol publicitar

Alexey Golovin: „Am investit mult în business-ul din România şi avem planuri ambiţioase pentru viitor“

Alexey Golovin: „Am investit mult în business-ul din România şi avem planuri ambiţioase pentru viitor“

Subiectul datoriilor Rompetrol a fost dezbătut şi analizat de opinia publică ani la rând. Care este situaţia acum, în condiţiile în care în acţionariat au intrat lângă KazMunayGaz şi chinezii de la CEFC (China Energy Company Ltd), ne spune Alexey Golovin, Vicepreşedinte pentru Dezvoltare Corporativă şi Strategie KMG International.

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 2 luni · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 2 luni · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 3 luni · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 3 luni · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 6 luni · comentarii (1)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 8 luni · comentarii (11)

Multi dintre romanii care doresc sa ajunga în Statele Unite asteapta, cu nerabdare, introducerea Romaniei in programul Visa Waiver.  Acest program, contrar zvonurilor, nu elimina necesitatea vizelor turistice pentru calatoria in SUA si nici nu implica accesul liber pe piata muncii de acolo.

acum 2 ani · comentarii (0)

Editorul „Adevărul“ dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 2 ani · comentarii (1)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de circa 700.000 de firme, 40,7% (285.000, deci) au capital net negativ, datoriile fiind mai mari decât întreaga lor avere. Sau: dintre cele 700.000 de firme, 87.500 sunt pe „linia de plutire”: nu pierd, nu câştigă, rezultatul lor economic fiind nul; în jur de 245.000 de firme au pierderi acumulate ani în şir.

acum 2 ani · comentarii (13)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de 700.000 de firme, 40,7% au capital net negativ. Cu alte cuvinte, pasivele lor sunt mai mari decât activele. În 285.000 de firme, deci, din cele 700.000 câte sunt înregistrate azi în România, datoriile sunt mai mari decât întreaga lor avere.

acum 2 ani · comentarii (3)

1. UN DIAGNOSTIC SEVER. Este criză de guvern. Oricum vor evolua lucrurile – vom avea un nou guvern de runda întâi, în câteva săptămâni, sau unul de runda a doua, în mai puţin de două luni ori se va ajunge la alegeri anticipate – firesc ar fi ca economia să nu fie afectată semnificativ. În plus faţă de ceea ce suportă deja.

acum 2 ani · comentarii (9)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 3 ani · comentarii (2)