Papalekas a cumpărat cu 42,5 milioane de euro centrul de piese de schimb Dacia de lângă Piteşti

Papalekas a cumpărat cu 42,5 milioane de euro centrul de piese de schimb Dacia de lângă Piteşti

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumpărat cu 42,5 milioane de euro depozitul care asigură distribuţia de piese de schimb pentru Dacia în apropiere de Piteşti de la compania Elgan, deţinută de omul de afaceri israelian Simon Roth, a anunţat miercuri compania de consultanţă Colliers, care a consiliat vânzătorul.

Asociaţia pentru Certificare Forestieră a decis să se dezasocieze de Schweighofer. Holzindustrie vrea un plan de reasociere

Asociaţia pentru Certificare Forestieră a decis să se dezasocieze de Schweighofer. Holzindustrie vrea un plan de reasociere

Asociaţia pentru Certificare Forestieră (FSC) a anunţat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer şi se dezasociază de aceasta pentru că nu respectă standardele de sustenabilitate. Organizaţia a precizat că începe demersurile pentru o „prezenţă permanentă în România”. Reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer anunţă că vor dezvolta un plan de reasociere şi găsesc acuzaţiile „surprinzătoare”.

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

luna trecuta · comentarii (11)

Multi dintre romanii care doresc sa ajunga în Statele Unite asteapta, cu nerabdare, introducerea Romaniei in programul Visa Waiver.  Acest program, contrar zvonurilor, nu elimina necesitatea vizelor turistice pentru calatoria in SUA si nici nu implica accesul liber pe piata muncii de acolo.

acum 1 an · comentarii (0)

Editorul „Adevărul“ dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 1 an · comentarii (1)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de circa 700.000 de firme, 40,7% (285.000, deci) au capital net negativ, datoriile fiind mai mari decât întreaga lor avere. Sau: dintre cele 700.000 de firme, 87.500 sunt pe „linia de plutire”: nu pierd, nu câştigă, rezultatul lor economic fiind nul; în jur de 245.000 de firme au pierderi acumulate ani în şir.

acum 1 an · comentarii (13)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de 700.000 de firme, 40,7% au capital net negativ. Cu alte cuvinte, pasivele lor sunt mai mari decât activele. În 285.000 de firme, deci, din cele 700.000 câte sunt înregistrate azi în România, datoriile sunt mai mari decât întreaga lor avere.

acum 1 an · comentarii (3)

1. UN DIAGNOSTIC SEVER. Este criză de guvern. Oricum vor evolua lucrurile – vom avea un nou guvern de runda întâi, în câteva săptămâni, sau unul de runda a doua, în mai puţin de două luni ori se va ajunge la alegeri anticipate – firesc ar fi ca economia să nu fie afectată semnificativ. În plus faţă de ceea ce suportă deja.

acum 1 an · comentarii (9)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 2 ani · comentarii (2)

La începutul lunii septembrie, în Bloomberg, apărea un material ce părea greşit. O investigaţie pe punct de a fi finalizată scotea la lumină că, într-o perioadă de câţiva ani, au trecut prin banca moldovenească Moldindcon Bank nici mai mult, nici mai puţin de 20 de miliarde de dolari către ţări baltice. Banii proveneau, evident, din Rusia.

acum 2 ani · comentarii (1)

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunoscut publicului larg prin emisunea „Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în „Dosarul Microsoft”; „valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 2 ani · comentarii (30)

Dincolo de implicaţiile juridice, descinderile la foc automat din această săptămână la Siveco ar putea avea ca efect distrugerea pieţei de IT autohtone. Siveco România a jucat pe mize mari, atât în ţară, cât şi în străinătate, provocând uimirea, consternarea şi, desigur, nemulţumirea multora. Dar când mascaţii vin peste tocilari, ce mai rămâne în urmă?

acum 2 ani · comentarii (51)
Postari Recente