PROIECT PSD vrea să naţionalizeze companiile care au fost privatizate fraudulos. Fără privatizări în următorii 5 ani | psd

PROIECT PSD vrea să naţionalizeze companiile care au fost
privatizate fraudulos. Fără privatizări în următorii 5 ani

Nicio privatizare nu va mai avea loc în următorii 5 ani, iar acţiunile şi activele de la companiile care au fost dovedite în instanţă a fi privatizate fraudulos vor fi naţionalizate înapoi, pentru ca statul să îşi recupereze prejudiciul, arată un proiect depus de parlamentarii PSD, potrivit profit.ro. Acesta este iniţiat de senatorul Şerban Nicolae, care a mai depus o dată această iniţiativă, dar nu s-a ajuns la dezbaterea sa.

INTERVIU Florin Vlad, Vlad Group: Afacerile de familie pică din cauza patronilor. Cel care conduce devine de neînlocuit

INTERVIU Florin Vlad, Vlad Group: Afacerile de familie pică
din cauza patronilor. Cel care conduce devine de neînlocuit

Reţeta succesului unei afaceri de familii este să ştii când şi cum să predai „volanul”, consideră Florin Vlad, fondator al Vlad Group, o companie 100% românească, specializată pe nişa caselor şi imobilelor vechi. Florin Vlad, care acum a pus afacerea familiei în mâinile nepotului său, consideră că dacă îl pui pe succesor să conducă, iar el nu a condus deloc până atunci, probabilitatea ca el să dea cu maşina în gard este foarte mare.

Airbus Helicopters şi IAR au semnat un acord pentru producerea elicopterului H215M în România

Airbus Helicopters şi IAR au semnat un acord pentru producerea elicopterului H215M în România

Producătorul francez de elicoptere Airbus Helicopters şi compania românească IAR au semnat un acord general de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M (foto sus). Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 20 zile · comentarii (1)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 3 luni · comentarii (11)

Multi dintre romanii care doresc sa ajunga în Statele Unite asteapta, cu nerabdare, introducerea Romaniei in programul Visa Waiver.  Acest program, contrar zvonurilor, nu elimina necesitatea vizelor turistice pentru calatoria in SUA si nici nu implica accesul liber pe piata muncii de acolo.

acum 1 an · comentarii (0)

Editorul „Adevărul“ dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 1 an · comentarii (1)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de circa 700.000 de firme, 40,7% (285.000, deci) au capital net negativ, datoriile fiind mai mari decât întreaga lor avere. Sau: dintre cele 700.000 de firme, 87.500 sunt pe „linia de plutire”: nu pierd, nu câştigă, rezultatul lor economic fiind nul; în jur de 245.000 de firme au pierderi acumulate ani în şir.

acum 1 an · comentarii (13)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de 700.000 de firme, 40,7% au capital net negativ. Cu alte cuvinte, pasivele lor sunt mai mari decât activele. În 285.000 de firme, deci, din cele 700.000 câte sunt înregistrate azi în România, datoriile sunt mai mari decât întreaga lor avere.

acum 1 an · comentarii (3)

1. UN DIAGNOSTIC SEVER. Este criză de guvern. Oricum vor evolua lucrurile – vom avea un nou guvern de runda întâi, în câteva săptămâni, sau unul de runda a doua, în mai puţin de două luni ori se va ajunge la alegeri anticipate – firesc ar fi ca economia să nu fie afectată semnificativ. În plus faţă de ceea ce suportă deja.

acum 1 an · comentarii (9)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 2 ani · comentarii (2)

La începutul lunii septembrie, în Bloomberg, apărea un material ce părea greşit. O investigaţie pe punct de a fi finalizată scotea la lumină că, într-o perioadă de câţiva ani, au trecut prin banca moldovenească Moldindcon Bank nici mai mult, nici mai puţin de 20 de miliarde de dolari către ţări baltice. Banii proveneau, evident, din Rusia.

acum 3 ani · comentarii (1)

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunoscut publicului larg prin emisunea „Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în „Dosarul Microsoft”; „valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 3 ani · comentarii (30)

Dincolo de implicaţiile juridice, descinderile la foc automat din această săptămână la Siveco ar putea avea ca efect distrugerea pieţei de IT autohtone. Siveco România a jucat pe mize mari, atât în ţară, cât şi în străinătate, provocând uimirea, consternarea şi, desigur, nemulţumirea multora. Dar când mascaţii vin peste tocilari, ce mai rămâne în urmă?

acum 3 ani · comentarii (51)
Postari Recente