Tudose aruncă din avion impozitul pe cifra de afaceri 6

A doua evaluare săptămânală a activităţii Executivului în şedinţa coaliţiei PSD-ALDE a venit la pachet cu renunţarea la una dintre cele mai importante prevederi din programul de guvernare: impozitul pe cifra de afaceri. În schimb, Guvernul pregăteşte rectificarea bugetară, lucrează încă la simulări privind taxa de solidaritate, plănuieşte majorarea contribuţiilor la sănătate şi pensii şi stă cu ochii pe ANAF.

Tudose aruncă din avion impozitul pe cifra de
afaceri Vezi comentarii 6

Fondul Proprietatea a dat în judecată conducerea Engie România pentru abuz de putere

Fondul Proprietatea a dat în judecată conducerea Engie România pentru abuz de putere

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat luni că a dat în judecată actuali şi foşti membri din conducerea Engie România, unul din cei doi mari distribuitori de gaze din ţară, din cauza unor contracte de consultanţă încheiate cu acţionarul majoritar, Romania Gas Holding BV, în perioada 2011-2015, FP considerând că încheierea acestor contracte poate fi considerată un abuz de putere din partea acţionarului majoritar.

STUDIU Tinerii se încred mai mult în sfatul mamei decât în cel al profesorilor, când îşi aleg locul de muncă

STUDIU Tinerii se încred mai mult în sfatul mamei decât în cel al profesorilor, când îşi aleg locul de muncă

Foarte puţini români au încredere în angajator, ceea ce le afectează productivitatea şi implicarea, şi preferă să se încreadă mai degrabă în şef. De asemenea, când îşi pun încrederea în angajator, ei plasează respectarea promisiunilor mai presus de stabilitatea unui loc de muncă. Tinerii caută oportunităţi de a învăţa şi a avansa în carieră, însă se încred mai mult în sfatul mamei decât al profesorilor când aleg un loc de muncă.

Administrator special Oltchim: În cel mult două luni am putea avea o decizie privind câştigătorul licitaţiei

Administrator special Oltchim: În cel mult două luni am putea avea o decizie privind câştigătorul licitaţiei

O decizie privind câştigătorul sau câştigătorii licitaţiei pentru cele nouă pachete de active ale Oltchim ar putea fi luatăde creditorii societăţii în cel mult două luni, după ce consultanţii în procesulde vânzare vor realiza un raportde analiză a ofertelor şi după ce Comisia Europeană se va pronunţa asupra respectării principiului discontinuităţii, a declarat miercuri, pentru News.ro, administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu.

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 20 zile · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

luna trecuta · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 4 luni · comentarii (1)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 6 luni · comentarii (11)

Multi dintre romanii care doresc sa ajunga în Statele Unite asteapta, cu nerabdare, introducerea Romaniei in programul Visa Waiver.  Acest program, contrar zvonurilor, nu elimina necesitatea vizelor turistice pentru calatoria in SUA si nici nu implica accesul liber pe piata muncii de acolo.

acum 1 an · comentarii (0)

Editorul „Adevărul“ dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 1 an · comentarii (1)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de circa 700.000 de firme, 40,7% (285.000, deci) au capital net negativ, datoriile fiind mai mari decât întreaga lor avere. Sau: dintre cele 700.000 de firme, 87.500 sunt pe „linia de plutire”: nu pierd, nu câştigă, rezultatul lor economic fiind nul; în jur de 245.000 de firme au pierderi acumulate ani în şir.

acum 2 ani · comentarii (13)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de 700.000 de firme, 40,7% au capital net negativ. Cu alte cuvinte, pasivele lor sunt mai mari decât activele. În 285.000 de firme, deci, din cele 700.000 câte sunt înregistrate azi în România, datoriile sunt mai mari decât întreaga lor avere.

acum 2 ani · comentarii (3)

1. UN DIAGNOSTIC SEVER. Este criză de guvern. Oricum vor evolua lucrurile – vom avea un nou guvern de runda întâi, în câteva săptămâni, sau unul de runda a doua, în mai puţin de două luni ori se va ajunge la alegeri anticipate – firesc ar fi ca economia să nu fie afectată semnificativ. În plus faţă de ceea ce suportă deja.

acum 2 ani · comentarii (9)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 3 ani · comentarii (2)

La începutul lunii septembrie, în Bloomberg, apărea un material ce părea greşit. O investigaţie pe punct de a fi finalizată scotea la lumină că, într-o perioadă de câţiva ani, au trecut prin banca moldovenească Moldindcon Bank nici mai mult, nici mai puţin de 20 de miliarde de dolari către ţări baltice. Banii proveneau, evident, din Rusia.

acum 3 ani · comentarii (1)
Postari Recente