Mai sărbătoresc românii Dragobetele? Sărbătoarea tradiţională a iubirii, eclipsată de Ziua Îndrăgostiților

0
Publicat:

Sărbătoarea de la 24 februarie se apropie cu paşi repezi și îi pune pe jar pe florari şi pe proprietarii de restaurante. Cu toate acestea, cei implicaţi în acest fenoment nu au aşteptări prea mari de la Dragobete.

Dragobete SURSĂ Arhiva Adevărul
Dragobete SURSĂ Arhiva Adevărul

Chiar dacă este o sărbătoare românească, la data căreia se sărbătoreşte iubirea, românii au început, de câţiva ani, să prefere Valentine's Day. Acest lucru se observă, spun florarii, din vânzările scăzute care se înregistrează pe 24 februarie, în comparaţie cu cele înregistrate pe 14 februarie.

Cele mai mari vânzări le înregistrăm pe 14 februarie, chiar dacă suntem români şi ar trebui să sărbătorim, cu întâietate, Dragobetele. Faţa de Valentine's Day, vindem mult mai puţin. Avem şi acum comenzi, generate de această ocazie dar, cei care aleg să facă un cadou de Dragobete, aleg să ia un buchet simplu, fără să se complice. De 14 februarie am vândut foarte multe buchete speciale, cadouri personalizate şi sticle de băuturi fine. Atunci, foarte multe comenzi au venit din străinătate. Acum, de Dragobete, bărbaţii se opresc la florăriile din drum şi cumpără pe loc un buchet, nu se îngrămădesc să dea comenzi sau să se complice. Este clar că, în ultimii ani, Dragobetele a pierdut teren în faţa zilei de 14 februarie", este de părere un patron de florărie din Iaşi.

Românii nu se îngrămădesc nici în restaurante

Chiar dacă este o ocazie specială, prin care se poate celebra iubirea, multe cupluri aleg, cel mai probabil, să facă acest lucru acasă. Astfel, chiar dacă există suficiente rezervări la restaurante, acestea nu vor funcţiona la capacitate maximă, aşa cum s-a întâmplat de Valentine's Day.

„În momentul de faţă mai avem destule mese disponibile - faţă de 14 februarie, când rezervările s-au făcut cu mai multe zile înainte. Noi, la fel ca atunci, pregătim meniuri speciale pentru clienţii care aleg să-şi celebreze iubirea în restaurantul nostru. Cu toate acestea, ne aşteptăm la un număr mai mic de clienţi pentru că aşa se întâmplă de la an la an. Din păcate, Dragobetele se pierde în ultima vreme", au precizat pentru „Adevărul“ reprezentanţii restaurantului de la Iași.

Pe 14 februarie, florăriile din Iaşi - şi nu numai - au înregistrat vânzări-record. De menţionat este faptul că foarte multe comenzi au fost plasate online, de multe ori de către clienţi aflaţi în străinătate, care doreau să-şi manifeste iubirea faţă de persoanele dragi, aflate în România.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite