Tehnici utile prin care poţi scăpa de stres. Terapeut: „Automasajul are reale beneficii“

0
Publicat:

În ultimii ani, stresul şi oboseala au început să îşi spună tot mai des cuvântul în rândul românilor. Astfel, aceştia încearcă să găsească diverse metode de relaxare, prin care să se desprindă de rutina zilnică.

Automasaj SURSĂ Arhiva Adevărul
Automasaj SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform specialiştilor, o tehnică extrem de benefică pentru sănătatea psihică este automasajul. Chiar dacă foarte multe persoane aleg să meargă la saloane specializate pentru şedinţe de masaj, există şi categorii de oameni care, din diverse motive precum lipsa timpului sau a resurselor financiare, caută să se relaxeze prin alte metode.

Automasajul este o tehnică de îngrijire personală foarte benefică, pentru care nu avem nevoie de ajutorul unui profesionist. Automasarea se poate realiza oriunde şi oricând, acesta fiind un avantaj foarte important şi poate fi executat cu ajutorul mâinilor sau cu ajutorul unui dispozitiv special pentru masare", precizează Cristinel Rotaru, maseur terapeut. 

Automasajul are multiple beneficii

Este important ca atunci când alegi să aplici această tehnică să cunoşti cele mai importante beneficii pe care le aduce. Iar când e vorba de automasaj putem vorbi de o multitudine de avantaje.

Este cunoscut faptul că automasajul are foarte ulte beneficii. Astfel, prin automasare putem să reducem semnificativ nivelul stresului şi ne putem îmbunătăţi circulaţia sângelui. Totodată, putem să eliminăm sau să reducem durerile de cap şi tensiunea musculară. Un alt factor important este că automasajul ajută şi la îmbunătăţirea somnului şi a stării generale", adaugă terapeutul ieşean.

Care sunt cele mai eficiente tehnici 

Când vine vorba de automasare, există numeroase tehnici care pot fi aplicate. Conform specialiştilor, fiecare are scopul de a trata sau de a ameliora anumite probleme. Astfel, printre cele mai benefice metode se numără masarea umerilor, a gâtului, a tălpilor, a feţei sau a scalpului.

Când vorbim despre automasarea tălpilor, această tehnică poate fi realizată cu ajutorul mâinilor sau prin utilizarea unui obiect, cum ar fi o minge de tenis sau chiar un rulou de masaj. Această tehnică ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi poate trata durerile picioarelor sau starea de oboseală. Automasajul feţei poate constă în masarea zonei din jurul ochilor a gurii şi a maxilarului. Este important de ştiut că această tehnică poate ajuta atât la relaxare, cât şi la reducerea ridurilor. Totodată, automasarea scalpului se efectuează cu degetele sau cu un o perie de masaj. Această tehnică stimulează circulaţia sângelui şi poate ajuta la sănătatea părului", mai spune Cristinel Rotaru.

Concluzionând, putem spune că automasajul este o tehnică foarte accesibilă prin care ne putem îmbunătăţi sănătatea. Totodată, specialiştii susţin că este indicat să consultăm un medic înainte de a începe orice tip de automasaj, în special dacă este vorba despre persoane cu diverse probleme de sănătate. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite