Valentine's Day îi pune pe români la cheltuială în funcție de buget. Ce cadouri aleg îndrăgostiţii

0
Publicat:

De-a lungul anilor, ziua de 14 februarie a ajuns să fie celebrată de tot mai mulţi români. Astfel, pe lângă autenticul Dragobete, îndrăgostiţii aleg să-şi manifeste iubirea, prin diverse cadouri, şi cu această ocazie.

Ziua Îndrăgostiţilor SURSĂ Arhiva Adevărul
Ziua Îndrăgostiţilor SURSĂ Arhiva Adevărul

Reporterii Adevărul au stat de vorbă cu reprezentanţii unor florării din Iaşi, pentru a afla care sunt preferinţele românilor în materie de cadouri în anul 2023. Aceştia susţin că foarte multe persoane aleg să-şi îndrepte atenţia către cadouri mai speciale, în dezavantajul clasicelor buchete de flori. Astfel, de cele mai multe ori, bugetul alocat de către clienţi depăşeşte trei sute de lei.

„Încă există foarte mulţi îndrăgostiţi"

Chiar dacă în 2023 grijile şi stresul îşi fac tot mai simţită prezenţa, se pare că românii nu au uitat să iubească. Astfel, susţin vânzătorii, există încă foarte mulţi îndrăgostiţi, iar bărbaţii iubesc în continuare foarte mult. Astfel, la fel ca în anii anteriori, vânzările sunt destul de mari în această perioadă a anului.

De menţionat este faptul că s-a constatat o creştere importantă atunci când vine vorba despre vânzările online. Se pare că, o mare parte dintre clienţii care îşi îndreaptă atenţia către această opţiune se află în străinătate.

„Constatăm cu bucurie faptul că încă sunt foarte mult îndrăgostiţi. Ne dăm seama, în fiecare an, că bărbaţii iubesc foarte mult. În acest moment putem afirma că vânzările merg foarte bine, atât în magazin cât şi online. Putem spune că jumătate dintre comenzi provin din mediul online, fiind vorba despre foarte multe persoane care lucrează în străinătate şi care aleg să surprindă persoana iubită printr-un cadou special", au declarat, pentru Adevărul, reprezentanţii florăriei Mon Amour Fleurs din Iaşi. 

Ce cadouri aleg îndrăgostiţii în 2023

Chiar dacă clasicele buchete de trandafiri roşii încă sunt la modă, specialiştii susţin că preferinţele românilor au suferit diverse modificări în ultimii ani.

Astfel, tot mai mulţi clienţi caută cadouri cât mai speciale şi asortează buchetele de flori cu ursuleţi de pluş, ciocolată sau băuturi fine. Totodată, conform comercianţilor, se pare că la modă sunt şi cutiile cu trandafiri, în formă de inimă, care sunt la mare căutare în 2023.

„În acest an, foarte bine se vând inimile la cutie. Foarte multe persoane optează pentru cadouri personalizate iar noi încercăm să oferim cadouri de calitate. Oamenii au început să facă diferenţa între un produs premium şi ceva mai clasic. De 14 februarie vindem mai mult acele inimi de trandafiri dar şi trandafiri criogenaţi. Totodată, vindem şi băuturi, ciocolată sau ursuleţi împreună cu florile. Practic, poţi alege un cadou întreg venind în magazin sau online", adaugă reprezentanţii florăriei din Iaşi. 

Conform vânzătorilor, se pare că cei mai mulţi dintre îndrăgostiţi aleg să cheltuiască peste 350 de lei atunci când vine vorba despre cadouri pentru persoana iubită. Totodată, aceştia susţin că, în ultimii ani, oamenii au uitat de Dragobete, sărbătorind cu întâietate ziua de 14 februarie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite