De ce uleiul de măsline extra virgin conţine de 10 ori mai multă vitamina E decât uleiul care este rafinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiul de măsline extra virgin are acţiune antioxidantă
Uleiul de măsline extra virgin are acţiune antioxidantă

Uleiul de măsline este frecvent recomandat pentru salate şi în special celor care ţin cure de slăbire. Proprietăţile sale au în special acţiune antioxidantă şi combat bolile degenerative.

Despre efectele benefice ale uleiului de măsline se vorbeşte tot mai des în ultimii ani. Este folosit în special de persoanele care vor să piardă în greutate.

Cu toate acestea, nutriţioniştii spun că acesta are roluri mult mai importante, fiind un elixir de sănătate. Cele mai benefice efecte îl are uleiul de măsline extra virgin.

Acesta are un conţinut de vitamina E de zece ori mai mare decât uleiul rafinat. 

„Acesta diferă de restul uleiurilor din comerţ prin modul în care a fost obţinut – printr-o tehnică de presare la rece, fără utilizare de solvenţi, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte uleiuri. Această tehnică deosebită face ca uleiul să fie extras din pulpa măslinelor fără ca structura substanţelor din compoziţia sa să fie afectată. Este vorba despre compuşi cu structură fenolică care lipsesc cu desăvârşire din uleiurile rafinate, întâlnite în magazine sub denumirea simplă de ulei de măsline“, explică nutriţionistul Adina Rusu. 

Tocmai aceşti compuşi fenolici pe care îi conţine au o puternică acţiune antioxidantă, care combat bolile degenerative şi inhibă oxidarea colesterolului.  

‘’Când vorbim de acţiune antioxidantă nu trebuie să ne gândim doar la produsele anti-aging care ne promit tinereţea veşnică, ci la combaterea bolilor degenerative, extrem de numeroase, variate şi devastatoare pentru sănătatea umană. În plus, aceşti compuşi fenolici din structura uleiului de măsline extra virgin inhibă oxidarea colesterolului rău din organism, împiedicând astfel formarea plăcilor de aterom pe vasele sanguine’’, mai spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Specialiştii susţin că dieta mediteraneană oferă o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă tocmai datorită acestor efecte benefice ale uleiului de măsline. 

Vă mai recomandăm:

De ce sunt bune fibrele în bucătărie. Topul alimentelor cu cel mai bogat conţinut de compuşi energetici

Beneficiile-minune ale dovleacului pentru sănătate: are efecte puternice asupra sistemului imunitar

De ce recomandă nutriţioniştii orezul prefiert, care are proprietăţi miraculoase pentru sănătate

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite