LIVE TEXT | R─âzboi ├«n Ucraina. Oficialii proru┼či din Herson cer anexarea regiunii la Rusia. Moscova ar fi ucis 280 de solda┼úi ucraineni ├«n ultima noapte

0
0
71 de zile de r─âzboi Ucraina - Rusia Mariupol. FOTO Profimedia
Foto: Profimedia

┼×eful Agen┼úiei Na┼úionale de Informa┼úii a SUA, Evril Haynes, a spus c─â pre┼čedintele rus Vladimir Putin ├«nc─â ├«ncearc─â s─â creeze o ÔÇ×punte de p─âm├óntÔÇŁ ├«ntre teritoriile ocupate temporar din Donbass ┼či Transnistria nerecunoscut─â.

UPDATE 23.00 Un scandal a izbucnit ├«n jurul Glory, o pisic─â ro┼čie salvat─â ├«n Borodyanka.┬á 12 persoane au aplicat pentru animal. Victor Tregubov a povestit despre asta pe Facebook.

Se observ─â c─â dup─â salvare, pisica a devenit eroina multor pove┼čti, din cauza c─ârora s-a ├«ncercat ca animalul chiar s─â fie furat din spital, unde a fost adus de voluntari din cauza unor probleme digestive.

Pe 5 mai, Anastasia Luneva, un locuitor din Borodyanka, a spus c─â animalul salvat ├«i apar┼úine, iar numele ei era Glory ┼či avea 12 ani. Femeia a povestit c─â pe 27 februarie toat─â familia a mers la bunica ei, dar nu s-a putut ├«ntoarce acas─â.

"Am furnizat toate dovezile posibile (fotografii, permise de ┼čedere, numere de contact ale voluntarilor ┼či angaja┼úilor SES, care au fost contacta┼úi pentru ajutor ├«n g─âsirea pisicii). Dar, din p─âcate, nu am primit feedback", se arat─â ├«n comunicat.

├Än acela┼či timp, voluntarii nu s-au gr─âbit s─â dea Glory gazdei.

"Patrula noastr─â a dus pisica la unul dintre cei mai buni medici veterinari din Kiev. ├Än fiecare zi tratamentul cost─â c├óteva mii de grivne, pl─âtim tot ce este necesar. Suntem responsabili pentru via┼úa ei ┼či trebuie s─â punem animalul pe picioare", au spus voluntarii.

Ulterior s-a dovedit că 12 persoane revendicau animalul. Toţi pretindeau că sunt proprietarii pisicii.

Pe 11 mai, Anastasia Luneva a anun┼úat pe Facebook c─â conflictul a fost rezolvat ┼či Glory se va ├«ntoarce acas─â.

UPDATE 21.49 Un nou bilanţ prezentat de Armata Ucrainei: Ar fi pierdut peste 560 de soldaţi din Garda Naţională

Un num─âr de 561 de solda┼úi din Garda Na┼úional─â a Ucrainei - din care face parte ├«n special regimentul Azov, blocat ├«n combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol - au fost uci┼či de la ├«nceputul invaziei ruse, ├«n 24 februarie, a anun┼úat miercuri ┼čeful acestei institu┼úii, Oleksii Nadtotci, citat de AFP.


UPDATE 21.23┬áGermania este ÔÇ×deschis─âÔÇŁ ideii confisc─ârii capitalurilor B─âncii centrale a Rusiei ├«n vederea reconstruc┼úiei Ucrainei

Ministrul german al Finan┼úelor Christian Lindner se declar─â ÔÇ×deschisÔÇŁ ideei folosirii capitalurilor B─âncii centrale a Rusiei blocate ├«n cadrul sanc┼úiunilor impuse de Occident Moscovei, ├«n vederea reconstruc┼úiei Ucrainei, relateaz─â AFP.

ÔÇ×Sunt deschis unei discu┼úii la nivel interna┼úional privind confiscarea capitalurilor B─âncii centrale ruseÔÇŁ, a anun┼úat ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â Christian Lindner.


UPDATE 20.41 Milos Zeman, un fost aprig prorus, autorizează 103 cehi să lupte împotriva Rusiei în Ucraina

Pre┼čedintele ceh Milos Zeman a dat miercuri und─â verde unui num─âr de aproximativ 100 de cet─â┼úeni cehi s─â ajute armata ucrainean─â s─â lupte ├«mpotriva for┼úelor ruse ├«n Ucraina, anun┼ú─â purt─âtorul de cuv├ónt al pre┼čedin┼úiei cehe, relateaz─â AFP.

Milos Zeman, odinioar─â un aprig prorus, ┼či-a schimbat pozi┼úia dup─â invazia Ucrainei de c─âtre Rusia la 24 februarie.

Imediat dup─â invazie el ┼či-a catalogat vechiul aliat, pre┼čedintele rus Vladimir Putin, drept un ÔÇŁnebunÔÇŁ.

ÔÇŁMiercuri el a semnat, la cererea lor, o decizie prin care aprob─â aderarea la for┼úele armate ucrainene a 103 cet─â┼úeniÔÇŁ cehi, anun┼ú─â ├«ntr-unh comunicat un purt─âtor de cuv├ónt, Jiri Ovcacek.

De la ├«nceputul R─âzboiului din Ucraina, combatan┼úi str─âini de diverse na┼úionalit─â┼úi lupt─â de partea ucrainenilor, ├«n urma unui apel al pre┼čedintelui Volodimir Zelenski.

Decizia lui Zeman a fost semnat─â ┼či de c─âtre premierul Petr Fiala.

Cei doi lideri cehi au convenit, în martie, să nu-i pedepsească pe cehii care pleacă la război alături de trupele ucrainene.

Legea cehă interzice cetăţenilor ţării să lupte în străinătate.

Guvernul lui Petr Fiala a furnizat Ucrainei un ajutor militar în valoare de aproximativ trei milioane de coroane (118 milioane de euro/125 de milioane de dolari).


UPDATE 20.22 Ora┼čul norvegian de la grani┼úa cu Rusia care ├«┼či revizuie┼čte rela┼úiile cu vecina sa

Un ora┼č norvegian situat la o arunc─âtur─â de b─â┼ú de Rusia ┼či care de peste trei decenii a simbolizat armonia transfrontalier─â din regiunea arctic─â ├«┼či revizuie┼čte rela┼úiile cu vecina sa dup─â invadarea Ucrainei. Locuitorii ├«ncearc─â s─â se adapteze la noile realit─â┼úi, ├«n timp ce aparent nimic nu s-a schimbat, relateaz─â Reuters.

De┼či Norvegia a f─âcut unele excep┼úii la sanc┼úiunile occidentale impuse Rusiei, companiile din ora┼čul Kirkenes, aflat la 15 minute de condus de grani┼úa cu Rusia, ┼či la 50 de minute de cea cu Finlanda, au ├«nceput deja s─â se g├óndeasc─â la cum s─â reduc─â din dependen┼úa de afacerile cu Rusia.


UPDATE 19.55 Primul ocupant rus trimis ├«n judecat─â de Ucraina pentru crime de r─âzboi. A ├«mpu┼čcat un civil ÔÇ×vinovatÔÇŁ c─â merge cu bicicleta

Procuratura Generală a Ucrainei a anunţat că a finalizat prima anchetă pentru crime de război, fiind trimis în judecată un militar al Diviziei de Tancuri Kantemirovskaya care ar fi ucis un civil în regiunea Sumî, a anunţat pe Facebook procurorul general Irina Venediktova.


UPDATE 19.22┬áCancelarul german Olaf Scholz: ÔÇ×Ucraina va trebui s─â se lupte timp de 100 de ani cu consecin┼úele r─âzboiuluiÔÇŁ

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat, miercuri, că a întocmit un paralelism cu efectele celui de-al Doilea Război Mondial în ţara sa, informează AFP.

ÔÇ×Cei care tr─âiesc ├«n Germania ┼čtiu c─â bombele care au c─âzut ├«n timpul celui de Al Doilea R─âzboi Mondial sunt ├«nc─â descoperite ast─âzi ┼či c─â alertele cu bomb─â continu─âÔÇŁ, a afirmat Scholz ├«n cadrul unei conferin┼úe de pres─â la Berlin.


 UPDATE 18.25 SUA oferă Ucrainei 40 de miliarde de dolari: Sprijinim ucrainenii împotriva invaziei ruse

Camera Reprezentan┼úilor a Statelor Unite a aprobat un pachet de sprijin american pentru Ucraina ├«n valoare de 40 de miliarde de dolari. Legea merge acum ├«n Senat, unde este de a┼čteptat s─â fie adoptat─â.

Din cele 40 de miliarde de dolari, ┼čase ar urma s─â permit─â echiparea Ucrainei cu blindate ┼či s─â-i consolideze ap─ârarea antiaerian─â.


UPDATE 17.19┬áZelenski: ÔÇ×Suntem preg─âti┼úi s─â purt─âm negocieri cu Rusia, at├ót timp c├ót nu este prea t├órziu. Cu fiecare nou─â atrocitate, dispare dorin┼úa de a negociaÔÇŁ

Av├ónd ├«n vedere atrocit─â┼úile tot mai numeroase comise de trupele ruse, Kievul ├«┼či pierde ├«n ceea ce prive┼čte negocierile cu Rusia, a declarat miercuri pre┼čedintele Volodimir Zelenski, ├«ntr-un discurs online adresat studen┼úilor universitari francezi, relateaz─â CNN.


UPDATE 16.31 Cum vrea UE s─â ajute ┼ú─ârile membre s─â confi┼čte activele ├«nghe┼úate ca urmare a sanc┼úiunilor ├«mpotriva Rusiei

Comisia European─â va prezenta o propunere legislativ─â menit─â s─â ajute ┼ú─ârile UE s─â confi┼čte activele ├«nghe┼úate de sanc┼úiunile ├«mpotriva Rusiei, au declarat miercuri doi oficiali. Propunerea va fi prezentat─â ├«n dou─â s─âpt─âm├óni.

M─âsura s-ar baza pe o prevedere a tratatului care permite ┼ú─ârilor UE, ├«n coordonare cu Parlamentul European, s─â ÔÇ×stabileasc─â norme minime privind definirea infrac┼úiunilor ┼či a sanc┼úiunilor ├«n domeniul infrac┼úiunilor deosebit de grave cu o dimensiune transfrontalier─â", transmite Politico.


UPDATE 15.55 Serviciile de informaţii americane, avertisment sumbru: Putin ar putea utiliza arme nucleare dacă simte că regimul său este în pericol

Pre┼čedintele rus Vladimir Putin ar putea vedea perspectiva e┼čecului ├«n r─âzboiul declan┼čat ├«n Ucraina ca pe un pericol pentru regimul s─âu, acest lucru l-ar putea ├«ndemna s─â utilizeze arma nuclear─â, a avertizat ├«naltul oficial al serviciilor secrete americane, Avril Haines, conform The Guardian.

Continuarea aici


 UPDATE 15.11 Un oficial numit de Rusia în Herson îi cere lui Putin să anexeze regiunea ucraineană. Reacţia Kremlinului

Un oficial numit de Rusia ├«n regiunea ucrainean─â Herson sus┼úine c─â administra┼úia regional─â ├«i va cere pre┼čedintelui rus Vladimir Putin s─â anexeze regiunea Federa┼úiei Ruse, potrivit agen┼úiei de pres─â rus─â RIA Novosti, citat─â de Associated Press. El a subliniat c─â cet─â┼úenii de pe teritoriul regiunii vor avea dreptul s─â ob┼úin─â cet─â┼úenia rus─â ┼či pa┼čapoarte ruse.

┼×eful adjunct al administra┼úiei militare regionale numit de Rusia ├«n Herson, Kirill Stremousov, a declarat, miercuri, c─â nu exist─â planuri de a crea o ÔÇ×Republic─â Popular─â HersonÔÇŁ, autoproclamat─â, asem─ân─âtoare cu cele din regiunile Done┼úk ┼či Lugansk din Ucraina. ├Äns─â, exist─â planuri de a cere lui Putin s─â anexeze regiunea, a subliniat el.


UPDATE 14.39 The New York Post: Kremlinul ar putea folosi ├«mpotriva Rom├óniei o Moldov─â controlat─â de ru┼či

O Moldov─â controlat─â de ru┼či ar putea fi folosit─â de Kremlin nu doar ca o piatr─â de temelie pentru o nou─â ofensiv─â ├«mpotriva sudului Ucrainei, ├«ntr-un moment mai convenabil pentru Moscova. Ar fi, de asemenea, o amenin┼úare pentru Rom├ónia vecin─â, f─âc├ónd flancul estic ┼či ├«n special sud-estic al NATO mult mai dificil ┼či mai costisitor de ap─ârat, scrie New York Post.


UPDATE 13.44 Lavrov, reac┼úie la propunerea ca Ucraina s─â fie recl─âdit─â cu rezervele valutare ale Rusiei: ÔÇ×UE nu are politic─â extern─âÔÇŁ

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a afirmat mar┼úi ├«n Algeria c─â Uniunea European─â ÔÇ×nu are o politic─â extern─âÔÇŁ, ca reac┼úie la recomandarea liderului diploma┼úiei europene, Josep Borrell, de a sechestra rezervele valutare ├«nghe┼úate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina, informeaz─â EFE.


UPDATE 13.00┬áMedvedev acuz─â SUA c─â folose┼čte Ucraina s─â duc─â un "r─âzboi prin intermediari"┬á

Fostul pre┼čedinte rus Dmitri Medvedev a acuzat Statele Unite c─â duc un "r─âzboi prin intermediari" ├«mpotriva Rusiei, dup─â ce Camera Reprezentan┼úilor a aprobat un pachet de ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.


UPDATE 11.30 Rusia a vizat ├«n cursul nop┼úii 93 de ┼úinte ┼či a ucis 280 de solda┼úi ucraineni

For┼úele ruse au vizat ├«n cursul nop┼úii 93 de ┼úinte, au ucis 280 de solda┼úi ucraineni ┼či au distrus 59 de unit─â┼úi de echipament militar, potrivit ultimului raport al Armatei Ruse, publicat miercuri, relateaz─â The Guardian.

For┼úele ruse au vizat ├«n timpul nop┼úii 93 de ┼úinte, printre care dou─â posturi de comand─â ┼či trei depozite de muni┼úii ale armatei ucrainene.

├Än urma atacurilor, peste 280 de na┼úionali┼čti au fost uci┼či ┼či 59 de unit─â┼úi de echipament militar au fost dezactivate.

Sistemele de apărare aeriană ale trupelor ruse au distrus în cursul nopţii 9 vehicule aeriene fără pilot ale forţelor ucrainene.

Afirmaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.


UPDATE 10.55┬áUngaria nu va bloca aderarea Ucrainei la NATO ┼či Uniunea European─â

ÔÇŁDac─â vorbim despre dorin┼úa Ucrainei de a adera la NATO, nu am fost niciodat─â ├«mpotriv─â (n.r. Ungaria). Prin urmare, dac─â Ucraina dore┼čte ├«n continuare s─â adere la alian┼ú─â, nu ne vom opuneÔÇŁ, a spus ambasadorul┬áUngariei ├«n Ucraina Istvan Ijgyarta, ├«ntr-un interviu acordat canalului ucrainean de televiziune Espreso


UPDATE 07.30 Rusia a folosit 10-12 rachete hipersonice de când a început războiul

Pentagonul crede că Rusia a folosit aproximativ 10-12 din armele sale hipersonice de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui oficial al Apărării, relatează BBC.

Totu┼či, oficialul SUA a spus c─â nu are "nimic care s─â indice" c─â rachetele au fost folosite ├«mpotriva unor ┼úinte din ora┼č.


UPDATE 07.20 Forţele speciale din Belarus, mutate la graniţa cu Ucraina

For┼úele Armate din Belarus ├«┼či vor desf─â┼čura trupele speciale la frontiera cu Ucraina ├«ntruc├ót "Statele Unite ┼či alia┼úii s─âi continu─â s─â ├«┼či sporeasc─â prezen┼úa militar─â la grani┼úele ┼ú─ârii", potrivit ┼čefului Statului Major General al For┼úelor Armate Victor Gulevich.

"Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus ├«n direc┼úie sudic─â, trupele unit─â┼úilor din for┼úele de opera┼úiuni speciale sunt desf─â┼čurate ├«n trei direc┼úii tactice", se arat─â ├«ntr-o declara┼úie de mar┼úi.

În document scrie că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane aproape de graniţa cu Belarus, ceea ce "impune un răspuns din partea noastră".


UPDATE 06.31 Problema penuriei de combustibil va fi rezolvat─â, dar nu pentru toat─â lumea. Potrivit lui Dmitri Leushkin, fondatorul grupului Primul, benzina poate s─â nu fie suficient─â pentru vehiculele comerciale. Dac─â aprovizionarea cu combustibil din Polonia cre┼čte, problema cu deficitul acestuia┬á poate fi rezolvat─â pentru proprietarii de transport de pasageri, dar segmentul comercial probabil nu va sim┼úi ├«mbun─ât─â┼úirea situa┼úiei.

La r├óndul s─âu, re┼úeaua de benzin─ârii WOG a spus c─â depune toate eforturile pentru a umple pia┼úa cu combustibil: ÔÇ×lucr─âm ├«n toate direc┼úiile posibile, nu doar ├«n PoloniaÔÇŁ.┬á

La sf├ór┼čitul lunii aprilie,┬á a existat o lips─â de combustibil la benzin─âriile din Ucraina . Pentru a-┼či rezolva deficitul, pe 29 aprilie guvernul a majorat pre┼úurile marginale la benzin─â ┼či motorin─â cu 40-43%.


UPDATE 04.48 Atacuri cu rachete în Sumî

Ocupan┼úii ru┼či au lansat lovituri cu rachete asupra regiunii Sum├«. ├Än urma impactului, mai multe case ┼či cl─âdiri au fost avariate. Acest lucru a fost anun┼úat de ┼čeful OVA Sum├«, Dmytro Jivytskyi , pe canalul s─âu Telegram.

Trupele ruse au lovit a┼čezarea cu dou─â rachete, care au fost trase dintr-un avion rusesc ├«n districtul Shostka. Nu exist─â victime ├«n r├óndul popula┼úiei locale. Dup─â cum a raportat anterior UNIAN, regiunea Sum├« este ├«n mod constant atacat─â ┼či bombardat─â de armata rus─â. Ocupan┼úii trag cu mortiere, artilerie ┼či avioane.


UPDATE 04.15 Ofensiva trupelor ruse în Donbass nu decurge conform planului

┬áOcupan┼úii sunt cu cel pu┼úin dou─â s─âpt─âm├óni ├«n urm─â fa┼ú─â de ceea ce a sperat pre┼čedintele rus Vladimir Putin. Acest lucru a fost raportat pe site-ul Departamentului de Ap─ârare al SUA .

ÔÇ×Conform estim─ârilor noastre, el este cu dou─â s─âpt─âm├óni sau mai mult ├«n urm─â fa┼ú─â de locul ├«n care se a┼čtepta s─â fie ├«n Donbass ┼či ├«n sudÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicat.

Pentagonul crede c─â Putin nu ┼či-a atins obiectivele dup─â ce luptele s-au concentrat pe Donbass.

ÔÇ×Nici nu a fost luat ├«nc─â Mariupolul. A mutat zece BTG-uri ├«n nord, dar mai are echivalentul a dou─â BTG-uri acolo ├«n sud, unde ├«nc─â bombardeaz─â Mariupolul pentru c─â rezisten┼úa la uzina metalurgic─â continu─â. Adic─â nu a a ob┼úinut niciun succes la care a sperat.ÔÇŁ ÔÇô a notat ├«n departamentul american.

┼×eful Agen┼úiei Na┼úionale de Informa┼úii a SUA, Evril Haynes, a spus c─â pre┼čedintele rus Vladimir Putin ├«nc─â ├«ncearc─â s─â creeze o ÔÇ×punte de p─âm├óntÔÇŁ ├«ntre teritoriile ocupate temporar din Donbass ┼či Transnistria nerecunoscut─â. El se preg─âte┼čte pentru ostilit─â┼úi prelungite pe teritoriul Ucrainei.

UPDATE 03.47┬áConsilierul ┼čefului biroului preziden┼úial Oleksiy Arestovich a evaluat probabilitatea unui atac al Belarusului asupra Ucrainei pe fondul declara┼úiilor despre inspec┼úiile trupelor. Acesta a asigurat c─â nu sunt semne de preg─âtire pentru ofensiv─â. Arestovich a spus acest lucru ├«ntr-un interviu cu activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin.

"Nu vedem niciun semn de preg─âtire pentru o ofensiv─â pe teritoriul ucrainean. Nu exist─â nicio ├«ngrijorare deosebit─â. Nu a func┼úionat pentru prima dat─â, nu exist─â nicio ┼čans─â s─â aib─â succes acumÔÇŁ ÔÇô a declarat consilierul ┼čefului OPU. El a subliniat c─â Belarus are un num─âr minim de trupe din Federa┼úia Rus─â ┼či nicio grupare ofensiv─â.

UPDATE 01.38 Noua ÔÇ× Chornobaivka ÔÇŁ a ap─ârut ├«ntr-un sat de pe Seversky Done┼ú din regiunea Harkov. Aici, echipamentele ruse┼čti au fost distruse nu numai de armata ucrainean─â, ci ┼či de ocupan┼úii ├«n┼či┼či. Consilierul ┼čefului biroului pre┼čedintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovich, a spus acest lucru ├«ntr-un interviu cu jurnalistul rus Mark Feigin. Potrivit acestuia, armata ucrainean─â a f─âcut multe eforturi pentru a ob┼úine rezultate scontate.

ÔÇ×Armata Federa┼úiei Ruse a ├«ncercat s─â fac─â un ponton pentru a traversa r├óul. Dar artileria noastr─â a distrus trecerea cu fiecare nou─â ├«ncercare. S-a ajuns la punctul ├«n care ocupan┼úii au fost nevoi┼úi s─â-┼či scufunde propriile tancuri pentru a u┼čura construirea unui pod de pontoane. Cu toate acestea, f─âr─â succes ÔÇŁ, a spus Arestovich. El a subliniat c─â ocupan┼úii ru┼či au scufundat mai multe tancuri pentru a construi o trecere, dar focul ┼úintit al For┼úelor Armate le-a distrus planurile, iar echipamentul militar a r─âmas sub ap─â.


UPDATE 00.30┬á Ru┼čii fur─â cereale, legume ┼či ma┼čini agricole

Administra┼úia militar─â regional─â Zaporizhia a raportat despre exportul de cereale din regiune de c─âtre ocupan┼úii ru┼či. Acest lucru este men┼úionat ├«ntr-un mesaj pe canalul Telegram al OVA Zaporozhye .

"Cooperarea economic─â dintre teritoriile ocupate ┼či antreprenorii din Crimeea se intensific─â. Ocupan┼úii se preg─âtesc s─â transporte ├«n Rusia cereale ┼či semin┼úe de floarea soarelui pentru depozitare. ├Än plus, mai multe camioane au fost ├«nc─ârcate cu cereale. Destina┼úia final─â a coloanei este Crimeea ocupat─â, ÔÇ×, se spunea ├«n declara┼úie. Se observ─â c─â, pe l├óng─â cereale, ocupan┼úii ÔÇ×export─âÔÇŁ legume furate din Ucraina, ├«n Crimeea.

├Än plus, armata rus─â fur─â ma┼čini agricole ┼či gr├óu. ├Äncep├ónd cu 6 mai, ocupan┼úii au blocat 90 de milioane de tone de cereale ├«n porturile ucrainene.

Potrivit Departamentului de informa┼úii al Ministerului ucrainean al Ap─âr─ârii, ÔÇŁo parte semnificativ─â a cerealelor furate din Ucraina se afl─â pe nave de marf─â solid─â sub pavilion rusesc ├«n Marea Mediteran─âÔÇŁ.

ÔÇŁDestina┼úia cea mai probabil─â este Siria. De acolo, cerealele pot fi introduse ilegal ├«n alte ┼ú─âri din Orientul MijlociuÔÇŁ, se mai arat─â ├«n comunicat.

La r├óndul s─âu, ministrul Politicii Agrare ┼či Alimenta┼úiei Mykola Solsky a spus c─â trupele ruse au┬á exportat 400-500 de mii de tone de cereale din teritoriile ocupate ale Ucrainei ├«n direc┼úia Crimeei ocupate temporar.

UPDATE 00.17┬áAp─âr─âtorii Mariupolului au publicat fotografii cu solda┼úii r─âni┼úi. Mul┼úi militari au r─âni deschise. Sunt ├«n condi┼úii groaznice, insalubre ┼či f─âr─â medicamente. Ap─âr─âtorii fac apel la ONU, Crucea Ro┼čie ┼či ├«ntreaga comunitate mondial─â s─â ajute.

   #Mariupol defenders published photos of wounded soldiers

┼×TIRE INI┼óIAL─é Secretarul general al Amnesty International, Agnes Kallamar, a spus c─â au existat declara┼úii ale pre┼čedintelui rus Vladimir Putin ┼či ale altor lideri ru┼či c─â ┼či-au exprimat ura fa┼ú─â de poporul ucrainean.

ÔÇ×Pot ├«n┼úelege de ce poporul ucrainean vrea s─â fie dezv─âluit─â cea mai mare crim─â din lume... exist─â declara┼úii, comentarii, discursuri ale lui Putin ┼či ale altor lideri ru┼či care ├«┼či arat─â ignoran┼úa ┼či ura fa┼ú─â de poporul ucrainean. Nu folosim aceste declara┼úii ca parte a dovezilor atunci c├ónd investig─âm genocidulÔÇŁ, a spus Kallamar. Ea a mai remarcat c─â ├«n acest r─âzboi, violen┼úa devine ceea ce cer liderii, deoarece creeaz─â g├óndirea corect─â sistemic─â.

ÔÇ×Violen┼úa devine principala cale de ac┼úiune, este tolerat─â ┼či uneori chiar glorificat─â... Nu exist─â control, iar asta creeaz─â condi┼úii pentru comportamentul violent, exist─â un regim de impunitate... Violen┼úa devine ceea ce cer liderii, ei creeaz─â o g├óndirea sistemic─â. Vedem toate acestea ├«n acest r─âzboi. Nu avem nicio dovad─â c─â ┼čefii militari au cerut torturrarea sauomor├órea civililor ucrainieni, dar avem dovezi c─â ace┼čtia nu au oprit aceste crime. Prin urmare, ele sunt repetate iar ┼či iar.ÔÇŁ a spus secretarul general al Amnesty International.

Kallamar a subliniat c─â misiunea Organiza┼úiei este de a informa restul lumii despre amploarea ┼či natura ├«nc─âlc─ârilor comise de ru┼či ├«n Ucraina, c─â agresiunea rus─â este o problem─â pentru ├«ntreaga lume.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite