Cancelarul german Olaf Scholz: „Ucraina va trebui să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele războiului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat, miercuri, că a întocmit un paralelism cu efectele celui de-al Doilea Război Mondial în ţara sa, informează AFP, preluat de Agerpres.

„Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă”, a afirmat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. 

„Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război”, a înştiinţat Scholz. 

„Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme” în sol, a mai spus cancelarul, care a spus că ţările occidentale vor trebui „să lucreze împreună la reconstrucţia” Ucrainei. 

După cel de-al Doilea Război Mondial, Germania încă rămâne plină de bombe care nu au explodat  şi care deseori sunt găsite pe şantierele de construcţii, la 77 de ani după încheierea războiului. 

În luna decembrie a anului trecut, o bombă de aproximativ 250 de kilograme a explodat pe un şantier din apropierea gării din München, situată în sudul Germaniei, pricinuind rănirea a patru persoane şi suspendând traficul feroviar. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite