Un nou bilanţ prezentat de Armata Ucrainei: Ar fi pierdut peste 560 de soldaţi din Garda Naţională

0
0
FOTO AZOV / Twitter
FOTO AZOV / Twitter

Un număr de 561 de soldaţi din Garda Naţională a Ucrainei - din care face parte în special regimentul Azov, blocat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol - au fost ucişi de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, a anunţat miercuri şeful acestei instituţii, Oleksii Nadtotci, citat de AFP.

Într-o conferinţă de presă online, el a mai afirmat că 1.697 de membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.

Cifrele sunt un bilanţ rar oferit de un oficial ucrainean privind pierderile militare înregistrate de la începutul războiului, Ministerul Apărării din Ucraina şi Ministerul Apărării din Rusia refuzând în general să comunice propriile pierderi, arată hotnews.ro.

La mijlocul lunii aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat la circa 2.500-3.000 numărul soldaţilor ucraineni morţi. Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost răniţi şi este "dificil de spus câţi dintre ei vor supravieţui", a adăugat el.

Garda Naţională a Ucrainei, subordonată Ministerului de Interne, a fost creată în martie 2014, după mişcarea proeuropeană Maidan, care a dus la căderea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici şi când noile autorităţi se temeau de o intervenţie a armatei ruse în estul ţării.

Ea a integrat în rândurile sale în special grupuri de "autoapărare" care au fost în prima linie în timpul mişcării Maidan, între care mai multe batalioane naţionaliste, cum ar fi regimentul Azov. Conform legii, Garda Naţională poate număra până la 60.000 de militari. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite