Lavrov, reacţie la propunerea ca Ucraina să fie reclădită cu rezervele valutare ale Rusiei: „UE nu are politică externă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a afirmat marţi în Algeria că Uniunea Europeană „nu are o politică externă”, ca reacţie la recomandarea liderului diplomaţiei europene, Josep Borrell, de a sechestra rezervele valutare îngheţate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina, informează EFE, conform Agerpres.

„Borrell nu trebuie să uite că postul său este în diplomaţie şi că el nu este comandant militar. Cred că în viitor acest post de şef al diplomaţiei UE va fi eliminat, ştiut fiind faptul că reflectă poziţia SUA”, a afirmat Lavrov. 

Ministrul de Externe al Moscovei a adus în discuţie situaţia din Afganistan, ţară ale cărei active din banca centrală sunt îngheţate, „însă (Occidentul) nu foloseşte aceşti bani pentru a reconstrui Afganistanul, care a fost distrus ca urmare a acţiunilor NATO”. 

Liderul diplomaţiei europene, Josep Borrell a afirmat în cadrul unui interviu publicat, marţi, că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare utilizarea rezervelor valutare ale Rusiei în valoare de miliarde de dolari pentru a reconstrui Ucraina după război.

Serghei Lavrov a vizitat marţi Algeria, în cadrul unei călători care nu a fost anunţată în mod oficial, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări. Uniunea Sovietică a fost prima ţară care a consolidat relaţii diplomatice cu Algeria după ce cea din urmă şi-a declarat independenţa în anul 1962. 

Ultima vizită a ministrului rus de Externe a avut loc în anul 2019, iar cea mai recentă întrunire dintre liderii celor două diplomaţii s-a produs la începutul lunii aprilie la Moscova. 

Lavrov a ajuns miercuri în Oman, într-o vizită oficială neanunţată, unde urmează să aibă întâlniri cu înalţi oficiali ai acestei ţări, a transmis agenţia de ştiri oficială ONA, citată de EFE. 

Ultima vizită a lui Lavrov în Oman a avut loc în anul 2016. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite