Forţele speciale din Belarus, mutate la graniţa cu Ucraina

0
0
Armata mărşăluind la Minsk FOTO EPA-EFE
Armata mărşăluind la Minsk FOTO EPA-EFE

Forţele Armate din Belarus îşi vor desfăşura trupele speciale la frontiera cu Ucraina întrucât "Statele Unite şi aliaţii săi continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele ţării", potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Victor Gulevich, relatează CNN.

"Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţie sudică, trupele unităţilor din forţele de operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice", se arată într-o declaraţie de marţi.

În document scrie că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane aproape de graniţa cu Belarus, ceea ce "impune un răspuns din partea noastră".

"Apariţia în apele mărilor Mediterană şi Baltică a unui grup care transportă rachete de croazieră care pot fi lansate de pe mare sau din aer, o creştere a grupărilor aeriene în ţări precum Polonia şi statele baltice indică o ameninţare în creştere pentru Republica Belarus", se mai arată în declaraţie.

"Ca parte a celei de-a doua etape de verificare a forţelor de răspuns imediat, batalioane tactice au fost trimise în direcţii vestice şi nord-vestice. Pentru a le întări, apărare aeriană, unităţi de rachete şi de artilerie sunt mutate pentru a asigura funcţionarea lor în luptă", mai scrie în document.

Anterior, ministrul Apărării de Belarus Viktor Khrenin a afirmat că ţara a început a doua etapă de inspecţie a forţelor armate de reacţie, potrivit unui comentariu video postat pe contul de Telegram al agenţiei de stat din Belarus Belta.

Vă recomandăm şi: 

Aleksandr Lukaşenko anunţă că Rusia va ajuta Belarusul să dezvolte rachete de tip Iskander

Lukaşenko, mesaj pentru Vladimir Putin: „Belaruşii nu au dreptul să nu sprijine Rusia. Am fost mereu împreună, am fost mereu uniţi”

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite