SUA oferă Ucrainei 40 de miliarde de dolari: Sprijinim ucrainenii împotriva invaziei ruse

0
0
Jen Psaki / Foto Arhivă
Jen Psaki / Foto Arhivă

Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a aprobat un pachet de sprijin american pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari. Legea merge acum în Senat, unde este de aşteptat să fie adoptată.

Din cele 40 de miliarde de dolari, şase ar urma să permită echiparea Ucrainei cu blindate şi să-i consolideze apărarea antiaeriană.

Alte nouă miliarde de dolari vor fi folosiţi pentru instituţiile democratice ucrainene. În plus, pachetul are o importantă componentă umanitară.

Preşedintele Joe Biden a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina în urmă cu două săptămâni, dar parlamentarii au decis să mărească finanţarea militară şi umanitară.

Votul din Camera reprezentanţilor transmite un mesaj clar, anume că SUA sprijină poporul ucrainean împotriva agresiunii ruse, spune purtătoare de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki.

„Asistenţa noastră până în prezent, împreună cu contribuţiile aliaţilor şi partenerilor noştri, a fost esenţială pentru a-i ajuta pe ucraineni să câştige bătălia pentru Kiev şi să-şi apere libertăţile. Resursele suplimentare incluse în acest proiect de lege ne vor permite să trimitem mai multe arme, cum ar fi artileria, vehiculele blindate şi muniţia, în Ucraina. Şi ne vor ajuta să ne refacem rezervele şi să sprijinim trupele americane pe teritoriul NATO”, a spus Psaki.

„Acest proiect de lege va proteja democraţia, va bloca agresiunea rusă şi va întări propria noastră securitate naţională, în timp ce, cel mai important, va sprijini Ucraina”, a spus reprezentantul democrat Rosa DeLauro.

Până în prezent, SUA au eliberat aproximativ 14 miliarde de dolari pentru criza din Ucraina.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite