Topul alimentelor care ajută la prevenirea stresului şi anxietăţii, în opinia unui psiholog instruit la Harvard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un psiholog Harvard explică ce alimente previn stresul şi anxietatea
Un psiholog Harvard explică ce alimente previn stresul şi anxietatea

Un psiholog instruit la Harvard Medical School vorbeşte despre legătura dintre dietă şi sănătatea mintală. Uma Naidoo a făcut topul alimentelor care pot ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit.

În timp ce foarte mulţi medici se grăbesc să prescrie antidepresive pentru pacienţii care se luptă cu probleme de sănătate mintală, Uma Naidoo, psiholog instruit la Harvard Medical School, vorbeşte despre legatura dintre dietă şi sănătatea mintală. „În practica mea, am descoperit rolul dietei în gestionare anxietăţii.  Deşi nu este un substitut pentru medicaţie, relaţia dintre alimentaţie, starea de spirit şi anxietate atrage din ce în ce mai multă atenţia specialiştilor în domeniu. Există un număr tot mai mare de dovezi şi sunt necesare mai multe cercetări pentru a înţelege pe deplin rolul psihiatriei nutriţionale“, a spus Naidoo pentru byrdie.co.uk

Topul alimentelor care ajută la prevenirea stresului şi enxietăţii, în opinia psihologului Harvard:

Salata

Dietele cu un conţinut scăzut de magneziu cresc starea de anxietate. Cercetătorii au descoperit că  alimentele bogate în magneziu (salata, spanac, cereale integrale) pot ajuta o persoana să-şi echilibreze starea de spirit.

Omega 3

Un studiu realizat în 2011 a fost unul dintre primele care a arătat că Omega-3 poate ajuta la reducerea anxietăţii. Acizii graşi esenţiali se găseşte în somon, ton, sardine, macrou, hamsii, seminţe de chia, seminţele de in, nuci, boabe de soia şi multe alte surse importante de omega-3.

Probiotice

Un studiu publicat în revista Psychiatry Research a sugerat o legătură între probiotice şi scăderea anxietăţii. Consumul de alimente bogate în probiotice, cum ar fi murăturile, varza şi kefirul, a fost asociat cu îmbunătăţirea stării de spirit.

Migdale

Alimentele bogate în vitamine B, cum ar fi avocado si migdalele, stimulează eliberarea de neurotransmiţători, serotonină şi dopamină, fiind un prim pas în gestionarea anxietăţii.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite