VIDEO Îmbulzeală la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului într-o biserică din Suceava. Credincioşii n-au purtat măşti de protecţie

VIDEO Îmbulzeală la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului într-o biserică din Suceava. Credincioşii n-au purtat măşti de protecţie

Sute de credincioşi au participat miercuri, 8 iulie, la Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea “ Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghiţeni, Dorna-Arini, judeţul Suceava.  Cei prezenţi n-au purtat măşti de protecţie şi n-au respectat distanţa fizică pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Pacienţi care refuză să respecte regulile de distanţare fizică: „Da', ce? Nu sunt locuri în cimitir“

Pacienţi
care refuză să respecte regulile de distanţare fizică: „Da',
ce? Nu sunt locuri în cimitir“

Zeci de persoane au stat ciorchine pe treptele Policlinicii Areni din municipiul Suceava, aşteptând să le vină rândul la consultaţii medicale. Bolnavii au uitat de regulile de distanţare sanitară pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Unii nici nu aveau măşti, alţii nu le purtau corect. Miercuri, 8 iulie, în România s-au înregistrat 555 de cazuri de infectare cu SAR COV-2 - record pentru evoluţia pandemiei în ţara noastră.

VIDEO Ştefan Mandachi a pierdut un pariu cu Victor Ciutacu. Ce a fost nevoit să facă antreprenorul

VIDEO Ştefan
Mandachi a pierdut un pariu cu Victor Ciutacu. Ce a fost nevoit să
facă antreprenorul

La sfârşitul crizei epidemiologice de la Suceava, jurnalistul Victor Ciutacu i-a spus lui Ştefan Mandachi că nu va reuşi să strângă încă 100.000 de euro pentru a dota trei secţii de Pneumologie şi a avut dreptate. În martie, Ştefan Mandachi şi-a scos la vânzare autostrada de un metru ca să strângă bani pentru susţinerea sistemului sanitar în criza de COVID-19.

Profesoara de Limba Română care i-a dat replica ministrului Educaţiei: „Această competiţie e nedreaptă!“

Profesoara
de Limba Română care i-a dat replica ministrului Educaţiei:
„Această competiţie e nedreaptă!“

Lidia Mîrzac, profesoară de Limba şi literatura română la Colegiul Silvic „Bucovina”, din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a postat pe Facebook mesaje de mulţumire primite de la elevii pe care i-a pregătit şi care au fost uimiţi de notele mari obţinute la bacalaureat. Între cei care au felicitat-o pe profesoară este şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Tare rău trebuie că a ajuns să stea cu nervii primăriţa generală a Capitalei, ‘’duamna”Gabriela Firea-Pandele ot Bacău de vreme ce într-o emisiune de televiziune la care participau d-na Alina Gorghiu şi dl. Dan Barna a început să îi trimită de acasă sms-uri dojenitoare fostei preşedinte a PNL. Fiindcă- ce să vezi?- aceasta vorbeşte despre candidatura unic al Dreptei, a domnului Nicuşor Dan.

acum 9 zile · comentarii (26)

Părinţi despre copiii lor, copii despre părinţii lor în vreme de pandemie. Experienţele fericite şi mai puţin fericite, hazul de necaz în vreme de criză, şcoala online, izolarea de pe Zoom, toate au fost adunate în două cărţi publicate de Vremea. În colecţia Mic dar şic, "Singuri acasă. Copii şi părinţi în pandemie" cuprinde texte despre năzbâtii trăite pe propria piele de cei 15 mici scriitori debutanţi, în perioada stării de urgenţă.

acum 9 zile · comentarii (0)

Prof. univ. dr. Rudolf Dinu este doctor în istorie, director din 2018 al Accademia di Romania de la Roma, după ce între 2011 şi 2017 a fost director al Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia.

acum 9 zile · comentarii (2)

Prof. univ. dr. Rudolf Dinu este doctor în istorie, director din 2018 al Accademia di Romania de la Roma, după ce între 2011 şi 2017 a fost director al Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia.

acum 9 zile · comentarii (2)

Sebastian Constantinescu a înfiinţat touroperatorul Travel Planner în urmă cu 12 ani. A început activitatea în vara anului 2008, în pragul crizei economice şi a avut un parcurs cel puţin interesant. Din acest interviu vom afla cum se poate reinventa turismului, în contextul unei noi crize şi mai puternice, apărută, de data aceasta, peste noapte.

acum 21 zile · comentarii (0)

Este îngrijorător să vezi cum instituţiile fundamentale ale statului se atacă între ele, îşi aduc acuzaţii grave, din interese mai degrabă electorale, care nu ţin de bunăstarea şi siguranţa societăţii româneşti. Politicienii care le conduc sunt total lipsiţi de responsabilitatea funcţiei alese sau numite pe care o deţin. Ştiu doar să-şi aducă acuzaţii reciproce, să se împartă  în buni şi răi, după criterii numai de ei ştiute.

acum 21 zile · comentarii (16)

Ce este cu acest grup? Auzim tot mai mult de membrii lui, care sunt aleşi în Parlamentul României pe listele unor partide. Aparent, totul este minunat: politicieni care se roagă, poţi crede. E de bine. Se roagă şi organizează periodic în Parlament ”micul dejun cu rugăciune”. Frumos, oamenii sunt pioşi – aşa am putea presupune.

acum 21 zile · comentarii (99)

Echipa de la Facebook a ales să elimine din reţea unul dintre mesajele semnate de echipa de campanie a candidatului Donald J. Trump. În sine, textul nu are ceva nou, mai degrabă este unul perfect obişnuit în linia acuzaţiilor privind un complot naţional organizat de extremiştii de stânga din ANTIFA împotriva statului de drept.

acum 21 zile · comentarii (72)

Am cântărit, am măsurat, am adunat, am scăzut, am înmulţit şi-am împărţit. Am comparat mere cu pere şi stânga cu dreapta. Am pus faţă în faţă pe alba cu neagra şi pe tanda cu manda. Concluzia este un mic rezumat al istoriei românilor: să se dea, că altfel n-avem cum.

acum 22 zile · comentarii (36)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 2 ani · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 5 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 6 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 7 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 7 ani · comentarii (142)