Cum face afaceri fiul unui secretar de primărie: a câştigat o licitaţie pentru amenajarea unei cafenele, apoi a făcut contestaţie. Are în zonă şi o altă afacere

Cum face afaceri fiul unui secretar de primărie: a câştigat o licitaţie pentru amenajarea unei cafenele, apoi a făcut contestaţie. Are în zonă şi o altă afacere

Andrei Ciutac, fiul secretarului de la Primăria municipiului Suceava, a câştigat licitaţia pentru cafeneaua de la zona de agrement Tătăraşi, însă tot el a fost cel care a contestat licitaţia. În tot acest timp, fiul secretarului şi-a amenajat o rulotă în apropiere de cafenea, de unde vinde sucuri şi cafele, plătind Primăriei suma de 1.860 de lei pentru trei luni, în loc de 3.700 de euro, cât trebuia să achite chirie lunară pentru cafenea.

Cum este tratată ecologic „cicatricea“ din Parcul Naţional Călimani: „Cariera de sulf şi depozitele de steril încă sunt o ameninţare“

Cum este tratată ecologic „cicatricea“ din Parcul
Naţional Călimani: „Cariera de sulf şi depozitele de steril încă sunt o
ameninţare“

Parcul Naţional Călimani este o arie protejată, situată în partea central – nordică a României, ce se întinde pe teritoriul administrativ al judeţelor Suceava, Mureş, Harghita şi Bistriţa – Năsăud. Din nefericire, exploataţia de sulf care a funcţionat între 1969 şi 1997 a afectat sute de hectare de vegetaţie pe care autorităţile se chinuie să le ecologizeze.

Contestatarii festivalului Bucovina Rock Castle, daţi în judecată de muzicienii pe care i-au numit satanişti. Daunele, direcţionate către victimele de la Colectiv

Contestatarii
festivalului Bucovina Rock Castle, daţi în judecată de muzicienii pe care i-au numit satanişti. Daunele, direcţionate către victimele de la Colectiv

Cei 115 muzicieni români care iau parte la festivalul Bucovina Rock Castle au anunţat că îi vor da în judecată pe cei care au cerut anularea evenimentului pe motiv că trupele invitate practică ritualuri satanice şi că oamenii care urcă pe scenă sunt satanişti sau atei. Muzicienii cer daune morale de 1.000 de lei pentru fiecare, banii urmând a fi direcţionaţi victimelor de la Colectiv. Plângerea urmează să fie depusă la Judecătoria Suceava.

Cea mai gravă înfrângere suferită de romani: „45.000 de soldaţi se spune că au fost ucişi în bătălia de la Cannae“

Cea mai gravă
înfrângere suferită de romani: „45.000 de soldaţi se spune că au fost ucişi în
bătălia de la Cannae“

Bătălia de la Cannae a avut loc la data de 2 august 216 î.Hr. în sud-estul Italiei. Aceasta a fost una dintre cele mai importante lupte avute loc în timpul celui de-al doilea război punic. Armata cartagineană condusă de Hannibal a învins mai mult mai numeroasa armată romană condusă de Lucius Aemilius Paullus şi Gaius Terentius Varro. Istoricii susţin că între 45.000 şi 90.000 de soldaţi au murit în această bătălie.

Misterul modului în care va fi finalizată şoseaua de centură a Sucevei, abandonată de ani de zile

Misterul modului în care va fi finalizată şoseaua
de centură a Sucevei, abandonată de ani de zile

Ministrul transporturilor, Lucian Şova, a precizat că lucrările de la şoseaua de centură a municipiului Suceava vor fi realizate de o antepriză de construcţii a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Totuşi, CNAIR a organizat o licitaţie ce vizează finalizarea rutei ocolitoare a Sucevei, câştigată de o firmă suceveană. În cazul în care nu vor exista contestaţii, şantierul ar putea fi redeschis.

Două poduri provizorii, deschise în locul în care un pod a fost luat de ape, iar altul s-a fisurat

Două poduri
provizorii, deschise în locul în care un pod a fost luat de ape, iar
altul s-a fisurat

Ploile din ultimile luni au produs pagube însemnate la un pod de peste râul Suceava, pe DN 2H, din oraşul Milişăuţi, pod ce făcea legătura între Suceava şi Rădăuţi. Circulaţia rutieră a fost blocată, autorităţile amenajând un pod provizoriu. Acest pod provizoriu a fost luat de ape, şoferii fiind nevoiţi să ocolească zeci de kilometri timp de aproape o lună de zile. Două noi poduri provizorii au fost deschise traficului rutier.

În Balcani, o cutie a Pandorei ameninţă să se redeschidă iar: modificările de frontiere. În procesul de negociere dintre Belgrad şi Pristina care ar urma să se soldeze cu un acord final ce presupune, probabil, şi recunoaşterea provinciei Kosovo ca un nou stat, părţile au propus, fiecare în felul său, o schimbare de teritorii, deci o modificare de frontiere.

acum 21 zile · comentarii (64)

De departe mi se pare eşecul cel mai răsunător. De la Ion Iliescu, PSD n-a mai avut funcţia de preşedinte. Năstase, Geoana, Ponta, au intrat în turul al doilea la alegerile prezidenţiale. Pentru alegerile din 2019 PSD nu are niciun candidat, nici măcar unul are să intre în turul al doilea.

acum 21 zile · comentarii (31)

Clinica digitală este racordarea îngrijirii medicale la modernitatea tehnologică. Este evoluţia îngrijirii pacienţilor pe suportul Telemedicinii si Inteligenţei Artificiale cu impact benefic din două motive mai ales. Primul, clinica digitală se bazează pe conceptul reducerii parţiale sau totale a întâlnirii faţă-în-faţă pacient-medic. Al doilea, clinica digitală poate fi o soluţie la problema lipsei de personal medical.

acum 21 zile · comentarii (0)

I. Cel mai sărac prim-ministru. În drum spre Bucureşti, trecând spre Horezu, ca întotdeauna, în mijlocul Târgului nemurit şi de pictorul Ghiaţă, peste drum de impunătorul liceu Brâncoveanu, cu trei mii de elevi!, privirile îmi sunt atrase de bustul cuminte şi anonim al lui I.G. Duca, aşezat într-o poieniţă verde, pe fundalul medieval al bisericuţei ctitorită de vătaful de plai Urşianu,

acum 21 zile · comentarii (1)

Cred că România, odată cu schimbarea clasei politice, îşi va putea atinge rapid potenţialul. Cred că discuţiile bine argumentate, purtate de experţi, vor înlocui scandalul aproape permanent în care trăim azi. Cred că avem nevoie de partide puternice conduse nu de lideri mesianici, ci de grupuri de oameni deştepţi, profesionişti şi oneşti. Voi face tot posibilul să ajungem acolo.

acum 21 zile · comentarii (50)

Ieri seară, când am aflat că faimosul fost procuror şi primar al New-York-ului, Rudolph Giuliani, a recunoscut că a primit bani pentru semnarea scrisorii în care, indirect, lua apărarea lui Liviu Dragnea şi găştii lui de penali aflaţi în luptă cu „statul paralel“ din România, din cauza căruia PSD+ALDE nu pot pune, chipurile, în aplicare fantezistul lor program de guvernare, această opinie era redactată aproape în întregime.

acum 22 zile · comentarii (25)

Printre priorităţile de securitate naţională ale tuturor ţărilor, una dintre cele mai importante, poate chiar cea mai importantă, este asigurarea securităţii alimentare. Ceea ce se întâmplă acum în România, ţară membră avertizată încă de acum trei ani de UE, să ia măsuri de prevenţie împotriva pestei porcine, seamănă nu cu un genocid al porcilor, ci cu un atentat asupra siguranţei naţionale.

acum 22 zile · comentarii (1)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 8 luni · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 4 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 4 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 5 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 5 ani · comentarii (142)
Postari Recente