Femeie atacată în gospodărie de fostul concubin şi mai mulţi prieteni ai acestuia. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi. Imagini din momentul atacului

Femeie atacată în gospodărie de fostul concubin şi mai mulţi prieteni ai acestuia. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi. Imagini din momentul atacului

O femeie din localitatea Şcheia, judeţul Suceava, a chemat Poliţia, după ce fostul concubin a intrat fără drept în curtea locuinţei sale, alături de mai mulţi bărbaţi. Atacatorii au distrus două geamuri şi i-au adresat proprietarei ameninţări cu acte de violenţă. Poliţiştii i-au propus femeii eliberarea unui ordin de protecţie, însă aceasta a refuzat. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Lumea civilizată este oripilată de ce se întâmplă în Ucraina. Nebunia unui dictator omoară copii, civili nevinovaţi, distruge case, desparte familii. O catastrofă umanitară. Imaginile şi relatările sosite din multiplele fronturi din Ucraina ne dau fiori şi ne fac să ne întrebăm: cum este posibil aşa ceva în secolul al XXI-lea? Problema este acum:  cum facem ca astfel de scene să nu se mai repete vreodată?

acum 4 luni · comentarii (28)

Comisia Europeană a prezentat un plan în domeniul energetic, cu un obiectiv răspicat afirmat de preşedinta Ursula von der Leyen: „Trebuie să devenim independenţi de petrolul, cărbunele şi gazele ruseşti. Nu ne putem baza pe un furnizor care ne ameninţă în mod explicit”. Măsurile vizează reducerea cu două treimi a cererii UE de gaz rusesc înainte de sfârşitul acestui an. Se aşteaptă ca azi SUA să anunţe stoparea importurilor de petrol din Rusia.

acum 4 luni · comentarii (21)

În măsura în care asta ar putea interesa pe cineva dintre noii noştri coordonatori de sectoare guvernamentale, instalaţi recent pe scaunul pus la dispoziţie de partid, pe criterii de oportunitate politică, respectiv în chip de contribuitori conştiincioşi ce suntem, chiar ar trebui să ne pese în ce măsură se pregătesc guvernanţii pentru accesarea banilor salvatori din puşculiţa europeană.

acum 2 ani · comentarii (26)

Pandemie. Auto-izolare. Distanţare socială. Sunt acestea cele mai des auzite cuvinte din anul 2020? Probabil că da. Sunt cuvintele care definesc anul 2020? Nu. Nu trebuie să le lăsăm să fie. Încheiem un an complicat. Dificil. În care am fost asaltaţi de necunoscut, de imprevizibil şi de prea multe decizii grele.

acum 2 ani · comentarii (9)

Aşa cum vă anunţam, liderii europeni şi preşedintele Chinei au ajuns la "un acord de principiu" asupra Acordului global privind investiţiile care apare în acest moment drept cel mai important, valoros şi deschizător de perspective din economia mondială. Un acord de principiu care finalizează ani mulţi de negocieri şi aduce pe masă o primă realizare comună dătătoare de speranţă: acordul politic.

acum 2 ani · comentarii (20)

Pe parcursul anului 2020 au tot venit semnale şi avertismente din toate părţile: de la BNR, Consiliul Fiscal, UE, experţi independenţi români şi străini. Care spuneau la unison că bugetul României merge într-o direcţie greşită şi va sfârşi în prăpastie. Preşedintele Iohannis a declarat că „l-am întrebat pe ministrul de Finanţe dacă avem bani şi mi-a spus că da”. Ce să cred, că s-a lăsat dus de nas de Florin Cîţu?

acum 2 ani · comentarii (79)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 4 ani · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 7 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 8 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 9 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 9 ani · comentarii (142)
Postari Recente
Modifică Setările