Povestea ultimului deţinut politic din  Câmpulung Moldovenesc, membru al organizaţiei „Tânărul Partizan“: „Când te băteau, se distrugea monotonia“

Povestea
ultimului deţinut politic din  Câmpulung Moldovenesc, membru al organizaţiei
„Tânărul Partizan“: „Când te băteau, se distrugea monotonia“

Ion Tudorean este unul dintre oamenii care au simţit pe pielea lor ce înseamnă „democraţia populară“. Sătul de nedreptăţile bolşevicilor, a decis să lupte împotriva acestora. A fost prins şi a înfundat timp de 10 ani puşcăriile şi lagărele de muncă. A supravieţuit şi acum ne spune povestea sa.

Consiliul Judeţean Suceava va angaja o firmă de avocatură pentru a nu pierde terenul pe care a fost construită cea mai mare aberaţie din fonduri europene

Consiliul Judeţean
Suceava va angaja o firmă de avocatură pentru a nu pierde terenul pe care a
fost construită cea mai mare aberaţie din fonduri europene

Consiliul Judeţean Suceava va angaja o firmă de avocatură care să reprezinte instituţia în procesul cu localnicii din Valea Putnei, comuna Pojorâta. Aceştia au reuşit pentru a doua oară să anuleze o hotărâre de consiliul local prin care s-a decis transferul de la Primăria Pojorâta către Consiliul Judeţean Suceava a  terenului pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Suceava.

VIDEO Jurnalist atacat cu lopata de un „Dorel“ care a spart o stradă proaspăt asfaltată din cauză că a uitat să schimbe o ţeavă: „Închide telefonul sau ţi-l sparg!“

VIDEO Jurnalist atacat cu lopata de un „Dorel“ care a spart o
stradă proaspăt
asfaltată din cauză că a uitat să schimbe o ţeavă: „Închide telefonul sau ţi-l sparg!“

Mai mulţi muncitori au spart o stradă pe care au asfaltat-o cu o zi înainte după ce au uitat să schimbe o ţeavă. Acţiunea lor a fost blamată de mai mulţi locuitori de pe strada respectivă, printre care şi un foto – jurnalist, ce a fost aproape de a încasa o corecţie fizică de la „Dorei”.

Construirea Centrul de Radioterapie Oncologică de la Spitalul Judeţean Suceava a fost blocată după ce firma constructoare a pus carul înaintea boilor

Construirea Centrul de
Radioterapie Oncologică de la Spitalul Judeţean Suceava a fost blocată după ce
firma constructoare a pus carul înaintea boilor

Centrul de Radioterapie Oncologică a Spitalului Judeţean Suceava trebuia să fie inaugurat în primăvara acestui an. Proiectul este blocat de mai bine de şase luni de zile deoarece firma constructoare, SC RT Lotus Cluj Napoca a avut unele probleme financiare şi s-a axat mai multe pe partea de achiziţie a aparaturii decât de construirea propriu – zisă a centrului. Valoarea întreaga a proiectului se ridică undeva la 14 milioane de euro.

Opt cămine de bătrâni ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor funcţionează fără autorizaţii sanitarea sau de la ISU

Opt cămine de bătrâni ale Arhiepiscopiei
Sucevei şi Rădăuţilor funcţionează fără autorizaţii sanitarea sau de la ISU

Prefectura Judeţului Suceava a verificat legalitatea funcţionării a 18 cămine de bătrâni din judeţul Suceava, ocazie cu care au fost descoperite probleme majore. 11 cămine de bătrâni nu au autorizaţii ISU, din care opt sunt administrate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, acelaşi număr de cămine administrate de Arhiepiscopie neavând nici autorizaţii sanitare de funcţionare.

Soluţia găsită de autorităţi pentru a debloca un drum naţional afectat de inundaţii: construirea unui pod provizoriu

Soluţia găsită de
autorităţi pentru a debloca un drum naţional afectat de inundaţii:
construirea unui pod provizoriu

În urma inundaţiilor de acum două săptămâni, podul de la Milişăuţipod milisauti, ce face legătura dintre Rădăuţi şi Suceava, pe ruta DN 2H, a fost afectat şi circulaţia rutieră a fost interzisă. Oamenii sunt obligaţi să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la destinaţie. Autorităţile s-au arătat incapabile să repare în regim de urgenţă podul de la Milişăuţi astfel că vor construit altul, provizoriu.

Măicuţele care au blocat accesul spre o zonă de agrement: „Stau şi păzesc zi şi noapte gardul pe care l-au montat“

Măicuţele care au blocat accesul spre o zonă de agrement: „Stau şi
păzesc zi şi noapte gardul pe care l-au montat“

Mai multe persoane s-au arătat nemulţumite de faptul că măicuţele de la Mănăstirea Dragomirna, judeţul Suceava, au ridicat un gard ce blochează accesul spre o zonă de agrement din apropiere. Mănăstirea Dragomirna a câştigat în instanţă terenul respectiv, iar măicuţele l-au împrejmuit cu un gard din sârmă astfel încă oamenilor le este acum aproape imposibil să ajungă la zona de agrement din Dragomirna.

Marea Britanie nu şi-a vindecat niciodată sindromul post-imperial. Ca în stresul post-traumatic, Marea Britanie a încercat să menţină marele Imperiu în care soarele nu apunea niciodată prin crearea Commonwealth-ului şi a încercat să menţină, cumva, prin limbă şi suveranitatea Reginei asupra Australiei, Noii Zeelande, Canadei şi altor dependinţe, relevanţa globală şi grandoarea fostului Imperiu Britanic pentru regatul insular.

acum 2 zile · comentarii (49)

Din capul locului, trebuie să explic titlul articolului de faţă: „Merge şi aşa“ este o expresie a cârpelii de moment, este apogeul peticirilor pe termen scurt, practic prin „Merge şi aşa“ se atinge apogeul excepţiilor de moment în dauna evidentă a unui lucru bun, trainic,  care în mod normal ar fi luat ceva mai mult timp de făurire, dar ar fi rezistat mult mai bine în timp.

acum 2 zile · comentarii (4)

Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

acum 2 zile · comentarii (11)

Când eram copil şi tânăr încă, Golanii, cum le ziceau Vaideenii, ţărani olteni din jurul insulei de ardeleni cu numele celebru de Vaideeni, Golanii veneau la cosit la Vaideeni, la ciobani, cum veneau, altfel, la toate muncile câmpului: săpat, copăit, plivit grădinile de zarzavat, strânsul şi clăditului fânului după coasă, tăiatul lemnelor cu securea şi cu joagărul pentru iarnă…

acum 2 zile · comentarii (4)

Tot citesc critici acerbe la adresa preşedintelui Iohannis, acuzat că nu rezolvă tot ce nu rezolvă societatea. Ca un dictator, sau măcar că un „tătuc“ bun şi atotputernic. Nu este acesta rolul preşedintelui în societăţi democratice. Sunt ţări precum Germania, Austria, Italia, în care preşedintele are doar rol decorativ. Şi funcţionează, bine mersi, foarte bine.

acum 3 zile · comentarii (31)

Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de achiziţie a gazului din producţia internă la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.

acum 3 zile · comentarii (22)

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 3 zile · comentarii (2)

În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

acum 3 zile · comentarii (2)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 6 luni · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 4 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 5 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 5 ani · comentarii (142)