Ştefan Mandachi a plecat din emisiunea lui Guşă înainte de final: „Vinovaţi sunt toţi oamenii politici care au putut să contribuie la construcţia de autostrăzi“

Ştefan
Mandachi a plecat din emisiunea lui Guşă înainte de final: „Vinovaţi sunt toţi oamenii politici
care au putut să contribuie la construcţia de autostrăzi“

Invitat la emisiunea „România 2019” de la Realitatea TV, Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului #şîeu, a declarat că toţi politicienii care nu au contribuit la construcţia de autostrăzi, deşi ar fi putut să facă lucrul acesta, se fac vinovaţi pentru lipsa infrastructurii rutiere din ţara noastră. Antreprenorul a părăsit emisiunea înainte de final, din cauza discursurilor cu accente politice.

Cozmin Guşă, primit cu pâine şi sare în hotelul lui Ştefan Mandachi. Iniţiatorul mişcării #şîeu va vorbi la Realitatea TV

Cozmin
Guşă, primit cu pâine şi sare în hotelul lui Ştefan
Mandachi. Iniţiatorul mişcării #şîeu va vorbi la Realitatea TV

Cozmin Guşă a venit la Suceava pentru a modera o ediţie a emisiunii „România 2019”, la care vor participa preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi iniţiatorul Campaniei „România vrea autostrăzi“, Ştefan Mandachi. Emisiunea va fi transmisă în direct joi, 21 martie, de la ora 21.00, la Realitatea TV.

Apelul românului care a iniţiat protestul #şîeu: „Nu daţi jos autocolantele până nu veţi circula pe autostradă!“

Apelul
românului care a iniţiat protestul
#şîeu:
„Nu daţi jos autocolantele până nu veţi circula pe autostradă!“

Ştefan Mandachi, suceveanul care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, îi îndeamnă pe români să protesteze în continuare faţă de lipsa infrastructurii rutiere moderne din ţara noastră. Antreprenorul le-a cerut susţinătorilor săi să nu îndepărteze de pe maşini autocolantele cu sloganul Campaniei „România vrea autostrăzi”.

Cum sunt păzite la Suceava 22 de cărţi extrem de valoroase. Printre „comori“ se numără Iliada lui Homer şi o lucrare de Voltaire tipărită în 1786

Cum sunt păzite la Suceava
22 de cărţi extrem de valoroase. Printre „comori“ se numără Iliada lui Homer şi o lucrare de Voltaire tipărită în 1786

Biblioteca Bucovinei îşi ţine comorile într-un seif situat la subsolul instituţiei, într-o încăpere protejată cu gratii metalice, camere de supraveghere şi sisteme de alarmare. Este vorba despre 22 de cărţi din secolele XVI, XVII şi XVIII, care valorează o avere şi pe care conducerea bibliotecii ar vrea să le introducă în patrimoniul naţional.

Patron român care caută cu disperare angajaţi: „Nu vrem decât ajutoare sociale şi ne plângem că nu avem un trai bun“

Patron român care caută cu disperare angajaţi:  „Nu vrem
decât ajutoare sociale şi ne plângem că nu avem un trai bun“

Administratorul unei firme din Suceava a ajuns la capătul răbdării pentru că nu reuşeşte să găsească angajaţi ca să-şi dezvolte afacerea, cu toate că susţine că oferă salarii la nivelul celor practicate în Spania şi Italia. Corina Seserman ne-a spus că a încercat să convingă inclusiv asistaţi social să muncească, dar nu a reuşit.

Cine este Alina Balaţchi, românca lăudată pe contul Instagram de primarul Londrei: „Mă simt copleşită şi onorată“

Cine
este Alina Balaţchi, românca lăudată pe contul Instagram de primarul
Londrei: „Mă simt copleşită şi onorată“

Suceveanca Alina Balaţchi este una dintre femeile nominalizate în campania #hiddencredits, pe care o desfăşoară Primăria Londrei, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de când femeile din Marea Britanie au căpătat dreptul de vot. Primarul Londrei Sadiq Khan a publicat pe contul său de Instagram o imagine în care românca apare într-o ie autentică din Bucovina. Fotografia este însoţită şi de un mesaj.

Internatul invadat de ploşniţe a fost închis de Direcţia de Sănătate Publică. 70 de elevi trebuie să îşi caute loc de dormit

Internatul invadat de
ploşniţe a fost închis de Direcţia de Sănătate Publică. 70 de
elevi trebuie să îşi caute loc de dormit

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a cerut conducerii Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” să închidă internatul şcolar în care sunt cazaţi 70 de copii, pentru a face dezinsecţie. Asta după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că elevii dorm în spaţii invadate de ploşniţe şi de alţi gândaci. Căminul se află în centrul Sucevei, la câţiva paşi de sediul primăriei.

Zece sfaturi pentru părinţii bobocilor de clasă pregătitoare. Care ar fi cuvintele „magice” pe care să le înveţe copiii

Zece sfaturi pentru părinţii bobocilor de clasă pregătitoare. Care ar fi cuvintele „magice” pe care să le înveţe copiii

Maria Adriana Nichitean, specialist la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, ne-a oferit câteva sfaturi pentru părinţii viitorilor boboci de clasă pregătitoare. Între altele, ea a spus că părinţii nu trebuie să se îngrijoreze dacă cei mici nu ştiu să scrie sau să citească înainte să înceapă cursurile la şcoală.

Centrul pentru Studii de Securitate George C. Marshall - expresie academică a parteneriatului americano-german - organizează curând o conferinţă, pentru absolvenţii regionali, timp de două zile, la Kiev, în Ucraina. Tema acestui brainstorming va fi securitatea în Europa de Est şi în regiunea Mării Negre.

acum 5 zile · comentarii (22)

„M-am dus la sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietină, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaş foarte drăguţ de vreo opt anişori. N-am voit să merg cu mâna goală şi i-am dus băieţelului o minge foarte mare de cauciuc şi foarte elastică...“ Aşa s-au produs treburile la dl. Caragiale. În alte situaţii a fost altfel.

acum 5 zile · comentarii (1)

Generalul (rez) James Mattis: „Am fost privilegiat să fiu cel de-al 26-lea Secretar al Apărării al SUA, poziţie care mi-a permis să slujesc, alături de bărbaţii şi femeile din cadrul Departamentului Apărării... Sunt mândru de progresele înregistrate în ultimii doi ani în privinţa unora dintre obiectivele cheie formulate în Strategia Naţională de Apărare a SUA.“

acum 2 luni · comentarii (19)

Deocamdată, actorul principal este Rusia. Necunoscuta principală este Putin. Speranţa este că presiunea a atins asemenea cote înalte încât, chiar dacă Federaţia Rusă continuă în forţă escalada militară în Siria, nu se poate ca, în paralel, conform unei străvechi logici militare a oricărei puteri imperiale, să nu lanseze oferte, planuri de pace şi iniţiative regionale de negocieri.

acum 6 luni · comentarii (22)

Când am citit că un atentator a ucis câteva zeci de oameni în Noua Zeelandă, iar pe încărcătorul uneia dintre armele lui se puteau citi numele lui Şerban Cantacuzino, a lui Iancu de Hunedoara şi a lui Ştefan cel Mare – ştirea mi s-a părut cu totul ireală.

acum 5 zile · comentarii (21)

„Un om la locul lui“ a debutat azi la festivalul de la San Sebastian în prezenta regizorului Hadrian Marcu şi a actorului în rolul principal Bogdan Dumitrache, acesta din urmă premiat la San Sebastian anul trecut pentru cea mai bună interpretare masculină. Filmul a intrat în competiţia Tineri Regizori, ceea ce nu e rău, pentru că această secţiune are faimă bună la San Sebastian, poate chiar mai bună decât selecţia oficială.

acum 6 luni · comentarii (0)

Nimeni, cred că nici măcar cei mai bine de 40 de rectori care, la începutul lunii ianuarie, din oportunism, laşitate sau prostie, şi-au pus nedemna semnătură pe pronunciamentul ce-i susţinea candidatura la postul de ministru al Educaţiei, nu are nici cel mai mic motiv ca să regrete demisia forţată a d-lui prof.univ.dr. ing. Valentin Popa dintr-o poziţie în vederea ocupării căreia nu-l îndreptăţea nimic.

acum 6 luni · comentarii (10)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 1 an · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 4 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 4 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 5 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 5 ani · comentarii (142)
Postari Recente