Poliţist din Suceava găsit spânzurat acasă

Poliţist din Suceava găsit spânzurat acasă

Un poliţist de 49 de ani de la Secţia Burdujeni din Suceava, de la ordine publică, a fost găsit spânzurat marţi seara în casa în care locuia împreună cu părinţii lui, în satul Mihoveni, comuna Şcheia. Descoperirea a fost făcută chiar de mama bărbatului, care a sunat la 112.

Poliţist reţinut după ce şi-a agresat doi colegi care veniseră să verifice împrejurările în care lovise o maşină parcată

Poliţist reţinut după ce şi-a agresat doi colegi care 
veniseră să verifice împrejurările în care lovise o maşină parcată

Un poliţist a fost reţinut de procurorii suceveni, după ce a lovit un autoturism care era parcat şi a părăsit locul faptei, iar când a fost găsit de un echipaj care dorea să lămurească împrejurările în care a avut loc evenimentul, i-a agresat şi i-a ameninţat pe agenţi. El a refuzat să fie testat cu etilotestul şi să-i fie recoltate probe de sânge.

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 2 luni · comentarii (16)

În ţara mea, elevii obţin dintre cele mai proaste rezultate din lume la testele Pisa, cele de măsurare a pregătirii lor şcolare, iar prea mulţi absolvenţi de liceu sau facultate nu ştiu să facă nimic. Oare sunt în lume destule căpşuni pe care să le culeagă românii în viitor? M-aş duce la un referendum prin care în Constituţie să se înscrie cât alocăm din PIB educaţiei şi învăţământului, încât niciun partid să nu-şi permită să nu o respecte.

acum 2 luni · comentarii (29)

În cursul săptămânii pe cale să se încheie, o seamă de demnitari cu rang înalt în arhitectura puterii actuale, dar şi unul dintre şefii Jandarmeriei, instituţie complet decredibilizată după ce, în seara zilei de 10 august s-a dovedit a fi  braţul înarmat al PSD, aşa cum era odinioară Securitatea în serviciul PCR, au făcut declaraţii extrem de îngrijorătoare pentru viitorul drepturilor fundamentale ale omului în România.

acum 2 luni · comentarii (13)

Discuţii peste discuţii în spaţiul public pro şi contra referendumului. Fiecare are opţiunea sa, şi este puţin probabil să şi-o schimbe doar din ce citeşte în presă  sau pe facebook. Cum este un eveniment important al momentului, care agită spiritele, merită să ne aplecăm asupra lui şi să  explicăm, pentru cititorii care ne urmăresc, motivele şi raţionamentele pentru care avem o opţiune sau alta.

acum 2 luni · comentarii (78)

Una dintre cauzele analfabetismului nostru funcţional, care se apropie periculos de jumătate din totalul elevilor, este inadecvata predare a limbii române, încurajată de un grup de profesori care fac subiectele de examen şi, în acelaşi timp, vând comentarii literare, pe care apoi elevii trebuie să le înveţe pe de rost. De ce nu acţionează nimeni contra lor?

acum 2 luni · comentarii (39)

Deocamdată, actorul principal este Rusia. Necunoscuta principală este Putin. Speranţa este că presiunea a atins asemenea cote înalte încât, chiar dacă Federaţia Rusă continuă în forţă escalada militară în Siria, nu se poate ca, în paralel, conform unei străvechi logici militare a oricărei puteri imperiale, să nu lanseze oferte, planuri de pace şi iniţiative regionale de negocieri.

acum 2 luni · comentarii (22)

„Un om la locul lui“ a debutat azi la festivalul de la San Sebastian în prezenta regizorului Hadrian Marcu şi a actorului în rolul principal Bogdan Dumitrache, acesta din urmă premiat la San Sebastian anul trecut pentru cea mai bună interpretare masculină. Filmul a intrat în competiţia Tineri Regizori, ceea ce nu e rău, pentru că această secţiune are faimă bună la San Sebastian, poate chiar mai bună decât selecţia oficială.

acum 2 luni · comentarii (0)

Nimeni, cred că nici măcar cei mai bine de 40 de rectori care, la începutul lunii ianuarie, din oportunism, laşitate sau prostie, şi-au pus nedemna semnătură pe pronunciamentul ce-i susţinea candidatura la postul de ministru al Educaţiei, nu are nici cel mai mic motiv ca să regrete demisia forţată a d-lui prof.univ.dr. ing. Valentin Popa dintr-o poziţie în vederea ocupării căreia nu-l îndreptăţea nimic.

acum 2 luni · comentarii (10)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 10 luni · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 4 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 4 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 5 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 5 ani · comentarii (142)
Postari Recente