Râmnicu Vâlcea: Greii din kickoxing, la Gala „Full Fight” – Recomandări de weekend

Râmnicu Vâlcea: Greii din kickoxing, la Gala „Full Fight” – Recomandări de weekend

Vâlcenii pasionaţi de kickboxing sunt invitaţi vineri, de la ora 21, la Sala Polivalentă “Traian” din Râmnicu Vâlcea, pentru a urmări ediţa a XVII- a competiţiei “Full Fight”. Invitate să asiste la eveniment sunt nume “grele” din K1, precum Eduard Irimia, promotor al Galelor Local Kombat, Ionut Iftimoaie, Raul Cătinaş, Ciprina Sora, dar şi fostul component al trupei Vacanţa Mare, Radu Pietreanu.

Ultima perioadă a tot fost marcată de mai multe atacuri faţă de angajaţii de la stat. În spaţiul public circulă tot felul de informaţii care transmit o anumită ostilitate faţă de bugetari şi ar trebui să facem tot ce-i posibil să nu “plecăm pe fentă”. Cred, totuşi, că ar trebui făcută puţină lumină şi ar trebui să fim puţin atenţi la datele EUROSTAT (organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica).

Date fiind mizele, tensiunea este perceptibilă şi justificată. Precum şi, în paralel, încercările de intoxicare, parte a propagandei ostile purtate în scopul de a dinamita orice perspectivă de a se obţine un început de soluţie negociată, prelungind astfel conflictul deschis dintre Kiev şi regiunile separatiste autoproclamate „republici“ independente şi nerecunoscute de nimeni.

Nu cred că voi putea elogia îndeajuns excepţionala muncă depusă de Stejărel Olaru în vederea pregătirii  pentru publicarea în condiţii optime a „Jurnalului „fostului lider ţărănist Ion Raţiu. Publicare ce, iată, a ajuns la al treilea volum care acoperă intervalul dintre anii 1963-1968.

acum 17 ore · comentarii (1)

Aniversarea a 30 de ani de la Revoluţia română a fost marcată, la Bruxelles, printr-o expoziţie de fotografie dedicată primelor proteste anticomuniste de la Timişoara, din 1989. Într-un moment de căutare, la nivelul UE, a numitorului comun european, diplomaţia română a propus spre reflecţie o evocare emoţionantă a sacrificiului românilor pentru a-şi câştiga libertatea.

acum 2 zile · comentarii (2)

Camera Reprezentanţilor a Congresului American a adoptat legea privind politicile americane împotriva încălcării drepturilor omului pentru uiguri, o minoritate musulmană din nord-Est-ul Chinei, în care condamna discriminarea etnică şi mai ales răpirea şi trimiterea în lagăre de culturalizare şi reeducare ale Chinei comuniste cu încălcarea dramatică a drepturilor omului şi crearea unui adevărat genocid cultural la adresa uigurilor.

acum 14 ore · comentarii (12)

Ce e populismul? Puţini români ştiu că un compatriot, mentorul meu, profesorul Ghiţă Ionescu de la London School/Manchester, a fost printre primii europeni care s-au ocupat de definiţia fenomenului. Cam tot atâţia ştiu că Revista română de ştiinţe politice (Polsci), acreditată de mine la ISI acum vreo cinsprezece ani, a făcut deja un număr întreg dedicat chiar înainte să explodeze fenomenul.

Seara, în cartierul Umm Uthaina, unde locuiam în Amman, în perioada aceasta a anului începeau să se aprindă decoraţiile electrice de Crăciun. Erau doar câteva ferestre la care puteai vedea ghirlandele de becuri. Se mai adăugau alte câteva unde, după pâlpâitul difuz şi colorat al luminilor şi umbrelor, puteai bănui că în interior există un brad decorat de sărbători.

Într-o seară ieşise din casă să-şi cumpere pâine. Stătea la semafor, când un tânăr s-a apropiat şi s-a uitat la geanta pe care o ţinea pe umăr. Sau poate nu acolo s-a uitat, dar aşa i s-a părut ei. „Pot să vă întreb ceva?“, a zis, apoi a întins mâna şi a continuat: „Eu sunt Manuel. Scuze! Eu sunt Manuel“.

acum 5 zile · comentarii (12)

La UB urmează turul final al alegerilor pentru postul de Rector. Au rămas doi candidaţi: Laurenţiu Vlad şi Marian Preda. Din păcate, primul este supus unei campanii negative ongoing pe Facebook. De ce scriu despre? Pentru că încă sper că a rămas un dram de etică în universităţile din România. Ca Doctor în Ştiinţe Politice (SNPSA, nu UB) , ca om care ţine la etică şi care a cercetat îndelung relaţiile de putere, sunt dezamăgită de ce se întâmplă.

Istoria recentă ne arată că cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii unei instituţii academice se dovedeşte a fi mai degrabă războiul civil dintre electorii care nu mai disting între campania de lobby pentru candidatul favorit şi campania de "public shaming" sau "harassment" faţă de candidatul considerat indezirabil.

acum 2 zile · comentarii (1)

Am cerut acordul bunului amic Adrian Ierulescu, profesor la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“ din Bucureşti, să fac public proiectul educaţional pe care l-a coordonat în recent încheiata săptămână Şcoala Altfel. A zis da. Mulţumesc! Mi-a plăcut combinaţia inteligentă de ingrediente win-win: copii care şi-au luat o doză solidă de cultură generală, într-o cheie ludică perfect rezonantă cu vârsta lor de cireşari de secol XXI. Cool!

acum 2 zile · comentarii (1)

De foarte multe ori, în viaţa mea am vrut să renunţ la tot şi să mă întorc acasă, la mine-n ţigănia de la Galaţi. De fiecare dată, din acelaşi motiv, şi anume că aveam prea puţină încredere în mine. În jurul meu au fost mulţi cei care mi-au spus ani de-a rândul că „sunt prost“ şi „că nu sunt în stare“, aşa că dacă aş fi renunţat mulţi doar şi-ar fi întărit prejudecata despre cei ca mine.

acum 2 zile · comentarii (27)

Din informaţiile mele, ministrul Monica Anisie a primit termen până la sfârşitul lunii decembrie să prezinte un plan de măsuri imediate şi de perspectivă, pentru oprirea dezastrului din educaţie. În caz contrar, îşi pierde funcţia. Dacă cineva se mai îndoieşte de faptul că suntem chiar în dezastru în materie de educaţie, găseşte mai jos ierarhia ţărilor din UE, cu România pe ultimul loc la matematică şi penultimul la ştiinţe.

acum 2 zile · comentarii (8)

Mesajul oficial convenit între şefii de state şi guverne pentru ca aniversarea a 70 de ani de existenţă ai NATO a fost excelent. Numai că realitatea nu ţine seama de cerinţele protocolului şi vine să confirme că ne aflăm în continuare, în plină „iarnă a vrajbei noastre“. Şi, exact ca în textul shakespearian, anunţul maleficiilor viitoare este conţinut în textul declaraţiei finale de la Londra.

acum 2 zile · comentarii (24)
Postari Recente