Supraviețuire miraculoasă a doi muncitori surprinși de surparea unui șanț. „Unul era acoperit complet“

0
Publicat:

A fost o operațiune dramatică de salvare a doi bărbați surprinși miercuri, 6 martie 2024, de un mal de pământ prăbușit peste ei, în timp ce săpau un șanț într-o comună din Vâlcea. Ambii au supraviețuit.

Operațiune de salvare a doi muncitori surprinși de surparea unui șanț în Sinești Vâlcea Colaj ISU VL
Operațiune de salvare a doi muncitori surprinși de surparea unui șanț în Sinești Vâlcea ISU Vâlcea

Nenumărate echipaje de salvare au fost trimise la fața locului pentru intervenție„Forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani și Stației de Pompieri Grădiștea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, un container multirisc, un autocamion cu materiale de construcții, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ, intervin în acest moment, pentru salvarea a două persoane, surprinse de un mal de pământ, în localitatea Sinești”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru.

„O persoană este surprinsă până la brâu, cealaltă acoperită complet”

„În sprijin a fost trimis și containerul multirisc din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea. Echipajele operative sosite la locul evenimentului au constatat că o persoană este surprinsă până la brâu, iar cea de-a doua este acoperită complet”, a transmis Albinaru.

Echipele de intervenție au reușit rapid extragerea persoanei surprinsă pe jumătate de malul de pământ, care a fost predată, conștientă, echipajului SMURD.

„Se depun eforturi pentru extragerea celei de-a doua persoane, a mai menționat la acel moment reprezentantul ISU Vâlcea, precizând că misiunea este în dinamică.

Ulterior, acesta a precizat că prima dintre victime, extrasă, care a suferit un traumatism toracic, a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Orășenesc Horezu.

A mai fost evaluată medical la fața locului încă o persoană. „Face parte dintre cei prezenți la fața locului. A acuzat stări de rău, atac de panică. Persoană evaluată rămâne la locul intervenției”, a mai spus Sorin Albinaru.

În final, s-a reușit și salvarea celui de-al doilea muncitor. 

„A doua victimă, cea care la începutul intervenției era acoperită în totalitate de pământ, a fost extrasă de pompierii militari și predată, conștientă și cooperantă, echipajelor medicale prezente la fața locului. Va fi transportată la CPU Horezu de către SAJ, cu traumatism membru inferior și traumatism toracic”, a menționat Albinaru.

Cel mai probabil, la Sinești Vâlcea este vorba despre un accident de muncă, existând indicii că cei doi muncitori se ocupau de niște lucrări de canalizare.

În acest caz, la fața locului sunt așteptați să ajungă pe lângă polițiști și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea, pentru a stabili ce s-a întâmplat, cine se face vinovat de cele întâmplate și tragerea sa la răspundere.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite