Bloc evacuat de pompieri din cauza unui incendiu pornit de la o lumânare. Oamenii au ieșit afară în pijamale

0
Publicat:

A fost panică duminică dimineața, 17 martie 2024, în cel mai mare cartier din Râmnicu Vâlcea, în urma izbucnirii unui incendiu într-un bloc de locuințe. Zeci de locatari au fost scoși din casă în pijamale.

Incendiu la un bloc din Râmnicu Vâlcea Foto ISU Vâlcea
Incendiu la un bloc din Râmnicu Vâlcea Foto ISU Vâlcea

De această dată, din informațiile furnizate de către reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, reiese că focul, cel mai probabil unul intenționat, s-a produs la subsolul unui bloc de patru etaje.

Nu este exclus ca incidentul să fie opera unor oameni ai străzii, dar acest lucru va fi confirmat sau infirmat de cercetările pompierilor militari care au descoperit, deocamdată, doar că acesta a pornit de la o lumânare.

Lumânarea descoperită la subsolul unui bloc din Râmnicu Vâlcea unde a izbucnit un incendiu Sursă ISU
Lumânarea descoperită la subsolul unui bloc din Râmnicu Vâlcea unde a izbucnit un incendiu Sursă ISU

100 kg de deșeuri, transformate în scrum

„Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc, pe Strada I.C. Brătianu, în municipiul Râmnicu Vâlcea. S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Echipajele operative sosite la fața locului au constatat că incendiul se manifestă la deșeuri menajere depozitate în subsolul blocului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Au ars aproximativ 100 kg de deșeuri de la subsolul clădirii. Sursa citată a mai precizat și că s-a optat pentru evacuarea locatarilor, din cauza fumului dens, concomitent cu operațiunile de stingere: „Au fost evacuate 38 de persoane - 34 de adulți și patru copii și un animal de talie mică. Nu au fost persoane intoxicate sau care să necesite asistență medicală”.

Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor militari, în limitele găsite. „După evacuarea fumului de pe casa scării, locatarii s-au întors în apartamente. Au ars aproximativ 100 de kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire”, a mai precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

El a revenit după câteva minute și a menționat că focul s-a aprins de la o lumânare lăsată nesupravegheată. 

Serie de incendii în spații populate

Râmnicenii au păstrat viu în amintire incendiul petrecut în urmă cu doar doi ani la un bloc aflat la doar câteva sute de metri depărtare de cel din incidentul de duminică. În primăvara lui 2022, mansarda unui bloc de patru etaje a ars aproape în totalitate, în Râmnicu Vâlcea. Zeci de familii de pe două scări au rămas atunci fără locuințe.

Și anul trecut, în 2023, într-un alt cartier din Râmnic, sute locatari au fost scoși din case în plină noapte, tot în urma izbucnirii unui incendiu. Mai mulți vâlceni au ajuns la spital.

Iar în luna februarie a acestui an pompierii au fost nevoiți să intervină la o pensiune din Călimănești - Vâlcea. Un angajat a murit din cauza unui incendiu la mansarda unității de cazare. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite