Scandal într-o benzinărie de pe Valea Oltului: angajat agresat de doi bulgari. Ce i-a enervat pe străini

0
Publicat:

Doi tineri bulgari au fost reținuți în arestul Poliției Județene Vâlcea, pentru 24 de ore, în urma unui incident petrecut pe Valea Oltului, în data de 29 februarie 2024. Ulterior au fost eliberați, dar au și fost trimiși în judecată.

Agresiune într-o benzinărie de pe Valea Oltului Colaj ilustrativ
Agresiune într-o benzinărie de pe Valea Oltului Colaj ilustrativ

O agresiune fizică a fost comisă într-o benzinărie de pe Valea Oltului, în județul Vâlcea, împotriva unui angajat al stației de carburant. Bărbatul a atras atenția unor cetățeni străini, care ulterior aveau să se dovedească a fi bulgari, că fac mizerie în perimetrul unității.

Nervoși, doi dintre ei au decis să-i dea o lecție. Ulterior, în urma unui apel la 112,  la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, cei doi agresori bulgari fiind încătușați și introduși în arest de unde au fost eliberați în ziua următoare, cazul de agresiune în benzinărie fiind trimis spre judecare.

Străini, cazați pentru o noapte în Centrul de Arest al Poliției vâlcene 

„La data de 29 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției orașului Călimănești, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, au reținut doi bărbați, cetățeni bulgari, de 23 respectiv 19 ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, au transmis reprezentanții Poliției Județene Vâlcea.

Sursa citată a mai menționat și că polițiștii din Călimănești Vâlcea au fost sesizați chiar de către victimă, un bărbat de 32 de ani din orașul Brezoi, despre agresiunea comisă în incinta stației de carburant din Călimănești.

„Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor efectuate și a informațiilor obținute, cei doi bărbați, cetățeni bulgari, au fost depistați în trafic în orașul Călimănești. În urma probatoriului administrat față de cei doi bărbați de 23 respectiv 19 ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Posturilor de Poliție Sălătrucel și Berislăvești”, au mai menționat reprezentanții IPJ Vâlcea despre cei doi bulgari reținuți inițial.

Arestul Poliției Județene Vâlcea Foto Arhiva Adevărul
Arestul Poliției Județene Vâlcea Foto Arhiva Adevărul

Fraza care i-a înfuriat pe bulgari

În ultima zi a lunii februarie, două dube pline cu străini au oprit într-o benzinărie de pe Valea Oltului. Ocupanții autovehiculelor s-au dat jos din mașini și o dată cu ei s-au revărsat pe caldarâm și mai multe gunoaie, spre disperarea personalului stației de carburant.

Unul dintre angajați le-a atras atenția străinilor: „Vă rog să nu faceți mizerie în incinta unității și să strângeți ce ați aruncat pe jos”. A fost fraza care i-a determinat pe șoferii bulgari ai celor două dube, de etnie romă, să se ia la harță cu angajatul și chiar să-l lovească.  

După plecarea agresorilor, victima a cerut ajutorul polițiștilor care au plecat în urmărirea făptașilor, cu ajutorul colegilor de la posturile de poliție învecinate. Opriți în trafic, cei doi șoferi au fost încătușați pe loc și duși la sediul Poliției Călimănești pentru audieri, iar ulterior în arest pentru această agresiune pe Valea Oltului.

În comparație cu celelalte state europene care, atunci când au probleme cu cetățenii români, trimit în țară dosarele cercetărilor, România procedează diferit când vine vorba despre străini. Prin urmare, polițiștii s-au văzut nevoiți să finalizeze rapid ancheta, să-i elibereze pe bulgari și să trimită rezultatele obținute magistraților.

Mai departe, instanța de judecată va trebui să se descurce cu luarea unor măsuri, dacă-i găsește vinovați pe bulgari. De aceea, de cele mai multe ori, agresorii străini ajung să umble liberi pe străzile patriei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite