Bărbat incendiat de trei tineri, pe stradă. Filmarea a ajuns pe TikTok. Ce s-a întâmplat cu victima și cu agresorii VIDEO

0
Publicat:

Trei tineri din Stoenești - Vâlcea și-au propus să-i joace o festă unui localnic, aruncând peste acesta cu o substanță inflamabilă căreia i-au dat foc. Incidentul a ajuns pe TikTok.

Incidentul care s-a petrecut în după-amiaza zilei de 13 februarie 2024 a fost surprins de o cameră de supraveghere video a unei case. În imagini se observă mai mulți tineri și un bărbat mai în vârstă.

La un moment dat, doi dintre băieți se îndepărtează, în timp ce un al treilea pare că-i arată celui mai în vârstă, cel mai probabil, ceva pe telefon, ca acesta să nu fie atent la ce fac amicii săi.

În același timp, se observă cum de undeva, de lângă gard, se aruncă o substanță spre bărbat, precum gazul dintr-un spray sub presiune și aproape imediat sacoul acestuia ia foc. 

Victima intră în panică și la fel și piromanii, parcă luați prin surprindere, chiar dacă gestul pare premeditat.

Apare în cadru un al patrulea tânăr chiar de lângă gardul casei monitorizate video, de unde a și fost comisă incendierea. Se aud strigăte de spaimă și se vede cum băieții sar să stingă flăcările.

Întreaga scenă a durat doar câteva secunde, dar filmulețul a ajuns pe rețelele de socializare, iar toți cei implicați s-au ales cu dosar penal pentru „lovire și alte violențe”, fiind sancționați contravențional.

Bărbat din Stoenești Vâlcea incendiat în glumă de mai mulți tineri Sursă TikTok
Bărbat din Stoenești Vâlcea incendiat în glumă de mai mulți tineri Sursă TikTok

Amendați pentru gluma proastă

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea au transmis cu privire la acest caz: „În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care câțiva tineri ar fi agresat o persoană, în localitatea Stoenești, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea este abilitat să comunice următoarele... În referire la imaginile în cauză, vă informăm că polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Pietrari au identificat persoanele implicate și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu”.

Din fericire, localnicul de 54 de ani care a fost victimă a agresiunii tinerilor nu a pățit nimic, din punct de vedere fizic.

„Totodată, menționăm faptul că partea vătămată nu a necesitat transport la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a confirmat și purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Loredana Sandu.

În schimb, „petrecăreții” s-au ales cu câte o amendă - maximum în astfel de situații, respectiv 1.500 de lei, cel care a incendiat victima și câte 1.000 de lei de fiecare, pentru restul.

Băieții aveau să declare ulterior că au vrut să facă o glumă pe seama localnicului care este cunoscut în comunitate cu o slăbiciune pentru alcool. „Festa“ jucată s-ar fi putut termina însă într-un mod tragic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite