Stiri despre vlad Tepes

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Brandul „Dracula”, revendicat de Târgovişte. Nu are nicio legătură cu Branul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brandul „Dracula”, revendicat de Târgovişte. Nu are nicio legătură cu Branul!

  Autorităţile şi oamenii de cultură din Târgovişte vor să atragă de partea lor turiştii care ar putea fi interesaţi de viaţa şi domnia lui Vlad Ţepeş, sau Dracula, aşa cum mai este el cunoscut. Chiar dacă Branul este asociat de cele mai multe ori lui Dracula, se pare că istoria este de partea fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte. O spun reprezentanţii Curţii Domneşti, care sunt de părere că broşovenii

 • Matia Corvin: şi ungur, şi român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matia Corvin: şi ungur, şi român

  Aducem în prim-plan, în ediţia lunii martie a revistei „Historia“, figura regelui Ungariei, Matia Corvin. Ce ştim noi, românii, despre el? Că este un grup statuar la Cluj care îl reprezintă şi mai este o controversă între români şi maghiari legată de o inscripţie de pe soclul statuii.

 • GALERIE FOTO Vlad Ţepeş vinde cele mai multe suveniruri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Vlad Ţepeş vinde cele mai multe suveniruri

  Figura voievodului care a domnit la Târgovişte este prezentă pe multe dintre obiectele puse la vânzare în cadrul magazinului de la Curtea Domnească. De aici, atât vizitatorii, cât şi localnicii pot achiziţiona obiecte decorative sau de uz casnic, ilustrate şi cărţi de istorie.

 • Exclusiv! Modelele monumentelor amplasate la intrările în Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exclusiv! Modelele monumentelor amplasate la intrările în Târgovişte

  „Adevărul de Seară” a intrat în posesia machetelor viitoarelor monumente care ne vor semnala că am intrat în vechea Cetate de ScaunAcestea vor avea obligatoriu, însemnele lui Vlad Ţepeş şi ale Turnului Chindiei iar pe fiecare în parte va scrie „Oraş Martir”. O tânără arhitectă a gândit şapte modele, însă consilierii locali urmează să se decidă asupra unuia dintre ele.

 • Zeynep Atvur: „Să știți că și pentru noi, turcii, Gheorghe Hagi este o legendă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeynep Atvur: „Să știți că și pentru noi, turcii, Gheorghe Hagi este o legendă”

  Voluntară în România, Zeynep Atvur s-a acomodat destul de bine cu țara noastră, după o viață trăită în Istanbul. Chiar înainte de a trece granița noastră, tânăra era fascinată de Vlad Țepeș și de Gheorghe Hagi. Contrar aparențelor, Zeynep nu consideră că acesta este pașaportul românilor în străinătate ci consideră că Vlad Țepeș și Gheorghe Hagi sunt românii „importanți" în viața turcilor.

 • Proiect de 7 milioane de euro pentru restaurarea Mănăstirii Comana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect de 7 milioane de euro pentru restaurarea Mănăstirii Comana

  Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi cei ai Consiliului Judeţean Giurgiu se vor întâlni pe 20 decembrie la Comana şi vor semna actul prin care proiectul primeşte „undă verde” pentru realizare.

 • Premieră! A apărut prima carte audio despre Vlad Ţepeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră! A apărut prima carte audio despre Vlad Ţepeş

  Povestea se numeşte „Străjer la porţile Raiului” şi este scrisă de Vasile Lupaşc şi lecturată de Mircea Albulescu. Scriitorul târgoviştean şi-a propus să prezinte astfel zece dintre cei mai mari voievozi şi domnitori ai românilor într-un proiect amplu denumit „10 poveşti pe care le datorăm copiilor noştri”.

 • VIDEO Turism de-o zi la Comana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Turism de-o zi la Comana

  Mica deltă din judeţul Giurgiu, situată la numai 35 de kilometri de Bucureşti, este o variantă simplă pentru cei care vor să scape puţin de tumultul oraşului şi să se bucure de natură. Păduri întinse prin care te rătăceşti uşor, o baltă cu stuf şi luciri eminesciene şi o mănăstire veche de aproape şase secole sunt tentaţiile care te atrag la Comana.

 • Piteşti: Simpozion despre Dracula în Arefu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Simpozion despre Dracula în Arefu

  Mâine, va avea loc în comuna Arefu, la Casa de Cultură Căpăţâneni, ediţia a doua a Simpozionului Internaţional de Istorie intitulat „Vlad Ţepeş Drăculea – istorie şi mit”.

 • Bucureştiul a fost blestemat de către Vlad Ţepeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureştiul a fost blestemat de către Vlad Ţepeş

  Un studiu psihologic recent arată că Bucureştiul nu doar că este un oraş depresiv şi sumbru, ci şi blestemat. Fostul domnitor al Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a aruncat acte de magie verbală asupra lui atunci când l-a făcut oraş.

Modifică Setările