Scurtmetrajul de animaţie „O poveste despre Vlad Ţepeş Drăculea”, premiul cel mare la RATMA Film Festival VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afiş Vlad Drăculea. FOTO: Vasile Lupaşc
Afiş Vlad Drăculea. FOTO: Vasile Lupaşc

Scurtmetrajul de animaţie „O poveste despre Vlad Ţepeş Drăculea”, realizat după un scenariu de Vasile Lupaşc Sfinţeş, a câştigat marele premiu la festivalul internaţional RATMA din Marea Britanie, eveniment care a avut loc anul trecut.

Filmul prezintă lupta lui Vlad Vodă pentru creşterea şi libertatea Ţării Româneşti şi a obţinut, de departe, cele mai multe voturi. 

Un alt plan al filmului este relaţia strânsă pe care voievodul a avut-o cu Ştefan cel Mare. 

Din cauza pandemiei de Covid-19, jurizarea a avut loc online, la 20 octombrie, anul trecut.

Pe lângă scenariu, târgovişteanul Vasile Lupaşc a asigurat şi consultanţa ştiinţifică pentru acest scurt-metraj.

"Ca în fiecare scriere a mea, alaturi de Vlad Vodă, de cavalerii săi, de Ştefan al Moldovei, Cetatea Târgoviştei este unul dintre personajele principale, un personaj de care este imposibil să nu te îndrăgosteşti", spune Vasile Lupaşc.

RATMA Film Festival este un concurs pentru filmele scurte, de maxim 10 minute, realizate de producători independenţi. 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, a lansat şi la Târgovişte animaţia, sâmbăta trecută, chiar la Curtea Domnească din Târgovişte, locul unde a domnit Vlad Ţepeş.


Vasile Lupaşc a asigurat scenariul acestui, film, iar Elena Ciolacu s-a ocupat de ilustraţie, romane grafice şi animaţii. De asemenea, producător a fost Vlad Blîndu. 

Coincidenţă fericită 

Animaţia care prezintă  „O poveste despre Vlad Ţepeş Drăculea” a primit distincţia de cea mai bună animaţie chiar în Anul Vlad Ţepeş Drăculea - 2020.

vlad draculea

„Din fericire, anul dedicat aprigului voievod a mers înainte împotriva tuturor adversităţilor cauzate de pandemie şi a mers foarte frumos. Ar fi fost de-a dreptul ruşinos să renunţăm şi să arătăm frică în efortul nostru de a cinsti memoria unuia dintre cei mai curajosi dintre români. În 2020 a fost inaugurată, la Sighisoara, în Turnul Fierarilor, prima expoziţie permanentă din România dedicată lui Vlad Drăculea. Pe aeroportul Internaţional Henri Coandă a avut loc vernisajul expoziţiei Vlad Ţepeş Drăculea. Expoziţia  care atrage foarte mulţi turişti români şi străini, se poate vizită şi astăzi. Alături de Infocons am donat bibliotecilor şcolare din România romanul istoric Răstignit între Cruci, carte ce prezintă viaţa, epoca şi fabuloasele fapte de arme ale celui care la 1462 a salvat Creştinătatea şi Europa. La editura Rhea, am publicat volumul aniversar Vlad, parte a colecţiei de cărti pentru copii intitulată Zece Poveşti Pe Care Le Datorăm Copiilor Noştri”, a mai spus Lupaşc.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

VIDEO Film de animaţie, la Curtea Domnească: O poveste despre Vlad Ţepeş Drăculea

Mândrie de român. Vasile Lupaşc a cucerit 4 medalii de aur la Campionatul Mondial de karate din Italia: „A fost cel mai bun campionat din cariera mea” 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite