Regele Charles, urmașul lui Vlad Țepeș. „E amuzant, dar sunt rudă cu Vlad Țepeș“

0
0

Actorul britanic Luke Evans, cunoscut pentru rolurile din seria „Hobbitul“ și „Dracula Untold“, a dezvăluit ce mărturisiri i-a făcut regele Charles al III-lea.

Luke Evans și regele Charles al III-lea
Luke Evans și regele Charles al III-lea FOTO Profimedia

Invitat ieri în emisiunea „The Jonathan Ross Show“, de la ITV, Luke Evans (43 de ani) a povestit cum a decurs întâlnirea sa cu regele, pe care l-a cunoscut în 2014, pe vremea când Charles era Prinț de Wales, potrivit The Independent.

Actorul tocmai terminase filmările pentru pelicula „Dracula Untold“, în care a jucat rolul principal, când l-a cunoscut pe actualul monarh. Acesta i-a dezvăluit că este rudă cu domnitorul român Vlad Țepeș.

Am fost foarte emoționat când am vorbit prima dată cu regele Charles. A venit la mine și m-a întrebat: «La ce lucrezi acum?» și i-am spus: «Tocmai am terminat un film despre Vlad Țepeș care se transformă în Dracula»“, a declarat Luke Evans.

Atunci, el mi-a spus: «Știi, e destul de amuzant, dar eu sunt rudă cu Vlad Țepeș“. Am crezut că glumește. Dar apoi a trecut prin tot arborele genealogic“, a mai spus actorul în emisiunea „The Jonathan Ross Show“.

Legăturile regelui Charles al III-lea cu România

De altfel, în urmă cu câțiva ani, fostul Prinț de Wales a declarat în documentarul „Wild Carpathia“ că este „descendent al lui Vlad Țepeș, după cum arată arborele genealogic“.

Vlad Țepeș s-a născut în Sighișoara, în Transilvania în 1431, fiind mai târziu domnitor al Țării Românești. Tatăl său, Vlad Dracul, a fost cavaler în Ordinul Dragonului. A fost căsătorit de trei ori: întâi cu o nobilă din Transilvania, Cneajna Bathory, apoi cu Jusztina Szilagyi și apoi cu Ilona Nelipic, verișoară a lui Matei Corvin.

A avut cinci copii, patru băieți și o fată: Radu și Vlad din prima căsătorie, Mihail și Mihnea cel Rău din a doua și Zaleska, din a treia căsătorie. Se pare că Radu, un descendent din Vlad Țepeș, s-a stabilit în Moldova și a pus bazele ramurii moldovenești a neamului Drăculeștilor. Porecla Țepeș i s-a atribuit în urma execuțiilor frecvente prin tragere în țeapă, potrivit historia.ro.

Voievodul român a fost ales de scriitorul Bram Stoker ca erou principal al romanului „Dracula“, din 1897. De atunci, Dracula și Transilvania, tărâmul care adăpostește misteriosul castel cu vampiri, a devenit subiectul a peste 750 de filme, documentare sau nuvele inspirate fiind de romanul scriitorului irlandez.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite