Radu Micu, actorul care a jucat un rol de top în serialul Netflix Ottomans. „Atuul meu - călăria. M-a învăţat tata” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Radu Micu, care joacă în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Ţepeş, în cel de-al doilea sezon al serialului Netflix „Ascensiunea imperiilor: Otomanii / Rise of Empires: Ottoman“, este pasionat de călărie.

Producția Neflix în care apar actori și istorici români a început anul pe primul loc în top 10 cele mai vizionate seriale de la noi din țară.

Docu-drama istorică prezintă ascensiunea Imperiului Otoman. Primul sezon a avut premiera pe Netflix pe 24 ianuarie 2020, iar cel de-al doilea la aproape trei ani după, pe 29 decembrie 2022. În câteva zile, producția a ajuns pe locul 1 în top cele mai vizionate seriale din România, asta și pentru că în serial apar actori și istorici români.

Personajul central al sezonului 2, Vlad Țepeș, este interpretat de Daniel Nuță, iar actorul Radu Micu apare în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Ţepeş.

Radu Micu s-a născut pe 18 iulie 1982, în Iași și a absolvit UNATC în 2005. În prezent, este actor la Teatrul Excelsior din București, unde poate fi văzut în spectacole precum „Cenușăreasa“, „Iluzia comică“ sau „O noapte furtunoasă“. A jucat și pe scenele altor teatre din București și din țară, dar și în seriale TV: „Valea mută“ (HBO), „Las Fierbinți“ (2014), „Iubire ca în filme“ (2006), „Păcatele Evei“ (2005). A avut apariții în filme precum „The Last Enemy“ (2008), „Catacombs“ (2007), „Sweeney Todd“ (2006), „Blood Rayne“ (2005), „Madhouse“ (2004), „Gunpowder“, „Treason and Plot“ (2004). 

Călăria, pasiunea pe care Radu o are din copilărie

Iniţial, Radu Micu, a articipat la casting pentru rolul lui Vlad Ţepeş, dar a ajuns să îl interpreteze pe Dimitrie, mâna dreaptă a domnitorului, iar faptul că ştie să călărească a fost un plus pentru el, având în vedere că au fost făcute reconstituiri ale luptelor din trecut, scrie Ziarul de Iași.

Călăria, atuul său, este o pasiune pe care actorul ieșean o are încă din copilărie și pe care i-o datorează tatălui său, medic veterinar.

Cred că în 70% din filmele pe care le am călăresc. Mi-am exersat această pasiune în timp, nu am uitat-o, pentru că, odată ce înveţi să călăreşti, este greu să te laşi de sportul acesta. Sentimentul este mult prea plăcut!”, spune Radu Micu, potrivit sursei citate

Actorul mărturisește că n-a fost deranjat de faptul că nu a obţinut rolul protagonistului principal al acestui film și că, în momentul când l-a văzut pe Daniel Nuţă îmbrăcat în Vlad Ţepeş i-a zis: „Omule, nici nu aveam cu cine să mă lupt pentru rolul ăsta!”.

Imaginea pe care o avem despre Vlad Ţepeş este Daniel Nuţă. E ca imaginea lui Iisus din filmul lui Franco Zeffirelli. Ai senzaţia că Iisus aşa arată, dar nimeni nu ştie. E o imagine colectivă pe care o avem”, mai spune Radu.

Pregătiri intense pentru lupte

Serialul Netflix s-a filmat timp de trei luni în Istanbul, iar unele scene cu lupte şi cai au fost cu adevărat riscante potrivit mărturisirilor făcute de Radu Micu.

Luptele din filme necesită mult antrenament. Adică, noi am avut pregătirea pentru lupte în jur de trei săptămâni şi şase din şapte zile pe săptămână ne-am antrenat. Chiar şi filmarea unei scene de luptă, dacă vrei să iasă bine, necesită două-trei zile”, mai spune actorul pentru Ziarul de Iași.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite