Stiri despre politica

  2246 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU VIDEO Teo, Vio şi Costel: Politicienii intră
pe teritoriul nostru, dar ei improvizează. Ar fi culmea să o vezi pe Dăncilă
repetând toate bâlbele alea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU VIDEO Teo, Vio şi Costel: Politicienii intră pe teritoriul nostru, dar ei improvizează. Ar fi culmea să o vezi pe Dăncilă repetând toate bâlbele alea

  Comedianţii Teo, Vio şi Costel au vorbit într-un interviu despre politică, familie şi reacţiile publicului. Considerând că politicienii sunt principalii lor concureţi atunci când vine vorba de „declaraţii scrise ca nişte glume absurde“, cei trei îi acuză de nedreptate. În timp ce glumele de stand-up sunt bine gândite şi structurate, politicienii „dau improvizaţii“.

 • Mai puţină atenţie la media în campaniile de anul acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai puţină atenţie la media în campaniile de anul acesta

  Cum găsesc votanţii informaţie în timpul campaniilor electorale? Aleg votanţii să găsească singuri informaţie despre problemele care contează cel mai mult pentru ei? Preferă votanţii să audă despre candidaţi cu care ei se aşteaptă să fie de acord? La aceste întrebări ne răspund Shanto Iyengar, Jon Krosnick şi John Walker de la Universitatea Stanford şi Kyu Hahn de la Universitatea din California, Los Angeles.

 • Un succes al politicii noastre: deruta civică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un succes al politicii noastre: deruta civică

  Dincolo de nefericitele efecte economice, financiare, sociale ale unei politici deficitare, trebuie să luăm notă şi de o serie de efecte tot atît de evidente, dar care, raportate la eşecul cotidian, nemijlocit, al proastei guvernări, par „secundare“, „colaterale“, „estetizant“ elitiste...

 • Mihai Eminescu: „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta. Pentru mită, capetele de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Eminescu: „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta. Pentru mită, capetele de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii“

  Mihai Eminescu nu a fost doar un mare poet, ci şi jurnalist, criticând dur politicienii: „Toate numirile în funcţiuni nu se fac după merit, ci după cum ordonă deputaţii, care, la rândul lor, atârnă de comitetele de politicieni de profesie, formate în fiece centru de judeţ“, spunea el.

 • Zarul, cîndva!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarul, cîndva!

  Spre sfîrşitul secolului XX, ne-am tîmpit. Am rupt ultima legătură cu ordinea minţii, am tăiat parîmele şi ne-am lăsat în voia curenţilor subterani care mută mîl pe întuneric. Astăzi, sîntem nemăsurat de proşti. Mai avem o singură competenţă: ne pricepem să rezolvăm cererile elementare ale lăcomiei. Restul e îngropat. Picajul bunei creşteri, barbaria vieţii publice, neghiobia şi nesimţirea cea mai rîncedă s-au lăţit majoritar.

 • „Coriolanus“.
Despre demnitate sau „Revolta maselor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Coriolanus“. Despre demnitate sau „Revolta maselor“

  Prin „Coriolanus“, spectacolul său de la Teatrul Bulandra, regizorul Alexandru Darie reînnoadă cu tradiţia marilor sale spectacole din anii ’90: vizuale, de o intensitate aproape epidermică, la scară mare şi pe teme mari. Textul lui Shakespeare indică clar duşmanul oricărei societăţi: populismul şi voinţa monstruoasă a plebei, ceea ce în epoca noastră, cu dominaţia reţelelor sociale şi aşa-zisa „democratizare“ a gusturilor, devine foarte actual.

 • Politica şi Ciolanul bio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica şi Ciolanul bio

  No, acum, că m-am băgat în competiţia internă pentru Parlamentul European, trebuie să răspund la tot omul, că doar e evident că am planuri de îmbogăţire din banul public.

 • Omul fără dileme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul fără dileme

  La început de an şi după 25 de ani de apariţie a Dilemei, ne putem întreba, în mod legitim, în ce măsură contextul de azi justifică, la fel cu cel din 1993, existenţa acestui tip de publicaţie şi a titlului ei. Pentru a-l însoţi pe cititor în eventuala căutare a unui răspuns, reproduc mai jos un text „programatic“ de-acum peste 25 de ani. Senzaţia mea este că sîntem, în continuare, „actuali“.

 • Portretul unui anonim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portretul unui anonim

  La început, nu-l bagi în seamă. Când îl remarci, îl consideri lipsit de importanţă, fără fundaţie, fără potenţial sau, altfel spus, „cantitate neglijabilă“.

 • Rezoluţii pentru România 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezoluţii pentru România 2019

  Bun obiceiul cu listele de rezoluţii (promisiuni) pentru Noul An. Se pare că are vreo 4000 de ani şi a început cu babilonienii (primii care au marcat formal şi trecerea dintre ani). Romanii aveau propria versiune a rezoluţiilor în faţa zeului Ianus. Mai târziu, tradiţia a prins rădăcini şi în creştinism. Pe când o listă de rezoluţii pentru România?

 • 2018, anul în care a venit nota de plată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018, anul în care a venit nota de plată

  Aceasta este o aducere aminte a unor fapte, şi mai puţin o analiză politică. Pentru că, de fapt, noi, în România, nu mai avem politică. Avem doar o încăierare generală, în interiorul partidelor, partide golite de conţinut, de ideologie, de valori politice şi morale, între partide, în instituţiile statului, dar şi între instituţii şi o masă amorfă de spectatori, care ar trebui, teoretic, să fie cetăţeni.

 • În numele tradiţiilor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În numele tradiţiilor româneşti

  Adevărate, autentice, originale. Totul pe seama unor tradiţii româneşti străvechi, unele de când nu exista România, creştine, necreştine, păgâne, dar şi tradiţii mai noi. Cu toate invocate, motivate, urmate de mândria tradiţională românească! Chiar şi mândria şi prostia românească au început să devină tradiţii naţionale. Sunt prezente peste tot, în toate straturile societăţii, părând să impună o nouă cultură a tradiţiilor!