Stiri despre politica

  2132 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Leznaţiune sau lezraţiune?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leznaţiune sau lezraţiune?

  Aş fi dori ca jocul de cuvinte din titlu să nu fie posibil, însă, din păcate, evoluţia socio-politică din România îndrituieşte folosirea celor doi termeni.

 • Nevoia de decenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia de decenţă

  Dorinţa coaliţiei de guvernare de a deţine controlul total este îngrijorătoare. Lipsiţi de o minimă cultură politică, cei din PSD confundă democraţia cu totalitarismul.

 • Dreptul la răscoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la răscoală

  Ne putem întoarce pe ce parte vrem. Va fi imposibil să ne odihnim, căci ne-am pregătit culcuşul execrabil. Ce-ar mai fi deci de făcut? Să ne sculăm. Să-l refacem. Dar putem, aşa surmenaţi? Se înşală cine crede că nu.

 • Politica celor 30 de arginţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica celor 30 de arginţi

  Biserica nu trebuie să facă politică; evident. Nu trebuie să facă politică mică. Nu trebuie sub nicio formă să se implice în campaniile electorale. Dar nu poate aplica strategia struţului sau, mai rău, a lui Iuda, când în joc este prezentul şi viitorul cetăţenilor (credincioşi, agnostici sau atei).

 • Trecerea timpului nu ne ajută. Ne execută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trecerea timpului nu ne ajută. Ne execută

  Să presupunem că eşti român. Primul gînd pe care îl extragi din această condiţie spune că viaţa e o pedeapsă agreabilă care îşi protejează purtătorul, în măsura în care aduce nefericirea celorlalţi. De aici, numărul nesfîrşit de ticăloşi suverani şi impostori dezinvolţi care ne circulă prin istorie, lăsînd în urmă învinşi resentimentari, muncă fără rost şi valori irosite.

 • Joaca de-a focul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joaca de-a focul

  "În cazul în care autorităţile publice sunt interesate de adevărul vieţii copiilor noştri, de viitorul acestei ţări? Urmăriţi activitatea, observaţi implicarea şi apreciezi realizările. foc de ars grădiniţe, şcoli, spitale, din fericire fără victime. "

 • Donald Trump şi Kim Jong-un, analizaţi psihologic în detaliu de un expert român. Cât sadism şi narcisism „încape“ în fiecare dintre cei doi lideri politici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donald Trump şi Kim Jong-un, analizaţi psihologic în detaliu de un expert român. Cât sadism şi narcisism „încape“ în fiecare dintre cei doi lideri politici

  În contextul întâlnirii istorice programate pe 12 iunie 2018 în Singapore între preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, un specialist în psihologie politică al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a realizat şi analizat profilurile psihologice ale celor doi lideri.

 • Băieţii veseli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băieţii veseli

  Nu-mi plac solemnităţile obtuze, stilul ţeapăn, pompa „oficială“. Protocolul poate fi respectat şi fără poze ştaif, fără gesticulaţie teatrală, fără fizionomia împietrită a statuii. Umorul bine dozat e, în politică, dar şi în viaţa curentă, o virtute binevenită, cu incalculabile efecte terapeutice.

 • Cum citesc eu CV-ul doamnei Dăncilă...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum citesc eu CV-ul doamnei Dăncilă...

  I-am cunoscut bine pe majoritatea oamenilor politici şi de stat, la absolut toate nivelurile, pe unii chiar foarte îndeaproape, aşa că am avut ocazia să vorbesc în detaliu şi despre joburile lor, şi despre ce şi cum se întâmplă în politică şi în stat la vârful vârfurilor.

 • Tăriceanu: Ambasadele şi-au nuanţat poziţiile după ce legile justiţiei au trecut de filtrul CCR. La nivelul CE cred că e un disconfort şi de aceea tace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu: Ambasadele şi-au nuanţat poziţiile după ce legile justiţiei au trecut de filtrul CCR. La nivelul CE cred că e un disconfort şi de aceea tace

  Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că ambasadele occidentale şi-au nuanţat poziţiile după ce legile justiţiei au trecut de filtrul Curţii Constituţionale (CCR) şi s-a văzut că nu era real ceea ce se afirma în spaţiul public. În opinia liderului ALDE, în aceste condiţii, la nivelul Comisiei Europene este ”un disconfort” şi de aceea Executivul comunitar tace după decizia CCR privind revocarea şefei DNA.

 • Facturile săptămânii ce se încheie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facturile săptămânii ce se încheie

  Preţ de aproape o săptămână presa scrisă şi audiovizuală, opinie publică, alegători, boieri, curteni, oşteni au urmărit cu sufletul la gură regrupările de pe scena politică din România.

 • SRI: În perioada 2004 - 2016 au fost solicitate 28.784 mandate de securitate naţională; numărul de persoane ale căror drepturi au fost restrânse: 20.907
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SRI: În perioada 2004 - 2016 au fost solicitate 28.784 mandate de securitate naţională; numărul de persoane ale căror drepturi au fost restrânse: 20.907

  Serviciul Român de Informaţii a transmis, joi, că în perioada 2004 - 2016 au fost solicitate 28.784 mandate de securitate naţională, dintre care puţin peste 9.200 au fost mandate iniţiale, iar numărul de persoane ale căror drepturi şi libertăţi au fost restrânse în baza autorizaţiei a fost de 20.907. SRI precizează că datele au fost transmise comisiei speciale, în noiembrie 2017.