stiri despre kelemen hunor

Testul militar reciproc s-a încheiat. Experţii militari pot studia timpii de reacţie după semnalul de alertă, capacităţile reale de deplasare ale diverselor categorii de arme şi unităţi, începând cu forţele de reacţie rapidă, pot vedea cum au funcţionat diversele componente ale propagandei ofensive.

acum 13 minute · comentarii (0)

Situaţia de la graniţa cu Ucraina devine îngrijorătoare iar impredictibilitatea preşedintelui Putin ne poate duce către conflict. Recucerirea adâncimi strategice a Rusie, în fostul spaţiu al URSS, este vitală pentru Kremlin. Trăim o perioadă cenuşie a geopoliticii continentului european în zona de est. Este necesară doar o scânteie pentru a porni vâlvătaia şi noi suntem în prima linie!

Miercuri, 21 aprilie, Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a rostit în faţa Adunării Federale, discursul despre Starea Naţiunii. Mesajul a avut un public ţintă dublu, mai întâi pentru piaţa internă, pentru cetăţenii ruşi în prag de alegeri, apoi pentru comunitatea internaţională.

În mod paradoxal, când toată lumea aşteaptă măsurile de revenire spre o viaţă normală, tocmai acţiunile ce ar permite acest lucru sunt atacate sub pretextul că ar bloca revenirea la o viaţă normală. Este ceea ce se întâmplă în aceste momente cu adeverinţa sau certificatul verde, ce ar permite din nou călătoriile şi deschiderea unor industrii extrem de importante precum transporturile, turismul, restaurantele şi hotelurile.

acum 2 zile · comentarii (25)

Una din libertăţile pe care românii cred că şi le-au cucerit după 1989 pare să fie dreptul la scandal. Înainte de revoluţie, un mimat consens naţional cu iz mortuar domnea peste spaţiul public. Acum, de la guvern şi parlament până la ultima midinetă botoxată, care tocmai din scandal trăieşte, această inflamare publică purulentă e produsă şi întreţinută cu consecvenţă, mai ales fiindcă există un public amator de aşa ceva.

acum 3 ore · comentarii (3)

În Delta Văcăreşti, preşedintele Klaus Iohannis ne-a anunţat că a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a analiza situaţia de tensiune şi potenţial război din Ucraina şi Rusia. Asta după ce, în ultimele zile mai multe voci publice i-au cerut preşedintelui convocarea CSAT şi au atras atenţia asupra situaţiei de conflict din apropierea ţării noastre. Suntem informaţi, asiguraţi de la cel mai înalt nivel, că lucrurile merg bine

acum 20 ore · comentarii (6)

Mijlocul satului de olari care dă azi numele Slătioarei cade surprinzător în dreptul Cişmelei Sărarilor - e vorba de Săraru cel Bătrân, Constandin, veteran al Războiului pentru Neatârnare, cu pieptul plin de decoraţii -, un izvor ce curge neîncetat de peste 120 de ani, cum se scrie cioplit în piatra fântânii, monument ambiţios, înconjurând numele ctitorului cu neamurile ostenitorilor, câţi erau pe atunci slătiorenii.

acum 3 ore · comentarii (1)

Revenirea la guvernare, întoarcerea civilităţii între partenerii de coaliţie, punctarea unor măsuri cheie şi a unui termen limită – până la finalul acestui an – reprezintă primul mare test de maturitate al USR PLUS, partid anti-sistem, care din 2016 până în 2020 a fost doar în opoziţie, fiind de altfel, deseori, singurul care a făcut opoziţie într-o perioadă foarte grea pentru România.

acum 2 zile · comentarii (50)

În anii 90-2000, una dintre principalele teme din discursul public se referea la europenizare. Era dezideratul simplu al unei societăţi ieşite din comunism şi care nu trecuse prin cea mai uşoară tranziţie. În contextul cvasi-consensului – foarte important de altfel – din societate pentru aderarea la UE şi NATO, soluţia venea dinspre extern, din presiunea de a intra şi noi în rândul lumii, de a nu ne mai face din periferie o etichetă deloc comodă.

acum 2 zile · comentarii (1)

Am lămurit clar ideea că orice intenţie de a stabili lideri unici de ierarhie, conducători supremi de categorie sau orice frază care începe cu „cel mai bun“, „cel mai mare“ sau alte superlative fără sens ţine de nesiguranţa celui care mai degrabă vrea să aduleze, are nevoie de supremaţia unui idol, pierzând atenţia de la esenţial.

acum 3 zile · comentarii (3)

Nu vorbesc de filosofia politică a lui Cîţu, nu are niciuna. Cîţu semnează cu stiloul lui Orban ce-i dictează acesta. Ca un papagal.  Atât îi permite anvergura politică. USR PLUS are de ales între filosofia de guvernare a lui Orban, şi ieşirea de la guvernare, pentru a nu plăti mai târziu guvernarea eşuată PNL-Iohannis-Orban. Iohannis nu mai candidează la un nou mandat, aşa că este mai relaxat. Nu mai intervine în actul guvernării.

acum 3 zile · comentarii (59)
Modifică Setările