„Operaţiunea militară specială” rusească din Ucraina se dezvoltă acum în ceea ce era programat să fie, adică o continuare mai sofisticată şi mult mai amplă a scenariului aplicat cu succes în Crimeea, adică preluarea cu forţa a unor teritorii şi, în final, încorporarea lor în Federaţia Rusă.
Două luni fără medicamente, fără hrană suficientă şi sub bombardamente constante. O femeie relatează pentru DW despre salvarea sa dintr-un buncăr din oţelăria Azovstal din Mariupol.
Diaspora
românească, foarte numeroasă, numără însă foarte puţini aleşi locali de origine
română. La ultimele alegeri, a crescut numărul de candidaţi, dar sunt încă rare
cazurile în care aceştia au reuşit. În acelaşi timp, românii consideră că nu
sunt suficient de bine reprezentaţi, dar sunt puţini cei care se înscriu pe
listele electorale, pentru a putea vota.
Transmiterea chestionarului(n.a. de aderare la UE) de către R.Moldova este un doar un pas în direcţia corectă şi mai este mult până la
obţinerea statutului de candidat, ca să nu mai vorbim de aderare, mi-a declarat, într-un interviu, analistul politic Victor Ciobanu.
În continuarea cercetării fondului de arhivă al Corpului Arhitecţilor, descoperim câteva informaţii despre activitatea publică a fostului arhitect al Bucureştiului şi Ploieştiului, Ioan Fonescu.
Recent, Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (CCRPL) a adoptat Hotărârea nr. 10 din 12 mai 2022 privind prelungirea termenului pentru perioada de autorecenzare prevăzută în calendarul desfăşurării RPL-runda 2021.
Dacă pe Croazetă Tom Cruise a fost primit cu escadrila Republicii, în culorile Franţei, dar şi ale Americii: albastru, alb, roşu, şi cu o prezentae a carierei sale, înainte de proiecţia lui Top Gun, din care Nicole Kidman e aproape absentă, deşi au fost pe mai multe generice, inclusiv la Cannes, acum 30 de ani, azi atenţia se concentrează pe noul guvern,
Am stat pe gânduri dacă să folosesc o expresie din limba engleză
referitoare la ştiinţa economică, dismal science – ce vine din secolul
XIX, mai ales din raţionamente malthusiene, ce puneau în contrast
dinamica demografică cu resurse naturale limitate (o temă reluată de
Clubul de la Roma).
Pesedistul are două mari dorinţe arzătoare în viaţă: Cotroceniul şi
impozitul progresiv. Cotroceniul şi-l doreşte ca să călărească şi să
domine în voie serviciile de informaţii şi justiţia. Să îşi demonstreze
virilitatea politică.
Invitatul episodului XVI, la Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu este Claudiu Lucaci, jurnalist, profesor şi specialist în sociologia comunicării. Cu o experienţă de peste 25 de ani în presa scrisă, radio şi televiziune, Claudiu Lucaci este o personalitate de seamă în spaţiul media şi un nume de referinţă al TVR.
De la ieşirile publice, mai dese, din timpul crizei pandemice, când îi sfătuia pe „Dragi români” să fie precauţi, să poarte mască şi le spunea să se spele pe mâini, apare acum, în ultimele luni, din ce în ce mai rar în „dialogul”/monologul către cetăţeni. Public să le comunice românilor lucruri importante pentru ţară, să îi lumineze ca pe toţi papuaşii mioritici, tot mai loviţi de tăvălugul preţurilor şi a scumpirii necontenite a vieţii!
S-a împlinit mai mult de o lună de zile din momentul în care am aflat că Radu Lupu a poposit în eternitate. Nu momentul despărţirii este important. Am lăsat să treacă un timp pentru a observa cum este lumea muzicală fără Radu Lupu.
Evenimentul Stagiunii centenare a ONB pare să fie Otello din 8 şi 11 Iunie 2022 din cel puţin două motive. Avem un adevărat careu de aşi invitat în cele două spectacole: tenorul, soprana, baritonul şi dirijorul — o distribuţie fără precedent.
Cine ştie cum
funcţionează puterea absolută a lui Putin realizează că declaraţiile
colonelului în rezervă, Mihail Hodarionok, reprezintă mult mai mult decât pare la o primă vedere. În Rusia există o
lege care interzice criticile la adresa
războiului cu Ucraina, la politica dusă de Putin în contextul acestui
conflict.
Dacă ar fi căutat în zilele noastre, şi nu pe la 1800, ajutoare de viitor, doi băieţi curăţei, cuminţi şi cu ştiinţă de carte, logofătul Constantin Balş Ciuntu ar fi avut bătăi de cap.
Şansa fostului ambasador SUA în Ucraina (2016 – 2019), doamna Marie Yovanovitch, să devină dintr-odată persoana publică şi să-şi expună viaţa, altfel interesantă, într-o carte, a apărut în momentul în care preşedintelui Trump i s-a părut, i s-a sugerat, i s-a transmis, nu mai contează acum, că reprezentantul său la Kiev nu-i mai ascultă ordinele. Ba mai mult, le ignoră şi conspiră pentru a îl împiedica să obţină un al doilea mandat prezidenţial.