stiri despre ipad

Povestea asta nouă, aşa cum a fost ea remasterată de soartă în Oceanside (USA), este idioată, sinistră şi ucigaşă. Dar nu e mai mai puţin reprezentativă pentru mentalitatea lumii respective şi gradul său de civilizaţie decât - pentru altă lume, pentru alt timp şi alte suflete lecţia superbă despre dragostea trăită şi asumată în consecinţele sale ultime - a rămas pentru veşnicie piesa scrisă de William Shakespeare.

acum 8 ore · comentarii (2)

Epoca Dragnea-Dăncilă se apropie de final. PSD nu mai are majoritate parlamentară, nu mai poate evita validarea în parlament a noii compoziţii politice a guvernului şi, bomboana pe coliva (politică), alegerile prezidenţiale vor marca,  prin rezultatul lor, prăbuşirea definitivă a PSD. Este deja timpul să ne întrebăm ce urmează a doua zi după, după plecarea de la guvernare a PSD.

acum 6 ore · comentarii (10)

Milioane de semnături au fost prezentate de către pretendenţii la cursa prezidenţială şi lumea se preface că totul este în regulă. În fapt de aici pleacă toată problema: de fiecare dată alegerile prezidenţiale încep cu o mare fraudă, aceea a semnăturilor fictive strânse de către cei care doresc să se înscrie în cursa prezidenţială.

acum 9 ore · comentarii (2)

În data de 16 septembrie, Ankara a găzduit cea de-a cincea întâlnire în formatul Astana, al cărui scop este acela de a găsi o soluţie de pace în Siria, ţară captivă a unei crize începute pe fondul Primăverii Arabe. Primul summit de acest fel, care îi reuneşte pe preşedinţii Turciei, Iranului şi Rusiei, a avut loc în 2017, în timp ce precedentul, în februarie 2019.

acum 21 ore · comentarii (7)

Despre securitatea naţională a României nu vorbeşte niciun candidat la alegerile prezidenţiale din acest an, de teama pierderii de voturi în rândurile cetăţenilor deja ostilizaţi, unii contra altora, de războiul româno-român, care nu produce decât satisfacţii machiavelice, la Moscova.

acum 2 zile · comentarii (24)

Orientul Mijlociu a devenit o zonă precum erau Balcanii înainte de Primul Război Mondial. Balcanizare din Orient are rădăcini religioase care vin din istorie. Două planuri sunt evidente: lupta între suniţi şi şiiţi dar şi concurenţa între şiiţi pentru supremaţia centrul religios central şiit, Najaf (oraşul sfânt  al şiiţilor situat în Irak) sau Qom (în Iran).

acum 2 zile · comentarii (57)

De câteva ediţii, Festivalul Enescu propune o paradigmă foarte interesantă celor două orchestre mari ale Bucureştiului (Filarmonica şi Radio): opera în concert. Şi nu orice titluri de succes, ci recuperarea unor decalaje jenante dintre lumea muzicală românească şi cea vest europeană, prin premierele naţionale ale unor mari titluri ale secolului XX.

acum 3 ore · comentarii (0)

În urmă cu opt decenii apărea pe lume un copil care va schimba felul de a scrie literatură, un copil ce va  deveni un mare prozator. În ţinutul întemeietorilor Moldovei,  în anul 1938 şi în ziua de 22 septembrie Augustin Buzura apare pe lume într-o perioadă agitată a istoriei noastre. De fapt o mare parte din viaţa sa va trăi într-o perioadă tulbure  şi ciudată,  plină de lucruri aparent inexplicabile.

acum 19 ore · comentarii (0)

Ultimele gesturi ale Franţei, la nivelul preşedintelui Emmanuel Macron şi a ministrului său de externe, Jean-Yves Le Drian, vin să amplifice un zumzet de fond care dura de multă vreme la nivel european şi care avea acute peste Ocean, în tweet-urile preşedintelui Donald Trump.

acum 3 zile · comentarii (109)

Arnold Schönberg provoacă o adevărată revoluţie în perioada interbelicǎ, atunci când compune opera Moise şi Aron dupǎ principiul muzicii dodecafonice. Concepută iniţial ca un oratoriu (versiunile din 1926 şi 1927), va fi regândită ca operă în trei acte în 1930 şi 1932, fiind finalizate doar primele două acte, iar al treilea doar schiţat.

acum 2 zile · comentarii (0)