De ce nu vrea Apple să ştii ce componente sunt în fiecare iPhone, iPad sau Mac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce e în iPhone 6s ştim de la cei care l-au dezasamblat. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Ce e în iPhone 6s ştim de la cei care l-au dezasamblat. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Când Apple prezintă un dispozitiv nou, nu vorbeşte decât puţin spre foarte puţin despre componentele din el. Acum, ştim şi de ce e o companie atât de secretoasă.

Când a fost pus în vânzare iPhone 6s, oamenii au găsit că în el sunt procesoare de la doi producători diferiţi: Samsung şi TSMC. Chiar şi aşa, fiecare iPhone 6s are 2GB de memorie RAM şi un procesor A9 construit după specificaţiile Apple. Cel de la Samsung este construit cu tehnologia de 14 nanometri, folosită şi în cipul Exynos din Galaxy S6, iar TMSC foloseşte arhitectura pe 16nm. Teoretic, al Samsung ar fi mai bun, dar testele sintetice de performanţă demonstrează că nu e aşa.

Această isterie a procesorului din iPhone 6s a fost cunoscută drept chipgate, iar utilizatorii voiau să ştie precis ce procesor e în fiecare telefon. Apple a spus că nu există diferenţe majore între cele două. Nu este prima dată când nu se ştie ce componente sunt, iar asta pentru că Apple nu spune, ci descoperă cei care desfac produsele. Şi, în ultimii ani, compania n-a mai folosit componente de fabrică, ci unele făcute pe comandă. 

Phill Schiller, directorul de marketing al Apple, a explicat pentru Mashable de ce sunt aşa secretoşi şi cum s-a ajuns ca Apple să nu aibă componente ca toţi ceilalţi. "Cea mai simplă explicaţie este că, pur şi simplu, acestea sunt create de producători doar pentru Apple şi fiecare este diferită de cele pe care le vinde altor companii. Astfel, e mai bine pentru noi să nu vorbim despre furnizori, că totul ar putea fi denaturat", a spus directorul.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite