Butoanele de Wi-Fi şi Bluetooth din Control Center-ul de pe iOS 11 nu funcţionează aşa cum ar trebui şi nu opresc complet cele două funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Cnet
Foto: Cnet

La zece ani de la lansarea primului iPhone, Apple a introdus, în sfârşit, un buton care dezactivează datele celulare fără să fie nevoie să navighezi în setările telefonului. Însă ce se întâmplă cu cele de Wi-Fi şi Bluetooth?

În iOS 11, Apple te lasă să te deconetcezi de la Wi-Fi şi de la Bluetooth din Control Center. Partea proastă e că aceele butoane nu deactivează total cele două funcţii, ci doar deconectează terminalul de la reţelele folosite şi de la dispozitivele asociate. Radio-urile hardware instalate în iPhone-uri vor funcţiona în continuare.

Pentru a opri total cele două funcţii va trebui, în continuare, să le dezactivezi din setările dsipozitivului. Aceste măsuri au fost luate de Apple pentru a se asigura că utilizatorii nu se vor deconecta accidental de la AirDrop şi de la Apple Watch-ul asociat.

Nu toată lumea este de acord cu Apple. Experţii în securitate cibernetică au declarat că nu e deloc normal ca utilizatorilor să nu le fie puse la dispoziţie informaţii complete despre cele două butoane. În plus, faptul că Bluetooth-ul şi Wi-Fi-ul nu sunt oprite în anumite situaţii poate declanşa alte neplăceri, precum infecţii cu anumiţi viruşi sau chiar şi tentative de hacking, notează The Verge.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite