Bine de ştiut: de la ce vine „i“ din fiecare iPhone, iPod şi iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a început să folosească „i“ odată cu primul iMac. Asta se întâmpla în urmă cu aproape 20 de ani şi litera a rămas.

În 1998, Steve Jobs revenise la Apple de un an, iar pe scenă în faţa oamenilor avea de prezentat un nou produs: iMac. Acel i din faţa denumirii unui sortiment de măr (macintosh) provenea de la internet, noul domeniu către care se ducea tehnologia şi care a reuşit, în aproape 20 de ani, să însemne totul, coloana vertebrală a tuturor dispozitivelor.

Deşi i face referire la Internet, mai sunt câteva sensuri pentru aceasta. „Deşi este în totalitate un Macintosh, noi ţintim primul lucru pe care îl vor consumatorii şi anume să între pe Internet simplu şi rapid“, a spus în momentul prezentării Steve Jobs. Tot atunci a menţionat şi alte lucruri pe care le reprezintă literă.

Acestea sunt: individual, instruire, informare, inspirare. „i înseamnă şi alte lucruri pentru noi. Suntem o companie de computere personale şi chiar dacă acest produs este construit pentru reţele, este un produs frumos de sine stătător. Vrem să fie şi pentru educatie. Ar trebui să cumpere acest produs. Şi este perfect pentru majoritatea lucrurilor pe care le fac prin instruire“, a mai spus acesta, după cum notează Tech Insider. Astfel au apărut iPod, iPad, iTunes, iLife, dar nu lipsesc şi produsele precum Apple Watch sau Apple TV.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite