Apple arată de câte ori a cerut România informaţii despre gadgeturi şi utilizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a publicat raportul de transparenţă pentru a doua jumătate a anului 2015. România a cerut informaţii despre 13 dispozitive, dar a fost refuzată mereu.

Autorităţile române au solicitat de două ori, între iulie şi decembrie 2015, informaţii de la Apple. Sub două cereri înaintate corporaţiei americane, România a cerut detalii privind 13 dispozitive. Autorităţile au fost refuzate în ambele cazuri, conform celui mai nou raport de transparenţă. În primele şase luni ale anului trecut a avut o rată de succes de 67%, fiindu-i acceptate două dintre cererile înaintate şi acestea acopereau 19 dispozitive. 

La fel ca Google, Microsoft sau Facebook, Apple nu detaliază ce anume cer ţările, doar oferă informaţii despre câte dispozitive sunt implicate şi dacă s-a conformat. Solicitările trimise către Apple de diverse guverne vizează dispozitive şi conturi folosite de utilizatori, iar sub conturi sunt incluse şi cele de tip iTunes, iCloud, iBooks sau App Store. 

În ceea ce priveşte anul 2014, în prima jumătate a acestuia România a înaintat o cerere pentru un dispozitiv şi i-a fost respinsă. Între iulie şi decembrie 2014, a avut tot una singură, tot pentru un dispozitiv, dar i-a fost acceptată. În ceea ce priveşte cerinţele la nivel global, Apple a primit 30.687 de cereri din partea autorităţilor în a doua jumătate a anului trecut, în urcare de la 26.996 solicitări în perioada ianuarie - iunie 2015. Cu toate acestea, numărul de dispozitive Apple pentru care au fost cerute informaţii a scăzut semnificativ, de la 362.794 la 167.090.

Cât despre conturile utilizatorilor, Apple a primit solicitări pentru 12.850 în a doua jumătate şi a răspuns favorabil în cazul a 9.956 de conturi. Spre comparaţie, în prima jumătate a anului, guvernele lumii au cerut informaţii referitoare la 4.472 conturi Apple şi au primit detalii în cazul a 1.886. Raportul acesta ne arată o mică parte din presiunea pe care guvernele o pun asupra companiilor, mai ales că la Apple vine şi în contextul scandalului cu FBI

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite