Apple pregăteşte 75 de milioane de iPhone-uri 5G, ceasuri şi iPad-uri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a cerut furnizorilor să construiască cel puţin 75 de milioane de iPhone-uri 5G pentru acest an, semn că cererea pentru cel mai important produs al companiei se menţine, în contextul pandemiei globale şi a recesiunii, transmite Bloomberg.

Compania anticipează că livrările iPhone-urilor de generaţie viitoare vor urca până la 80 de milioane de unităţi, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Apple intenţionează să lanseze în octombrie patru noi modele de telefoane 5G, cu un design diferit şi o gamă mai largă de mărimi de ecrane.

Apple pregăteşte un nou iPad Air, cu un ecran edge-to-edge de tipul celui al iPad Pro, două versiuni noi  ale Apple Watch şi primele căşti peste urechi ale sale în afara brandului Beats. Este în lucru şi un speaker HomePod mai mic. 

Acţiunile furnizorilor Apple au crescut marţi. Titlurile Taiwan Seciconductor Manufacturing şi ale LG Display au închis în urcare cu 2%, cele ale furnizorului de lentile Largan Precision cu 4,1%, iar titlurile companiei Goertek, care asamblează căşti, cu 2,1%.

În timp ce epidemia de Covid-19 a afectat economia globală şi a întrerupt lanţurile de aprovizionare, Apple a înregistrat o cerere puternică pentru dispozitivele  iPhone, iPad şi computerele Mac din partea oamenilor care lucrează şi studiază de la distanţă. Veniturile generate de iPhone-uri au depăşit cu mult aşteptările analiştilor de pe Wall Street în cel mai recent trimestru. Dispozitivul generează în continuare aproape jumătate din vânzările Apple, care de multe ori depăşesc o pondere de 60% din total în sezonul de vacanţă. Acţiunile Apple au crescut cu 76% în acest an, aceasta devenind astfel prima companie americană care a depăşit o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari.

Cele patru telefoane noi vor include pentru prima oară două modele de bază şi două modele high-end şi toate vor avea afişaje OLED cu culori şi o claritate îmbunătăţite. Cele două iPhone-uri de bază vor veni într-o nouă dimensiune, de 5,4 inci şi o opţiune de 6,1 inci, în timp ce dispozitivele Pro vor oferi posibilitatea de a alege între un ecrande 6,1 inci sau un ecran mai mare, de 6,7 inci, care va fi cel mai mare model de iPhone introdus vreodată de Apple.

Toate noile smartphone-uri vor avea design actualizat cu margini pătrate similare cu iPad Pro, iar telefoanele de ultimă generaţie vor continua să folosească margini din oţel inoxidabil faţă de laturile din aluminiu pentru variantele mai ieftine. Compania plănuieşte, de asemenea, o opţiune de culoare albastru închis pe modelele Pro pentru a înlocui Green Midnight din linia iPhone 11 Pro 2019.

Cel puţin versiunea cea mai mare dintre telefoanele Pro va avea aceeaşi cameră LIDAR ca cel mai recent iPad Pro, care permite aplicaţiilor cu realitate augmentată să înţeleagă mai bine mediul înconjurător. Printre cele mai semnificative îmbunătăţiri ale noilor telefoane se va număra noul procesor A14, care îmbunătăţeşte viteza şi eficienţa energetică.

Unii angajaţi ai Apple care testează noile dispozitive consideră că noul ecran de 6,7 inci este una dintre cele mai notabile îmbunătăţiri din acest an, au spus persoane apropiate situaţiei. Câţiva testeri au descoperit, de asemenea, că unele dintre reţelele 5G actuale nu îmbunătăţesc prea mult viteza conexiunii.

Apple intenţionează să livreze telefoanele mid-range mai devreme decât dispozitivele Pro, potrivit unor surse familiarizate cu strategia de lansare eşalonată.

În timpul unei conferinţe recente, Apple a declarat că noile iPhone-uri vor fi livrate cu ”câteva săptămâni” mai târziu decât modelele de anul trecut, care au început să fie livrate pe 20 septembrie 2019.

Proiectarea iPhone-urilor din acest an şi multe funcţii au fost finalizate înainte de răspândirea Covid-19, dar pandemia a creat probleme pentru testarea finală şi a întârziat începerea producţiei cu câteva săptămâni. În timp ce noile iPhone-uri nu vor fi livrate până mai târziu, software-ul iOS 14 al Apple va fi disponibil în septembrie, potrivit surselor.

Noua gamă Apple Watch va include un succesor al Apple Watch Series 5 şi un înlocuitor pentru seria 3, care va concura cu dispozitive de fitness cu costuri mai mici, precum cele de la Fitbit Inc.

HomePod-ul mai mic va ajuta Apple să-şi reia strategia de dezvoltare pe piaţa dispoitivelor smart destinate locuinţelor , la un preţ mai mic, deşi cu mai puţine difuzoare în interiorul dispozitivului decât modelul actual de 299 de dolari. În timp ce primul HomePod a fost lăudat pentru calitatea audio, consumatorii au criticat funcţionalitatea limitată a asistentului Siri şi preţul.

Apple a dezvoltat, de asemenea, o nouă casetă Apple TV cu un procesor mai rapid pentru jocuri îmbunătăţite şi o telecomandă actualizată, însă dispozitivul ar putea să nu fie livrat până anul viitor. Compania lucrează la o funcţie pentru noua sa telecomandă, similară cu Find My iPhone, care ar face accesoriul TV mai uşor de găsit. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite