iPadOS 16 aduce un nou mod de multitasking pentru iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ipad air martie 2022

Apple a gândit un nou sistem de multitasking, pe care laptopurile şi tabletele companiei îl vor împărtăşi începând de anul acesta, cu ocazia celor mai noi versiuni de iPadOS şi macOS.

Criticat frecvent pentru funcţionalitatea limitată a opţiunilor de multitasking, iPadOS va oferi ceea ce Apple numeşte Stage Manager - un nou manager de aplicaţii, care ar trebui să optimizeze lucrul cu mai multe ferestre.

Noul Stage Manager afişează mare şi pe centru fereastra aplicaţiei active, cu toate celelalte aplicaţii grupate pe categorii, în partea stângă a ecranului.

Ferestrele pot fi mutate dintr-un grup în altul şi chiar suprapuse în mod vizibil, la fel ca pe desktop. Pe ecranul unui iPad vor putea fi afişate simultan până la patru aplicaţii.

iPadOS 16 aduce îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte colaborarea. Apple a demonstrat la WWDC 2022 cum pot fi partajate documente din meniul de share şi cum acestea indică în timp real cine şi ce editează într-un document.

Funcţiile de colaborare depăşesc sfera aplicaţiilor office, acestea putând fi iniţiate şi urmărire şi din alte aplicaţii precum FaceTime în timpul unui apel sau iMessage în cadrul unei conversaţii.

Tabletele iPad vor avea, în sfârşit, o aplicaţie meteo dezvoltată de Apple şi optimizată pentru ecranele mai mari ale acestora, dar nu şi un calculator.

iPadOS 16 va fi lansat, împreună cu celelalte versiuni noi ale sistemelor de operare Apple, la toamnă.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite