Apple a avut vânzări-record în trimestrul al treilea al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiva Adevarul
FOTO arhiva Adevarul

Apple a atins un nou record în domeniul vânzărilor, în trimestrul al treilea al anului, pentru iPhone-uri şi Mac-uri, arată apple.com.

Compania a publicat luni, un raport privind veniturile înregistrate în cel de-al treilea trimestru al anului 2015. Vânzările Apple au crescut cu 33%, până la 49,6 miliarde de dolari şi au înregistrat o creştere a profitului net de 38%, până la 10,7 miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

Tim Cook, CEO-ul companiei, a declarat că trimestrul s-a încheiat excelent, cu o creştere a veniturilor de aproximativ 59%, faţă de anul trecut, şi cu un start promiţător pentru Apple Watch. De asemenea, compania pregăteşte lansarea iOS 9 şi watch OS 2, în toamna acestui an. 

Apple este compania cu cea mai mare putere de inovaţie în domeniul tehnologiei, conform unui studiu elaborat în anul 2013, de către Boston Consulting Group, privind primele 20 de companii care pun accent pe noutate tehnologică.

În trimestrul al doilea din 2011/2012, Apple a vândut  35 de milioane de iPhone-uri, cu o valoare de 8,4 miliarde de euro, conform raportului publicat de companie privind veniturile trimestriale din perioada respectivă.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite