VIDEO Ion Creangă, ilustrat pe tablete într-o aplicaţie de poveşti româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un personaj din aplicaţia Poveşti Româneşti
Un personaj din aplicaţia Poveşti Româneşti

O companie românească din Timişoara a lansat o aplicaţie dedicată părinţilor şi copiilor. Aplicaţia Poveşti Româneşti promovează cărţile pentru copii într-o prezentare grafică foarte interesantă.

Poveşti Româneşti este o aplicaţie dedicată tabletelor produse de Apple. Aplicaţia este gratuită şi se poate descărca de aici. În momentul acesta aplicaţia nu are decât o poveste inclusă, iar aceasta costă 1,79 euro.

Odată ce aţi cumpărat povestea, aceasta este descărcată în iPad-ul vostru. Potrivit site-ului oficial, aplicaţia este un mod frumos de a spune noapte bună. Prima poveste este „Prostia omenească“ a lui Ion Creangă.

"Credem că poveştile bune trebuie duse mai departe, indiferent de mediul folosit. Dacă la început erau transmise prin viu grai, mai apoi au fost citite din paginile cărţilor, urmând ca în ultimii ani să le ascultăm înregistrate pe viniluri, casete sau CD-uri, a venit vremea aplicaţiilor să preia sarcina extrem de importantă de a provoca imaginaţia nemărginită a copiilor.“, spun cei de la Poveşti Româneşti.

Personajele lui Creangă sunt animate haios, iar vocile sunt interpretate de actori profesionişti. Aplicaţia a fost creată de timişorenii de la X3 Media, care promit că vor mai aduce mai multe istorisiri populare pentru ca părinţii şi copiii să poată petrece timp împreună pe tabletă ascultând poveşti.

Puteţi vedea video-ul de prezentare al primei poveşti din aplicaţie în videoclipul de mai jos.

Prostia Omeneasca Trailer from Povesti Romanesti on Vimeo.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite