Funcţiile secrete ale iPad-ului. Cum să controlezi total gadget-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPad-ul oferă are diverse funcţii care să facă experienţa utilizatorului cât mai uşoară şi plăcută.
iPad-ul oferă are diverse funcţii care să facă experienţa utilizatorului cât mai uşoară şi plăcută.

În urmă cu cinci ani, pe 3 aprilie 2010, compania americană Apple a lansat iPad-ul. De atunci, dependenţa oamenilor faţă de acest produs care, împreună cu aplicaţiile care pot fi rulate pe el, a crescut tot mai mult. Însă o mare parte dintre utilizatorii device-ului nu foloseşte iPad-ul la capacitate maximă. Citiţi în continuare despre câteva lucruri pe care nu mulţi ştiu că iPad-ul le poate face.

Foloseşte-ţi iPad-ul ca masă pentru jocul de cărţi

Dacă te trezeşti la munte, într-un week-end prelungit cu prietenii şi îţi dai seama că nimeni n-a adus un pachet de cărţi de jos, nu e nici o problemă. Pentru doi dolari poţi descărca aplicaţie Card Table. Aceasta va transforma iPad-ul tău într-o masă de joc, iar cărţile de joc le va ţine fiecare jucător în iPhone-ul său. 

Foloseşte Siri ca să intri direct în setările diverselor aplicaţii

În timp ce ai o aplicaţie deschisă, ţine apăsat butonul de „Home” până când se deschide Siri, apoi spune „settings”. Siri va deschide în acel moment o pagină cu setările aplicaţiei respective.

Vizionează gratuit şi legal filme şi seriale cu Crackle

Descărcând aplicaţia gratuită Crackle, vei avea acces la filme artistice şi seriale, precum şi la conţinut original al dezvoltatorilor serviciului. Este de precizat că nu vei avea acces la cele mai noi apariţii, dar e o aplicaţie numai bună pentru când ţi se face dor să vezi un serial sau film favorit.

Foloseşte-ţi iPad-ul pe ca al dilea monitor

Cu o aplicaţie ceva mai scumpă, Air Display 2 (10 dolari), vei putea să-ţi conectezi iPad-ul la monitorul Apple, extinzând astfel spaţiul tău de lucru.  Este o aplicaţie foarte utilă programatorilor sau designerilor.

Înlocuieşte-ţi butoanele de „Home” sau „Sleep”

Dacă unul din aceste butoane ţi s-au defectat, funcţia Assistive Touch îţi oferă variante virtuale pentru toate butoanele fizice ale iPad-ului. 

Foloseşte-ţi întreaga mână pentru a naviga rapid între aplicaţii

Apple îţi permite să te foloseşti de ecranul mai mare pentru a naviga rapid între aplicaţiile pe care le ai deschise. Pentru a face asta nu trebuie decât să-ţi treci  toate degetele unei mâini de peste ecranul iPad-ului. Pentru a activa această funcţie a iPad-ului trebuie să activezi funcţia Multitasking Gestures din setări.

Transformă-ţi iPhone-ul într-o manetă pentru jocuri rulate pe iPad

Cu aplicaţia Joypad poţi juca peste 50 de jocuri pe iPad folosindu-ţi iPhone-ul pe post de manetă. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicaţiile Game Console şi Joypad Game Controller pentru iPad, respectiv iPhone. Ambele aplicaţii sunt gratuite.

Vizionează filmele de pe computer, pe iPad

Dacă vrei să stai într-o poziţie cât mai comodă când te uiţi la un film, e de ajuns să descarci aplicaţia Air Video HD care costă trei dolari. Aceasta îţi va permite să rulezi pe iPad filme HD din calculatorul tău, astfel încât să nu te mai gândeşti decât la cât de comodă poate fi vizionarea serialului tău preferat.

Activează funcţia de lupă pentru a vedea toate detaliile fotografiilor tale

iPad-ul are o funcţie de lupă care îţi permite să măreşti zonele care te interesează dintr-o fotografie. Pentru a activa funcţia în discuţie, trebuie să mergi la Settings>General>Accesibility>Zoom. Apoi, odată activată funcţia, nu-ţi rămâne decât să faci dublu tap cu trei degete oriunde pe fotografie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite