5 ani de iPad. Cum a cucerit Apple lumea tabletelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 3 aprilie 2010, Apple lansa pe piaţă prima generaţie de tablete iPad, cea mai avansată tehnologie la acel moment, deşi existaseră tentative ale altor producători să introducă un asemenea gadget.  Acum cinci ani, Apple a reinventat această categorie.

Apple a vândut 300.000 de iPad-uri în prima zi

În ziua de lansare, Apple a vândut nu mai puţin de 300.000 de tablete iPad, iar în decurs de 80 de zile, trei milioane de oameni deţineau un astfel de device.

În acest ritm, în primul an, dispozitivul a fost vândut în 15 milioane de exemplare, constituind, la sfârşitul anului 2010, aproximativ 75% din piaţa tabletelor, care abia răsărea în industrie.

image

Totuşi, Apple nu a creat piaţa tabletelor, acest concept existând deja, de câţiva ani buni, la momentul lansării iPad. Microsoft, Nokia, Linux şi chiar Apple încercaseră până atunci să creeze o versiune timpurie a tabletei.

iPad, folosită de cele mai notorii personalităţi ale lumii

După succesul obţinut după lansarea primei generaţii, la 2 martie 2011, Apple a lansat iPad 2, cu o autonomie de până la 10 ore şi camere foto integrate, atât pe faţa dispozitivului, cât şi pe spate.

La numai două luni, însăşi Regina Angliei a comandat noul iPad 2, după ce a avut ocazia să-l vadă în mâinile prinţilor William şi Harry. Un informator regal a declarat pentru The Sun că „Regina nu mai văzuse nimic asemănător cu iPad-ul până atunci. A fost foarte impresionată”.

image

Papa Benedict al XVI-lea binecuvântează credincioşii cu ajutorul iPad-ului

În anul următor, Apple lansează aplicaţia iTunes U, care oferă utilizatorilor de iOS acces la cel mai mare catalog de conţinut educaţional gratuit, iar la numai trei luni de la acest eveniment, în luna martie, apare a treia generaţie de iPad, urmat de iPad mini, în luna octombrie.

Pe 12 decembrie 2012, Papa Benedict al XVI-lea folosea iPad-ul pentru a scrie pe Twitter despre această experienţă, şi pentru a împărtăşi binecuvântări lumii.

image

O variantă mai subţire şi mai uşoară, iPad Air, este lansată în anul următor, iar anul trecut a fost lansată ultima generaţie de iPad, iPad Air 2, având cea mai avansată tehnologie până acum şi fiind primele iPad-uri disponibile în carcasă de aur.

Azi, iPad împlineşte 5 ani de tehnologie revoluţionară şi design optimizat, în care a schimbat perspectiva asupra tabletelor şi a ajuns în mâinile a milioane de oameni. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite