Uită de răul de mișcare! O nouă funcție care va revoluționa modul în care îți folosești telefonul în mașină

0
Publicat:

Vești bune pentru cei care au rău de mișcare. Apple a dezvăluit o nouă funcție care te va ajuta să lupți împotriva răului de mișcare în timp ce îți folosești telefonul în mașină, relatează NY Post.

Poți scăpa de răul de mișcare cu ajutorul funcției Vehicle Motion Cues. Foto: Arhivă
Poți scăpa de răul de mișcare cu ajutorul funcției Vehicle Motion Cues. Foto: Arhivă

Vehicle Motion Cues face parte dintr-o serie de noi funcții care vor fi disponibile atât pe iPhone, cât și pe iPad „în cursul acestui an". 

Cercetările arată că răul de mișcare este în mod obișnuit cauzat de un conflict senzorial între ceea ce vede o persoană și ceea ce simte, ceea ce îi poate împiedica pe unii utilizatori să folosească confortabil un iPhone sau un iPad în timp ce se află într-un vehicul în mișcare", a explicat Apple într-un comunicat de presă. 

În timpul utilizării acestei funcții, pe marginile ecranului vor apărea puncte animate care reprezintă schimbări în mișcarea vehiculului pentru a ajuta la reducerea conflictelor senzoriale, potrivit gigantului tehnologic. 

Astfel, atunci când vehiculul virează la stânga sau la dreapta, accelerează sau frânează, punctele se vor deplasa într-o anumită direcție. 

Și, în mod esențial, punctele sunt suficient de mici încât să nu îți faci griji că acestea afectează conținutul pe care îl privești. 

Funcția Vehicle Motion Cues poate fi setată să fie afișată automat pe iPhone - deoarece senzorii încorporați în dispozitiv pot detecta când te afli într-un vehicul în mișcare - sau poate fi activată și dezactivată în Centrul de control. 

În cadrul acestor noutăți figurează o versiune mai amplă a funcțiilor de accesibilitate pentru dispozitivele Apple, inclusiv Eye Tracking - o funcție care va permite utilizatorilor cu dizabilități fizice să își controleze dispozitivul iPhone sau iPad cu ajutorul ochilor. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite