Ce a apărut pe ecranul unui iPad după ce un copilaş de 3 ani s-a jucat cu el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copilaş de 3 ani i-a blocat tatălui său accesul la iPad după ce a introdus parola greşită de mai multe ori. Bărbatul a povestit isprava fiului său pe Twitter, unde a cerut ajutor, relatează CNN.

Cei care îşi lasă copiii în preajma dispozitivelor mobile s-ar putea trezi fără acces la ele, asta dacă nu ar exista deja suficiente motive pentru a-i ţine departe de tehnologie la o vârstă atât de fragedă.

Exact asta a păţit în weekend Evan Osnos care scrie pentru The New Yorker şi este membru al Brookings Institution, un Think Tank american de prestigiu. 

   

El a cerut ajutor pe Twitter, expunând situaţia în care se află printr-un printscreen extrem de grăitor: „Încearcă din nou în 25.536.442 minute”. „Pare un fals, dar aşa arată ecranul iPad-ului după ce un copilaş de 3 ani a încercat în mod repetat să deblocheze ecranul. Ceva idei?” a scris el.

Aceasta înseamnă peste 48 de ani, astfel că Osnos nu-şi va putea accesa iPadul decât prin 2067. 

Blocarea iPad este un element de securitate al dispozitivelor Apple care se activează atunci când o parolă greşită e introdusă în mod repetat. Numărul parolelor greşite măreşte proporţional perioada de timp în care dispozitivul rămâne blocat.

   

Din fericire, sfaturile au curs, unele dintre ele fiind sus pe scala utilităţii, altele atingând absurdul, Osnos alegându-se aşadar cu o mulţime de opţiuni.

„Conectează-l la computerul la care ai sincronizat IPadul la ITunes, lasă-l să facă sincronizarea şi va fi în regulă,” arată una dintre sutele de sugestii.

Alta însă spune:„Introdu-l într-o pungă de orez.”

   

Un utilizator a oferit un sfat de-a dreptul inovativ: „Călătoria în timp pare să fie cea mai bună şansă,” în timp ce un altul a sugerat ca Osnos ar trebui să-l „restarteze” pe copilaşul poznaş, o idee ce nu pare să dea dovadă de prea multă inspiraţie.

Alţii l-au invitat să nu-şi facă griji, să aştepte liniştit să treacă 48 de ani.

   

Apple spune că e nevoie de un restore de sistem pentru a putea folosi din nou dispozitivul, doar că în acest caz datele care nu au copii de rezervă vor fi pierdute.

Luni Osnos  a declarat pentru New York Daily News că încă nu a redobândit accesul la IPad.

„E scos din funcţiune de câteva sute de minute şi se pare că mai avem de aşteptat încă 25 milioane de minute. Am stabilit că folosim un sistem de operare învechit care nu ne permite să-I dăm o nouă restartare din ITunes, a spus el.

Mai târziu, Osnos a revenit cu noutăţi: a reuşit să pună IPadul în starea de Device Firmware Update, astfel că se află în mijlocul unei operaţiuni de reiniţializare a tabletei.

„Am reuşit să-l pun în starea DFU (nu ţineţi apăsat butonul power/sleep  prea mult timp altfel îl veţi duce în starea de recovery). Acum e în curs de reiniţializare, ” a anunţat el.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite