Site-ul care îţi forţează sistemul de pe telefon sau PC să repornească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O simplă adresă web poate bloca un iPhone, o iPad sau un PC. FOTO Adevărul
O simplă adresă web poate bloca un iPhone, o iPad sau un PC. FOTO Adevărul

HTML stă la baza web-ului, dar încă nu este fără greşeală. Cea mai bună dovadă este o adresă care îţi forţează sistemul să repornească.

O adresă web s-ar putea să întruchipeze cel mai facil mod de a vă reporni telefonul, fie de bună voie, fie din greşeală. Aparent, site-ul web crashsafari.com vizează doar posesorii de iPhone sau iPad ce folosesc Safari pentru a intra online, dar se pare că link-ul este la fel de periculos şi pentru utilizatorii de Google Chrome.

Practic, crashsafari.com funcţionează prin scrierea în permanenţă de noi caractere în bara de adresă la fiecare câteva secunde. În acest mod, nu durează foarte mult până când memoria aparatului vostru este epuizată.

Cele patru linii de cod care stau la baza acestui proiect sunt la fel de eficiente pe iOS şi Android, în Safari sau Chrome, iar închiderea browser-ului este doar una dintre cele mai optimiste urmări. Este la fel de posibil ca telefonul vostru să se închidă şi să pornească din nou. În funcţie de cantitatea de memorie RAM şi de tipul de procesor din sistem, până şi un PC sau Mac pot avea de suferit.

Vezi toate detaliile despre acest site care îţi blochează sistemul

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite