Profitul Samsung, tras în sus de lansarea Galaxy S7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri şi televizoare din lume, a consemnat un profit operaţional de 5,84 de miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie, profiturile diviziei de telefoane crescând cu 42% faţă de anul trecut, la maximul ultimilor doi ani, datorită lansării modelelor Galaxy S7 şi S7 Edge.

Conglomeratul coreean se aşteaptă ca în următoarea perioadă vânzările acestor modele să crească şi mai mult. Divizia de telefoane şi-a revenit, după doi ani de scădere a vânzărilor şi pierdere a cotei de piaţă.

Galaxy S7 a fost lansat la Congresul de la Barcelona în luna februarie şi vine cu o cameră îmbunătăţită, rezistenţă la apă şi suport pentru carduri microSD. 

Samsung se aşteaptă ca în următoarele trei luni să vândă 92 de milioane de telefoane simple şi smartphone-uri, în scădere uşoară, pe măsură ce modelele mai vechi ies din producţie. Totuşi, preţul mediu de vânzare va creşte, datorită lansării noilor vârfuri de gamă. Compania de cercetare de piaţă se aşteaptă ca Galaxy S7 şi S7 Edge să aibe vânzări totale de 52 de milioane de unităţi pe tot anul, depăşind vechiul record de 47 de milioane de unităţi deţinut de Galaxy S4.

Şi cealaltă unitate-fanion a companiei, divizia producătoare de cipuri, a înregistrat profit, dar acesta a scăzut cu 6% din cauza scăderii preţului la memoriile RAM. Acest lucru este cauzat de cererea slabă pentru calculatoare.

Samsung este al doilea producător de semiconductori din lume, după Intel. Grupul produce o parte din procesoarele aflate pe iPhone şi iPad de la Apple, dar şi propriile procesoare Exynos. În luna ianuarie Samsung a semnat un acord şi pentru producerea în uzinele sale a procesoarelor realizate de Qualcomm. De asemenea, grupul coreean este lider de piaţă în ceea ce priveşte memoriile RAM şi NAND.

Concomitent, Samsung este cel mai mare producător de televizoare din lume, ecranele sale fiind prezente şi pe iPhone şi iPad.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite