Un iPad a explodat într-unul din magazinele Apple, iar clienţii au fost evacuaţi de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Captură YouTube
FOTO via Captură YouTube

Chiar dacă Apple este recunoscută pentru fiabilitatea produselor sale şi pentru factorul redus de defecţiuni tehnice grave, cum ar fi baterii explozive, aflăm cu această ocazie că nici o companie nu este perfectă.

Dacă cei din Cupertino au râs de Samsung pentru păţaniile cu Note 7, atunci când compania asiatică a trebuit să scoată de pe piaţă modelul de smartphone premium, acum roata s-a întors.

Magazinul oficial Apple din Amsterdam este locaţia celui mai nou incident cu baterii şi gadget-uri explozive. Unul dintre iPad-urile expuse în showroom a luat foc în mod inopinat şi a început să emită vapori iritanţi, cel mai probabil de la litiul folosit în compoziţia bateriei.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit serios în acest incident, iar clienţii au fost evacuaţi imediat din magazin. Totuşi, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza gazului emanat. 

În urma păţaniei, angajaţii companiei s-au grăbit să ridice iPad-ul defectuos şi să-l arunce rapid într-un recipient plin cu nisip, pentru ca acesta să nu mai prezinte pericol de incendiu.

După aproximativ o oră de la declanşare, tot incidentul s-a terminat cu bine, iar magazinul şi-a reluat activitatea obişnuită. Nu este pentru prima dată în acest an când Apple se vede aruncată într-un scandal cu produse explozive.

În luna ianuarie, o baterie de iPhone s-a încălzit mai mult decât trebuia şi a produs o mică explozie într-un magazin din Zurich, unde un angajat a fost rănit superficial, notează The Next Web.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite