O eroare bizară face Safari să se blocheze pe iPhone și iPad atunci când tastezi anumite combinații de litere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O eroare bizară afectează unii utilizatori de iPhone și iPad, împiedicându-i să caute anumite cuvinte și combinații de litere în browser-ul Safari. Mulți utilizatori de iOS 16 au apelat la Twitter pentru a-și exprima nemulțumirile și pentru a împărtăși înregistrări de ecran care arată problemele.

image

Cum se manifestă eroarea?

Atunci când tastezi anumite litere în bara de adrese din Safari, aplicația Safari se blochează imediat sau se închide. Acest lucru înseamnă că nu poți finaliza căutarea sau procesul de tastare a adresei site-ului web pe care încerci să îl vizitezi. Se pare că afectează toate versiunile de iOS 16, dar nu apare în toate țările.

Eroarea a fost semnalată pentru prima dată de utilizatori pe Twitter, iar cei de la 9to5mac au rulat propriile teste pe un pe iPhone 14 Pro Max. Aceștia au obeservat că dacă deschid Safari și încep să scrie "Wells Fargo" în bara de adrese, Safari se blochează după ce au scris primele trei litere, "wel".

Există o serie de cuvinte și căutări diferite care par să provoace această problemă, după cum arată MacRumors: "tar", "bes", "wal", "wel", "old", "sta", "pla". Cu siguranță există și alte combinații de litere care declanșează această eroare.

Primele rapoarte despre această problemă au început să apară în cursul nopții de luni, 14 noiembrie, ceea ce poate indica faptul că este vorba despre un fel de eroare de server. Asta înseamnă că Apple ar trebui să fie în măsură să rezolve eroarea fără a lansa o actualizare software dedicată.

Deocamdată soluția este să scrii adresa Google în Safari și apoi să cauți adresa dorită în motorul de căutare. Sau poți să dezactivezi sugestiile Siri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite