Articol publicitar

iPhone-ul tău 13 este pe jumătate iPad

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
iphone

Trăim într-o perioadă dificilă în lumea tehnologiei, deoarece criza microprocesoarelor a determinat companii la fel de mari şi puternice precum Apple să ia decizii drastice.

Cea mai recentă a fost dezvăluită de portalul Nikkei, care ne spune ultimele schimbări din compania americană. Mai exact, o schimbare drastică care afectează componentele care au fost planificate să fie utilizate în iPad pentru a fi utilizate pentru iPhone 13.

Având în vedere dificultăţile serioase pe care compania le întâmpină deja pentru a-şi dezvolta smartphone-urile emblematice, nu vrea să se confrunte cu o lipsă de stoc, aşa cum s-a întâmplat la alte dispozitive, cum ar fi PlayStation 5. Pentru a face faţă acestui lucru, a încercat să îşi concentreze toate eforturile sau cel puţin o mare parte dintre ele pe producţia de iPhone-uri, pentru a trece cu bine peste această sincopă.

iPhone vezi pe Emag toate ofertele la telefoanele iPhone

 

Asta pentru că iphone-urile şi iPad-urile au anumite componente interne comune. De la părţile centrale ale plăcii de bază la unele cipuri periferice. Datorită acestui fapt, Apple a reuşit să aloce o parte din fabricarea componentelor iPad către iPhone.

IPad-urile trec în plan secundar

Atât noul iPad Mini 2021, cât şi restul modelelor care continuă să devină instrumentul de lucru pentru mulţi oameni au încetat să mai fie atât de relevante pentru companie pe cât ne-am putea imagina. Cu toate acestea, cu această măsură, Apple a reuşit să salveze lansarea şi volumul mare de vânzări la care se aşteptau, deoarece de când a fost prezentat iPhone 13 şi întreaga sa familie, producţia iPad-ului a fost redusă cu 50%.

Acest lucru a servit pentru a folosi toate acele componente la producţia lui iPhone 13 şi pentru a continua producţia fără a fi afectat fluxul de livrări. Dar aceasta nu a fost singura schimbare, deoarece alte iPhone-uri din generaţiile anterioare au lăsat şi piese şi componente să părăsească linia de asamblare.

Ceva care nu este chiar o noutate, pentru că, anul trecut, în perioada crizei de sănătate cauzată de pandemia de Covid-19, resurse de la iPad au fost alocate şi pentru iPhone 12. Câteva măsuri de urgenţă care evită ca cei de la Apple să fie nevoiţi să-i lase pe cei care şi-l doresc fără noul smartphone. Între timp, vânzările de iPad nu au scăzut şi rămân un punct de valoare pentru Apple, unde ar putea avea ceva probleme în viitor, însă.

Producţia de iPad a scăzut cu 50% faţă de planurile iniţiale ale Apple în ultimele două luni, au spus surse informate pe această temă, adăugând că piesele destinate iPhone-urilor mai vechi au fost, de asemenea, mutate pe iPhone 13.

Având în vedere dimensiunea operaţiunilor Apple, compania a reuşit să traverseze deficitul de componente care a avut un astfel de impact asupra altor companii şi industrii. Posibilitatea de a schimba piese între diferite linii de producţie este, fără îndoială, o resursă bună în acest sens.

Cum afectează acest lucru iPhone 13?

Pentru liniştea oricui are deja un iPhone 13 în mână, precum şi pentru cei care se gândesc să-şi facă rost de unul, aceştia nu trebuie să se teamă de nimic. Hardware-ul şi software-ul rămân aceleaşi, ca şi cum părţi ale iPad-urilor nu ar fi fost folosite. Ne amintim că nu tot ceea ce ne atrage atenţia face parte din elementele care ne permit să dezvoltăm un telefon mobil.

Placa de bază, memoria sau chiar structura în care sunt încorporate toate aceste elemente fac parte din producţia unui telefon mobil. Toate acele piese sunt ceea ce Apple a decis să treacă de la iPad la iPhone 13, dar cu toate acestea alte componente precum lentilele sau bateriile sunt dezvoltate strict pentru un model şi, desigur, nu pot fi reutilizate atât de uşor. Asta înseamnă că caracteristicile iPhone-ului rămân aceleaşi, fără nicio modificare pentru consumator şi deocamdată şi fără efect asupra preţului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite