Rezumatul Apple Event 2019: Noi iPhone-uri, Apple Watch Series 5 şi un nou iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru noua serie, Apple a ales să pună accentul pe camerele dispozitivului şi capacităţile sale excelente de filmare.

Evenimentul de lansare al noilor smartphone-uri a avut loc marţi, 10 septembrie, ca de obicei, în teatrul Steve Jobs din sediul Apple localizat în Cupertino, unde Tim Cook, CEO-ul companiei, a prezentat cele trei dispozitive.

iPhone 11 a fost primul prezentat publicului. Cu un ecran de 6,1 inci, şi un ansamblu de două camere pe spate, telefonul a atras atenţia prin prisma preţului: 699 de dolari, devenind astfel cel mai ieftin iPhone lansat în ultimii ani. Această schimbare în strategia celor de la Apple a venit odată cu remarcarea faptului că iPhone XR, versiunea cea mai slabă a seriei de anul trecut, a înregistrat şi cele mai bune vânzări.

Imagine indisponibilă

Puterea de procesare a telefonului va veni de la noul A13 Bionic, anunţat ca fiind cel mai rapid procesor de pe un smartphone, cu performanţe duble faţă de concurenţii săi. Această putere va ajuta telefonul în jocuri sau în timpul procesării video, oferindu-i astfel un plus de viteză şi performanţă notabil.

Cele două camere de pe spate au câte 12MP fiecare, şi pentru prima oară regăsim pe iPhone o cameră de tip ultra wide, care are capacitatea de a surprinde mai multe elemente în cadru. iPhone 11 filmează 4K atât pe camera frontală, cât şi pe cea principală.

Telefonul este realizat dintr-o combinaţie de aluminiu şi sticlă, având un ecran de tip Retina, acelaşi ca în generaţia anterioară. În plus, iPhone 11 este rezistent la apă, iar autonomia bateriei va fi cu o oră mai mare faţă de predecesorul său, iPhone XR.

Imagine indisponibilă

Apple a lansat încă două versiuni ale telefonului, mai puternice şi cu mai multe camere, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max. Ansamblul de camere de pe spate este primul element care le distanţează pe cele două de versiunea mai slabă, cele două telefoane ”Pro” având o cameră în plus, de tip telescop, de 12MP. Dispunerea celor trei camere pe 11 Pro şi 11 Pro Max a dus la multe glume pe seama celor de la Apple, fiind considerat un design neinspirat.

Ecranul celor două modele mai puternice va fi OLED, cu o diferenţă de 0,7 inci între 11 Pro şi 11 Pro Max (5,8 inci, respectiv 6,5 inci). Ambele telefoane vor avea o funcţie nouă, care va permite filmarea în acelaşi timp cu toate camerele telefonului, o premieră pentru smartphone-uri.

Diferenţe faţă de iPhone 11 există şi la capitolul baterie, acolo unde autonomia va fi cu 4, respectiv 5 ore mai mare pe modelul Pro, respectiv Pro Max.iPhone 11 Pro va costa 999 de dolari iar modelul mai mare, iPhone 11 Pro Max va costa 1099 de dolari.

iPhone 11 vine în trei versiuni de stocare: 64/256/512GB, iar iPhone 11 Pro şi Pro Max vor avea 128/256/512GB spaţiu de stocare. Toate cele trei telefoane vor fi disponibile în magazinele din SUA din 20 septembrie.

În Statele Unite, iPhone 11 va fi disponibil la precomandă din 13 septembrie şi în magazine din 20 septembrie. Cel mai probabil, în România data va fi decalată cu o săptămână şi iPhone 11 va fi disponibil la precomandă din 20 septembrie .

Apple Watch Series 5 şi iPad

În cadrul evenimentului, au fost lansate şi o nouă generaţie de Apple Watch, cu funcţie de Always-on Display şi autonomie a bateriei neschimbată, dar şi un nou iPad, mai mare decât predecesorul său.

Imagine indisponibilă

A şaptea generaţie de iPad va avea un preţ de bază de 329 de dolari şi va fi disponibilă în magazine din 30 septembrie.

Apple Watch Seria 5 va avea  18 ore de autonomie a bateriei şi funcţie pentru apel de urgenţă internaţional. Preţurile pornesc de la 399 de dolari, iar dispozitivele vor fi în magazine din 20 septembrie. Preţul Apple Watch Series 3 va porni de la 199 de dolari, această generaţie primind o reducere substanţială.

Apple TV+ şi Apple Arcade

Apple a anunţat că serviciul de streaming Apple TV+ va fi lansat pe 1 noiembrie, la un preţ de 4.99 de dolari pe lună. Acesta va fi disponibil în 100 de ţări la lansare, iar cumpărătorii de iPhone, iPad sau computere Mac vor beneficia de gratuitate pentru acest serviciu timp de un an. Abonamentul Apple TV+ poate fi folosit de maximum şase membri ai aceleiaşi familii.

Imagine indisponibilă

Tim Cook a anunţat şi Apple Arcade, un serviciu cu acces la peste o sută de jocuri, dezvoltat cu ajutorul a doi parteneri din industria de gaming, Konami şi Capcom. Serviciul de gaming al Apple va fi lansat pe 19 septembrie şi va putea fi încercat gratuit timp de o lună.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite