Stiri despre energie regenerabila

  268 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 2013 poate deveni un an al schimbării în privinţa climei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2013 poate deveni un an al schimbării în privinţa climei

  În întreaga lume, clasa de mijloc se extinde cu 100 de milioane de persoane pe an, iar calitatea vieţii pentru locuitorii din Africa şi din Asia se îmbunătăţeşte la o rată fără precedent. Ameninţările, însă, continuă să existe: schimbările climatice, un risc neglijat până în prezent, apare, în sfârşit, pe lista de priorităţi a oamenilor de afaceri şi a persoanelor politice.

 • Harta investiţiilor în Moldova. Cine aduce bani în regiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Harta investiţiilor în Moldova. Cine aduce bani în regiune

  Oficialii Guvernului au prezentat un raport privind investiţiile noi demarate în 2011 din fiecare regiune a ţării, dar şi proiectele pentru acest an. În top, în nord-estul ţării se află judeţele Suceava, Bacău şi Vaslui. 

 • VIDEO FOTO Cum vor arăta oraşele Europei: căldură din gunoiul menajer, energie de la ferma de vânt, autostrăzi pentru biciclete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO FOTO Cum vor arăta oraşele Europei: căldură din gunoiul menajer, energie de la ferma de vânt, autostrăzi pentru biciclete

  "Dezvoltare durabilă", „reducerea emisiilor de carbon", „eficienţă energetică", „soluţii verzi" sunt doar câteva din teoriile europene din documentele, dezbaterile şi declaraţiile birocraţilor ori aleşilor din Bruxelles sau din capitalele europene. Ce sunt ele şi ce înseamnă în practică, rămâne de multe ori o enigmă pentru cetăţean. „Încă unii care bat câmpii şi nu mai ştiu cum să împartă banii între ei", ar s

 • Casa Viitorului, realizată la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa Viitorului, realizată la Iaşi

  În laboratoarele Universităţii Tehnice din Iaşi studenţii şi cadrele didactice au finalizat invenţia care ar putea reprezenta viitorul în construcţii.

 • Ucraina, noul El Dorado al investitorilor în energia solară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina, noul El Dorado al investitorilor în energia solară

  Ucraina va avea anul viitor capacităţi de producere a energiei fotovoltaice, din radiaţii solare, cu o putere totală de 700-800 de MW, faţă de 170 MW în prezent, scrie cotidianul Kyiv Post. Spre comparaţie, în România sunt instalate panouri fotovoltaice de doar 1 MW în total.

 • În UE ar putea urma 20 de ani în care costul facturilor la energie va creşte continuu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În UE ar putea urma 20 de ani în care costul facturilor la energie va creşte continuu

  Întreprinderile şi consumatorii europeni s-ar putea confrunta cu cel puţin 20 de ani de creşteri la preţul energiei electrice, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind felul în care regiunea îşi poate îndeplini obiectivele privind energia regenerabilă, raport ajuns întâmplător în presa internaţională.

 • Fonduri:  2,5 milioane de lei pentru „Casa Verde” în Dâmboviţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fonduri: 2,5 milioane de lei pentru „Casa Verde” în Dâmboviţa

  Dosarul se depune la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa şi se pot obţine maximum 8.000 de lei, pentru panouri solare şi pompe de căldură. Anul trecut, doar 204 de proprietari de case din judeţ au depus cerere pentru obţinerea finanţării, astfel că jumătate din suma alocată a fost redistribuită altor unităţi administrativ-teritoriale din ţară.

 • VIDEO De ce nu sunt încurajate în România sistemele care utilizează energie regenerabilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO De ce nu sunt încurajate în România sistemele care utilizează energie regenerabilă

  Piaţa sistemelor ce utilizează energii regenerabile se află într-un stadiu incipient în România, comparativ cu statele occidentale, unde cetăţenii sunt vizibil mai preocupaţi de îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare. Numărul de panouri solare achiziţionate de români până în prezent este destul de mic, principala cauză a acestui fenomen fiind absenţa programelor viabile care să

 • Cluj: Unde te poţi informa dacă vrei casă „verde“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj: Unde te poţi informa dacă vrei casă „verde“

  Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a deschis, astăzi, la Cluj, un centru de informare. Acesta funcţionează pe bulevarul Eroilor nr 16. Un agajat al Centrului poate oferi celor interesaţi informaţii despre domeniul energiei regenerabile.

 • Institut de Cercetare a Energiilor Regenerabile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Institut de Cercetare a Energiilor Regenerabile

  Universitatea Valahia din Târgovişte va construi, în următoarele 36 de luni, în cadrul campusului din zona Târgovişte-Nord, un Institut de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară unic în România.

 • Slobozia: Panouri solare pentru vechiul spital din Feteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Panouri solare pentru vechiul spital din Feteşti

  Pentru moment, municipalitatea a aprobat alocarea a 20.000 de euro pentru serviciile de consultanţă aferente proiectului în cauză. Banii necesari sunt asiguraţi din sumele obţinute după vânzarea cabinetelor medicale.

 • Brăila: Contractele de finanțare pentru „Casa Verde” sunt valabile 12 luni de la data semnării/Află de aici mai multe amănunte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila: Contractele de finanțare pentru „Casa Verde” sunt valabile 12 luni de la data semnării/Află de aici mai multe amănunte

  Prin Ordin al ministrului, din 26 august 2010, contractele de finanțare nerambursabilă pentru pesoanele fizice în cadrul Programului „Casa Verde" vor fi valabile 12 luni de la data semnării lor de către părțile contractante. În plus, dosarul de decontare poate fi depus la sediul Administrației Fondului de Mediu până pe data de 15 decembrie a fiecărui an.

 • Slobozia: Panouri solare pentru apă caldă, la blocul Ugira
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Panouri solare pentru apă caldă, la blocul Ugira

  Până la începutul sezonului rece, se vor monta peste 100 de panouri solare, care vor oferi apă caldă din energie regenerabilă locatarilor din garsonierele sociale. Proiectul va fi extins la nivelul municipiului.

 • Elevii, campioni la energia viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii, campioni la energia viitorului

  O echipă formată din 29 de elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic din Buzău a uimit întreaga Europă cu două sisteme inovative care produc energie alternativă ce au fost prezentate în cadrul proiectului multilateral Comenius.

Modifică Setările