Guvernul vrea cât mai multe „școli verzi“

0
Publicat:

Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale privind educaţia pentru mediu şi schimbări climatice 2023-2030.

Tot mai multe scoli vor avea sisteme fotovoltaice
Tot mai multe scoli vor avea sisteme fotovoltaice

Acesta stabilește, între altele, o serie de acțiuni pentru creșterea gradului de educație și conștientizare, în rândul copiilor și tinerilor, privind protecția mediului și schimbările climatice.

Strategia include obiective și măsuri care vor fi implementate progresiv în următorii ani, cu un orizont de implementare mai larg, până în 2030. „Obiectivele și măsurile prevăzute de strategie vizează mai multe paliere (educație formală și non-formală, resursă umană, inclusiv formarea cadrelor didactice, investiții, resurse deschise, parteneriate etc.), în cadrul a patru direcții de acțiune: implementarea unui Program educațional pentru mediu și climă, identificarea de soluții pentru crearea și utilizarea de resurse educaționale, crearea de infrastructură pentru școli sustenabile și formarea resursei umane implicată în educația privind mediul și schimbările climatice”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Între altele, în document este prevăzută „dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi”. Asta înseamnă că școlile vor avea elemente de infrastructură sustenabilă, caracterizate prin eficiență energetică superioară prin izolare termică. În plus, aceste unități de învățământ vor avea sisteme de generare de energie din surse regenerabile, cel mai probabil sisteme fotovoltaice pentru energie electrică și pompe de căldură pentru energie termică și răcire, dar și facilități pentru colectarea și predarea selectivă a deșeurilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite